אטריות ביצים בחמאת בוטנים - מתכון נהדר של דביר בר - ללא גלוטן

אטריות ביצים בחמאת בוטנים

אטריות ביצים ללא גלוטן הן פתרון מושלם לארוחה חמה, לסלט קר, קבלו מתכון נהדר לארוחה הקרובה שלכם

לכל אחד/ת יש את ההגדרה שלו/ה לאוכל מנחם. אחד אוהב פסטה בולונז, אחת אוהבת פיצה, השלישי יעדיף בורקס ואני? האוכל המנחם האולטימטיבי עבורי היא מנת נודלס טובה או לייתר דיוק אטריות ביצים בחמאת בוטנים ללא גלוטן.

יש משהו בורסטיליות שמחביאה בתוכה ההגדרה הכל כך רחבה הזו ׳נודלס׳, שגם כשבא לי להכין אותן, אני אמצא בכל פעם דרך קצת שונה להכין אותן, תלוי במצב הרוח, תלוי בעונה ותלוי במרכיבים שיש במכולת או במקרר.

אז שנתחיל במתכון?

אטריות ביצים בחמאת בוטנים וללא גלוטן. צילום: דביר בר
אטריות ביצים בחמאת בוטנים וללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים עבור 3 מנות של אטריות ביצים בחמאת בוטנים (תלוי בגיל ובמידת רעב הסועדים).

250 גר׳ אטריות ביצים ללא גלוטן

2 כפות גדושות בנדיבות של חמאת בוטנים איכותית ללא גלוטן.

2 כפיות שמן שומשום.

כף וחצי רוטב סויה ללא גלוטן.

3 שיני שום כתושות.

1 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר קלוף וכתוש.

חופן גבעולי בצק ירוק חתוך לרצועות בנות כ-3 ס״מ.

חופן (כגודל אגרוף) של עלי כוסברה שטופים.

חצי בצל לבן חתוך לרצועות דקות.

חצי כוס בוטנים קלופים וקצוצים.

כף חומץ אורז ללא גלוטן.

כף סוכר חום או דבש.

4 כפות מים בטמפרטורת החדר.

צ׳ילי אדום חריף לפי הטעם (לא חובה).

4 כפות של כרישה חתוכה לרצועות (לא חובה, זה הקיק האישי שלי).

2 כפות שמן זית לטיגון (לא חובה).

אטריות ביצים ללא גלוטן. צילום: דביר בר
אטריות ביצים ללא גלוטן. צילום: דביר בר

הוראות ההכנה:

בעזרת מטחנה בייתית (החל ממטחנת קפה ועד ויטמיקס) או מכתש ועלי, קצצו היטב את הבוטנים הקלופים.

הרתיחו כ-2 ליטר מים בסיר בישול פסטה והוסיפו כף מלח. כשהמים מבעבעים, הנמיכו את הלהבה והוסיפו את אטריות הביצים ללא הגלוטן לבישול בין 5 ל-8 דקות.

מנסיוני, פסטה מוכנה אצל אנשים שונים תוך פרק זמן שונה מאחר ואנשים מוספים את הפסטה בשלבים שונים, הלהבה בגודל שונה, הסיר בגודל שונה ועוד משתנים המשפיעים על מהירות המוכנות של הפסטה.

ההמלצה שלי: כעבור 6 דקות ובעזרת מזלג, טעמו מהפסטה ובדקו אם היא מוכנה מספיק לטעמכם. אני אישית טועם פעמיים משני מקומות שונים בסיר מאחר ולעיתים פסטה יכולה להיות מוכנה במקומות שונים בסיר במידה שונה, בדומה לתנור אפיה שלא תמיד מחמם את תכולת התנור במידה שווה.

דבר נוסף: בעולם הללא גלוטן אין דבר כזה שנקרא ׳אל דנטה׳ מאחר ואין גלוטן שמשפיע על האלסטיות של הפסטה ולכן בפסטות ללא גלוטן ישנם רק שני מצבים: מוכנה או לא מוכנה.

בזמן שהפסטה שלכם מתבשלת בסיר על להבה נמוכה, הכינו את רוטב חמאת הבוטנים: בקערה בינונית, הניחו את חמאת הבוטנים, שמן השומשום, רוטב הסויה, הג׳ינג׳ר הכתוש (טיפ: אני כותש את הג׳ינג׳ר, כן כן, לא קוצץ, כותש אותו, בכותש השום שלי למיצוי הטעמים), השום הכתוש, חומץ האורז והדבש (או הסוכר החום).

ערבבו היטב את תכולת הקערה. הוסיפו כ-4 כפות מים על מנת לדלל מעט את הסמיכות של הרוטב שהתקבל וערבבו שוב היטב (ניתן להוסיף עוד מים במידה ולטעמכם האישי הרוטב סמיך מדי).

כאשר האטריות מבושלות לטעמכם, סננו אותן במסננת והניחו בצד (לא לשטוף במים תחת הברז) לקראת השלב האחרון בהכנת המנה ודקות לפני הגשתה.

חממו מחבת גדולה על אש גבוהה עם כ-2 כפות שמן זית וכשהמחבת חמה, טגנו קלות את רצועות הבצל ואת רצועות הכרישה עד שהבצל יהפוך שקוף. הוסיפו את פרוסות הצ׳ילי האדום וטגנו כמה שניות נוספות.

הוסיפו את אטריות הביצים למחבת ומיד לאחר מכן את הרוטב.

ערבבו היטב את כל תכולת המחבת בעזרת 2 כפות או כף מעץ או לטובת אלו בעלי כישורי ההקפצה על המחבת – עכשיו יהיה זמן מעולה להפגין את יכולותיכם.

ערבבו במשך כדקה על להבה גבוהה את הכל ומהמחבת, העבירו לצלחות או קערות אישיות.

מעל לכל מנה, פזרו עלי כוסברה, עלי בצל ירוק, 3-4 רצועות דקיקות של צ׳ילי אדום ופזרו בנדיבות בוטנים קצוצים. הגישו חם או קר לבחירתכם. טעים בשני המקרים.

לא סיימתם את המנה? ניתן לשמור במקרר בכיסוי ניילון נצמד עד למחרת אבל יש לקחת בחשבון שאטריות פלוס חמאת בוטנים ידבקו בקירור ולמרות שניתן לחמם אותן במיקרו או לאכול קר, זה לא מתאים לכולם.

בתיאבון!

דביר

הכנתם את אטריות הביצים בחמאת בוטנים ללא הגלוטן? צלמו ושלחו לי לוואטסאפ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

מנה נהדרת שכולם יאהבו. צילום: דביר בר
אטריות ביצים בחמאת בוטנים. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. צבי

    איפה מוצאים חומץ אורז ללא גלוטן?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      בחנויות מתמחות ומעדניות כמו למשל מזרח ומערב שמחזיקות סוג שנקרא Mizukan

  2. עדי קול

    מתאים גם לאטריות רגילות?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      כן

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן