בלינצ׳ס ללא גלוטן -המתכון המושלם של דביר בר - הכנסו למתכון >>>

בלינצ׳ס ללא גלוטן

כמה קל להכין בלינצ׳ס ללא גלוטן? יש לכם 10 דקות פנוית? כי זה כל מה שתצטרכו. קבלו את המתכון הנהדר למאכל הרשמי של חג השבועות

לצפיה בסרטון הכנת המנה לחצו כאן

רגע לפני המתכון עבור בלינצ׳ס ללא גלוטן: הבלינצ׳ס הוא בסופו של יום, גילגולו ההונגרי של הקרפ כשהם למעשה בנויים מאותה שורת מרכיבים: קמח, סוכר, חלב וביצה.

שניים מהדברים שמאפיינים משפחות ועדות שונות בכל הקשור לבלינצ׳ס הוא סוג המילוי (בעוד שחלק אוהבים מילוי עדין טעם, אחרים אוהבים אותו מתוק מאד) וטמפרטורת ההגשה שלו (חלק אוהבים אותו קר וחלק אוהבים אותו חם אחרי צריבה קלה על מחבת. מורכב זה לא.

אז מוזמנים לעקוב צעד אחר צעד ביצירת בלינצ׳ס ללא גלוטן כמו שאני אוהב להכין (ולאכול).

אז שנתחיל במתכון?

בלינצ׳ס ללא גלוטן. צילום: דביר בר
בלינצ׳ס ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים עבור 20 בלינצ׳ס (תלוי בקוטר המחבת שלכם כמובן)

לצפיה בסרטון הכנת המנה לחצו כאן

140 גרם (כוס מידה) קמח רב תכליתי ללא גלוטן 

480 מ״ל חלב (אפשר גם חלב סויה למי שרוצה גרסה פרווה / טבעוני)

30 גר׳ (3 כפות) סוכר 

2 ביצים

כף תמצית וניל

2 כפות חמאה (או תחליף חמאה) רכה לשימון המחבת

כף תמצית וניל

למלית:

400 גר׳ גבינת מסקרפונה / גבינת שמנת

2 כפות סוכר

כף תמצית וניל

להגשה (לא חובה):

סירופ מייפל טבעי ללא גלוטן

תותים חתוכים / פירות יער / כל תוספת אחרת שאוהבים

עלי בלינצ׳ס מוכנים למילוי. צילום: דביר בר
המרכיבים לבלינצ׳ס ללא גלוטן. צילום: דביר בר

לצפיה בסרטון הכנת המנה לחצו כאן

בקערה אחת גדולה טרפו יחד את כל מרכיבי הבלינצ׳ס.

בעזרת מטרפה ידנית, ערבבו היטב את הבלילה עד שתהיה אחידה ודלילה.

במידה ויווצרו לכם גושים, תרחיש סביר בהחלט, אני מציע להעביר את הבלילה לסיבוב במעבד מזון שיהפוך את הבלילה לחלקה.

השלב הבא כולל מספר טיפים ולכן חשוב מאד לקרוא לפני שמתחילים לטגן את עלי הבלינ׳צס:

חממו מחבת שטוחה (רצוי מחבת קרפים אבל גם מחבת נונסטיק רגילה גדולה תהיה בסדר גמור) ושמנו אותה קלות עם מעט חמאה.

אל המחברת, צקו באמצעות כף מצקת מעט מהבלילה אל המחבת אך שימו לב לטיפ הבא: את הבלילה אל תשפכו למרכז המחבת, אלא לחלקה העליון יחסית ואז, בתנועה מהירה מאד תוך שאתם מרימים את המחבת מהאש, ומטים את המחבת כך שהנוזל יתפרס באופן שווה ואחיד על כל המחבת.

חשוב שכמותית, הנוזל יצור קרפ דק ונח לגילגול עבור הבלינצ׳ס.

כמות הנוזל במצקת תלוי בגודל המחבת שלכם ורוב הסיכויים שלא תצטרכו כף מצקת מלאה לכל קרפ אלא יותר לכיוון חצי כף מצקת.

כעבור כחצי דקה עד דקה מרגע תחילת טיגון כל עלה בליצס, תבחינו כי שולי עלה הקרפ יקבלו צבע זהוב חום. זה השלב להפוך בעזרת מרית סיליקון את הקרפ לצידו השני ולטגנו עוד חצי דקה עד לקבלת צבע זהוב גם מהצד השני.

הוציאו את הקרפ שקיבל צבע זהוב משני צדדיו לצלחת.

טיפ חשוב: אחרי הקרפ הראשון המחבת תהיה חמה מאד. תנו לה להצטנן שלא מעל ללהבה כחצי דקה לפני שתחזרו על הפעולה עם יתר הבלילה וטוב מכך, השתמשו ב-2 מחבתות בתורות ככה שבכל פעם, מחבת אחת מצטננת בעוד השניה בפעולה.

חשוב לומר: ישנה פה עקומת למידה ולרוב, קרפ הבלינצ׳ס הראשון לא מצליח כמו שהיינו רוצים.

תוך כדי תנועה תלמדו מהי כמות הבלילה הנכונה לכל קרפ למחבת שבחרתם והכי חשוב: כמה מהר ומהי התנועה הכי נכונה לבצע כך שהבלילה תתפזר באופן שווה על פני המחבת בשניות הראשונות והכה קריטיות למיצובו של הקרפ.

חזרו על פעולת הכנת הקרפים עד לסיום בלילת הבלינצ׳ס.

את הקרפים המוכנים ערמו בערימה זה על זה גבי זה בצלחת והניחו להם להצטנן כרבע שעה בטמפרטורת החדר לפני מילוי והגשה.

לצפיה בסרטון הכנת המנה לחצו כאן

לכם נשאר לבחור במה למלא את הבלינצ׳ס. צילום: דביר בר
דפי הבלינצ׳ס ללא גלוטן. צילום: דביר בר

בזמן שעלי הבלינצ׳ס שלנו מצטננים, הכינו את המלית.

בקערה קטנה, ערבבו את גבינת המסקרפונה / השמנת עם הסוכר ותמצית הווניל. טעמו את המלית וודאו שהיא לטעמכם לפני שאתם משתמשים בה. תוכלו לתקן אותה לטעמכם האישי.

כשהמלית מוכנה, פרסו על משטח עבודה עלה של בלינצ׳ס ובעזרת כף מרחו מעט מהמלית בשליש התחתון של כל עלה וקפלו את חלקו התחתון פנימה.

טיפ: אני אוהב לשלב הפתעה בתוך מלית הבלינצ׳ס ומניח 2-3 פרוסות דקות של תותים בעונה לפני סגירת עלה הבלינצ׳ס. תרגישו חופשי להתפרע עם כל תוספת שאתם אוהבים. ההורים שלי אוהבים להוסיף צימוקים, עניין אישי.

ישנם סוגים שונים של גלגולי בלינצ׳ס, חלק אוהבים בלינצ׳ס ארוך וחלק אוהבים אותו מקופל לריבוע תוך קיפול השוליים פנימה, קפלו איך שבא לכם.

חזרו על הפעולה עם כל עלי הבלינצ׳ס שהכנתם.

במידה ואתם מכינים את עלי הבלינצ׳ס הרבה לפני הגשתם – הכינו את המלית אבל אל תמלאו את העלים אלא בסמוך להגשה. הדבר ישמור על העלים וימנע את הרטבותם במקרר.

טיפ נוסף: ניתן לחמם על מחבת את הבלינצ׳ס המלאים זמן קצר לפני הגשתם למי שאוהב בלינצ׳ס חמימים.

רגע לפני ההגשה, טפטפו בעדינות סירופ מייפל ללא גלוטן על הבלינצ׳ס והגישו לצד פירות טריים שאתם אוהבים.

ניתן להשאיר את עלי הבלינצ׳ס במקרר למשך עד יומיים סגורים הרמטית בקערת פלסטיק ולצנן בטמפרטורת החדר כשעה לפני המילוי, הגילגול והצריבה על המחבת.

גם כשהם כבר ממולאים ומגולגלים, ניתן לשמור את הבלינצ׳ס במקרר עד 36 שעות כשהם בכלי אטום או בצלחת ומעליה ניילון נצמד.

לפני הגשה – חממו במשך חצי דקה במיקרו – לפני ההגשה ורעננו את הנראות עם מעט מייפל מעל.

אהבתם את המתכון לבלינצ׳ס ללא גלוטן? מוזמנים להכין אותו, לצלם ולשלוח לי לוואטסאפ או לאינסטגרם שלי ולתייג אותי כדי שאראה ואוכל לפרגן לכם בחזרה.

בתיאבון!

דביר

לצפיה בסרטון הכנת המנה לחצו כאן

בלינצ׳ס ללא גלוטן. צילום: דביר בר
בלינצ׳ס ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 25 תגובות

  1. אלוירה

    הי
    לדעתי הכמויות של החלב לא נכונות, אולי הן מתאימות כשרוצים להכין פנקייק, אבל בשביל בלינצ'ס הייתי צריכה לשלש את כמות של החלב.
    בכל אופן תודה על המתכון.
    בסוף עם כמויות גדולות יותר של חלב, יצא מוצלח.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אלוירה. שמח שבסוף יצאה לך בלילה לשביעות רצונך אבל הכמויות במתכון נכונות. יכול להיות שלא עורבבו מספיק או שהסמיכות לא היתה לטעמך וזה כבר עניין אחר של העדפה

  2. אהובה בוק

    היי דביר
    עם איזה קמח מומלץ להכין את הבלינצ׳ס?
    עשיתי עם רב תכליתי של דגש ויצא באמת סמיך מידי לטעמי. הוספתי בערך עוד 2 כוסות סודה ויצא טעיייים !

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אהובה. רב תכליתי של דגש הוא נהדר. לא לגמרי ברור לי איך 2 כוסות של סודה קשורים למתכון ואת מה הם באים להחליף אבל אם בסופו של דבר קיבלת מנה שהיא לטעמך – זה מה שחשוב

      1. אהובה בוק

        הבלינצ׳ס יצא מעולה 😍
        משקה סודה מדלל את הבלילה. מוסיף אווריריות וגורם לבלילה להיות קלה למזיגה. בחיים עם גלוטן גם הייתי מכינה חצי חלב חצי סודה.

        1. Avatar photo
          דביר בר

          העיקר שיצא נהדר (:

          1. נורית

            היי דביר,
            האם אפשר להקפיא את
            הבלינצ׳ס?

          2. Avatar photo
            דביר בר

            היי. אני לא חובב הקפאות של מנות שאמורים לאכול מיד לאחר הכנתן

  3. אמילי רוז

    מדהים, יוצאים מושלמים!!!
    צריך עוד טיפה חלב אבל לא המון!!!
    תודה רבה על המתכון

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף!!!

  4. אסתי

    אם אני רוצה להמיר את המתכון לפרווה מה אני שמב במקום הגבינה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אסתי. המתכון הזה הוא חלבי במרבית מרכיביו. בעתיד אנסה לפרסם בבלוג מתכון שהוא פרווה אבל אין לי כרגע אחד כזה שאוכל לשלוח לך

  5. אור

    היי דביר רציתי לדעת יש מצב להשתמש בקמח אחר ( אין לי מושג מה זה קמח רב תכליתי) סורי אשמח לתגובה מהירה תודה ואחלה יום אור

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אור. קמח רב תכליתי ללא גלוטן נמצא בכל רשתות השיווק בגרסאות כאלה ואחרות במחלקות ללא גלוטן ובחנויות הטבע. אין המלצה לפתרון אחר

  6. רחל ריבק

    רציתי להאיר את עיניה של אסתי את יכולה להשתמש בגבינת אלטרנטיבי של תנ ובה בטעם טבעי בתוספת גביע מעדן אלטרנטיבי במתיקות עדינה.
    גם את עוגות הגבינה שלי אני מכינה עם הגבינות האלו

  7. אורה

    היי דביר ממש תודה על המתכונים!!!
    רציתי לדעת אם אפשר לשים קמח מולינו במקום קמח רב תכליתי?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      אפשרי את הירוק או הכחול

  8. דבורה שר

    וואו אין לי מילים! הבלינצסים יצאו פצצה ! הכנו את המתכון הזה כבר כמה פעמים ובכל פעם יצא מושלם!!!
    תודה רבה על המתכון המנצח הזה!🤩

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף!!

  9. מתוקה

    שלום דביר, נראה לך שעם קמח תמי זה יצא? עם איזה מהם בדיוק?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. לא ניסיתי אז לא רוצה להמליץ סתם

  10. מלכה

    שלום דביר
    מכינה את הבלינצ'ס ואני רואה שיש ברשימת המוצרים גם כף שמן צמחי ואילו בהוראות ההכנה אתה לא מזכיר זאת. האם להוסיף גם שמן?
    תודה על תגובתך.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      כן אבל גם אם לא – לא קריטי

  11. ורד

    תודה דביר היקר. הכנתי את הבלינצ׳ס. יצאו מושלמים.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף!! פעם הבאה תמונות (:

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן