אטריות ביצים בחמאת בוטנים - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

אטריות ביצים בחמאת בוטנים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אטריות ביצים ללא גלוטן הן פתרון מושלם לארוחה חמה, לסלט קר, קבלו מתכון נהדר לארוחה הקרובה שלכם

לכל אחד/ת יש את ההגדרה שלו/ה לאוכל מנחם. אחד אוהב פסטה בולונז, אחת אוהבת פיצה, השלישי יעדיף בורקס ואני? האוכל המנחם האולטימטיבי עבורי היא מנת נודלס טובה. יש משהו בורסטיליות שמחביאה בתוכה ההגדרה הכל כך רחבה הזו ׳נודלס׳, שגם כשבא לי להכין אותן, אני אמצא בכל פעם דרך קצת שונה להכין אותן, תלוי במצב הרוח, תלוי בעונה ותלוי במרכיבים שיש במכולת או במקרר.

בעבר כתבתי כאן בבלוג שכצליאקי, ״גנבתי״ לא פעם מאכלים עם גלוטן גם מתוך הכחשה למחלה, גם כי לא היו תחליפים ראויים וגם כי לא ממש היה אינטרנט (קולטים?). אטריות ביצים עם גלוטן היתה אחת המנות שחטאתי בהן לא פעם בצעירותי ואתם רק יכולים לשער כמה שמחתי לגלות לפני תקופה לא כזו ארוכה במונחים צרכניים, על כך שחברת גורי, בעלת המותג ללא הגלוטן G Free, החלה לייבא ארצה אטריות ביצים ללא גלוטן המיוצרות באיטליה.

אז רגע לפני המתכון האהוב עלי עם האטריות האלה, שזה אטריות ביצים בחמאת בוטנים, רק אספר שהמוצר מורכב מקמח תירס, קמח אורז וביצים והוא מכיל מעט יותר מ-9 אחוז חלבונים ל-100 גרם והוא דל בנתרן, מה שהופך אותה לבריאה מרוב שאר האטריות הקיימות בשוק.

ודבר אחרון לפני שמגיעים למתכון, במיוחד עבור גולשי האתר: לאלו מכם שיבחרו לרכוש את האטריות באמצעות אתר האי קומרס ללא הגלוטן Guluten, ארגנתי מבצע בלעדי: 2 חבילות של אטריות ביצים ב-25 ש״ח, במקום כמעט 32 ש״ח, אם תשתמשו בקוד הקופון Dvirbar בסל הקניות שלכם אם תלחצו כאן(ניתן לערבב 2 סוגים).

איפה עוד ניתן למצוא את אטריות הביצים ללא הגלוטן של G FREE? (אך ללא ההנחה הבלעדית שבפסקה הקודמת) לרשימת נקודות ההפצה לחצו כאן.

אז שנתחיל במתכון?

המרכיבים לבתוך כמה דקות, תוכלו להכין אצלם במטבח את אחת המנות הטעימות, הקלות ומלאות הטעמים. כך תכינו אטריות ביצים ללא גלוטן בחמאת בוטנים. צילום: דביר בר
המרכיבים לאטריות ביצים בחמאת בוטנים. צילום: דביר בר

המצרכים עבור 3 מנות של אטריות ביצים בחמאת בוטנים (תלוי בגיל ובמידת רעב הסועדים).

250 גר׳ אטריות טלייאטלה ללא גלוטן Carlo Crivellin ממשפחת G FREE (חבילה).

2 כפות גדושות בנדיבות של חמאת בוטנים איכותית ללא גלוטן.

2 כפיות שמן שומשום.

כף וחצי רוטב סויה ללא גלוטן.

3 שיני שום כתושות.

1 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר קלוף וכתוש.

חופן גבעולי בצק ירוק חתוך לרצועות בנות כ-3 ס״מ.

חופן (כגודל אגרוף) של עלי כוסברה שטופים.

חצי בצל לבן חתוך לרצועות דקות.

חצי כוס בוטנים קלופים וקצוצים.

כף חומץ אורז ללא גלוטן.

כף סוכר חום או דבש.

4 כפות מים בטמפרטורת החדר.

צ׳ילי אדום חריף לפי הטעם (לא חובה).

4 כפות של כרישה חתוכה לרצועות (לא חובה, זה הקיק האישי שלי).

2 כפות שמן זית לטיגון (לא חובה).

אטריות ביצים ללא גלוטן. צילום: דביר בר
אטריות ביצים ללא גלוטן. צילום: דביר בר

הוראות ההכנה:

בעזרת מטחנה בייתית (החל ממטחנת קפה ועד ויטמיקס) או מכתש ועלי, קצצו היטב את הבוטנים הקלופים.

הרתיחו כ-2 ליטר מים בסיר בישול פסטה והוסיפו כף מלח. כשהמים מבעבעים, הנמיכו את הלהבה והוסיפו את אטריות הביצים ללא הגלוטן לבישול בין 5 ל-8 דקות. מנסיוני, פסטה מוכנה אצל אנשים שונים תוך פרק זמן שונה מאחר ואנשים מוספים את הפסטה בשלבים שונים, הלהבה בגודל שונה, הסיר בגודל שונה ועוד משתנים המשפיעים על מהירות המוכנות של הפסטה. המלצה שלי? כעבור 6 דקות ובעזרת מזלג, טעמו מהפסטה ובדקו אם היא מוכנה מספיק לטעמכם. אני אישית טועם פעמיים משני מקומות שונים בסיר מאחר ולעיתים פסטה יכולה להיות מוכנה במקומות שונים בסיר במידה שונה, בדומה לתנור אפיה שלא תמיד מחמם את תכולת התנור במידה שווה. דבר נוסף: בעולם הללא גלוטן אין דבר כזה שנקרא ׳אל דנטה׳ מאחר ואין גלוטן שמשפיע על האלסטיות של הפסטה ולכן בפסטות ללא גלוטן ישנם רק שני מצבים: מוכנה או לא מוכנה.

בזמן שהפסטה שלכם מתבשלת בסיר על להבה נמוכה, הכינו את רוטב חמאת הבוטנים: בקערה בינונית, הניחו את חמאת הבוטנים, שמן השומשום, רוטב הסויה, הג׳ינג׳ר הכתוש (טיפ: אני כותש את הג׳ינג׳ר, כן כן, לא קוצץ, כותש אותו, בכותש השום שלי למיצוי הטעמים), השום הכתוש, חומץ האורז והדבש (או הסוכר החום). ערבבו היטב את תכולת הקערה. הוסיפו כ-4 כפות מים על מנת לדלל מעט את הסמיכות של הרוטב שהתקבל וערבבו שוב היטב (ניתן להוסיף עוד מים במידה ולטעמכם האישי הרוטב סמיך מדי).

כאשר האטריות מבושלות לטעמכם, סננו אותן במסננת והניחו בצד (לא לשטוף במים תחת הברז) לקראת השלב האחרון בהכנת המנה ודקות לפני הגשתה.

חממו מחבת גדולה על אש גבוהה עם כ-2 כפות שמן זית וכשהמחבת חמה, טגנו קלות את רצועות הבצל ואת רצועות הכרישה עד שהבצל יהפוך שקוף. הוסיפו את פרוסות הצ׳ילי האדום וטגנו כמה שניות נוספות. הוסיפו את אטריות הביצים למחבת ומיד לאחר מכן את הרוטב. ערבבו היטב את כל תכולת המחבת בעזרת 2 כפות או כף מעץ או לטובת אלו בעלי כישורי ההקפצה על המחבת – עכשיו יהיה זמן מעולה להפגין את יכולותיכם.

ערבבו במשך כדקה על להבה גבוהה את הכל ומהמחבת, העבירו לצלחות או קערות אישיות. מעל לכל מנה, פזרו עלי כוסברה, עלי בצל ירוק, 3-4 רצועות דקיקות של צ׳ילי אדום ופזרו בנדיבות בוטנים קצוצים. הגישו חם או קר לבחירתכם. טעים בשני המקרים.

לא סיימתם את המנה? ניתן לשמור במקרר בכיסוי ניילון נצמד עד למחרת אבל יש לקחת בחשבון שאטריות פלוס חמאת בוטנים ידבקו בקירור ולמרות שניתן לחמם אותן במיקרו או לאכול קר, זה לא מתאים לכולם.

בתיאבון!

  • המתכון בשיתוף גורי בעלת המותג ללא הגלוטן G FREE בישראל.

רוצים הנחה ברכישת אטריות ביצים ללא גלוטן? לאלו שיבחרו לרכוש את האטריות באמצעות אתר האי קומרס ללא הגלוטן Guluten, ארגנתי מבצע בלעדי: 2 חבילות של אטריות ביצים ב-25 ש״ח, במקום כמעט 32 ש״ח, אם תשתמשו בקוד הקופון Dvirbar בסל הקניות שלכם אם תלחצו כאן (ניתן לערבב 2 סוגים).

הכנתם את אטריות הביצים בחמאת בוטנים ללא הגלוטן? צלמו ושלחו לי לוואטסאפ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אטריות ביצים בחמאת בוטנים. צילום: דביר בר
אטריות ביצים בחמאת בוטנים. צילום: דביר בר
אטריות ביצים בחמאת בוטנים. צילום: דביר בר
אטריות ביצים בחמאת בוטנים. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

דביר מבשל

בורקס דפי אורז

בורקס דפי אורז הוא לא רק ללא גלוטן, אלא גם ללא כמויות השמן. כך תכינו אותו בקלות בבית

קרא עוד »

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן