טבעות בצל ללא גלוטן >> מתכון מושלם של דביר בר >> הכנסו למתכון

טבעות בצל ללא גלוטן

אפשר לשתות איתה ואפשר לבשל (ולטגן איתה) אני בחרתי להכין טבעות בצל ללא גלוטן בזכות בירה ללא גלוטן שלא תנחשו שהיא בכלל כזו

רגע לפני המתכון עבור טבעות בצל ללא גלוטן, אני מצרף כאן גם סרטון שמראה כיצד מכינים אותו.

אבל הנה עובדה מעניינת: 99 אחוז מהצליאקים בעולם מעולם לא אכלו טבעות בצל וזה ממש לא כי הם לא היו רוצים אלא כי 99 אחוז מהמקומות שמגישים אותם בעולם, משתמשים גם בקמח עם גלוטן וגם בבלילה ובה בירה עם גלוטן. כמה פשוט להמיר את המרכיבים לכאלה ללא גלוטן? מאד קל! במיוחד כשיש בירה נהדרת ללא גלוטן שכיף לשתות אותה וכיף גם לבשל ולטגן איתה ואף אחד לא ינחש שהיא ללא גלוטן.

אז שנתחיל במתכון?

טבעות בצל ללא גלוטן. צילום: דביר בר
טבעות בצל ללא גלוטן. צילום: דביר בר

לסרטון הדגמת ההכנה לחצו כאן

המצרכים עבור 40 טבעות בצל ללא גלוטן:

בקבוק קר מאד של בירה Daura – בירה ללא גלוטן (300 גרם)

3 בצלים גדולים ובעיקר רחבים

50 גרם קורנפלור

150 גרם קמח רב תכליתי ללא גלוטן (מרבית הסוגים יעבדו פה)

כפית מלח

חצי כפית אבקת מרק / מרק בצל ללא גלוטן / אבקת שום

רבע כפית פפריקה מתוקה (אפשר גם חריפה אם אתם אוהבים)

חצי שקית אבקת אפיה

בקבוק שמן (ליטר) לטיגון וסיר עמוק לטיגון

 

טבעות בצל. העובי כן קובע. צילום: דביר בר
טבעות בצל. העובי כן קובע. צילום: דביר בר

אופן ההכנה:

קלפו את הבצלים, קטמו להם את הראש והזנב ואת שאר הבצל חתכו לפרוסות בעובי של חצי ס״מ. בעדינות, הפרידו את טבעות הבצל זו מזו.

בקערה רחבה, הניחו את הקורנפלור ובתוכו את טבעות הבצל. נענעו מעט את הקערה ואת הבצלים כך שהבצלים יקבלו שכבה עדינה של קורנפלור.

בעדינות, הוציאו את טבעות הבצל מקערת הקורנפלור והניחו אותן בצד על צלחת.

כעת, הוסיפו לקערת הקורנפלור גם את שאר המרכיבים לפי הסדר הבא: הקמח, המלח, אבקת האפיה, הפפריקה, אבקת המרק (או השום) וערבבו היטב באמצעות מטרפה. הוסיפו את הבירה וטרפו את הבלילה היטב כך שתקבלו בלילה אחידה לא נוזלית מדי. הניחו לבלילה לנוח 10 דקות במקרר.

הדליקו סיר עמוק ובו השמן לטיגון (אש גבוהה בהתחלה).

כשהשמן רותח, הוציאו את הבלילה מהמקרר והניחו בקרבת שמן הטיגון. טבלו טבעת בצל אחת בבלילה, נערו מעודפי בלילה בעדינות והעבירו בזהירות לשמן הרותח. חזרו על סדר הפעולות כך שתקבלו שכבה של טבעות בצל בשמן הטיגון.

חשוב: אין להניח טבעות בצל זו על זו, לעיתים זה יראה שהן נדבקות זו לזו אבל אל דאגה – הן יפרדו בקלות בהמשך.

חשוב 2: יתכן והשמן יהיה חם מדי בשלב הזה להמשך הטיגון, ניתן להנמיך מעט את עוצמת הלהבה.

טגנו את טבעות הבצל 2 דקות מכל צד עד קבלת צבע זהוב. את טבעות הבצל הזהובות הוציאו באמצעות מלקחים (או מזלג) אל מסננת שעליה הנחתם מבעוד מועד נייר סופג.

חזרו על הפעולות עם שאר טבעות הבצל. 

את טבעות הבצל הניחו על צלחת הגשה.

הכינו בזריזות מטבל לטבעות הבצל על ידי ערבוב של 3 כפות מיונז עם כף קטשופ או מעט פפריקה מתוקה.

ניתן לקשט באמצעות עלי פטרוזיליה קצוצים.

הגישו חם או חמים עם בירה קרה ללא גלוטן בצד.

בתיאבון!

דביר

הכנתם טבעות בצל ללא גלוטן מהמתכון? צלמו ושלחו לי לוואטסאפ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

  • המתכון בשיתוף חברת המשקאות יבואנית בירה Daura ללא גלוטן

 

טבעות בצל. 2 דקות טיגון בכל צד. צילום: דביר בר
טבעות בצל. 2 דקות טיגון בכל צד. צילום: דביר בר
טבעות בצל ללא גלוטן. צילום: דביר בר
טבעות בצל ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. סיגל

    אפשר בלי בירה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      בגדול אפשר עם סודה במקום אבל הבירה מאד תורמת לטעם ולא סתם היא שם

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן