עוגיות טרלי ללא גלוטן הן הדבר הכי קרוב לעבאדי אבל בלי הגלוטן

עוגיות טרלי ללא גלוטן

כשלצליאקים אסור לאכול עוגיות עבאדי, יצרתי לכם מתכון חדש לעוגיות טרלי האיטלקיות, עם מרכיב מפתיע שהופך את העוגיה לטעימה במיוחד

לצפיה בסרטון הכנת המנה לחצו כאן.

רגע לפני המתכון עבור עוגיות טרלי ללא גלוטן: אין צליאקי שלא מתבאס שאסור לו לאכול או לטעום את עוגיות העבאדי המפורסמות שמכילות גלוטן. לאורך השנים עשיתי מגוון נסיונות, חלקם מוצלחים יותר, חלקם פחות, כדי לנסות ולהתחקות אחר המרקם של העוגיות הפריכות האלה שמכונות גם עוגיות כעק ואפילו בספר שלי יש מתכון לעוגיות דומות.

אלא שהפעם, בזכות מרכיב אחד ומפתיע, הצלחתי להגיע לעוגיות מושלמות בקטע אחר, גם כי אין יותר קלות להכנה, גם כי הן טעימות בטירוף, גם כי המרקם שלהן הוא לא פחות מוואו וגם כי אני יודע שאתם עומדים להתמכר אליהן מיד אחרי הפעם הראשונה שתכינו אותן.

אז שנתחיל במתכון?

עוגיות טרלי ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגיות טרלי ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגיות פריכות וממכרות. צילום: דביר בר
עוגיות פריכות וממכרות. צילום: דביר בר

לצפיה בסרטון הכנת המנה לחצו כאן.

המצרכים עבור 100 עוגיות (הן קטנות אז אל תבהלו מהכמות)

לעוגיות:

280 גרם (2 כוסות) קמח רב תכליתי ללא גלוטן 

150 גרם רוטב מק אנד צ׳יז של גד (מסדרת גד ומיד)

ביצה אחת

חצי כפית מלח

2 כפות מים

לקישוט: (לא חובה)

3 כפות שמן זית 

חלבון מביצה אחת

מעט שומשום

מעט תבלין טימין

מעט מלח גס

לצפיה בסרטון הכנת המנה לחצו כאן.

תכינו מראש שני מגשים. צילום: דביר בר
תכינו מראש שני מגשים. צילום: דביר בר

אופן ההכנה:

הפעילו תנור ל-180 מעלות (חום עליון תחתון)

הניחו נייר אפיה על מגש אפיה.

בקערה רחבה ערבבו את מרכיבי העוגיה עד לקבלת בצק רך, אחיד, נעים לעבודה ושאינו מתפורר (ניתן בלישה ידנית בת 3 דקות וניתן גם במעבד מזון או במיקסר לנוחיותכם).

ניתן להכין מבצק העוגיות שלל צורות:

צורה ראשונה, מחצית מהבצק רדדו בין 2 ניירות אפיה (מקומחים קלות) לעובי הרצוי על ידכם (בערך 20 מ״מ). באמצעות קורצן, קרצו עוגיות בצורה שאתם אוהבים והעבירו את העוגיות שקרצתם לנייר אפיה.

אפשרות נוספת: צרו מבצק העוגיות מעין ״נחשים״ דקים וחתכו בעזרת סכין בכל 3 ס״מ. סגרו את ה״נחש״ לכדי צורת עיגול (בדומה לעוגיות כעק / עבאדי). הניחו את העיגולים על נייר אפיה.

את עוגיות הטרלי הברישו בחלבון ביצה מהול במעט שמן זית.

פזרו מעט מלח גס, שומשום, תבלין טימין או כל קישוט או תיבול שאתם אוהבים. אפשר גם בלי.

אפו במשך 25 דקות עד שהעוגיות מקבלות צבע חום כמו בתמונה

הקפידו לצנן את העוגיות מחוץ לתנור במשך חצי שעה לפחות לפני הגשתן.

העוגיות יהיו נהדרות בכלי סגור כ-4 ימים.

בתיאבון!

  • המתכון בשיתוף מחלבות גד
  • הכנתם עוגיות טרלי ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

לצפיה בסרטון הכנת המנה לחצו כאן.

עוגיות טרלי ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגיות טרלי ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. ברכה

    אם אני לא רוצה שהעוגיות יהיו חלביות, מה אפשר לשים במקום הרוטב?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ברכה. בגדול המתכון הזה מבוסס על הרוטב הזה אבל אפשר גם להשתמש בתחליף של גבינת ״שמנת״ בעלת טעם כלשהו וטבעונית ואז המתכון לא יהיה חלבי

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן