מאפה בצל וכרישה ללא גלוטן - דביר בר - למתכון לחצו כאו >>>

מאפה בצל וכרישה ללא גלוטן

בלי שמרים ובלי התפחה ועם ירקות נהדרים שתמיד זמינים, כך תכינו מאפה בצל וכרישה ללא גלוטן - טעים וקריספי

לסרטון הדגמה של הכנת מאפה בצל וכרישה ללא גלוטן לחצו כאן >>>

במתכון הזה של מאפה בצל וכרישה ללא גלוטן, אין רק דבר אחד נהדר אלא לפחות שניים: הראשון הוא עבודה עם בצק ללא שמרים, ללא התפחה, כזה שניתן להכין בתוך דקות ומוכן לאפיה בתנור ואילו השני הוא שימוש בירקות שכבר נחתכו, נקצצו ועברו חליטה, נמצאים תמיד בפריזר ומוכנים לכל תרחיש.

חשוב להגיד: למרות שבמתכון הזה השתמשתי בבצלים וכרישה, אתם לגמרי יכולים להשתמש בכל ירק נוסף או אחר שאתם רוצים. אין גבול לשילובים האפשריים פה.

אז שנתחיל במתכון?

מאפה בצל וכרישה ללא גלוטן, צילום: דביר בר

לסרטון הדגמה של המאפה לחצו כאן >>>

המצרכים עבור 5 משולשי מאפה בצל וכרישה ללא גלוטן:

לבצק:

200 גרם קמח רב תכליתי ללא גלוטן + (3 כפות לקימוח משטח העבודה)

150 מ״ל מים פושרים ללא גלוטן

4 כפות שמן זית (אפשר גם שמן צמחי אחר)

חצי כפית מלח

חצי כפית אבקת שום גבישי

לתוספות על הבצק:

שקית בצל קצוץ  מוקפא של סנפרוסט

שקית כרישה חתוכה מוקפאת של סנפרוסט

200 גרם פרוסות מוצרלה חתוכות לקרעים

קמצוץ מלח

קמצוץ פלפל שחור

קמצוץ אורגנו /  זעתר (לא חובה)

לקישוט (לא חובה)

מעט שמן זית

מעט שומשום

בצק קל ללא שמרים והתפחה, צילום: דביר בר
בצק אוזני המן ללא גלוטן. צילום: דביר בר

לסרטון הדגמה של המאפה לחצו כאן >>>

אופן ההכנה:

חממו תנור לחום של 200 מעלות. רפדו מגש אפיה בנייר אפיה.

בקערת מיקסר או מעבד מזון (או קערה אחרת במידה ותבחרו בלישה ידנית) הניחו את כל מרכיבי הבצק (הקמח, המלח, המים, שמן הזית ואבקת השום) והפעילו את המיקסר למהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק תוך שאתם מקפידים שלא ישאר קמח שלא עורבב בתחתית קערת המיקסר.

רק במידה ולאחר 2 דקות לישה / ערבוב הבצק עדיין יבש מדי או פירורי, ניתן להוסיף 2-3 כפות מים עד לאיחוד הבצק לכדי בצק נעים ונוח לעבודה.

כשהבצק מוכן, קמחו היטב משטח עבודה וכן מערוך. חלקו את הבצק לחמישה חלקים שווים.

רדדו כל חלק מהבצק לצורת משולש כשכל דופן מהמשולש באורך כ-20 ס״מ לערך (העזרו בסכין או בגלגלת פיצה לצורך כך). ניתן כמובן להכין את המאפה בכל צורה אחרת שתבחרו.

קפלו את שולי המשולש בעדינות מעט כלפי פנים.

הניחו את הבצקים לאחר יצירת הצורה באופן מסודר על נייר האפיה אשר על מגש האפיה.

פזרו על משולשי הבצק מספר חתיכות פרוסות מוצרלה (כפי שרואים בסרטון שצרפתי).

מעל לגבינה, פזרו חתיכות בצל וכרישה לפי טעמכם האישי.

הוסיפו מעל לבצל והכרישה עוד מעט פיסות מוצרלה. פזרו מעל הכל מעט מלח, פלפל או אורגנו / זעתר לבחירתכם וטעמכם האישי.

בעזרת מברשת סיליקון, מרחו מעט זמן זית בשולי הבצק המקופלים ולאחר מכן, פזרו על שולי הבצק מעט שומשום (לא חובה).

 

מאפה שסוגר פינה עם ירקות נהדרים. צילום: דביר בר
מאפה שסוגר פינה עם ירקות נהדרים. צילום: דביר בר

לסרטון הדגמה של המאפה לחצו כאן >>>

הכניסו את תבנית האפיה לתנור המחומם מראש למשך 20-30 דקות תלוי בכמה זהוב וכמה קריספי אתם אוהבים את הבצק שלכם.

אם אתם אוהבים שהבצק אפוי אך מעט רך ועדין יותר, הוציאו את המאפה מהתנור כשהוא מעט זהוב. במידה ואתם אוהבים את המאפה שלכם אקסטרא קריספי – השאירו אותו בתנור למשך חצי שעה או עד שהוא בעל גוון זהוב עמוק יותר.

שיהיה בתיאבון!

הכנתם מאפה בצל וכרישה ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

  • המתכון בשיתוף סנפרוסט

להרשמה לניוזלטר של הבלוג לחצו כאן.

לאינסטגרם של דביר בר לחצו כאן.

להצטרפות לקבוצת הבלוג בפייסבוק לחצו כאן.

 

מאפה בצל וכרישה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
מאפה בצל וכרישה ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן