פאי פקאן - אסי רוזיצנר מתארחת - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

פאי פקאן – אסי רוזיצנר מתארחת

אם גם אתם חשבתם שזה מסובך להכין פאי פקאן - תחשבו שוב. שמח לארח בבלוג את אסי רוזיצנר למתכון טעים שכל מי שיטעם - יתאהב בו (ובכם) בשניה

לפני כשנה, ביוני 2018, פתחתי את הבלוג שלי, זה שאתם גולשים בו עכשיו ושכולו ללא גלוטן. לקראת עלייתו לאוויר, בחרתי כמה וכמה מתכונים, בהם לחמניות הגבינה, הקובה סלק, הטורטיות ועוד, ועשיתי אצלי בבית הקודם, מה שמכונה ״יום צילום״, אליו גם הזמנתי שפים וחברים לטובת קידום הבלוג. אז גם הזמנתי גולשים שונים בקבוצת הפייסבוק ״צליאק – Celiac״ שחושבים שיש להם מה לתרום לבלוג, לפנות אלי מתוך מטרה ורצון להוסיף תוכן שווה לאתר. בין הרבים שפנו, היתה אסי רוזיצנר. לא הכרתי את אסי לפני, לא ממש ידעתי שהיא ילדה זמן ממש קצר לפני יום הצילום את בנם הבכור שלה ושל בעלה ולמעשה לא הכרנו כלל. עם הזמן, זה השתנה.

אסי, סיפרה לי בהתכתבות קצרה בינינו, שהיא צליאקית ונטורופטית ותשמח לכתוב עבור הבלוג שלי וכך נולדו להם שני טורים מרתקים. האחד נקרא ״טעויות נפוצות שצליאקים עושים״, והשני נקרא "דברים שלא ידעתם שמכילים גלוטן״.

מאז, אסי ואני שמרנו על קשרי ידידות וירטואלים ולאחרונה היא הזמינה אותי שוב, הפעם להפגש ולבשל יחד עבור שני הבלוגים שלנו. וכך, מצאתי עצמי נוסע לנווה מבטח, לבית הקסום והפסטורלי של אסי ומשפחתה ושם, אחרי ארוחת בוקר סופר מפנקת שאסי הכינה לנו, עם לחם טחינה הורס, שקשוקה מהממת ועוד מגוון גבינות ומטבלים, דיברנו לא מעט (על מי אני עובד? דיברנו המון) ואסי לימדה אותי להכין שני מתכונים טעימים וקלים ואני שמח להעביר אליכם את המתכון של אסי לפאי פקאן טעים בטירוף ללא גלוטן. היה יום מושלם, כייפי וטעים ממש, תודה אסי.

אז שנתחיל במתכון?

פאי פקאן ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים עבור פאי פקאן בתבנית 26 ס״מ מרובעת או עגולה או ל-2 תבניות ארוכות צרות ונמוכות.

המרכיבים לבצק :
ביצה אחת (מידה M).

רבע כוס סירופ מייפל 100% טהור (ניתן להמיר בדבש רק אם אין ברירה).

2 כפות שמן קוקוס.

קורט מלח.

חצי כוס קמח טפיוקה.

2 וחצי כוסות קמח שקדים

למילוי:

2 ביצים.

כוס פקאנים קלופים.

חצי כוס סירופ מייפל 100% טהור

2 כפות סוכר (אופציונלי לא חובה הפאי יוצא מתוק וטעים גם בלי הסוכר).

3 כפות קרם קוקוס.

לציפוי:

ניתן להכין את הפאי ללא הציפוי אך מומלץ להוסיף הכל, הציפוי מעניק לפאי מרקם ולחות נוספים.

חצי כוס חצאי פקאנים שלמים לקישוט ועיטור הפאי.

כף קרם קוקוס.

2 כפות סירופ מייפל.

פאי פקאן. צילום: דביר בר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות על פעולת טורבו.

בשלב הראשון, נכין את הבצק. בקערה, נטרוף היטב את הביצה יחד עם סירופ המייפל, המלח ושמן הקוקוס כחצי דקה.

לאחר שנוצרה בלילה אחידה, נוסיף לתערובת את קמח הטפיוקה וקמח השקדים ונערבב בעזרת מזלג עד שנקבל פירורי בצק. בשלב זה, נשטוף היטב את הידיים ונכניס אותן לקערה ובעזרתן נלוש את התערובת עד שנקבל גוש בצק גמיש רך וכיפי. (במידה והבצק דביק מדי, הוסיפו שתי כפות קמח שקדים והמרקם שלו ישתנה ויהיה פירורי יותר).

 

הכנת בצק שקדים. צילום: דביר בר

בעזרת מעט שמן קוקוס, נשמן תבנית פאי מלבנית או עגולה בגודל 26 ס"מ. נרדד את בצק השקדים הפריך שקיבלנו בין שני ניירות אפיה בעזרת מערוך לעובי של חצי סנטימטר, נסיר את שכבת נייר אפיה העליונה ונהפוך את נייר האפיה התחתון עם הבצק אל מעל תבנית הפאי ונסדר את הבצק בתבנית, נחתוך את השאריות ונסדר את החורים שנוצרו בעזרת הבצק העודף שנותר לנו. אל דאגה אם הבצק נקרע מעט. לכך בדיוק נועדו שיעורי מלאכת היד בבית הספר.

עבור יצירת המלית, נכניס לבלנדר /מג׳ימיקס את כל מרכיבי המלית: שתי ביצים, סירופ מייפל, פקאנים, סוכר (אופציונלי לחובבי המתוק מאד) וקרם קוקוס ונטחן את הכל לבלילה עם פירורי פקאן בתוכה.

מכינים בצק שקדים. צילום: דביר בר
נשפוך את הבלילה למרכז התבנית עם הבצק וניישר אותה לכל דפנות התבנית, נסדר בצורה חופשית את החצאי פקאנים לציפוי, אפשרי בשורות, אפשר בעיגולים, אפשר באלכסון – הבחירה היא שלכם. 
 
כעת, נערבב בקערית, כף קרם קוקוס ושתי כפות סירופ מייפל ונמרח בעזרת מברשת את דפנות הבצק והפקאנים, את מה שנותר בקערית נשפוך בצורה אקראית על הפאי.
 
נכניס לתנור חם לאפיה של 15-20 דקות. איך נדע שזה מוכן? הבצק יהיה זהוב על גבול החום, המלית תיראה יבשה מעט ויווצרו לה סדקים קטנטנים. ניתן להכניס קיסם למרכז הפאי ולוודא שהוא יוצא יחסית יבש ומעט פירורי. 
 
מומלץ לצנן את הפאי היטב (לפחות שעתיים במקרר) לפני שננסה לחלץ אותו מתבנית האפיה. 
 
הצעת הגשה: פרוסת פאי פקאן עם כדור גלידת וניל.

בתיאבון!

הכנתם את פאי הפקאן ללא הגלוטן? צלמו ושלחו לי לוואטסאפ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

בצק שקדים. צילום: דביר בר
אסי רוזיצנר. צילום: דביר בר
מלבי קוקוס עם נקטרינה. צילום: אסי רוזיצנר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

פריז ללא גלוטן. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

מסעדות ללא גלוטן בפריז

טסים לפריז? הכתבה הזו היא בדיוק עבורכם. קבלו רשימה ובה 29 מסעדות ללא גלוטן בפריז, ממלכת הפטיסרי והבלונז׳רי אבל ממש לא רק

קרא עוד »
עוגיות שיבולת שועל ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מבשל

עוגיות שיבולת שועל ללא גלוטן

קבלו מתכון קל, טעים ובריא של עוגיות שיבולת שועל ללא גלוטן שהן כמו ארוחה, כיפיות ונימוחות בפה. מכינים פעם בשבוע ונהנים כל יום מעוגיה נהדרת שגם כיף להכין עם ילדים

קרא עוד »
דביר מבשל

בורקס דפי אורז

בורקס דפי אורז הוא לא רק ללא גלוטן, אלא גם ללא כמויות השמן. כך תכינו אותו בקלות בבית

קרא עוד »

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 16 תגובות

  1. מיקה

    היי אפשר להחליף את הקמח טפיוקה בקמח אחר? תודה:)

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי מיקה. אסי מוסרת שאפשר להמיר את קמח הטפיוקה בעוד קמח שקדים/ קורנפלור.

  2. ליהי

    היי! אפשר להחליף את השמן קוקוס בחמאה? (ואם כן באיזו כמות)
    תודה 🙂

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ליהי. אסי מוסרת שבהחלט כן, באותה הכמות

  3. עירית

    הכנתי ויצא וואו! מעולה ועדין. תודה !!!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף לקרוא!!! תודה ושנה טובה

  4. שני

    היי דביר, מתכון מדהים, נתקעתי בבית רק עם חלב קוקוס טבעי של aroy-d אפשרי להשתמש בו במתכון במקום קרם קוקוס? אולי להחליף את הכמות?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי שני. אני לא מכיר את המוצר אבל אמור להיות בסדר…

  5. יוליה

    במה אפשר להחליף את שמן הקוקוס וקרם הקוקוס?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      אפשר בשמן זית / חמאה

  6. תחי'ה

    האם ניתן להמיר את המייפל בסילאן טבעי? או ששילוב הטעמים ממש לא ילך טוב?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי תחיה, בגדול זה אפשרי פשוט צריך לאהוב את טעם הסילאן

  7. עומר

    היי האם ניתן להחליף את הביצה במשהו אחר? צריכה לטבען את המתכון (שנראה מדהים)
    תודה!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. אפשר לנסות להמיר בכף רסק תפוחים

  8. אריאל

    היי
    כשאומרים כוס/רבע כוס/ חצי כוס
    לאיזה גודל של כוס מתייחסים? מה המשקל של כל דבר?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      יש מושג שנקרא כוס מידה ויש כוס מידה אוניברסלית שניתן למצוא בגרושים בכל חנות כלים / מקס וכאלה. יש גם טבלאות המרות מידה באינטרנט (כולל כאן באתר) שאפשר לראות כמה שוקלת כל כוס מידה
      כוס מידה לקמח – 140 גרם
      כוס מידה לנוזלים – 240 גרם וכו׳

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן