לחמניות גרעינים ללא גלוטן >> מתכון מושלם של דביר בר >> הכנסו למתכון

לחמניות גרעינים ללא גלוטן

לחמניות גרעינים ללא גלוטן בלי להתעסק עם שמרים, מלח, סוכר ואפילו לא עם הגרעינים. קבלו את המתכון הפשוט והקל שמתאים לא רק לבתי הספר ולעבודה אלא אפילו לשולחן החג כך שכל האורחים יוכלו ליהנות

רגע לפני המתכון עבור לחמניות גרעינים ללא גלוטן, אני מצרף כאן גם סרטון שמראה כיצד מכינים אותן.

היתרון הגדול במתכון הזה  הוא שמדובר בלחמניות שמבוססות תערובת מוכנה שבה אתן/אתם לא נדרשים להתעסק לא בשמרים, לא בסוכר, לא במלח ואפילו לא בגרעינים עצמם. כל אלה כבר נמצאים בתוך התערובת! כל מה שלכם נשאר זה לפעול לפי המתכון שכאן ובום! גם לכם תהיינה לחמניות גרעינים ללא גלוטן שנהדרות לבתי הספר, לעבודה, לטיולים ולגמרי לגמרי מתאימות לככב בארוחות החג שלכם לצד המטבלים והסלטים ואפילו לנגב איתן את הרוטב של העיקרית.

אז שנתחיל במתכון?

לחמניות גרעינים ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחמניות גרעינים ללא גלוטן. צילום: דביר בר

לסרטון הדגמת ההכנה לחצו כאן

המצרכים עבור 9 לחמניות  (אפשר מהתערובת גם להכין כיכר לחם שלמה ולא לחמניות)

500 גר׳ תערובתת להכנת לחם  בתוספת גרעינים ללא גלוטן של שופרסל green

380 מ״ל מים 

3 כפות שמן (אפשר שמן זית)

וזהו!

קולטים כמה שזה הולך להיות פשוט ולקל להכנה?

שתי התפחות קצרות. צילום: דביר בר
שתי התפחות קצרות. צילום: דביר בר
לחמניות גרעינים ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחמניות גרעינים ללא גלוטן. צילום: דביר בר

רוקנו את שקית תערובת הלחם גרעינים ללא גלוטן בקערת מיקסר.

הוסיפו לקערה מים ושמן זית.

ערבבו את המרכיבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות.

כסו את קערת המיקסר והניחו במקום חמים להתפחה ראשונית של 15 דקות.

את קערת המיקסר עם הבצק, העבירו שוב למכשיר המיקסר ולושו את הבצק שוב, הפעם במשך דקה אחת על מהירות בינונית.

קמחו משטח עבודה והניחו עליו את הבצק מקערת המיקסר.

קמחו קלות את הבצק עצמו. 

בעזרת ידיים מקומחות גם כן, קרצו מהבצק 9 יחידות בצק. גלגלו אותן קלות על המשטח המקומח.

רפדו תבנית אפיה בנייר אפיה והניחו עליה את כדורי בצק הלחמניות גרעינים ללא גלוטן. 

הפעילו את תנור האפיה על 200 מעלות (חום עליון ותחתון). 

הניחו את תבנית האפיה עם בצק הלחמניות במקום חמים להתפחה חוזרת של 20 דקות.

כשהתנור חם והבצק סיים התפחה שניה, העבירו את התבנית לתנור.

אפו את הלחמניות במשך 20 דקות.

כעבור 20 דקות – הגבירו את חום התנור ל-230 מעלות ל-7 דקות נוספות.

הוציאו את הלחמניות מהתנור לצינון מוחלט תחת מגבת.

הגישו לאורחים בשולחן החג.

בתיאבון!

דביר

הכנתם לחמניות מהמתכון? צלמו ושלחו לי לוואטסאפ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

  • המתכון בשיתוף שופרסל green

 

לחמניות גרעינים לשולחן החג. צילום: דביר בר
לחמניות גרעינים לשולחן החג. צילום: דביר בר
טעימות ונהדרות. צילום: דביר בר
טעימות ונהדרות. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן