עוגה בחושה ללא גלוטן (עוגת שיש) >> מתכון מושלם של דביר בר

עוגה בחושה ללא גלוטן (עוגת שיש)

אין קלה, פשוטה וטעימה מאשר עוגה בחושה ללא גלוטן שאפשר גם לשייש אותה ובכך היא הופכת לעוגת שיש. דביר בר עם מתכון קל ממש

רגע לפני המתכון עבור עוגה בחושה ללא גלוטן (עוגת שיש), אני מצרף כאן גם סרטון שמראה כיצד מכינים אותו.

היתרון העצום בהכנת עוגה בחושה ללא גלוטן היא הקלות שבהכנה שלה וכך למעשה אתם יכולים להכין עוגה שתעמוד על השיש וכל בני המשפחה, צליאקים ולא צליאקים יוכלו לנשנש ממנה לאורך השבוע. הסכנה: היא מתחסלת ממש מהר אז תקפידו להכין תמיד אחת נוספת….

אז שנתחיל במתכון?

עוגה בחושה ללא גלוטן. קלה להכנה. צילום: דביר בר
עוגה בחושה ללא גלוטן. קלה להכנה. צילום: דביר בר

לסרטון הדגמת ההכנה לחצו כאן

המצרכים עבור 2 עוגות אינגליש קייק או עוגה מלבנית אחת או עוגת קוגלהוף  אחת:

140 גרם תערובת מולינו (Molino באריזה הורודה) לעוגות בחושות וקינוחים ללא גלוטן

50 גרם קמח שקדים 

2 שקיות (20 גרם) אבקת אפיה

חצי כפית אבקת סודה לשתיה (לא חובה אבל מומלץ)

1 כוס (200 גרם) סוכר 

4 ביצים מידה L

חצי כוס (120 מ״ל) מים או חלב בטמפרטורת החדר או מיץ תפוזים במידה ורוצים עוגה בחושה בטעם תפוז

כוס אחת (240 מ״ל) שמן

כף תמצית וניל איכותית

עבור שיוש העוגה:

חפיסה (100 גרם) שוקולד מריר איכותית מומס במעט שמן (2 כפות)

עוגת שיש ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגת שיש ללא גלוטן. צילום: דביר בר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים רשת בחלק התחתון של התנור.

במקביל, שמנו קלות 2 תבניות אינגלישקייק או תבנית מלבנית או תבנית קוגלהוף.

בקערה רחבה, טרפו בעזרת מטרפה ידנית את הביצים והסוכר עד לקבלת בלילה אחידה.

לבלילה, הוסיפו שמן, מיץ תפוזים (או מים או חלב) וכן תמצית וניל, ערבבו היטב באמצעות המטרפה הידנית.

בקערה נוספת, ערבבו את הקמח ללא הגלוטן, קמח השקדים, אבקת האפיה ואבקת הסודה.

הוסיפו בהדרגה את תכולת קערת הקמחים אל בלילת הנוזלים תוך כדי ערבוב מתמיד.

ערבבו בעזרת מטרפה ידנית עד להטמעה מלאה של הקמחים וקבלת בלילה נוזלית אחידה.

על מנת ליצור עוגת שיש: העבירו 4-5 כפות מבלילת העוגה שהתקבלה אל קערת השוקולד שהמסתם עם מעט שמן וערבבו את השוקולד. ערבוב זה נוצר כדי להפוך את השוקולד הנוזלי לכזה שיטמע בקלות יותר עם בלילת העוגה.

העבירו את בלילת העוגה אל התבניות שהכנתם. במידה ואתם אופים בתבניות אינגלישקייק, חלקו שווה בשווה את הבלילה בין 2 תבניות.

כעת, את השוקולד המומס עם מעט מבלילת העוגה, שפכו באופן שווה מעל לבלילת העוגה שכבר בתבנית.

בעזרת סכין, ערבבו בצורה מעגלית את השוקולד בתוך בלילת העוגה (אבל לא מדי, אנחנו לא רוצים לקבל עוגת שוקולד).

אתם מוזמנים לצפות בסרטון ההדגמה של הכנת העוגה כדי להבין כיצד נראה כל שלב ושלב.

הכניסו את תבניות העוגה לתנור ואפו במשך כ-25 דקות או עד שקיסם שתנעצו בעוגה – ייצא כשהוא פירורי או חלק (לא רטוב).

בתיאבון!

דביר

הכנתם עוגה בחושה ללא גלוטן (עוגת שיש) מהמתכון? צלמו ושלחו לי לוואטסאפ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

  • המתכון בשיתוף קמח הארץ יבואנית קמח Molino

 

עוגה בחושה ללא גלוטן (עוגת שיש). צילום: דביר בר
טעימה ומתחסלת במהירות. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 13 תגובות

  1. רבקה

    אהלן דביר, ותודה על עוד מתכון מגניב, אפשר לטעבן (יענו לעשות טבעוני) את המתכון? יודע לומר כמה בדיוק (נניח רסק תפוחים) יחליף את הביצים?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. לצערי לא מספיק בקיא בתחליפים טבעוניים

  2. תמר

    אחרי 25 דקות העוגה לא מוכנה צריך לפחות 50 דקות

    1. Avatar photo
      דביר בר

      הייתי במקומך בודק את עוצמת התנור / כמויות רכיבים או התבנית

  3. תמר

    תנור חדש , מכינה בו כל הזמן, גם חברות שלי מכינות את המתכון הזה וגם להם לוקח 45-50 דקות
    בכל מקרה עוגה מעולה, תודה!

    1. הילה

      חד משמעית לא 25 דקות. הכנתי את העוגה הזו כבר לפחות 6 פעמים ובאף אחת מהפעמים היא לא הייתה מוכנה לפני שעה ועשר דקות לפחות בתנור!! היא עדיין טעימה מאוד פשוט צריך להערך בהתאם עם הזמנים. בשום אופן לא 25 דקות

      1. Avatar photo
        דביר בר

        היי הילה. העוגה הזו נוסתה על ידי מספר פעמים וכן על ידי גולשים רבים. עוגה בחושה לרוב ממש לא מגיעה לזמני אפיה של שעה ומעלה ואני מציע בחום רב לבדוק הן את התנור שלכם ועוצמת החום שאולי אפיתם בה והיתה נמוכה ממה שרשום או ממה שהתנור סופק בפועל או ברכיבים אבל לדעתי שורש הבעיה היא בעוצמת החום

        1. אביה אשואל

          היי דביר, קודם כל רציתי להגיד לך תודה רבה על המתכונים והספר המעולה שלך!
          לגבי המתכון, רציתי לדעת אם אפשר לוותר על החלק של השיוש וככה בעצם ליצור עוגת תפוזים? או לחלופין אם יש לך מתכון לעוגת תפוזים פרווה?

          1. Avatar photo
            דביר בר

            היי. יש לי בספר שלי מתכון לעוגת תפוזים

  4. דנה

    הי דביר, האם אפשר קמח אחר במקום מולינו? אין לי…
    האם ייצא אותו הדבר?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      מרבית הקמחים הרב תכליתיים יתאימו

  5. גילה

    תודה על המתכון. יצאה עוגה ממש טובה, ב"ה!
    השתמשתי בקמח ללא גלוטן – בריאלי. שמתי משקה שיבולת שועל. אינני משתמשת בסוכר אלא במייפל טבעי ושמתי תמצית וניל רגילה. חוץ מכל אלו הלכתי לפי המתכון שלך. זמן האפייה, הוא כמו שכתבת. תודה רבה! שנה טובה ומבורכת!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      מעולה. שנה טובה

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן