עראיס ללא גלוטן - המתכון של דביר בר

עראיס ללא גלוטן

כבר אין צורך ללכת למסעדה כדי ליהנות ממנת עראיס ללא גלוטן נהדרת

כצליאקים אנחנו יודעים כמה נדיר למצוא מסעדת בשרים או כל מקום אחר שמגיש עראיס ללא גלוטן שהרי מרבית המסעדות גם לא מחזיקות פיתה ללא גלוטן ואלו שכן – לרוב לא מחזיקות פס הכנה או גריל נפרד למנות ללא גלוטן.

אז מה עושים? מכינים בבית עראיס ללא גלוטן. אפשר כמובן לקנות פיתות ללא גלוטן משלל המאפיות ללא גלוטן או ברשתות השיווק ואפשר כמובן להכין פיתה ללא גלוטן לבד בבית מהמתכון שכאן בלינק הזה.

ואחרי שיש לכם פיתה ללא גלוטן, הגיע הזמן להכין את אחת המנות הכי טעימות, פשוטות וכייפיות שיש במטבח הישראלי בכלל וביום העצמאות בפרט: עראיס ללא גלוטן.

אז שנתחיל במתכון?

עראיס ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עראיס ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים ל-4 חצאי עראיס:

400 גרם בשר טחון או קצוץ 

חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

בצל קצוץ קטן אחד קצוץ דק

שן שום אחת קצוצה דק

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור טחון

רבע כפית תבלין כמון

רבע כפית פפריקה חריפה (אפשר גם מתוקה)

2 פיתות ללא גלוטן חתוכות לחצאים

קמצוץ קינמון (למי שאוהב)

4 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

בקערה רחבה, ערבבו את כל כל המרכיבים פרט לפיתות ולשמן הזית. לושו ביד את העיסה שהתקבלה במשך דקה והניחו לה לנוח כרבע שעה במקרר, מכוסה ניילון נצמד.

וכעת לטיפ גורלי. את הפיתות, אלא אם הכנו במקום בעצמנו או שקיבלנו אותן טריות ממישהו אחר שהכין אותן זמן קצר לפני השלב הבא, יש להכניס למיקרו לפרק זמן של דקה. הלחות והאדים שהמיקרו יודע להוציא מהפיתה, יהפכו אותה רכה ונוחה לעבודה, ככה שהיא לא תשבר (שלב שהוא חובה במיוחד אם אנחנו משתמשים בפיתה שיצאה מהמקפיא, גם אם היא עברה הפשרה).

עם יציאת הפיתה מהמיקרו, נחצה אותה עם סכין חד לשניים ונייצר בכל חצי פיתה כיס באמצעות היד או הסכין (בזהירות לא לקרוע את הפיתה בתחתיתה או בצדדים).

כעת, חממו מחבת על האש ובמקביל, חממו תנור ל-180 מעלות.

הוציאו נוציא את הבשר מהמקרר וחלקו אותו לכדורים של 100 גרם לערך וכל כדור הכניסו לחצי פיתה ועם היד, שטחו מעט את הפיתה ובה כדור הבשר.

מרחו את מחצית הפיתה שבידינו עם מעט שמן זית והניחו על המחבת כאשר הצד הפתוח של הפיתה – כלפי מטה.

צרבו את הבשר שבפיתה כדקה עד שהבשר משנה את צבעו.

חזרו על הפעולה גם עם יתר חצאי הפיתות.

כעבור דקה, השכיבו את הפיתות על צידן וצרבו גם אותן, כדקה מכל צד עד קבלת גוון זהוב.

את הפיתות שצרבתם משלושה כיוונים שונים, הניחו על נייר אפיה והכניסו לתנור החם לחמש עד שמונה דקות ולמעשה נבצע פעולה של השלמת אפיה של העראיס ובכך נבטיח שגם חלקו הפנימי של הבשר – לא ישאר ״חי״.

הוציאו את העראיס מהתנור והגישו אותם כשהם חמים לצד טחינה, סלט עגבניות קצוץ, ירקות קלויים מהגריל ובירה ללא גלוטן.

אהבתם את המתכון? מוזמנים להכין אותו, לצלם אותו ולשלוח לי לוואטסאפ או לתייג אותי באינסטגרם שלכם כדי שאראה ואוכל לפרגן לכם בחזרה.

בתיאבון!

דביר

המצרכים לעראיס. צילום: דביר בר
המצרכים לעראיס. צילום: דביר בר
הכי ישראלי שיש. צילום: דביר בר
עראיס ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עראיס ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עראיס ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן