לחם בירה ללא גלוטן >> מתכון מושלם של דביר בר >> הכנסו למתכון

לחם בירה ללא גלוטן

לחם בירה ללא גלוטן הוא אחד הלחמים הקלים להכנה, המיוחדים בטעמם והכייפים לאכילה. כך תכינו אותו בבית בקלות. דביר בר עם המדריך שלב אחר שלב

רגע לפני המתכון עבור לחם בירה ללא גלוטן, אני מצרף כאן גם סרטון שמראה כיצד מכינים אותו.

חשוב לומר: לחם בירה אינו מכיל אלכוהול שלמעשה מתנדף בזמן אפיית הלחם כך שניתן לאכול אותו בהנאה ללא חשש מהשתכרות (:

בנוסף, ללחם בירה טעם ייחודי, נהדר ועדין של בירה (במקרה הזה של בירה דאורה) מה שהופך אותו לטעים ומאד שונה מכל לחם שטעמתם עד כה. אפילו רוי, הצליאקי הפרטי שלי בן ה-4 טעם והתלהב.

אז שנתחיל במתכון?

לחם בירה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחם בירה ללא גלוטן. צילום: דביר בר

לסרטון הדגמת ההכנה לחצו כאן

המצרכים עבור כיכר לחם בירה ללא גלוטן:

בקבוק של בירה Daura – בירה ללא גלוטן בטמפרטורת החדר

400 גרם קמח רב תכליתי ללא גלוטן

כף וחצי שמרים יבשים 

50 גרם קמח שקדים

כף סוכר

כפית מלח

3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר

2 כפות מייפל / דבש

כף חומץ תפוחים (גם חומץ רגיל יהיה  בסדר)

3 כפות שמן צמחי 

לקישוט:

2 כפות שמן זית (לא חובה)

מעט שומשום (לא חובה)

 

לחם בירה ללא גלוטן לפני התפחה. צילום: דביר בר
לחם בירה ללא גלוטן לפני התפחה. צילום: דביר בר
לחם בירה לאחר התפחה. צילום: דביר בר
לחם בירה לאחר התפחה. צילום: דביר בר

לסרטון הדגמת ההכנה לחצו כאן

אופן ההכנה:

חממו תנור לחום של 100 מעלות למשך 10 דקות. הניחו רשת אפיה הכי נמוך שניתן בתנור וכן קערית בעלת קוטר קטן  ובה מים חמים על רצפת התנור). מטרת פעולה זו היא לייצר מקום חמים להתפחת בצק לחם הבירה. כאשר מסתיימות 10 דקות חימום התנור – ודאו כי הוא כבוי.

שמנו קלות תבנית אפיה ללחם ולאחר מכן קמחו אותה קלות.

בקערה רחבה ובעזרת מטרפה ידנית, טרפו יחד את הביצים, השמן, המייפל (או הדבש) ואת חומץ התפוחים – עד לקבלת נוזל אחיד יחסית.

לקערת מיקסר, הכניסו את הקמח הרב תכליתי, את קמח השקדים, את השמרים היבשים ואת הסוכר וערבבו על מהירות נמוכה כדקה.

הוסיפו למיקסר את תערובת הנוזלים והמשיכו לערבל במיקסר כדקה על מהירות בינונית (לא מהירה).

הוסיפו לקערת המיקסר את המלח והמשיכו לערבב כחצי דקה ולאחריה עצרו את פעולת המיקסר.

הוסיפו את הבירה ללא הגלוטן אל קערת המיקסר.

הפעילו שוב את המיקסר על מהירות בינונית למשך כ-6 דקות עד לקבלת בצק אחיד, דביק יחסית.

את בצק לחם הבירה ללא הגלוטן, העבירו לתבנית הלחם בעזרת מרית סיליקון / פלסטיק ושטחו אותה כך שהבלילה תהיה ישרה בתבנית. בצק הלחם אמור לתפוס בערך כמחצית מגובה תבנית הלחם.

העבירו את תבנית הלחם אל רשת התנור (הכבוי אך החמים) להתפחה בת שעה או עד שבצק הלחם תופח לגובה העליון של התבנית (עדיף כס״מ פחות מהגובה המקסימלי). בזמן ההתפחה – הניחו בעדינות נייר אפיה על תבנית הלחם.

עם גמר ההתפחה – הוציאו את תבנית הלחם מהתנור החמים והניחו בצד.

חממו את התנור לחום של 180 מעלות בפעולת טורבו (או לחום של 185 מעלות בחום עליון ותחתון).

בעזרת מברשת סיליקון, מרחו בעדינות רבה ומבלי שאתם מפעילים לחץ – מעט שמן זית על בצק הלחם התפוח ופזרו בעדינות שומשום מעל ללחם (לא חובה).

כשהתנור חם – הכניסו את תבנית הבצק התפוח לתנור למשך 35-40 דקות. חלקו העליון של הלחם אמור להיות זהוב (כמו בתמונה המצורפת).

בגמר האפיה – אפשר ורצוי לצנן את כיכר הלחם מחוץ לתנור – על רשת או קרש חיתוך כשהלחם בתוך התבנית עדיין, וכשהתבנית על צידה ומכוסה במגבת כך למשך חצי שעה לפחות, דבר שאמור למנוע צניחה בגובהו של הלחם לאחר האפיה.

רק כשהלחם הצטנן לחלוטין (עניין של כשעתיים) – ניתן לפרוס אותו.

הלחם נשמר פרוס כשבוע בשקית אטומה לחלוטין על השיש או בשקית במקפיא למשך חודש ימים.

את פרוסות הלחם הגישו עם ממרח או ככריך לצד בירה קרה ונהדרת ללא גלוטן.

בתיאבון!

דביר

הכנתם לחם בירה ללא גלוטן מהמתכון? צלמו ושלחו לי לוואטסאפ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

  • המתכון בשיתוף חברת מבשלות בירה בינלאומיות יבואנית בירה Daura ללא גלוטן

 

לחם בירה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחם בירה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחם אוורירי ונהדר וללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחם אוורירי ונהדר וללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. ענת

    יצאה לי עיסה נוזלית ביותר. לא ברור.
    אתה אומר בקבוק בירה ובסרטון רואים אותך לוגם ממנו. אז מה הכמויות? בקבוק או בקבוק אחרי לגימה?
    הכנסתי להתפחה נראה מה יצא

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ענת. אני לא יודע עם איזה קמח השתמשת אבל אם השתמשת בקמח שמתאים למתכון את אמורה לקבל את התוצאה שבתמונות. הלגימה בסרטון היתה מינורית לצרכי צילום ולא משפיעה על כלום

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן