פוקט ללא גלוטן>> המלצות ללא גלוטן בתאילנד >> הכנסו לבלוג של דביר בר

פוקט ללא גלוטן

צליאקים רבים נמנעים מלנסוע לתאילנד בשל מודעות נמוכה יחסית לצליאק, פערי שפה וחשש לוגיסטי. המדריך הזה ינסה לפרק את החששות ולעשות סדר בכל השאלות כדי להבטיח חופשה באחד היעדים הכי שווים: פוקט ללא גלוטן

רגע לפני המדריך עבור פוקט ללא גלוטן חשוב להבהיר: כל המידע שכאן נאסף במהלך חודש אוגוסט 2022 והוא מנסיוני בלבד. אין הנכתב כאן אומר שהדברים יהיו זהים כשאתם תגיעו לשם ועליכם יהיה לוודא שהדברים כאן עדיין רלוונטים ומתאימים לכם אישית ובריאותית.

פרטים אינפורמטיבים: איננו שומרי כשרות וטסנו במהלך חודש אוגוסט למרות שכולם הזהירו אותנו מגשמים. בפועל ירד גשם ביום או יומיים למשך שעות ספורות. בשאר הימים היה שמשי ומושלם.

שישה כללי ברזל לפני שצוללים: המדריך שלפניכם ארוך מהרגיל. הוא עמוס בפרטים, קראו את כולו, תסמכו עלי שאתם רוצים לדעת את כל מה שרשום בו.

1. בתאילנד יש הרבה מוצרים שאתם מכירים מהארץ / מאירופה ככאלה ללא גלוטן. בתאילנד הם הרבה פעמים מיוצרים במפעלים מקומיים שבהם אין הפרדה והם מכילים / עלולים להכיל גלוטן. דוגמא? ארטיקים של מגנום, צ׳יפסים של חברת lays שרובם מכילים! גלוטן בתאילנד. גם מעדנים תמימים בסופר ומשקאות חלב, מכילים הרבה פעמים אבקות עם גלוטן! גם במסעדות ובמלונות, גלידות פשוטות בטעם שוקולד או וניל מכילות או עלולות להכיל גלוטן ויסכימו להגיש לכם רק סורבה מנגו.

2. אוכל רחוב מסורתי בתאילנד הוא בגדר אסור לצליאקים. הוא מכיל תמיד רטבים עם גלוטן כמו רוטב דגים, רוטב צדפות, רוטב צ׳ילי, סויה ועוד. אפילו דגים שלמים הרבה פעמים מקומחים בקמח לבן ועוד. מבאס אבל זה המצב.

3. הדפסתם כרטיס בנושא ללא גלוטן בשפה התאית? זה נהדר רק קחו בחשבון שרוב אלו שמשרתים תיירים בתאילנד אינם תאילנדים, אינם יודעים לקרוא תאית (הם בכלל בורמזים לרוב) ואין להם מושג מה זה גלוטן ומה אתם רוצים. הם יקראו את הכרטיס שלכם בסבלנות אבל יגידו לכם שאין להם מה להציע לכם. אל תבנו על הכרטיס הזה.

4. תאילנד היא מקום אפשרי אבל מאד מאתגר לצליאקים אבל צריך לדעת בצורה ברורה: הסיכוי לחשיפה לגלוטן וזיהום משני הם גבוהים מאד מאד. נתקלתי לא פעם במקומות, גם יוקרתיים, שהציעו לי מנות ללא גלוטן ורק אחרי תחקיר שלי גיליתי שיש בו מרכיבים עם גלוטן שהמקומיים בכלל לא ידעו שיש בהם גלוטן. קחו איתכם קל בטן ואקמולים לכל תרחיש. אני נזקקתי פעם אחת לכזה וגם רוי בסיטואציה שבה היינו בטוחים שאנחנו אוכלים אוכל נטול גלוטן.

5. הזמנתם מלון ווידאתם שיש להם מנות ללא גלוטן? תמיד תקחו בחשבון שהן לא יהיו לטעמכם / לא אכילות ותמיד תחשבו על גיבויים וחלופות זמינות. נתקלתי לא אחת בארוחות בוקר בלחמים לא אכילים / קורנפלקס יבש ודוחה וגם סתם פנקייק שהוגש לי שלא היה עשוי ורירי מבפנים.

6. האינטרנט מלא בהמלצות שונות ללא גלוטן בפוקט אולם שימו לב שרבות מהם אינן מעודכנות לתקופה שאחרי הקורונה (רשימה זו מעודכנת) וכך גם אפליקציה ידועה שצליאקים משתמשים בה אך הרשימות בה אינן מעודכנות ועסקים רבים שמופיעים בה פשוט סגרו את שעריהם בתקופת הקורונה – חבל על הנסיעה הארוכה והתסכול הרב.

ודבר כמעט אחרון: כל ההמלצות שלי על פוקט ללא גלוטן שמורות גם בעמוד האינסטגרם שלי בהיילייטס, ב-3 מקבצים שונים. אני מצרף לינק למקבץ הראשון לנוחיותכם.

אז שנתחיל? 

פוקט ללא גלוטן. צילום: דביר בר
פוקט ללא גלוטן. צילום: דביר בר

רגע לפני שטסים לחופשה בתאילנד, ההכנות שעשינו לפני:

ביטוח – ביטוח עבור משפחה לחופשה בתאילנד יכול להגיע בקלות לכמה מאות דולרים, במיוחד אם אתם מתכננים לקחת איתכם טלפונים ניידים ואולי איזה מחשב או מצלמה שתרצו לבטח. כך או כך, ההמלצה שלי לביטוח היא חברת כלל. ההצעה שקיבלנו מכלל היתה הזולה ביותר (כמעט בחצי מההצעה היקרה ביותר בחברה מוכרת שמציעה כרטיס אשראי נטען) אלא שרבים לא יודעים שהיום, רוב חברות הביטוח מציעות כרטיס אשראי נטען למקרה הצורך וגם לחברת כלל יש כרטיס אשראי שיורד כאפליקציה לנייד וניתן להטענה מהירה מאד ויעילה במקרה הצורך (בדקתי בעצמי). הכיסוי שהחברה מציעה נרחב מאד וענה על כל הפרמטרים שבדקתי. ממליץ לכם לבדוק בעצמכם כאן.

תרופות – גילינו ודי במקרה שחלק מהתרופות הפופולריות בישראל וגם שם, שמשווקות בישראל בגרסה ללא גלוטן – מכילות גלוטן בייצור התאילנדי. זה יכול להיות במשחות, תרסיסים, כדורים וסירופים. הקפידו להביא לכם מהארץ את התרופות הבסיסיות להן אתם עלולים להזדקק: משכך כאבים, טיפות אף / אזניים, כדור לכאבי בטן, אנטיביוטיקה כללית מרופא המשפחה ובמידת הצורך, משחות החתלה ותמ״ל.

המזוודה הצליאקית – לחופשה הזו נסענו ארבעה, שניים צליאקים. למרות שידענו שנסתדר ויהיה בסדר, ארזנו מזוודה ובה מספר גיבויים ומוצרים לכל תרחיש: לחמים בוואקום, קצת עוגיות, בסיס פיצה מוכן ועוד קצת נשנושים כמו עוגיות פתי בר ועוגיות אוראו, כולם של חברת Schär המיובאים לישראל על ידי חברת ליב. בנוסף לקחנו 3 חבילות פסטה לל״ג (אנחנו אוהבים את המותג Farmo המיובאת לישראל על ידי חברת נוטרה זן). עוד ארזנו 2 שקיות קורנפלקס לל״ג (אפשר בלי הקרטון עצמו שסתם מנפח את העניין במזוודה).

שני דברים נוספים שארזתי במזוודה הצליאקית הייתה שקית קמח רב תכליתי אחת (לקחנו מולינו ירוק) וסיר קטנטן וכירת בישול חשמלית יחיד, מוצר זול, נח לאריזה במזוודה וזמין בחו״ל כך שאם לפתע אין לכם איפה לקנות או להזמין פסטה או אורז, תוכלו לקחת מהארץ את הסיר והכירה ולבשל בכל חדר מלון מנת פסטה או אורז. שימו לב: בהמון חדרי מלון אסור לבשל בחדרים עצמם בשל תקנות בטיחות. בחלק מחדרי המלון הדבר אפשרי. האחריות היא עליכם בכל תרחיש.

אני יכול לשתף ברמה האישית שהשתמשתי בכירה שלקחנו מהארץ שלוש פעמים: פעמיים הכנתי לרוי פסטה בחדר בסיטואציות שבהן רצה פסטה ולא רצה יותר (ואני מבין אותו) אורז לבן ופעם אחת, עם לא מעט אינטורציה, אפילו הצלחתי להכין לנו בחדר פנקייקים בסיר הקטן (ביקשתי ממטבח המלון ביצה, חלב וסירופ מייפל). את הקמח כאמור הבאתי מהארץ.

טעות נפוצה של הורים לצליאקים רבים היא לארוז לנסיעות מהמזרח רוטב סויה ללא גלוטן ולנסות ולבקש מהטבחים במסעדות המקומיות להשתמש בו במקום הרטבים שלהם. זו טעות מכמה סיבות ואסביר:

המטבח התאילנדי ממש לא מבוסס על רוטב סויה. רוטב סויה קיים כמטבח הזה אבל הוא שולי. הרטבים הנפוצים יותר במאכלים התאילנדים הם רוטב דגים, רוטב צדפות, רוטב צ׳ילי, אבקת MSG ועוד ועוד.

לרוטב הסויה יש טעם אחד בלבד: מלוח והוא אינו תחליף בשום צורה ואופן לרטבים התאילנדים. בנוסף, הכלים שבהם משתמשים במסעדות רווי גלוטן מהרטבים. אין להם פס נפרד להכנת מנה ללא גלוטן, אין להם מחבת נפרדת, סכין נפרדת ומנה שתזמינו במסעדות בתאילנד תהיה במרבית המקרים נגועה בזיהום משני לכל הפחות. שימוש ברוטב סויה ללא גלוטן לא יעניק למנה בשום צורה את הטעמים המקומיים.

תוסיפו לכך את העובדה שמרבית העובדים באיים התאילנדים הם אינם תאילנדים בכלל אלא בורמזים וממדינות שכנות אחרות שבאו לעבוד ולהתפרנס בתאילנד אך הם אינם מקומיים ולכן רבים מהם שתראו להם כרטיס עם הנחיות ללא גלוטן בשפה התאית כלל לא יצליחו לקרוא אותו או להבין מה כתוב בו. 

מוצרים ללא גלוטן לכל תרחיש. צילום: דביר בר
מוצרים ללא גלוטן לכל תרחיש. צילום: דביר בר
כירה חשמלית יחיד. שימושית בטיולים. צילום: יח״צ
כירה חשמלית יחיד. שימושית בטיולים. צילום: יח״צ

צילום: דביר בר

טיסה: את כרטיסי הטיסה שלנו הזמנו ישירות בחברת Emirates המצוינת (טיפ שיחסוך לכם מאות דולרים לכרטיס: הזמינו כרטיסים לפחות 8 חודשים מראש ותהנו ממחירים נמוכים במיוחד, עדיף לכרטיסים שניתן לבטל / לשנות מועד / לשנות שם)

בחברת אמירייטס ניתן להזמין ארוחה ללא גלוטן שהיתה מצוינת. מאחר ומדובר לרוב בטיסת קונקשן עם עצירה בדובאי, חשוב לוודא שבכל המקטעים – יש היצע של ארוחות ללא גלוטן. בטיסה שלנו, בחזור, המקטע האחרון מדובאי לישראל שהיה קצר מאד, היה עם חברת fly dubai ובמטוס לא היתה ארוחה ללא גלוטן.

בארוחה של אמירייטס היה חזה עוף, אורז, ירקות מבושלים, סלטון מרענן וקינוח פירותי. עוד כללה הארוחה כוס מים ולחמניה שהיתה קרה ולא מוצלחת מאד אבל שאר הארוחה עשתה את העבודה. בטיסת ההמשך היה כריך ללא גלוטן.

בטיסה השניה (ארוחת בוקר) הארוחה כללה חביתה, ירקות, פירות טריים, מים ולחמניה ללא גלוטן שהפעם היתה מוצלחת יותר (תנו לה כמה דקות לנוח, היא קרירה בהתחלה מאחר ונשמרה בקירור).

לצד כל אלה – לקחנו איתנו מהארץ גם פיתות עם גבינה ללא גלוטן לטיסה וגם חטיפים שונים ועוגות אישיות של schar, עוגיות סנד׳ויץ׳ ועוד ממתקים שיהיו לנו לאורך החופשה. בדיעבד, חזרנו עם לא מעט דברים בחזרה לארץ.

השפע שיש במלונות בתאילנד כמו פירות, ירקות, חביתות, ביצים קשות, אורז, אורז מוקפץ, גלידות (גם כאלה ללא גלוטן) ופינוקים מהמלון לארוחת הבוקר כמו פנקייקים, מאד תרמו לזה שמהר מאז הוזנחו הרגלים ישנים וצמחו להם הרגלים חדשים לקטנים לארוחת הבוקר וזה מבורך.

ארוחה ללא גלוטן בטיסה. אמירייטס. צילום: דביר בר
ארוחה ללא גלוטן בטיסה. אמירייטס. צילום: דביר בר
ארוחה ללא גלוטן באמירייטס. צילום: דביר בר
ארוחה ללא גלוטן באמירייטס. צילום: דביר בר

כאן נכנס לתמונה אחד הטיפים הכי חשובים בטיול הזה: הורידו את אפליקציית המשלוחים GRAB. גראב היא המקבילה התאילנדית לאפליקציית וולט ודרכה ניתן להזמין אוכל, מוצרים מהסופר ואפילו להזמין מוניות (אם כי עבור מוניות – האפליקציה השולטת בתאילנד היא אפליקציית BOLT).

כשאתם כבר בתאילנד (האפליקציה לא תפעל לכם כשאתם בישראל) תוכלו לבצע חיפוש במנוע החיפוש של האפליקציה ולרשום gluten free. כך מצאתי במהלך הטיול שלנו מספר מקומות שהציעו מנות ללא גלוטן כמו פיצות, אוכל הודי נהדר, חזה עוף ואורז מוקפץ לל״ג ואפילו דאמפלינג!! טבעוני מקמח אורז, ספרינג רול ועוד (אפילו שייקים היינו מזמינים בgrab בגלל המחיר הזול שהיא מציעה).

איך זה עובד? כשתכתבו gluten free במנוע החיפוש של האפליקציה תראו מנות ספציפיות שמסעדות מציעות שם (והן לא רבות). לצערנו לא ניתן ליצור קשר מראש עם המסעדה אלא רק לרשום הערות בגוף ההזמנה עצמה מתחת למנה ולוודא שהמנה והרוטב הם ללא גלוטן).

הנה מספר מסעדות שהזמנו מהן מנות ללא גלוטן:

Da thai food & fruit shake מהם הזמנו תמיד לא רק שייקים טעימים (וזולים) אלא גם אורז מוקפץ עם עוף ותמיד ציינו בהערות ללא גלוטן וכך היה.

Soul vegan – מהם הזמנתי דאמפלינגס במילוי טבעוני מקמח אורז וגם  ספרינג רול ויאטנמי (בהערות יש לבקש שגם הרוטב יהיה ללא גלוטן). למסעדה יש גם קינוח שוקולד פאי נוטלה שבעיני היה טעים, רוי פחות התחבר. יש להם גם פסטה ללא גלוטן שעשויה קטניות ששוב, אני יותר אהבתי, אבל ילדים קטנים פחות יתחברו.

מקום מומלץ במיוחד היה Santosa vegan restaurat מהם הזמנו מספר פעמים פיצה מעולה ללא גלוטן בשם  Maya gluten free (בעלות של 350 באט שהם בערך 35 ש״ח) למגש בינוני נהדר.

לא פעם הזמנתי מנה הודית קלאסית שהיא ללא גלוטן כמו צ׳יקן מסאלה ממסעדות הודיות מקומיות (יש להזמין גם אורז לבן בנפרד). המסעדות מהן הזמנתי באפליקציה: Hello india,
HIGHWAY CURRY וגם ממסעדת Tentra indian food.

חזה עוף שבהזמנה ציינתי שאני מבקש שיגיע עם מלח ופלפל בלבד והיה נהדר הזמנתי ממקום בשם Pizza lab patong.

מקום שאני ממש לא ממליץ להזמין ממנו והיה גרוע ממש: Feed cafe שלכאורה מציע וופל ללא גלוטן וגם פיצה שהיו דוחים ולא טעימים.

חשוב: המסעדות, בדומה לוולט, יופיעו לכם באפליקציה לרוב לפי המרחק שלכם ממנה ולא כל מסעדה תופיע לכם בכל מקום בפוקט (או במקומות אחרים שתהיו בהם). לדוגמא: כשהיינו בסמוך לשוק יום ראשון בלב העיר העתיקה בפוקט, מצאתי מקום שהופיע לי רק שם שמאפשר הזמנת עוגת גבינה באסקית ללא גלוטן! שם המקום:  lILA'S SWEET & SAVOURY. העוגה עצמה היתה נהדרת אבל! פיצית בגודלה והתאימה בדיוק לרוי אבל לא למבוגר אבל גם המחיר בהתאם (89 באט שהם בערך 9 ש״ח). 

אפליקציית grab. חובה בתאילנד. צילום: דביר בר
אפליקציית grab. חובה בתאילנד. צילום: דביר בר
פיצה ללא גלוטן באפליקציית גראב. צילום: דביר בר
פיצה ללא גלוטן באפליקציית גראב. צילום: דביר בר
דאמפלינגס ללא גלוטן בפוקט. צילום: דביר בר
דאמפלינגס ללא גלוטן בפוקט. צילום: דביר בר
אוכל הודי מעולה בפוקט. צילום: דביר בר
אוכל הודי מעולה בפוקט. צילום: דביר בר
עוגת גבינה באסקית ללא גלוטן בפוקט. צילום: דביר בר
עוגת גבינה באסקית ללא גלוטן בפוקט. צילום: דביר בר

שהינו בפוקט 35 יום (בחרנו שלא לטייל בין האיים כל עוד הילדים עדיין קטנים) ולכן פיצלנו את השהות שלנו שם ל-6 מלונות למטרות גיוון. גם מיקומי המלונות היו לאורך פוקט כל שיכולנו בכל אזור לחוות משהו אחר מהאי הנהדר הזה. 

רגע לפני שאפרט על המלונות חשוב לומר: היינו בפוקט זמן לא ארוך מאז הוסרו חלק מהגבלות הקורונה במדינה אולם עדיין נזקי הקורונה הורגשו היטב: תאילנד בכלל והאיים בפרט היו דלילים מאד בתיירים והדבר משפיע על היקף כח האדם שהמלונות מחזיקים, על התחזוקה שבחלק מהמלונות היתה ירודה והורגשה מאד. אני כותב פה את החוויות שלנו בלבד ואין להשליך מהן על חוויות של אחרים שאולי היו שונות / הפוכות / אחרות:

מלון The splash נבחר לפתוח את הטיול בגלל הקרבה שלו לשדה התעופה של פוקט. הוא כולל פארק מים (כמו לא מעט מלונות אחרים כיום בפוקט) אולם מצאנו שנכון לזמן שבו אנחנו היינו בו – מצב התחזוקה שלו היה ירוד, כח האדם היה דל וניכר היה שאין בו כל כך אורחים. אנחנו לא היינו ממליצים עליו או חוזרים אליו. גם בתחום הללא גלוטן, קיבלנו בבוקר לחם לא אכיל וזהו. לא היו בו לא קורנפלקס ללא גלוטן, לא מודעות, לא נכונות והסתפקנו בלאכול דברים מובהקים ללא גלוטן כמו חביתה, פירות, ירקות, גבינה צהובה (שיש לבקש – זה לא מובן מאליו שהיא תוצג בבופה).

המלון הבא שבו שהינו היה מלון The nature שכמו הספלאש, ניכר שיש בו בעיות תחזוקה. גם פה, הלחם ללא גלוטן לא היה מאד אכיל וגם פה הסתפקנו במוצרים בסיסיים לארוחת הבוקר. תמונות המלון מאד מטעות ולא מצאנו אותו ככזה שאנחנו נמליץ עליו או נחזור אליו.

לחם ללא גלוטן לא תמיד אכיל. צילום: דביר בר
לחם ללא גלוטן לא תמיד אכיל. צילום: דביר בר
פילה דג עם מלח פלפל ללא גלוטן. צילום: דביר בר
פילה דג עם מלח פלפל ללא גלוטן. צילום: דביר בר

אילו מלונות מומלצים וידידותיים לצליאקים?

היו לנו בטיול 3 מלונות מצוינים לאורך הטיול מבחינת אוכל וחוויה כללית: Sunwing bantago, Novotel kata ומלון Katathani שהיו פשוט נהדרים וארחיב:

מיד במעמד הצ׳ק אין במלון Sunwing bantago המצוין (לרשת מלון נוסף בחוף kamala שגם הוא מומלץ) סיפרנו על הצליאק וקיבלנו כרטיס עם הסבר על ללא גלוטן ב….יוונית! הסיבה: שף המלון בזמן שהיינו בו הוא בחור יווני מקסים בשם יאניס. כשהגענו למסעדת המלון שמשתמשת גם החלל לארוחת הבוקר, ניגש אלינו יאניס, הציג את עצמו ושאל מה אנחנו אוהבים לאכול. יאניס אפילו הציג בפנינו את הרטבים התאילנדים שהוא מחזיק בגרסה ללא גלוטן ומדי יום דאג לפנק אותנו בארוחות טעימות ללא גלוטן. 

במהלך החופשה שלנו פינק אותנו יאניס במנת פאד סי יו בגרסה ללא גלוטן עם רטבים ללא גלוטן, בפאד תאי שלא יכולנו לאכול ברחוב כמובן אבל אצלנו כן יכולנו, במנת שיפודי עוף סאטי (עם רוטב חמאת בוטנים) ועוד. באחד הימים שחגגנו יום הולדת לילדה ממשפחה שטיילה איתנו, קנינו בסופר גדול בפוקט בראוניס ללא גלוטן וביקשנו מיאניס שיכין לנו אותם ליומולדת מאולתר ויאניס נעתר לאתגר בשמחה ושימח אותנו.

נשמע אולי איזוטרי אבל גם צריך להאמר: רוב המקומות שמחזיקים פסטה ללא גלוטן בתאילנד מחזיקים ספגטי ארוכים ולא פסטה פנה או פוזילי הקצרים. למי שזה משנה – חשוב לדעת. כשיש ילדים קטנים, חשוב להרגיל אותם לפני המסע שיש בתאילנד בעיקר ספגטי. עוד חשוב לדעת, הפסטות מוגשות לא פעם עם פרמז׳ן, ילדים שלא אוכלים – יש לבקש מראש ללא פרמז׳ן.

קצת על המלון: מדובר במלון על חוף הים, יש בו מקום מושלם למסאג׳ים, חוף פרטי, מגלשת מים לקטנים, מספר בריכות והוא מומלץ מאד בעיני למשפחות לטעמי. יתרון עצום: בארוחות הצהריים והערב – על כל ארוחה שתזמינו למבוגר – תקבלו בחינם מנת ילדים (לילדים עד גיל 12) מהתפריט! שווה.

לרשת מלון נוסף בשם Sunwing kamala הממוקם בחוף המפורסם וגם שם הגישה זהה לאורחים ואיזה כיף לדעת שיש כמה אופציות נהדרות שכאלה.

יאניס השף. מלון sunwing פוקט. צילום: דביר בר
יאניס השף. מלון sunwing פוקט. צילום: דביר בר
פאד סי יו בגרסה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
פאד סי יו בגרסה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
פסטה ללא גלוטן בפוקט. צילום: דביר בר
פסטה ללא גלוטן בפוקט. צילום: דביר בר

מלון מאד ידידותי נוסף לצליאקים היה Novotel phuket kata avista הממוקם לא הרחק מחוף Kata המפורסם. 

הגענו למלון בלי הכנות מוקדמות, סיפרנו בקבלה שאנחנו צליאקים ומהר מאד הכירו לנו את שפית המלון, מארי, אשה מקסימה מהפיליפינים, בעלת מודעות גבוהה מאד לנושא הצליאק בגלל היכרות משפחתית. מארי הכינה לרוי ולי מדי בוקר פנקייקים ווופל בלגי ללא גלוטן במקום נפרד, עם רוטב מייפל שנלקח מהמיכל במטבח ולא מזה שבבופה, ובנוסף הגישו לנו לחם עשבים ללא גלוטן (פחות לטעמנו אבל הוא ישנו) וכן מאפינס קטנים ונהדרים.

בנוסף, ביקשנו ממארי מדי יום מה נרצה לאכול בגרסה ללא גלוטן לצהריים וכך נהננו גם ממנות פאד תאי, פאד סי יו, סלט פפאיה ללא גלוטן ועוד.

אחד ההיילייטס מהטיול עבורנו היה כשבאמצע הטיול, רוי ראה את ליבי אוכלת נאגטס וממש התחשק לו שניצל. הבאתי למארי מהקורנפלקס שהבאנו מהארץ ומארי הכינה לרוי שניצל עסיסי ונהדר שהעלה לו ולנו חיוך ענקי. 

קצת על המלון: נובוטל קטה אמנם ממוקם על גבעה תלולה אבל ממוקם מרחק הליכה מחוץ קטה הנהדר של פוקט. במלון אמנם אין מגלשות לילדים אבל יש מועדונית נהדרת עם צוות טוב לב, 2 בריכות נהדרות לכל המשפחה, שירות אדיב ולמי שזה פקטור – היינו הישראלים היחידים שם. לא המלון הכי מפואר אבל נקי, כייפי, שקט  ולגמרי זה עם השירות והאדיבות הכי נהדרים שעשו לנו את הטיול. 

אם אתם מחפשים מלון מפנק יותר למשפחות עם קטנים אז כדאי לדעת שלרשת מלונות נוספים בפוקט חלקם עם מתקנים ומגלשות לילדים וכדאי לבדוק זאת באתר Agoda דרכו ביצענו את כל ההזמנות שלנו כבר שנים רבות.

מארי השפית של נובוטל קטה. צילום: דביר בר
מארי השפית של נובוטל קטה. צילום: דביר בר
פינוקים ללא גלוטן בנובוטל. צילום: דביר בר
פינוקים ללא גלוטן בנובוטל. צילום: דביר בר
פאד תאי ללא גלוטן בפוקט. צילום: דביר בר
פאד תאי ללא גלוטן בפוקט. צילום: דביר בר
שניצל ותפוחי אדמה ללא גלוטן בפוקט. צילום: דביר בר
שניצל ותפוחי אדמה ללא גלוטן בפוקט. צילום: דביר בר

טיפ לטיול:

מלונות רבים בפוקט, במיוחד אלו עם האטרקציות לילדים ומשפחות, מאפשרות כניסה יומית למלון במחיר שלמעשה אתם מקבלים אותו בחזרה בדמות ואוצ׳ר לארוחה במסעדת המלון.

כך הגענו למלון Ozo שלמרות שלא התגוררנו בו (ישנו בנובוטל הממוקם 3 דקות הליכה ממנו) מציע מגלשות מים כייפיות ובריכות גדולות וחמימות. שילמנו כניסה יומית משפחתית אותה קיבלנו בדמות ואוצ׳ר למסעדת המלון ולצהריים הזמנו רוי ואני פסטה בולונז ללא גלוטן שהיו נהדרות במסעדת המלון.

שווה. חברים שהתגוררו במלון סיפרו שהם נהנו ממנו מאד ומאד ממליצים.

פסטה ללא גלוטן במלון אוזו. צילום: דביר בר
פסטה ללא גלוטן במלון אוזו. צילום: דביר בר

המלון השלישי והמומלץ לצליאקים שבו היינו הוא מלון Katathani המפורסם והפופולרי בקרב ישראלים ובצדק רב.

המלון הוא חלק מרשת מלונות ועסקים נוספים בתאילנד ובכלל, אנחנו ממליצים מאד לנפוש בתאילנד במלונות המשתייכים לקבוצה זו.

במלון Katathani תקבלו ברגע שתבקשו בחדר האוכל של ארוחת הבוקר, צלחת ובה לחמים (מוצלחים!) ללא גלוטן, קורנפלקס הדומה לצ׳יריוס אך לא הצלחתי להבין אם הוא מבוסס שיבולת שועל (ישנם צליאקים הנמנעים ממנה). כמו כן קיבלנו עוגה, פנקייקים ללא גלוטן ומאפינס קטנים שכבר נתקלנו בהם במלונות אחרים.

לריזורט יש מספר מסעדות במתחם והמסעדות הללו מציעות פסטה ספגטי ללא גלוטן. במקום גם מסעדה איטלקית שמציעה פיצה ללא גלוטן אולם לטעמנו היא לא היתה מוצלחת בכלל וגם הייתי צריך קצת ללמד אותם מהי הפרדה בהכנה למניעת זיהום משני. בקיצור תוותרו על הפיצה.

בזמן שהותנו במלון הזמנו הרבה משלוחים דרך אפליקציית grab

קצת על המלון: מדובר בריזורט עצום רחב ידיים ובו 8 בריכות, 2 לובי, חדר ילדים, מגלשות מים, גישה פרטית לים הנהדר ועוד מגוון אטרקציות וסיבות לשהות בו. השירות במלון נהדר ואם תצטרכו, יש למלון שירות רכבי גולף שיקחו אתכם מקצה לקצה של המלון. שהינו במלון 8 לילות והיה פשוט נהדר.

מלונות נוספים מומלצים בפוקט:

1.מרלין מריוט פוקט – לא היה אחד/אחת שפגשנו במהלך הטיול שלא שיבחו את המלון, את התחזוקה, את האוכל ואת המתקנים של המלון.

2. אינטרקונטיננטל פוקט – גם אורחים שהתארחו במלון זה סיפרו דברים טובים על מבחר האוכל הרחב, על המלון ומיקומו.

ארוחת בוקר ללא גלוטן בקטטני. צילום: דביר בר
ארוחת בוקר ללא גלוטן בקטטני. צילום: דביר בר

על מוצרים ללא גלוטן (ועם גלוטן!!) בתאילנד (חשוב מאד):

כבר בפתח הפוסט הזה ציינתי דבר אחד שהוא חשוב וקריטי לשמירה על בריאותם של חולי צליאק: הרבה מאד מהמוצרים שאתם מכירים ככאלה שהם ללא גלוטן ונמכרים בישראל ובמדינות מערביות שונות אחרות – הם כאלה שהרבה פעמים מכילים גלוטן או עלולים להכיל מאחר והם מיוצרים בתאילנד ששם אין הקפדה או הפרדה מלאה במפעלים רבים. נתתי דוגמאות למגנום ולמספר חטיפי lays שבתאילנד מכילים גלוטן.

אבל יש גם אור בקצה המנהרה: הרגולציה בתאילנד שונה מישראל ולדעתי – לטובה. בעוד שבישראל אין חובת סימון באלרגנים לגלוטן (הזוי) הרי שבתאילנד כן יש חובה כזו ובכל מוצר, גם אם לא רשום ללא גלוטן, תוכלו לעבור על רשימת האלרגנים בסוף רשימת המרכיבים של כל מוצר ולראות האם יש במוצר חיטה (Wheat) או שלא – כך הם מסמנים שם גלוטן.

אז הנה כמה מוצרים ללא גלוטן שמצאתי בתאילנד והם מעולים!! את חלקם מצאתי בחנויות נוחות כמו 7/11 הנפוצות באיים ואת חלקם בקניון central בפוקט שכמותו קיימים גם בבנגקוק, סמוי ועוד. בכל קניון סנטרל יש סופר ענק עם מגוון מוצרים (לפעמים תמצאו בו גם עוגיות ללא גלוטן של schar).

אחד המוצרים המדהימים והטעימים וללא גלוטן הוא Coconut crispy roll – מעין גליליות העשויות וופל מקרם קוקוס. הם נמכרים בגלל גדלים של שקיות ומארזים, המחירים שלהם בפיצוציות באיים נמוך (סביב 40-50 באט לשקית), חלקם מגיעים עם שומשום קלוי וחלקם לא. ברוב השקיות ישנו סימון ללא גלוטן.

צ׳יפסים של חברת lays – כאמור יש לשים לב שחלק ענק מהצ׳יפסים האלה מכילים גלוטן!!!! בניגוד למדינות מערביות אחרות. שימו לב בכל טעם וטעם אם רשום באלרגנים wheat או לא. בסופרים מצאתי את החטיף בטעם האהוב עלי – טעם כמהין והטעם הזה, נכון לזמן שהותי שם – היה ללא גלוטן.

בסופרים הגדולים של סנטרל תמצאו עוד מגוון צ׳יפסים שמיוצרים במדינות מערביות כמו למשל honey soy chicken שמסומן מאחור ללא גלוטן.

חטיף נוסף שמצאתי ללא גלוטן הוא קרקר אורז rice cracker – מארזי אורז תפוח (פצפוצי אורז) בשלל טעמים, וגדלים (ראו תמונה). זה טעים ממש וסוגר פינה של חטיף.

coconut crispy roll ללא גלוטן. אמאלה ואבאלה איזה טעים. צילום: דביר בר
coconut crispy roll ללא גלוטן. אמאלה ואבאלה איזה טעים. צילום: דביר בר
החטיף הכי ממכר בעולם. צילום: דביר בר
החטיף הכי ממכר בעולם. צילום: דביר בר
לא כל הטעמים הם ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לא כל הטעמים הם ללא גלוטן. צילום: דביר בר
מתוק מאד. צילום: דביר בר
מתוק מאד. צילום: דביר בר
חטיף פצפוצי אורז בטעמים. צילום: דביר בר
חטיף פצפוצי אורז בטעמים. צילום: דביר בר

מאכלי רחוב ללא גלוטן

כפי שציינתי בפתיח – רובן המוחלט של מנות הרחוב התאילנדיות מכיל גלוטן אם במרכיבים, בקימוח או ברטבים, הרבה פעמים בכולם יחד. אפילו דג שלם בגריל תמים למראה יכיל לא פעם כף של קמח, כך גיליתי שהתחלתי לחקור אחד מהמוכרים והראיתי לו בגוגל טרנסלייט את המילה קמח.

אז מה כן? ובכן, ישנם שלושה שווקים נהדרים בפוקט שאני ממליץ שלא לפספס:

sunday market – בעיר העתיקה של פוקט, החל מהשעה 16:00 ועד לשעות הערב המאוחרות. רחוב שנחסם לתנועה בימי ראשון ויש בו המון חנויות ודוכנים.

בשווקים האלה מצאתי לרוב שניים שלושה ולפעמים גם ארבעה דוכנים שמוכרים מנות ללא גלוטן: האחד נמצא כמעט לקראת סופו של השוק והוא דוכן שמייצר מעין ״קציצות״ שעשויות מקוקוס וחלב קוקוס ונמכרים בטעמים שונים: טעם טבעי של קוקוס, טעם בננה וטעם בטטה סגולה (מה שמעניק לו צבע סגלגל) ראו בתמונה. הקציצות האלה מטוגנות על הפלנצ׳ה והן טעימות וחמודות לחובבי הקוקוס.

הדוכן השני הוא דוכן שמוכר מעין ״לאפה״ ענקית העשויה מקמח אורז ומים שמטוגנים על מעין גריל ענקי במהירות ומייצרים חטיף ענק פציח ומתקתק מאורז. מאד מעניין (ראו תמונה).

הדוכן השלישי שמצאתי והוא בעיני המוצלח ביותר מכולם הוא דוכן שמייצר מעין רולים קריספיים של קרם קוקוס וקמח אורז. מארז של 4-6 יחידות עולה כ-20 באט והם טעימים בטירוף!!!! מבשלים אותם בשורה של סירים קטנים עד שהם הופכים לקריספים וזו חגיגה לאוהבי הקריספיות.

ברוב השווקים ובריכוזי הדוכנים יהיה לרוב גם דוכן שמוכר תירס חם בין אם מאודה במים רותחים או כזה על הגריל עם תבלינים (שכאמור בהצלחה עם לברר את מקור התבלינים). ובשווקים יהיה לרוב גם דוכן של תפוח אדמה אפוי, חצוי באמצעו עם אופציה למילוי של גבינה / תירס ועוד.  בדוכן שכזה יש לכם שליטה מלאה על המילוי ותוכלו לבקש רק דברים שמשביעים את הבנתכם.

עוד בשווקים תמצאו לרוב דוכנים של צ׳יפס. לרוב מוקרם ועם תבלינים, אנחנו ביקשנו וקיבלנו פשוט צ׳יפס מטוגן עם מלח וקטשופ לילדים. סגר את הפינה.

כפי שציינתי מוקדם יותר במדריך זה – האחריות היא שלכם ותמיד מומלץ לשאול שוב ולהראות להם בגוגל טרנסלייט את צמד המילים ללא גלוטן / ללא קמח.

מאפה קוקוס בטעמים בשווקים. צילום: דביר בר
מאפה קוקוס בטעמים בשווקים. צילום: דביר בר
קרפ חלב קוקוס וקמח אורז ללא גלוטן. צילום: דביר בר
קרפ חלב קוקוס וקמח אורז ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לאפה דף אורז קריספי מתוק. צילום: דביר בר
לאפה דף אורז קריספי מתוק. צילום: דביר בר
תירס מאודה או על הגריל. צילוםף דביר בר
תירס מאודה או על הגריל. צילוםף דביר בר
תפוח אדמה ממולא גבינה ועוד. צילום: דביר בר
תפוח אדמה ממולא גבינה ועוד. צילום: דביר בר

מסעדות שוות עם מנות ללא גלוטן נהדרות

ישנו פער עצום במודעות לנושא הללא גלוטן בין דוכני האוכל בשווקים וברחוב לבין מסעדות הממוקמים במלונות בתאילנד.

בפוקט, ביקרנו בעקבות המלצות עוקבים שלי באינסטגרם בשתי מסעדות נהדרות שהיו בהן מנות ללא גלוטן. חשוב לומר: רק בראשונה מצאנו אופציות ללא גלוטן לילדים, בשניה היו מנות נהדרות לטעמי אבל רק למבוגרים!

הראשונה שבה מצאנו מנות גם לגדולים וגם לקטנים ללא גלוטן היא מסעדת Boathouse הממוקמת במלון בעל אותו השם בדיוק, מדובר במסעדת המלון שבערב ניתן להזמין בה ארוחות שף נהדרות (במחירים מערביים לכל דבר). במסעדה נוף עוצר נשימה, עשו לעצמכם טובה והזמינו שולחן לשעה 18:00 כדי ליהנות מהשקיעה המרהיבה והנוף של המלון.

המנות שהזמנתי והיו נהדרות: מנת ברווז צלוי בקוטב קארי מעולה, מוגש עם אורז לבן. מנת סלט סום טאם (סלט פפאיה) עם שרימפס נהדרים והיה גם קינוח עוגת תפוזים נהדרת עם פסיפלורה. לרוי, זמנתי דווקא מתפריט המבוגרים מנה של אורז מוקפץ מטוגן עם עוף. שימו לב היטב: גלידות הוניל בקינוחים היא לרוב עם גלוטן או עם חשש לגלוטן.

המסעדה השניה שבה לא היו מנות ללא גלוטן לילדים אלא רק לגדולים אבל היתה טעימה מאד בעיני היא מסעדת Kata rocks הנמצאת במלון בעל שם זהה. (מדובר במלון המיועד בעיקר לזוגות ללא ילדים), גם במסעדה הזו נוף עוצר נשימה, עשו לעצמכם טובה והזמינו שולחן לשעה 18:00 כדי ליהנות מהשקיעה המרהיבה והנוף של המלון.

המנות שהזמנו בkata rocks והיו נהדרות: צלעות טלה אוסטרליות (שהיו ענקיות ועסיסיות), מנת כנפיים שעל פניו נראות רזות אבל היו קריספיות ומושלמות, סלט פומלה תאילנדי נהדר ועוד. כאמור לילדים לא היו אופציות ללא גלוטן במסעדה וחבל.

מסעדה ששמעתי על המנות שלה דברים נהדרים ולא הספקנו לדגום בעצמנו (וגם היא במלון וגם בה המחירים הם מחירים מערביים) היא מסעדת The edge שגם לה נוף מרהיב. המסעדה ממוקמת במלון Aleenta

ושתי מסעדות שממש לא:

בכל מיני אתרי דירוגים מופיעה מסעדת the vegan table בראש הרשימה וכזו שיש לה גם מנות ללא גלוטן ןגם טבעונית. ובכן, ביקרנו בה והמנות, ואני מנומס, היו מאד מאד מאד לא לטעמנו, שילמנו בנימוס והלכנו למקום אחר.

מסעדה נוספת שנורא רצינו ללכת אליה מאחר ושמענו המלצות חמות היתה Blue elephent שידועה גם ככזו שיש לה ליין מוצרים ללא גלוטן, ובכן, הצצה בתפריט הראתה לנו מבחר מאד מאד דל של מנות ללא גלוטן וגם כלום לילדים. המחירים גבוהים ונסיון לברר בפייסבוק המסעדה אם יש עוד מנות נתקלה בחוסר שיתוף פעולה משביע רצון ולכן ויתרנו עליה לצערנו הרב.

מנת ברווז בקארי. מסעדת boathouse. צילום: דביר בר
מנת ברווז בקארי. מסעדת boathouse. צילום: דביר בר
סלט פפאיה עם שרימפס ללא גלוטן. מסעדת boathouse פוקט. צילום: דביר בר
סלט פפאיה עם שרימפס ללא גלוטן. מסעדת boathouse פוקט. צילום: דביר בר
קינוח נהדר של עוגת תפוזים, פסיפלורה מסעדת boathouse פוקט. צילום: דביר בר
קינוח נהדר של עוגת תפוזים, פסיפלורה מסעדת boathouse פוקט. צילום: דביר בר
צלעות מושלמות. מסעדת kata rocks פוקט. צילום: דביר בר
צלעות מושלמות. מסעדת kata rocks פוקט. צילום: דביר בר
מנת כנפיים חלומית. מסעדת kata rocks פוקט. צילום: דביר בר
מנת כנפיים חלומית. מסעדת kata rocks פוקט. צילום: דביר בר

מתכננים לבקר גם בקאו לאק? – זה בשבילכם:

לקראת סוף המסע שלנו, נסענו מפוקט מרחק של כשעה וחצי לרצועת החופים של קאו לאק.

בקאו לאק לנו 5 ימים במלון The sands המעולה מקבוצת מלונות Katatahni ואנחנו ממליצים עליו מאד. גם פה, בארוחות הבוקר, התפנקנו בפנקייקים ולחם ללא גלוטן נהדר. במסעדות המלון הכינו לנו צ׳יפס ללא גלוטן, אורז מוקפץ מטוגן עם עוף ללא גלוטן ובמסעדת הערב של המלון, זו היוקרתית, אכלנו ארוחה נהדרת עם מנות ללא גלוטן.

בזמן שהותנו בקאו לאק, העיר עצמה היתה מנומנמת מאד שלא לומר ריקה. קרן האור היחידה במסעדות הרחוב בקאו לאק היתה מסעדה איטלקית מעולה בשם La Piccola Maria Pizzeria & Ristorante Italiano השייכת לאזרח אמריקאי שעבר לקאו לאק לפני לא מעט שנים.

במסעדה האיטלקית האותנטית, תוכלו למצוא פיצות מעולות ללא גלוטן שמכין הבעלים בעצמו מתערובת קמחים שהוא רוקח וכן תמצאו בתפריט פסטות ברילה ללא גלוטן עם מגוון תוספות (שימו לב שתוספת הבולונז שלהם היא עם בשר חזיר).

פיצה ללא גלוטן בקאו לאק. צילום: דביר בר
פיצה ללא גלוטן בקאו לאק. צילום: דביר בר
ארוחת בוקר במלון the sands. צילום: דביר בר
ארוחת בוקר במלון the sands. צילום: דביר בר
עוד מארוחת הבוקר במלון דה סנדס. צילום: דביר בר
עוד מארוחת הבוקר במלון דה סנדס. צילום: דביר בר
מלון the sands של רשת קטטני. צילום: דביר בר
מלון the sands של רשת קטטני. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. יאנה

    היי דביר , אנחנו טסים חודש הבא לפוקט מלאים בחששות. שאלה לגביי חטיפים וגלידות / ארטיקים בקיוסקים וחנויות ,קניתם גלידות סגורות וחטיפים ?אם כן איזה ?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי יאנה. החששות מוצדקים אבל אפשר להסתדר. כפי שציינתי, ארטיקים כמו מגנום או חטיפים כמו lays שלרוב הם ללא גלוטן, שם הם לרוב עם גלוטן. תמיד קונים אריזות סגורות ותמיד מסתכלים על הרכיבים ועל האלרגנים

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן