טירמיסו ללא גלוטן - המתכון המושלם של דביר בר

טירמיסו ללא גלוטן

כשאף מסעדה בישראל לא מגישה טירמיסו ללא גלוטן - לא נותר לנו אלא להכין אותו לבד בבית. ככה תכינו אותו בקלות לשולחן החג ולכל ארוחה משפחתית אחרת

לצפיה בסרטון הכנת המנה לחצו כאן.

לא מזמן חזרתי מנאפולי שבאיטליה, שם חוץ מהמון פיצות ופסטות ללא גלוטן, בהן נתקלתי כמעט בכל מסעדה אליה נכנסתי, גם יכולתי ליהנות סוף סוף מהמון מקומות שהגישו גם טירמיסו ללא גלוטן. 

טירמיסו, שפרוש שמה באיטלקית הוא ״הרם אותי למעלה״ הוא קינוח שכבות קל להכנה וטעים ממש וכל עוד אף מסעדה בישראל לא מגישה את הקינוח הזה – אנחנו הצליאקים והרגישים לגלוטן נהנה ממנו אצלנו בארוחות משפחתיות ובחג השבועות.

אז שנתחיל במתכון?

פשוט וקל להכנה. טירמיסו ללא גלוטן. צילום: דביר בר
פשוט וקל להכנה. טירמיסו ללא גלוטן. צילום: דביר בר

לצפיה בסרטון הכנת המנה לחצו כאן.

המצרכים עבור תבנית מלבנית בגודל 33×25 ס״מ:

2 חבילות (סה״כ 250 גרם) בישקוטים ללא גלוטן (ladyfingers) 

2 קופסאות שמנת מתוקה 38% – סה״כ 500 מ״ל (אני השתמשתי בנטול גלוקוז אבל כמובן שכל שמנת מתוקה תתאים)

400 גרם גבינת מסקרפונה / שמנת

4 חלמונים

100 גרם אבקת סוכר

240 מ״ל (כוס) קפה (ללא חלב) ובה תמצית קפה מ-2 קפסולות או מ-2 כפיות קפה לבחירתכם

2 כפות תמצית וניל

2 כפות ליקר קפה כמו קלואה או אפילו בייליס (לא חובה)

3 כפות אבקת קקאו 

לצפיה בסרטון הכנת המנה לחצו כאן.

טירמיסו ללא גלוטן. צילום: דביר בר
טירמיסו ללא גלוטן. צילום: דביר בר

אופן ההכנה:

חממו סיר קטן ובו מים מעל כירת הגז עד לרתיחה.

בקערה זכוכית או נירוסטה, הניחו את החלמונים ואבקת הסוכר ובעזרת מטרפה, ערבבו את שניהם יחד במהירות במשך כ-דקה וחצי מעל לאדי סיר המים החמים עד לקבלת קרם אחיד וחלק. הקפידו לא להשאיר יותר מדי.

פעולה זו נקראת בן מארי ומטרתה היא למעשה לערבב את שני המרכיבים יחד על מנת שמצד אחד הביצים יתבשלו ולא יהיו חיות ומצד שני, לא להשאיר יותר מדי מעל לאדי המים החמים כדי שלא נקבל חביתה)

את הקרם החם העבירו מיד לקערת מיקסר מנת שהביצים לא ימשיכו להתבשל ולהתקשות.

לקערת המיקסר הוסיפו את גבינת השמנת / המסקרפונה ובעזרת בלון ההקצפה של המיקסר, ערבבו היטב את תכולת המיקסר על מהירות בינונית במשך כ-2 דקות.

תןך כדי ערבוב במיקסר הוסיפו את תמצית הוניל וכף מליקר הקפה.

את התערובת הוציאו מהמיקסר והניחו בכלי נפרד.

נקו את קערת המיקסר וכאשר היא נקיה, הקציפו את השמנת המתוקה עם כף מליקר הקפה עד לקבלת קצפת יציבה (כ-2 דקות על מהירות בינונית עד גבוהה)

בגמר ההקצפה, אחדו בעדינות את 2 התערובות יחד בכלי אחד (את תערובת הביצים והגבינה ואת הקצפת המתוקה).

זהו, החלק ״הקשה״ מאחוריכם וכעת נותרה מלאכת ההרכבה:

טבלו עוגיית בישקוטי (ליידיפינגרס) ללא גלוטן בקערה ובה כוס קפה (נערו משאריות נוזלים) ורפדו את תחתית התבנית המלבנית בעוגיות בישקוטי.

מעל לשכבת עוגיות הבישקוטי, מרחו מחצית מכמות הבלילה באופן אחיד.

חזרו על הפעולות בשכבה נוספת: שכבה של עוגיות ביקשוטי טבולות בכוס הקפה ושכבה נוספת של הבלילה.

את התבנית – העבירו למקרר למשך 4-6 שעות לפחות להתייצבות (אפשר ועדיף גם ללילה שלם)

רק לפני ההגשה, פדרו בעזרת מסננת צפופה שכבה דקיקה מאד של קקאו מעל לעוגה.

אם תפדרו את העוגה בקקאו הרבה לפני ההגשה, אבקת הקקאו תספג בעוגה ותתקבל אמנם שכבת קקאו אבל צבעה יהפוך כהה מאד.

בתיאבון!

דביר

  • המתכון בשיתוף ממומן של שופרסל
  • הכנתם טירמיסו ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

לצפיה בסרטון הכנת המנה לחצו כאן.

 

קינוח מושלם לשולחן החג ולכל ארוחה משפחתית אחרת. צילום: דביר בר
קינוח מושלם לשולחן החג ולכל ארוחה משפחתית אחרת. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן