גאלט ללא גלוטן - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

גאלט ללא גלוטן

צליאקים רבים נמנעים מלנסות להכין את אחת המנות הכי כיפיות לאכילה: גאלט ללא גלוטן. שמח לארח בבלוג את ארז ונטאלי גולקו עם מתכון מושלם למנה שתהפוך לקבועה אצלכם בתפריט

שניה לפני המתכוו עבור גאלט ללא גלוטן אספר שאת ארז גולקו, כמו רבים מהאנשים שפגשתי בשנים האחרונות, אני מכיר מהאינסטגרם. 

עם לא מעט חברים משותפים, תחומי עניין משותפים ותוכן נהדר, התחלתי לעקוב אחרי עמוד האינסטגרם של ארז שמתגורר בחיפה ומקיים סיורים קולינריים מהממים בואדי ניסנס. תוך כדי הפוסטים שארז העלה, התוודעתי לבת זוגו של ארז, נטאלי אנדצויג, נטורפתית שמעבירה בביתם המשותף סדנאות לבישול בריא (וטעים).
השניים, לא רק עובדים יחד (ולחוד) אלא גם מתחזקים בלוג מקסים בשם ״אצלי במטבח״ (מומלץ!) ואיפשהו בנובמבר 2018, קצת אחרי שהבלוג שלי עלה לאוויר, ארז שלח לי הודעה והזמין אותי אל ביתם שבמרכז חיפה למתכון משותף. זה לקח קצת זמן (בכל זאת, נולדו לי התאומים) אבל את ההזמנה של ארז לא שכחתי וכך, ביום קיץ נעים (היו גם כאלה), ארזתי את עצמי לתוך קרון רכבת ונסעתי לפגוש לראשונה את ארז ונטאלי להכין יחדיו מתכונים לבלוגים שלנו.

אחרי שלל פינוקים שהשניים הגישו לי, מדובדבנים וליצ׳י ועד גבינת בושה מותכת עם דבש ועלי טימין, ניגשנו לעיקר: הכנת מנת גאלט מהממת לא גלוטן וגם מאפינס אוכמניות שאליהם נגיע בהמשך.

גאלט ללא גלוטן
גאלט ללא גלוטן. צילום: דביר בר

אז שניה לפני שמתחילים אציין שהמפגש עם ארז ונטאלי הוא חלק מסדרת מפגשים במסגרתם אני נפגש עם בשלנים / בלוגרים / שפים ויחד אנחנו מכינים מנות ללא גלוטן שהן זהות לגרסה עם הגלוטן. בין המפגשים שהיו בעבר ישנו המפגש עם רומי נדלר (פסטה ללא גלוטן)סיגלוגה (עוגת מספרים), אסי רוזיצנר (פאי פקאן), אלון שבו (פחזניות ללא גלוטן), שאול בן אדרת (קובה סלק), רותם ליברזון (קובה מטוגנת) ועוד רבים.

שניה לפני שמתחילים במתכון לגאלט רק אספר שגאלט הוא כינוי כללי למאפה (צרפתי במקור) שבעיקרו הוא עגול ושטוח ושהבצק שלו הוא פריך ויש שבכלל מתארים אותו בתור הגרסה הפשוטה לפאי. ישנם גאלטים במילוי מתוק, ישנם גאלטים במילוי פירות, ישנם גאלטים שבכלל עשויים קמח כוסמת (כמו הקרפים של ברטון קרפרי) ויש כאלה שממולאים תפוחי אדמה.

הגאלט שנטאלי וארז הכינו לכבודי ולכבוד הבלוג הוא במלית של עלי מנגולד וגבינת פטה.

אז שנתחיל?

המרכיבים

המצרכים לבצק:

1 כוס קמח שיבולת שועל ללא גלוטן (למי שלא מוצא קמח, ניתן לטחון שיבולת שועל ללא גלוטן לכדי קמח במטחנה בייתית).

1 כוס קמח חומוס.

חצי כפית מלח הימלאיה.

1/3 כוס שמן זית.

חצי כוס מים.

המצרכים לתבשיל מנגולד:

חבילת מנגולד שטופה היטב וחתוכה לרצועות.

בצל לבן אחד גדול חתוך לרצועות.

100 גרם גבינת פטה/ בולגרית.

חצי כפית מלח.

רבע כפית פלפל שחור.

חצי כפית סומק.

2 קורט כמון.

מעט מיץ מלימון כבוש (לא חובה).

לקישוט:

חופן טבעות בצל ירוק.

ארז ונטאלי גולקו. צילום: דביר בר
סיבה נהדרת להגיע לחיפה. ארז ונטאלי גולקו. צילום: דביר בר
נטאלי גולקו מרדדת בצק עבור גאלט ללא גלוטן. צילום: דביר בר
נטאלי גולקו מרדדת בצק לגאלט ללא גלוטן. צילום: דביר בר
בדרך למלית מושלמת עבור גאלט ללא גלוטן. ארז גולקו. צילום: דביר בר
בדרך למלית מושלמת עבור גאלט ללא גלוטן. ארז גולקו. צילום: דביר בר

אופן הכנת הבצק:

בקערה, מערבבים את שני הקמחים יחד עם המלח.

לאחר מכן יוצרים חור באמצע הקערה ומוסיפים את השמן זית והמים, מערבבים ולשים עד לעיגול במרקם אחיד ומכניסים למקרר לכ- 10 דק.

אופן הכנת תבשיל מנגולד:

במחבת, מטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה, מוסיפים את התבלינים והלימון הכבוש ולאחר מכן מוסיפים את המנגולד מבשלים עד להתרככות והתאדות הנוזלים כ-10 דק' לערך או עד העלמות הנוזלים.

מעבירים את התערובת מהמחבת לקערה נפרדת להתקררות עד לטמפרטורת החדר, אם יש צורך -למסננת על מנת שכל הנוזלים ימשיכו לצאת.

בנפרד, מפוררים לקערה גבינת פטה ומערבבים עם תערובת המנגולד שהצטננה עד שהמילוי אחיד.

הרכבת המנה והאפייה:

על נייר אפייה, מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר של בערך 26 ס"מ ומעבירים עם נייר האפיה לתבנית תנור. במרכזו של הבצק המרודד, נניח את תבשיל המנגולד והגבינה ומשטיחים תוך שאנחנו דואגים להשאיר שוליים ריקים לקיפול (לפחות 3 ס״מ שוליים).

לאחר שסיימנו למלא את הגאלט, מקפלים בעדינות את שולי הבצק מעל המלית כך שיעטוף אותה בצורה חלקית (ראו בתמונה).

מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות לכ- 25 דק'.

מוציאים בזהירות באמצעות כפפה מונעת חום או מגבת ומניחים להתקרר מעט (כ-2 דקות) בחלל המטבח.

פורסים ל-4 עד 8 פרוסות ומגישים חם.

הכנת גאלט ללא גלוטן. צילום: דביר בר
הכנת גאלט ללא גלוטן. צילום: דביר בר
גאלט ללא גלוטן. צילום: דביר בר
גאלט ללא גלוטן. צילום: דביר בר

בהמשך היום, הכינו עבורי (ועבורכם), ארז ונטאלי גם מאפינס אוכמניות ללא גלוטן המבוסס קמח שקדים.

את המתכון למאפינס האוכמניות תוכלו לקרוא עכשיו בבלוג של ארז ונטאלי ובקרוב גם כאן אצלי בבלוג.

רגע אחרי שסיימנו את סשן הבישולים והאפיה המהנים (והטעימים!)ֿ נפרדתי מנטאלי וארז לקח אותי לסיור פרטי חטוף בחצר הפרטית שלו, ואדי ניסנס שהותירה טעם של עוד. עשו לעצמכם טובה ותקבעו עם השניים יום כיף שכולל את הסיור של ארז וסדנת בישול עם נטאלי, אתם תודו לי אח״כ. אמנם הסיור של ארז רווי מקומות עתירי גלוטן אבל הסדנאות של נטאלי מותאמות גם לצליאקים שיהנו בהן מאד.

תודה ארז ונטאלי החמודים על האירוח הכייפי בממלכה שלכם. אתם מתוקים ומבטיח לשוב בהקדם.

מאפין אוכמניות ללא גלוטן. צילום: דביר בר
מאפין אוכמניות ללא גלוטן. צילום: דביר בר
אהבה חיפאית. ארז ונטאלי גולקו. צילום: דביר בר
אהבה חיפאית. ארז ונטאלי גולקו. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. מור

    היי, יכול לעבוד לדעתך רק עם קמח חומוס או שחייבים להוסיף את קמח השיבולת שועל?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. קמח החומוס הוא מאד דומיננטי בטעם ובמרקם. אפשר להחליף את קמח שיבולת השועל בקמח תירס או אחר אבל לא הייתי מתבסס אך ורק על קמח החומוס במתכון הזה אלא אם ממממש אוהבים את טעמו ומרקמו שמעט חולי

  2. עמר

    היי, נראה מעולה! יכול לעבוד לדעתך עם קמח קאפוטו/freee?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי עמר, לא ניסיתי את המתכון עם הקמחים הללו

  3. יעל

    היי

    חושב שאפשר לשלב את המלית הזו עם הבצק של גאלט בצל ומסקרפונה מהבלוג שלך?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. לא ניסיתי אבל נשמע שזה יכול לעבוד

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן