עוגיות ללא גלוטן >> למתכון המלא לחצו כאן >>>

עוגיות ללא גלוטן

אתם יכולים לקרוא להן עוגיות פרח, אתם יכולים לקרוא להן עוגיות במילוי מעדן פרי, אתם יכולים לקרוא להן איך שתרצו - העיקר שתכינו עוגיות ללא גלוטן בקלי קלות ובאיזה מילוי שאתם אוהבים

לצפייה בסרטון ההכנה של עוגיות ללא גלוטן לחצו כאן >>>

מי לא אוהב עוגיות ללא גלוטן? יש כאלה שאוהבים עוגיות חמאה, יש כאלה שאוהבים עוגיות עם מעדן פרי, יש כאלה שאוהבים בכלל עוגיות שוקולד ויש שאוהבים עוגיות מלוחות.

אני מבטיח לכם דבר אחד: אף אחד לא יוכל להשאר אדיש לעוגיות האלה שכאן במתכון. עזבו שהן קלות להכנה אם תצמדו לאופן ההכנה, הן כל כך פריכות וטעימות שהן יתחסלו בכלום זמן.

אז שנתחיל במתכון?

עוגיות ללא גלוטן במילוי מעדן פרי. צילום: דביר בר
עוגיות ללא גלוטן במילוי מעדן פרי. צילום: דביר בר

לצפייה בסרטון ההכנה של העוגיות לחצו כאן >>>

מתכון ל-20 עוגיות (40 יחידות שהוצמדו ל-20 עוגיות)

המצרכים:

150 גרם קמח רב תכליתי ללא גלוטן (רוב הסוגים יתאימו)

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר ומטה (חצי מחבילה סטנדרטית)

50 גרם אבקת סוכר

כף תמצית וניל איכותית

30 מ״ל (4 כפות) חלב או תחליף חלב ואפשר גם מים

קורצן בצורה לבחירתכם (פרח, לב, דובי, כוכב – הכל הולך)

קורצן קטן יותר ליצירת חוב בלב הצורה שבחרתם (אפשר גם להשתמש בצד השני של צנתר לזילוף)

5 כפות של מעדן פרי סנדלפור בתוספת סופר פוד ללא גלוטן בטעמים שונים לבחירתכם

לקישוט: אבקת סוכר

בצק ללא גלוטן ממנו יש לקרוץ את הצורות. צילום: דביר בר
בצק ללא גלוטן ממנו יש לקרוץ את הצורות. צילום: דביר בר
אפיה קצרה עד לקבלת צבע זהוב. צילום: דביר בר
אפיה קצרה עד לקבלת צבע זהוב. צילום: דביר בר

לצפייה בסרטון ההכנה של העוגיות לחצו כאן >>>

אופן ההכנה:

הכניסו את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה למיקסר או למעבד מזון וערבבו יחד במהירות נמוכה (או בכמה פעולות פולסים אם מדובר במעבד מזון) עד לקבלת בצק פירורי.

הוסיפו את החלב ותמצית הוניל והמשיכו בפעולת ערבוב קצרה יחסית עד לקבלת בצק אחיד רך מאד ונח.

את הבצק העבירו לניילון נצמד והניחו במקרר לשעה לפחות (אפשר גם יותר).

חממו תנור לחום של 180 מעלות (חום עליון ותחתון)

קמחו נייר אפיה והניחו עליו את הבצק המקורר (קמחו גם אותו) ובעזרת מערוך מקומח גם כן, רדדו את הבצק לעובי של כחצי ס״מ בערך (שימו לב שהעוגיה הסופית תהיה בעובי כפול מהעובי שתיצרו בשלב הזה מאחר ומדובר ב״עוגיית קומותיים״.

כעת, יש לקרוץ מהבצק הקר את הצורה שבחרתם בעזרת הקורצן ולהפריד מכלל הבצק (ראו תמונות).

יש לחזור על הפעולה כ-40 פעמים.

במחצית מהעוגיות שקרצתם, יש לקרוץ פעם נוספת הפעם צורה של עיגול קטן יותר במרכז הבצק כך שיווצר מעין ״חלון״ בעוגיה. הוציאו את יתרת הבצק החוצה.

כעת, יווצרו לכם כ-20 עוגיות בצורה שבחרתם ועוד 20 עוגיות בצורה שבחרתם אבל עם חור באמצע.

את המגש עם הבצק בצורות – העבירו לאפיה בתנור למשך כ-10 דקות או עד שמתקבל צבע זהוב קלות.

הוציאו מהתנור והניחו לעוגיות להתקרר לחלוטין (כחצי שעה לפחות).

בעזרת מסננת צפופה, פזרו אבקת סוכר רק על העוגיות עם החור במרכזן.

בעזרת 2 כפיות, הניחו בעדינות כחצי כפית מעדן פרי במרכזה של עוגיה ללא חור.

כעת, שדכו את העוגיות עם החור ואבקת הסוכר על החצאים עם הריבה והצמידו בעדינות מבלי לשבור את העוגיות.

הגישו לאלו שאתם הכי אוהבים.

העוגיות ישמרו בקופסה אטומה גם שבוע ימים.

בתיאבון!

הכנתם עוגיות טעימות מהמתכון הזה? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם שלי כדי שאראה ואוכל לתייג אתכם בחזרה!

  • המתכון בשיתוף סיימן גורמה יבואנית סנדלפור

 

לא לפזר אבקת סוכר על כל העוגיות. צילום: דביר בר
לא לפזר אבקת סוכר על כל העוגיות. צילום: דביר בר
עוגיות ריבה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגיות ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. ניצה כהן

    אפשר נטורינה במקום חמאה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      בהחלט אם כי יש לקחת בחשבון טעם מעט קוקוסי של נטורינה

  2. עדי

    היי! האם יהיה טעים גם ללא מילוי? מחפשת מתכון מוצלח לעוגיות לקרוץ צורות פשוטות. תודה!!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      בהחלט

  3. יאנה

    היי אפשר לשמור את הבצק ללילה במקרר ולאפות בבוקר? מחפשת לשלוח בצק מוכן לגן ילדים , שיהיה נוח לעבודה וטעים

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. אפשרי

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן