בורקס פינוקים ללא גלוטן >> למתכון המלא של דביר בר לחצו כאן >>>

בורקס פינוקים ללא גלוטן

בזכות בצק עלים מוכן גם אתם תוכלו להכין בורקס פינוקים ללא גלוטן בתוך דקות אצלכם בבית. דביר בר עם המתכון המדויק שלב אחר שלב

לצפייה בסרטון ההכנה של בורקס פינוקים ללא גלוטן לחצו כאן >>>

בזכות בצק עלים ללא גלוטן שניתן כיום למצוא במקפיאים בסופר, אפשר גם להכין בקלות רבה את אחת המנות הטעימות והשוות: בורקס פינוקים, אותה מנה אייקונית שנמכרת בסניפי ארומה רק בגרסה ללא גלוטן. 

כמה המנה פשוטה להכנה? מאד פשוטה.

אז שנתחיל במתכון?

קל מאד להכנה בתוך דקות. צילום: דביר בר
קל מאד להכנה בתוך דקות. צילום: דביר בר

המצרכים ל-3 מנות גדולות או 6 מנות קטנות:

חבילת בצק עלים ללא גלוטן של שופרסל green (בחבילה יש 3 דפים בצורת מלבן שניתן להשתמש בהם בשלמותם או לחתוך אותם על מנת ליצור בורקסים קטנים יותר (ראו סרטון הדגמה)

למלית הבורקס:

חבילת גבינה המותאמת לאפיה (אפשר מלוחה, אפשר אחרת) 250-300 גרם

חבילת גבינת מוצרלה או גאודה חתוכה לחתיכות קטנות או מגוררת

ביצה טריה אחת (או כף טחינה)

שלושת רבעי כפית שטוחה מלח 

חצי כפית אבקת פלפל שחור

שלושת רבעי כפית אבקת מרק בטעם עוף ללא גלוטן (אפשר גם אבקת מרק בצל)

למריחה על הבורקס:

ארבע כפות שמן זית

שומשום לקישוט (לא חובה)

להגשת המנה:

ארבע ביצים קשות (או יותר)

עגבניה שלמה חתוכה לפרוסות דקיקות

מלפפון חמוץ פרוס לפרוסות או זיתים מגולענים לבחירתכם

מעט טחינה גולמית

בורקס פינוקים ללא גלוטן. צילום: דביר בר
בורקס פינוקים ללא גלוטן. צילום: דביר בר

אופן ההכנה (ראו סרטון הכנה כאן):

הפשירו את חבילת בצק העלים על השיש במשך כרבע עד חצי שעה.

חממו תנור לחום של 190 מעלות (חום עליון תחתון) והניחו נייר אפיה על מגש אפיה.

בקערה, ערבבו היטב עם כף את כל מרכיבי המלית (שתי הגבינות, התבלינים והביצה או כף הטחינה).

על נייר אפיה, הניחו את דפי בצק העלים לפי גודל המנות שתרצו ליצור. ניתן גם לחתוך את הדפים בעזרת גלגלת פיצה לגדלים או צורות אחרות שתרצו להכין את המנה.

במרכז כל ריבוע בצק עלים, הניחו 3 כפות מהמלית של בורקס הפינוקים.

קפלו את בצק העלים בצורת משולש והדקו בעזרת היד את הקצוות על מנת שאלו יתחברו זה לזה. העזרו בעדינות רבה בעזרת מזלג להידוק.

הברישו את החלק העליון של הבורקסים בעזרת מברשת סיליקון –  במעט שמן זית.

פזרו על הבורקסים שומשום בנדיבות.

הכניסו את התבנית לתנור למשך 30-35 דקות או עד שהבורקסים מספיק זהובים לטעמכם האישי.

הוציאו את התבנית מהתנור והניחו לבורקסים לנוח במשך 5 דקות.

צרו בבכל משולש בורקס ובעזרת סכין חד, כיס (פתח) באחד מצדדיו.

תוך שאתם מחזיקים בבורקס כשהפתח שיצרתם כלפי מעלה – הכניסו לבורקס החם את התוספות לבחירתכם: ביצה קשה חתוכה, פרוסות עגבניה, זיתים או מלפפון חמוץ (או גם וגם) וזלפו טחינה מעל לכל.

הגישו חם.

בתיאבון!

הכנתם בורקס טעים מהמתכון הזה? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם שלי כדי שאראה ואוכל לתייג אתכם בחזרה!

תמיד תוכלו לרכוש גם דפי אורז בשופרסל green ולהכין בורקס דפי אורז לפי המתכון שכאן.

  • המתכון בשיתוף ובמימון שופרסל

 

התוספות הן שעושות את המנה למושלמת. צילום: דביר בר
התוספות הן שעושות את המנה למושלמת. צילום: דביר בר
בורקס פינוקים ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן