פשטידת תירס ללא גלוטן - המתכון של דביר בר והוא הכי קל להכנה

פשטידת תירס ללא גלוטן

הפשטידה הכי טעימה היא גם הפשוטה ביותר להכנה ב-5 דקות. כזו בדיוק היא פשטידת תירס ללא גלוטן

פשטידת תירס ללא גלוטן היא אחד מזכרונות הילדות שלי משתי סיבות: הראשונה, אמא שלי תמיד נהגה להכין מנות קלות ופשוטות שלא מצריכות המון זמן, שלבי הכנה וריבוי מרכיבים והשניה, היא פתרון נהדר לצליאקים שמתחשק להם פשטידה טעימה בטירוף אבל הם לא בהכרח בשלנים דגולים וגם אין סיבה שיהיו.

בפשטידה הזו, הכל פשוט, משלב המרכיבים ועד לשלבי ההכנה. בוידאו המצורף גם תוכלו לראות כמה משלבי ההכנה שלה

אז שנתחיל?

פשטידת תירס וקוטג׳ ללא גלוטן. צילום: דביר בר
כמות עבור 8 מנות בתבנית מלבנית 27×40  ס״מ)
 
המרכיבים:
400 גרם (2 פחיות קטנות) גרעיני תירס מוכן לאכילה
2 גביעי גבינת קוטג׳
2 ביצים
15 זיתים ירוקים קצוצים
חצי כוס של ענפי בצל ירוק קצוץ לטבעות
כף מרק בצל ללא גלוטן
4 כפות קמח רב תכליתי ללא גלוטן
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
קמצוץ של אגוז מוסקט
חצי כפית שטוחה מלח
כפית אבקת אפיה ללא גלוטן
כוס של גבינת פרמז׳ן מגורדת מחולקת ל-2 חצאי כוסות (לשני שלבים במתכון)
מושלמת להגשה לשולחן החג ולכל ארוחה משפחתית. צילום: סטודיו דיטיילס
טעימה ומתחסלת בתוך דקות. צילום: סטודיו דיטיילס
אופן ההכנה:
 
נחמם תנור ל-180 מעלות (חום עליון תחתון).
 
שמנו במעט שמן / חמאה / את פנים תבנית האפיה.
 
בקערה גדולה, ערבבו יחד את התירס גבינת הקוטג׳, הביצים, הזיתים הקצוצים, הבצל הירוק הקצוץ, שמן הזית והתבלינים (מלח, פלפל, אבקת מרק בצל ללא גלוטן, אגוז מוסקט). 
 
לאחר ערבוב יסודי, הוסיפו את הקמח ללא הגלוטן, מחצית מכמות גבינת הפרמז׳ן (חצי כוס) ואת אבקת האפיה וערבבו שוב עד להטמעה מלאה של הקמח בתוך שאר מרכיבי פשטידת התירס ללא הגלוטן.
 
העבירו את כל תכולת הקערה אל התבנית וישרו אותה לכדי גובה אחיד בתבנית.
 
פזרו באופן אחיד את יתרת גבינת הפרמז׳ן (כחצי כוס) לאורך ולרוחב כל הפשטידה.
 
הכניסו את התבנית לתנור למשך 30 דקות ועד ששכבת הגבינה העליונה מקבלת גוון זהוב חום.
 
הוציאו את התבנית מהתנור והניחו לפשטידה להצטנן במשך שעה.
 
חשוב: המנעו מלחתוך את הפשטידה מיד לאחר צאתה מהתנור מאחר וזמן ההתמצקות שלה נמשך גם לאחר יציאתה מהתנור
 
הצעת הגשה: הגישו חמים לצד סלט מרענן.
 

בתיאבון!

דביר

הכנתם את הפשטידה? צלמו ושלחו לי או תייגו אותי באינסטגרם כדי שאראה ואוכל לפרגן לכם בחזרה!

פשטידת תירס וקוטג׳ ללא גלוטן. צילום: סטודיו דיטיילס
הכי קלה להכנה. צילום: סטודיו דיטיילס
מתאימה לשולחן חג וגם לכל ארוחה משפחתית. צילום: סטודיו דיטיילס

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 8 תגובות

  1. יעל

    שמת לב שבהכנת המתכון לא שמת את התירס…?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. חידדתי את זה בעקבות תגובתך. תודה!

  2. ניצן

    היי, אפשר לוותר על הקמח לגמרי?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      לא

  3. נעמה

    ניתן להחליף את הקמח לשיבולת שועל ללא גלוטן?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      לא ניסיתי כדי לומר

  4. גיתית

    מתי שמים את הביצים?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      יחד עם הקוטג׳. חידדתי את זה כעת במתכון בעקבות הערתך

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן