פסטה ללא גלוטן - כך תכינו פסטה טריה מהחלומות - למתכון של דביר בר

פסטה ללא גלוטן

הכנת פסטה ללא גלוטן בבית היא כבר לא משימה בלתי אפשרית. כך תעשו את זה נכון

לצפיה בסרטון הכנת פסטה טריה ללא גלוטן לחצו כאן >>>

אין צליאקי שלא חולם על פסטה ללא גלוטן ואני מתכוון לפסטה טריה. הצורה, העובי או האורך לא ממש משנים אבל העיקר להרגיש את טעמו של בצק פסטה טרי ללא גלוטן בפה ולא את כל אותן פסטות יבשות מתועשות שאנחנו מכירים כל כך טוב ושכבודן במקומן מונח אבל החלום לפסטה טריה – תמיד יהיה קיים.

את הפסטה לימדה אותי להכין רומי נדלר, הידועה לעוקביה באינסטגרם גם כרומינה א לה קוצ׳ינה. את רומי הכרתי אמנם באמצעות האינסטגרם אבל זמן קצר לאחר מכן נפגשנו להכין פסטות טריות ללא גלוטן. זה לא היה מובן מאליו. רומי מעבירה מדי יום סדנאות איטלקיות רבות, תמיד לקהל שאוכל פסטות רגילות והיא מעולם לא התנסתה בקמחים ללא גלוטן ולכן האתגר שהיא לקחה על עצמה בשבילי / בשבילכם, היה מעניין מאד עבור שנינו ועם מעט חששות, קמח רב תכליתי (שתיכף אתייחס אליו) ובוקר אחד פנוי – גם הצלחנו להגיע לתוצאות נהדרות. לא פחות!

פסטה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
פסטה ללא גלוטן. צילום: דביר בר

לצפיה בסרטון הכנת פסטה טריה ללא גלוטן לחצו כאן >>>

אז מתחילים: הפסטה הטרייה באיטליה נחלקת לפסטת הביצים והחלמונים בצפון איטליה, ולפסטה ה'ענייה' של דרום איטליה, המיוצרת מקמח ומים בלבד. בגלל מחסור הגלוטן, יצאה לנו פסטת מרכז איטליה…

מתכון ל-4 סועדים:

240 גרם קמח רב תכליתי (אנחנו השתמשנו הפעם ב׳קמח מולינו׳ אך יתקבלו תוצאות דומות גם בשימוש בקמחים רב תכליתיים אחרים שדומים בהרכבם כמו פנריה / דגש או כמוקמח.

4 ביצים

קורט מלח

2 כפיות שמן זית

בשלב זה אציין כי המרכיבים במתכון הם עבור הפסטה בלבד וכי עוד לפני הכנתה, יש להכין רוטב שיחמיא לה.

הרוטב הוא זה שמחכה לפסטה ולא להיפך. המלצה שלי: לפסטה זו יש להכין רוטב המכיל עגבניות מרוסקות איכותיות מקופסה, שן שום, עלי בזיליקום, קמצוץ מלח גס ושמן זית.

כל ההתחלות. בצק פסטה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
רומי נדלר. צילום: דביר בר

אופן ההכנה:
(לצפיה בסרטון ההדרכה לחצו כאן)

את הבצק נכין ונלוש בשיטת ׳הר הגעש׳: מניחים את הקמח על משטח עבודה יבש לגמרי, יוצרים בו גומה ובמרכזה, נשפוך את תכולת הביצים כמו בתמונה המצורפת. את הביצים נקשקש מעט בעזרת מזלג ונוסיף את המלח ושמן הזית. כעת, בעזרת הידיים, נרטיב אט אט את הקמח בעזרת רטיבות הביצים עד קבלת בצק אחיד וחלק. אין חשש ל'אובר' לישה. משך הלישה הוא כדקה עד שתיים לערך.

מרגע שיהיה לכם בצק פסטה, תוכלו להכין איתו כל צורת פסטה שתרצו.

נתחיל בפסטה פרפלה המכונה גם פסטה פרפרים או פסטה עניבה.

את בצק הפסטה חתכו ל-4 חלקים (כי לא ניתן להכין בו זמנית פסטה מכל כמות הבצק ועל מנת שהבצק לא יתייבש – את הבצק איתו אתם לא עובדים כרגע – עטפו בניילון נצמד והניחו במקרר).

קמחו משטח עבודה וכן מערוך ואת בצק הפסטה ורדדו אותו היטב דק ככל הניתן תוך שאתם הופכים מדי פעם את הבצק ומוודאים שהוא מקומח קלות.

בעזרת סכין או גלגלת משוננת, צרו מהבצק הדק רצועות ארוכות בעובי של כסנטימטר וחצי. לאחר מכן, צרו מכל רצועה שכזו מלבנים באורך 4 ס״מ.

בעזרת 2 אצבעות (האצבע והבוהן) לחצו קלות באמצע כל מלבן ליצירת צורת הפרפלה (ראו תמונה).

חזרו על הפעולה הזו עם שאר הבצק תוך שאת יחידות הפסטה המוכנות הניחו בצלחת מקומחת קלות.

דבר הנכון להכנת כל צורה של פסטה: עובי וצורת הפסטה היא עניין של תרגול. ככל שתתרגלו יותר, כך הפסטה שלכם תראה יותר טוב, תהיה יותר עדינה ותקבל גם יותר מחמאות. יש להתאזר בסבלנות ועדינות לאלו מכם המכינים פסטה טריה בפעם הראשונה.

חשוב מאד: בשלב הזה יש להכין את הרוטב לפני בישול הפסטה. הצעה לרוטב קליל לפסטה: במחבת הניחו קוביית חמאה, מעט מלח, פלפל, מעט עלי מרווה וזהו.

לאחר שסיימתם להכין את הפסטה והרוטב מוכן, יש להעמיד סיר ובו מים ומלח (ביחס של על כל 100 גרם פסטה – יש להרתיח ליטר מים – ולשים בהם 10 גרם מלח). רק כשהמים מבעבעים ורותחים, זרקו את הפסטה למים.

זמן הבישול שלה 2-3 דקות בלבד. כבר כעבור מספר שניות, תבחינו בפסטה שתתחיל לצוף. אין הדבר אומר שהיא מוכנה. מרגע הציפה יש לספור שתי דקות ואז להוציא אותה מהמים. 

בעזרת כף מסננת, הוציאו את הפסטה מהמים והעבירו אותה מיד לרוטב (הרוטב כאמור מחכה לפסטה, אף פעם לא להיפך), ללא שטיפה. מגישים מיד.

פזרו מעל מנת הפסטה שלכם הרבה גבינת פרמז׳ן איכותית מגוררת למקסם את החוויה האיטלקית.

קרש עץ של ניוקי. צילום: דביר בר
פסטה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
פסטה טריה ללא גלוטן בבישול. צילום: דביר בר
פסטה טריה בעבודת יד. צילום: דביר בר
פסטה טריה בעבודת יד. צילום: דביר בר

צורת פסטה נוספת שניתן להכין היא כמו זו שבתמונות הנוספות כאן ועבורה יש ליצור מבצק הפסטה מעין ׳נחשים׳ בקוטר חצי ס"מ ומהם נקרוץ 'ניוקי' קטנים באורך של כס"מ. ניתן לחתוך בעזרת סכין או בעזרת קלף. כל בצק באורך ס״מ גוללים על קרש העץ של הניוקי, או על פומפיה הפוכה, יש צורך ללחוץ מעט על הבצק, כדי שיהיה בעובי אחיד.

בהמשך המפגש המהנה שלנו, הכינה רומי מנות פסטה נוספות ללא גלוטן ובהן רביולי ללא גלוטן כולן מאותו בצק פסטה.

הכנתם בבית פסטה ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי או תייגו אותי באינסטרם כדי שאראה ואוכל לשתף את הגולשים.

בתיאבון!

דביר

פסטה איטלקית אמיתית. צילום: דביר בר
פסטה איטלקית אמיתית. צילום: דביר בר
רומי נדלר ודביר בר. צילום: סלפי

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 27 תגובות

  1. אפרת

    היי רציתי לדעת האם ניתן להכין מאותו בצק גם רביולי והאם אפשר לשמור במקפיא?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אפרת. בהחלט כן. ניתן לשמור בהקפאה כשבועיים. מומלץ לקמח מעט לפני הקפאה ולשמור בכלי שבו הבצק לא ידבק זה לזה וכבר מוכן בצורתו לבישול. אין צורך להפשיר לפני בישול, פשוט לזרוק למים רותחים ישר מההקפאה

  2. ניצן

    תודה על המתכון. יתאים גם לעבודה עם מכונת פסטה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ניצן. ניסינו לעבוד עם מכונת פסטה והבצק מאד עדין ולכן נדרשת מיומנות רבה. בנוסף, לא הייתי משתמש במכונה שמיועדת גם לעבודה עם קמח ״רגיל״

  3. מעיין

    היי, נראה מצויין!
    באיזה צבע מולינו השתמשתם?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי מעיין. תודה רבה. הפעם השתמשנו במולינו הירוק אבל זה יעבוד גם עם הכחול

  4. נעם

    האם הבצק מתאים גם לפסטות כמו פטוצ'יני/ פפרדלה? קראתי שלא המלצת לעבוד עם מכונה, שואל בכוונה לרדד עם מארוך ולחתוך עם סכין.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      אפשר עם קצת טכניקה וסבלנות להכין הכל מהבצק הזה

  5. שובל

    היי ..
    לאן נעלם המתכון שלך של הרביולי גבינות ללא גלוטן ? הכנתי לא מזמן ויצא מושלם ..

  6. שירן

    באיזה קמח מולינו צריך להשתמש??

    1. Avatar photo
      דביר בר

      אפשר ירוק, אפשר כחול ואפשר גם אחרים כמו דגש רב תכליתי, פיורינו על בסיס עמילן חיטה של שופרסל ואחרים

  7. אלישבע

    הי,
    נראה מעולה
    כמה זה 240 גרם פסטה בכוסות?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      קונים בכל חנות מקס / סטוק משקל למטבח וזה הכי טוב

  8. מיכל

    האם ניתן להכין את הבצק במיקסר?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי מיכל. בעקרון כן אבל באמת שקל להכין אותו בקערה וחבל סתם ״ללכלך״ את המיקסר

  9. שיר

    היי,
    האם ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי של חברת g free?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      לא ניסיתי אותו….

  10. אסתר

    העזתי להכין מהבצק רביולי גבינות… העזתי, כי בחיים לא דמיינתי שאכין לבד פסטה. אבל קפצתי על האתגר. הטעמים של הפסטה היו מצויינים, אבל הבצק היה קצת נוקשה לי. אנסה שוב להכין, אולי זה קשור לרידוד, אולי לסוג הקמח (עשיתי חצי שר, חצי מולינו כחול). בכל מקרה, מתכון מצויין.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אסתר. איזה כיף לקרוא. לרידוד בהחלט יש השפעה על עובי ונוקשות הבצק. ישנה עקומת למידה ואני בטוח שהפעם הבאה תצא דקה יותר ונעימה יותר בחיך

  11. ayala

    הכנתי היום ויצא מושלם
    בעלי אמר יותר טעים מהפסטה הגלוטנית
    תודה על עוד מתכון מוצלח

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף!!! מחכה לתמונות

      1. ayala

        התחסל עוד לפני שהספקתי לתעד
        פעם הבאה

  12. חוה

    היי
    איזה קמח מולינו מומלץ?
    הכחול או הירוק?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      שניהם יהיו אחלה

  13. דבורה

    היי.האם הפסטה בלי גלוטן כשרה לפסח?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      לא בהכרח. רק אם כתוב על הקמח או על הפסטה כשר לפסח

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן