ניוקי בולונז ללא גלוטן >> למתכון המלא של דביר בר לחצו כאן >>>

ניוקי בולונז ללא גלוטן

כמה קל להכין ניוקי בולונז? הכי קל בעולם. עשר דקות עבודה ויש לכם סיר מרשים, חגיגי, מושלם לחג או לכל ארוחה משפחתית. קבלו את המתכון המשודרג של דביר בר

לצפייה בסרטון ההכנה של ניוקי בולונז ללא גלוטן לחצו כאן >>>

כשאנחנו שוברים את הראש איזו מנה להכין לשולחן החג או סתם לארוחת שישי או שבת משפחתית, תמיד תזכרו שהרעיונות הכי טובים מסתתרים לנו ממש מולנו.

רובנו נוהגים להכין בולונז יחד עם פסטה ואילו את הניוקי, אנחנו שומרים לארוחות אחרות לחלוטין. אלא שאם תחברו בין שתי המנות, תקבלו מנה חגיגית, מרשימה. יפה וסופר טעימה. והיתרון? את הניוקי לא תצטרכו להכין לבד אלא תוכלו להעזר בניוקי מוכנים ללא גלוטן שזמינים לרכישה כיום במחלקות ללא גלוטן ברשתות השיווק ובחנויות ייעודיות ללא גלוטן.

כמה המנה פשוטה להכנה? מאד פשוטה.

אז שנתחיל במתכון?

ניוקי בולונז ללא גלוטן. צילום: דביר בר
ניוקי בולונז ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים ל-8 מנות:

2 חבילות של ניוקי תפוחי אדמה ללא גלוטן (ראו סרטון הדגמה)

לרוטב הבולונז:

3 כפות שמן

בצל גדול קלוף וקצוץ

2 גזרים קלופים וקצוצים לקוביות קטנות

ראש סלרי קטן קלוף וקצוץ דק

ראש פטרוזיליה קלוף וקצוץ דק

חצי כרישה קצוצה דק (החלק הלבן והירוק)

1.2 קילו בשר בקר טחון

700 מ״ל רוטב עגבניות מרוסקות

חצי כוס מים

כפית מלח

כפית פלפל שחור טחון

מאדים את הירקות חמש דקות בלבד. צילום: דביר בר
מאדים את הירקות חמש דקות בלבד. צילום: דביר בר
את הבולונז יש לבשל בין שעה לשעתיים. צילום: דביר בר
את הבולונז יש לבשל בין שעה לשעתיים. צילום: דביר בר

אופן ההכנה (ראו סרטון הכנה כאן):

בסיר רחב ובו שמן הטיגון, טגנו על אש בינונית את הירקות (הבצל, הכרישה, הגזר, הסלרי והפטרוזיליה) במשך חמש דקות עד שהבצל הופך שקוף יחסית.

הוסיפו את הבשר הטחון ודאגו לפורר אותו בעזרת כף עץ ככה שיהיה פירורי ככל הניתן.

ערבבו הכל יחד והמשיכו לטגן על אש נמוכה במשך דקות ספורות עד שהבשר משנה את צבעו לאפרפר.

הוסיפו את רוטב העגבניות, המים, המלח והפלפל וערבבו היטב. 

הביאו לרתיחה ואז הנמיכו את האש לאש נמוכה, כסו את הסיר ובשלו את רוטב הבולונז במשך כשעה עד שעתיים (אפשר גם יותר).

לקראת ההגשה, הרתיחו סיר רחב של מים עם מעט מלח.

כשהמים רותחים (אך לא מבעבעים), רוקנו את תכולת שקיות הניוקי ללא הגלוטן לתוך המים החמים. בשלו על אש נמוכה במשך 2 דקות בלבד או לחילופין במשך הזמן שמצוין על גבי האריזה במידה ומצוין אחרת.

בעזרת כף מסננת, הוציאו את הניוקי מהמים החמים והעבירו לקערה.

ערבבו יחד את רוטב הבולונז והניוקי החמים סמוך להגשתם כך שהניוקי יקבלו את טעם הרוטב.

ניתן לקשט בעלי כוסברה, או פטרוזיליה, או בזיליקום לבחירתכם ולטעמכם.

הגישו חם.

בתיאבון!

הכנתם ניוקי בולונז ללא גלוטן מהמתכון הזה? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם שלי כדי שאראה ואוכל לתייג אתכם בחזרה!

 

ניוקי בולונז ללא גלוטן. צילום: דביר בר
ניוקי בולונז ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן