לחם כפרי ללא גלוטן >> מתכון מושלם של דביר בר >> הכנסו למתכון

לחם כפרי ללא גלוטן

מעולם לא היה קל יותר להכין לחם כפרי ללא גלוטן בזכות תערובת שבה השמרים, המלח והסוכר, כבר בפנים! ממש כמה דקות עבודה וגם לכם יהיה לחם כהה ללא גלוטן טעים ובעל מרקם נהדר

רגע לפני המתכון עבור לחם כפרי ללא גלוטן, אני מצרף כאן גם סרטון שמראה כיצד מכינים אותו.

בשנים האחרונות החלו תערובות הקמחים ללא גלוטן להשתכלל מאד ואם פעם לא כל התערובות היו מוצלחות או שצריך היה להוסיף להן המון מרכיבים כדי שנצליח לקבל לחם נהדר, הרי שהמגמה כיום התהפכה.

המתכון הזה, מתאים מאד לכולם אבל עוד יותר מתאים לאנשים שפוחדים להתעסק עם שמרים.

היתרון העצום של התערובת שאיתה אני ממליץ להכין את לחם כפרי ללא גלוטן במתכון הזה הוא שהתערובת כבר כוללת בתוכה את השמרים, המלח והסוכר ולכם, לא נשאר אלא להוסיף את הנוזלים שבמתכון, לערבב היטב, להתפיח ולאפות. קלי קלות. והתוצאה? וואו.

אז שנתחיל במתכון?

לחם כפרי ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחם כפרי ללא גלוטן. צילום: דביר בר

לסרטון הדגמת ההכנה לחצו כאן

המצרכים עבור כיכר לחם כפרי ללא גלוטן:

500 גר׳ תערובת להכנת לחם כהה ללא גלוטן של שופרסל green

420 מ״ל מים

3 כפות שמן

2 כפיות חומץ

 

מרקם נהדר וטעם מושלם. צילום: דביר בר
מרקם נהדר וטעם מושלם. צילום: דביר בר
לחם כהה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחם כהה ללא גלוטן. צילום: דביר בר

אופן ההכנה:

שמנו קלות במעט שמן רגיל או זית תבנית אפיה שמתאימה ללחם וקמחו אותה קלות.

בקערה רחבה (אפשר במיקסר אבל לא חובה) ערבבו את תערובת להכנת לחם כהה ללא גלוטן .

הוסיפו את השמן, החומץ והמים ולושו היטב מספר דקות עד לקבלת מרקם אחיד של בצק דביק (במיקסר לפחות 5 דקות).

את הקערה / קערת המיקסר, כסו והניחו במקום חמים להתפחה ראשונית של 10 דקות.

לאחר מכן, בידיים מקומחות קלות או שוב באמצעות המיקסר, לושו בשנית את הבצק במשך 2-3 דקות.

העבירו את הבצק לתבנית האפיה המשומנת והמקומחת. כסו והניחו בצד לתפיחה במשך 20 דקןת.

בינתיים, הפעילו את התנור על חום עליון ותחתון בחום של 200 מעלות.

הניחו על רצפת התנור כלי קטן (קוצר צר יחסית) ובו מים חמים ליצירת אדים בחלל התנור בזמן האפיה.

כשהבצק מסיים את זמן ההתפחה, העבירו את תבנית האפיה ובו הבצק לתנור החם (יש להניח את התבנית על רשת אפיה בחלק תחתון יחסית של התנור) ואפו במשך 20 דקות.

כעבור 20 דקות, הגבירו את חום התנור לכדי 230 מעלות למשך 7 דקות נוספות.

הוציאו את תבנית האפיה מהתנור, הניחו על משטח עבודה וכסו עם מגבת למשך 10 דקות.

כעבור 10 דקות, הוציאו בעדינות את כיכר הלחם למשטח העבודה, כסו אותה והשאירו אותה מכוסה עד לצינון מלא (לפחות 15 דקות, עדיף יותר).

כשהלחם מצונן, ניתן לפרוס אותו ולמרוח עליו ממרחים שאתם אוהבים.

הלחם ישמר בשקית אטומה מחוץ לקירור 48 שעות.

ניתן לשמור גם בפריזר כשהלחם מצונן, פרוס בכלי אטום או שקית אטומה – עד שבועיים. 

להפשרה מיטבית – להוציא ערב לפני השימוש או בבוקר למשך שעתיים על משטח עבודה.

בתיאבון!

דביר

הכנתם לחם כפרי ללא גלוטן מהמתכון? צלמו ושלחו לי לוואטסאפ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

  • המתכון בשיתוף שופרסל green

 

לא תפסיקו להכין אותו. לחם ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לא תפסיקו להכין אותו. לחם ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 12 תגובות

  1. Elizabeth

    תודה על המתכון. למי שגר בחו"ל ואין לו גישה לתערובת הקמח הספציפית הזאת, איך אפשר להכין את המתכון עם קמח רגיל ללא גלוטן? מה צריך להוסיף ואילו כמויות? תודה!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אליזבת. לצערי אני לא בקיא בקמחים הזמינים בכל מדינה ומדינה, אזור ואזור ולא אוכל להמליץ לך בלי לנסות מה מתאים ויכול להחליף מה….

  2. ורד טל

    שלום דביר. האם ניתן להכניס לבצק אגוזים?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ורד. אין בעיה רק מציע לא כמות גדולה מדי

  3. צבי סוניס

    היי דביר, תודה על המתכון והספר המדהים !! , האם החומץ חובה ? האם הוא מורגש בטעם ?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי צבי. תודה רבה! החומץ אינו מורגש בטעם. במתכון הספציפי הזה עם התערובת המאד ספציפית הזו החומץ חיוני ומסייע לשמרים הנמצאים כבר בתוך התערובת. בהצלחה! דביר

  4. אתי

    היי דביר, האם ניתן להכין את הלחם גם באופה לחם (מכוננת אפיה)?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אתי. לא ממליץ

  5. גדעון

    הי דביר
    הבצק לא טופח, מה אני עושה לא נכון?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      אני מציע לבצע התפחה בתנור שחומם מראש על 50 מעלות וכובה ואז להניח בפנים את התבנית עם הבצק להתפחה

  6. גדעון קדרון

    תודה.
    זה מה שעשיתי, עדיין לא תפח. אני השתמשתי בחומץ בן יין. אולי זו הבעיה.
    דבר נוסף, אם אין שמן זית אפשר להשתמש בשמן חמניות?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. אפשר שמן חמניות במקום שמן זית. אין חומץ בין יין במרכיבים ואני מציע להצמד אליהם. בלי קשר – אי תפיחה יכולה להתרחש בגלל הרבה סיבות.
      אני מציע לבצע את שלב ההתפחה בתנור שחומם מראש על 50 מעלות וכובה ואז לשים בתוכו את הלחם להתפחה

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן