לזניית דפי אורז ללא גלוטן היא אחת המנות הכי קלות להכנה. דביר בר עם מתכון מנצח

לזניית דפי אורז

אחרי שגעון בורקס דפי האורז, קבלו את הדבר הבא: לזניית דפי אורז עם המון גבינות מעולות

את שגעון בורקס דפי האורז, איש לא יכול היה לצפות, ולתקופה מסוימת, דפי האורז אזלו בכל רשתות השיווק בארץ. אז למה אי אפשר להכין לזניית דפי אורז בעצם? בטח שאפשר!

העניין הוא שדפי האורז הוא ממש לא מוצר חדש ומעבר למנות שאנחנו הישראלים מכירים. ממש בדומה לספרינג רול, ניתן להכין עם דפי אורז עוד עשרות מאכלים טעימים ומזינים שמייתרים את הצורך בשמן, חמאה, ביצים שבהם משתמשים לרוב כשמשתמשים בבצק עם גלוטן.

הפעם החלטתי ללמד אתכם להכין לזניית דפי אורז, שממש כמו מתכון בורקס דפי האורז, רץ ברשת כבר מלפני שנים רבות. חברי הטוב, רונן שמש, בעל מסעדת ריפבליק (שלה אגב תפריט שלם ללא גלוטן), מכין אותה בביתו, תוך שימוש בשבבי דפי אורז, שהוא מוצר שלרוב מכינים איתו מנות נודלס במסעדות אסייתיות (כמו פאד סי יו).

הטוויסט שלי ללזניית דפי האורז מורכב מכמה שינויים: שימוש בדפי אורז גדולים ובשתיים ושלוש שכבות ובנוסף, הרוטב ללזניית דפי האורז ללא הגלוטן שתוכלו להכין בבית בקלות ושישדרג את טעם הלזניה הבייתית שלכם לדרגה גבוהה.

לזניית דפי אורז. צילום: דביר בר

המצרכים עבור תבנית לזניית דפי אורז ללא גלוטן בגודל 40×28 ס״מ.

המצרכים:

10 דפי אורז עגולים גדולים או 12 בעלי קוטר קטן יותר.

400 גרם עגבניות מרוסקות דק (קופסת פח אחת)

100 גרם רסק עגבניות (גביע קטן)

200 גרם רוטב עגבניות מרוכז (כוס אחת).

4 שיני שום קלופות וקצוצים לפרוסות.

בצל בינוני אחד קלוף וחתוך לפרוסות דקות מאד.

3 כפות שמן זית.

כף סוכר.

200 גרם גבינת עמק של תנובה פרוסה דק (28%).

800 גר׳ גבינת כנען של תנובה.

200 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת.

200 גר׳ פרמזן מגורדת.

כפית מלח.

כפית תבלין אורגנו.

כפית פלפל שחור טחון.

רבע כוס עלי בזיליקום מופרדים מהגבעול.

רבע כוס עלי פטרוזיליה מופרדים מהגבעול.

רבע כוס עלי כוסברה מופרדים מהגבעול.

מניחים דפי אורז בשלוש שכבות. צילום: דביר בר

אופן ההכנה לרוטב לזניית דפי אורז:

בסיר קטן, נחמם על חום בינוני את שמן הזית ונטגן בו את הבצל במשך 2 דקות או עד הזהבה קלה. ברגע שהבצל הפך שקוף ומתחיל להזהיב, נוסיף חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית אורגנו ונערבב היטב עם הבצל למשך מספר שניות. נוסיף את פרוסות השום הדקות ונערבב גם אותן בסיר למשך 20 שניות.

בשלב הזה, נשפוך לסיר את שלושת תצורות העגבניות: הרסק, הרוטב והעגבניות הקצוצות מהפחית. נוסיף כף סוכר שנועדה לאיזון החמיצות מהעגבניות, נביא לרתיחה ומיד כשהיא מתרחשת, ננמיך את האש. נוסיף לרוטב 2 כפות מסך עשבי התיבול המופיעים ברשימת המרכיבים. מרבית עשבי התיבול נועדו לשלב שיגיע ממש בקרוב.

הערה: מיותר להשתמש במתכון הזה בעגבניות טריות מאחר ולזניה דורשת טעם של עגבניות מרוכז ולזה נדרשות שעות בישול רבות ועם הפתרונות הזולים שישנם ברשתות השיווק – באמת שאין טעם להשקיע בבישול עגבניות טריות.

את תכולת הסיר ובו רוטב העגבניות, נבשל על אש קטנה (!) למשך רבע שעה. אש גבוהה – תחבל לנו ברוטב, שימו לב לכך. לאחר מכן, תוכלו לראות שהרוטב הצטמצם מעט ואז, יש לכבות את האש, נסיר את הסיר מהגז ונניח אותו במקום שבו הרוטב יצטנן למשך 10 דקות (אדן החלון יהיה מקום מושלם לזה).

בקערה נפרדת, נערבב היטב את גבינת הכנען יחד עם שאר עשבי התיבול, מחצית כפית המלח השניה, מחצית כפית הפלפל השחור השניה ומחצית כפית האורגנו השניה. 

רוטב עגבניות ללא גלוטן. צילום: דביר בר
רוטב עגבניות ללא גלוטן. צילום: דביר בר

כעת, נעבור לשלב הרכבת הלזניה, אבל רגע לפני, נחמם תנור על פעולת טורבו ל-180 מעלות צלזיוס.

הטיפ הכי חשוב בבניית לזניה הוא חישוב הכמויות. מאחר והלזניה מורכבת למעשה מאותן השכבות שחוזרות על עצמן, במקרה שלנו שלוש פעמים, עלינו לחשב בכל שכבה ושכבה, כמה מהמרכיבים שלנו אנחנו שמים, על מנת שהשכבות יהיו גם שוות וגם כדי שלא יגמרו לנו המצרכבים באמצע בניית השכבות או לחילופין, שניוותר עם עודפים מהמרכיבים.

בתחתית התבנית, נפזר רבע מכמות רוטב העגבניות שכעת הוא בטמרטורת החדר. מעל שכבת הרוטב, נניח 3 דפי אורז עגולים גדולים או 4 דפי אורז עגולים קטנים באופן שיכסו את רוב רוטב העגבניות.

תשובה לשאלה שבוודאי תשאלו את עצמכם ממש בשלב הזה: האם להרטיב את דפי האורז? ובכן, התשובה היא: בשום פנים ואופן לא. במרכיבי הלזניה יש המון נוזלים שיופרשו במהלך האפיה בתנור והם אלו שירטיבו את דפי האורז וירככו אותם לחלוטין עד כמעט העלמות. הסירו דאגה.

שנחזור למתכון? בשלב הזה, ובעזרת מרית, נמרח שליש מכמות גבינת הכנען ועשבי היבול שלנו באופן שווה על גבי דפי האורז.

מעל לשכבת גבינת הכנען, הניחו שליש מכמות פרוסות גבינת העמק הדקות באופן שווה.

מעל לפרוסות העמק, פזרו שליש מכמות גבינת הפרמז׳ן באופן אחיד.

כעת, חיזרו על פעולות אלה והרכיבו שכבה שכבות נוספות לפי הסדר: רוטב עגבניות, דפי אורז, גבינת כנען, גבינת עמק, גבינת פרמז׳ן ושוב, חוזר חלילה כך שיהיו לנו בסופו של דבר 15 שכבות שהן למעשה חזרה של עצמן.

השכבה האחרונה והעליונה תהיה שכבת הרבע האחרון של תכולת סיר הרוטב.

לזניית דפי אורז. צילום: דביר בר
לזניית דפי אורז. צילום: דביר בר
את התבנית ובה הלזניה שלנו, נכניס לתנור החם למשך כחצי שעה.
כעבור חצי שעה, בזהירות רבה ותוך שימוש בכפפות חום ומגבות, נפזר מעל שכבת העגבניות העליונה שלנו את גבינת המוצרלה ונחזיר את התבנית לתנור כשהפעם עליכם להגביר את עוצמת התנור ל-220 מעלות למשך 10 דקות נוספות.
 
כשהגבינה שעל החלק העליון של הלזניה מבעבעת והופכת זהובה ואף חומה קלות, הלזניה שלנו מוכנה. בזהירות רבה נוציא את התבנית הלוהטת  מהתנור ונניח לה להצטנן מחוץ לתנור למשך כ-20 דקות לפחות. 
 
המלצה: הלזניה תהיה יותר מגובשת לחיתוך כעבור שעה של מנוחה ולכן תרגישו חופשי לתת לה לנוח לא מעט מחוץ לתנור.
הלזניה נהדרת גם למחרת היום בחימום בתנור על 180 מעלות למשך 10 דקות.

בתיאבון!

הכנתם לזניית דפי אורז ללא גלוטן? צלמו ושלחו לי לוואטסאפ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

* המתכון בשיתוף תנובה.

לזניית דפי אורז. צילום: דביר בר
לזניית דפי אורז. מבט מבפנים. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 20 תגובות

  1. dorit

    הי,
    לאיזה רוטב עגבניות מרוכז הכוונה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      יש מגוון מותגים. יש לחפש רוטב עגבניות שכתוב עליו רוטב עגבניות מרוכז דוגמת Mutti ואחרים

  2. ליאת

    הי
    שאלה בבקשה במה ניתן להחליף את הגבינת כנען?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ליאת, אפשר להחליף את גבינת הכנען בכל גבינה אחרת המותאמת לאפיה וטעימה לכם

  3. ישראלה

    הי
    האם בין שכבה לשכבה של המילוי מספיק דף אורז אחד ? או כדי לתת תחושת פסטה לשים יותר דפים(אחד על השני)?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      ישראלה שלום. במתכון שרשמתי פרטתי בהחלט שיש לשים מספר דפי אורז ולא אחד. אני ממליץ בחום לקרוא את המתכון מתחילתו ועד סופו לפני ביצועו. יש בו המון טיפים שיעזרו
      דביר

  4. רומי

    וואו איזה מתכון נהדר!
    כתוב ברור ומפורט ובכל שלב שבו עלתה לי שאלה כבר ענית בתוכן המתכון. יצא טעים מאוד ממליצה מאוד לנסות!
    תודה רבה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף לקרוא!!!

  5. ישראלה

    הי דביר
    קודם כל תודה על מתכון שיעזור להנות מלזניה גם לנו שבלי הגלוטן
    והשאלה:קופסת עגבניות מרוסקות דק אחת (40 גרם)-הכוונה ל40 גרם או 400 גרם(שזו בדרך כלל הכמות בקופסא)
    אודה לתשובתך

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ישראלה. מדובר בקופסה אחת, 400 גרם. תודה על תשומת הלב, העניין תוקן במתכון

  6. מאי

    מתכון מעולה. אני ואבא שלי עפנו על זה. לא היה חסר לנו בכלל הבצק, אחלה תחליף הדפים.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף לקרוא

  7. תמר

    איך הדפים לא נמסים ונעלמים, או הופכים למין עיסה דביקה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      נסי, גלי ותהני. אני ורבים אחרים ניסינו בהצלחה רבה

  8. מיטל

    מתכננת לנסות.
    איך הלזניה עוברת הקפאה וחימום במיקרו? (או תנור)
    רוצה לדעת אם כדאי להכפיל כמויות ולהכין כבר 2 תבניות ואחת להקפיא

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי מיטל. דפי אורז זה לא משהו שאני מציע אי פעם להקפיא

  9. עדי

    כמה ימים אפשר לשמור את הלזניה במקרר?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      לא הייתי שומר יותר מיום ומחמם שוב לפני הגשה. ככלל דפי אורז זה לא מוצר שהייתי ממליץ לקרר

  10. רפי כץ

    דביר שלום
    האם דפי האורז יוצאים כמו פסטה שנחתכת .
    האם יש לך סוג מסוים של דפי אורז שאתה ממליץ.
    בברכה
    רפי

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. דפי האורז במתכון הזה נותרים שכבה מאד דקיקה ולא בשרנית. יש גם דפי לזניה ללא גלוטן למי שרוצה בצק של ממש ותמיד גם אפשר להכין לפי מתכון בצק הפסטה שלי כאן באתר. כל דפי האורז טובים

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן