מי אמר שגם שבלולי פיצה ללא גלוטן לא יכולים להיות בריאים יותר? בזכות תערובת קמחים חדשה, תוכלו לשדרג כל מאפה אצלכם במטבח
שניה לפני המתכון עבור שבלולי פיצה ללא גלוטן: אם לפני כמה שנים, אפשר היה בקושי למצוא בחנויות קמח או שניים ללא גלוטן, הרי שכיום, מתווספים מדי שנה עוד ועוד תערובות ויצרנים שמספקים עבור קהל הצליאקים והנמנעים מגלוטן תערובות חדשות וטובות יותר.
לאחרונה התוודעתי לתערובת ״כמו קמח מלא״ של המותג ברילי מבית אשבל והדבר הראשון שצד את עיני היתה תרכובת הקמחים האיכותית יותר בהשוואה לתערובות רבות אחרות. תערובת הקמחים הזו עשויה קמחים מלאים (61%) (סויה, טף, שיבולת שועל ללא גלוטן, עדשים ירוקות) דבר שאינו מה בכך כשמדברים על תערובות ללא גלוטן. בנוסף, התערובת טבעונית וללא תוספת סוכר. כמובן שהחלטתי לנסות להכין ממנה בבית מנה שגם אתם תוכלו להכין ובקלות רבה, שבלולי פיצה ללא גלוטן וגם בשאר המרכיבים, דאגתי לשמור על איכות ובכך להפוך את שבלולי הפיצה, ממנה שיש לה שם של משהו לא בריא, לכמעט חטיף בריאות.
את תערובת הקמחים הזו, אפשר למצוא ברשימת החנויות שרשומה כאן.
שנתחיל במתכון?

המצרכים ל-12 שבלולי פיצה (אפשר כמובן להכפיל כמויות):
250 גרם (כוס ושלושת רבעי) ״כמו קמח מלא״ של Barili
200 מ״ל (שלושת רבעי כוס) מים חמימים
כפית וחצי (8 גרם) שמרים
כף שטוחה סוכר (10 גרם)
כף מלח (10 גרם)
3 כפות שמן (אפשר גם שמן זית).
להכנה ומילוי:
2 קופסאות (250 גרם כל אחת) רסק עגבניות ללא תוספת סוכר
250 גרם גבינת מוצרלה.
כפית תבלין אורגנו / תבלין צ׳ילי או כל תבלין אחר שאתם אוהבים.
חצי כפית מלח גס.
ביצה טרופה למריחה (לא חובה)
אופציה: זיתים מגולענים חתוכים לחצאים.

אופן ההכנה:
בקערת מיקסר (או בקערה רחבה) הניחו את המים והשמרים וערבבו היטב.
הוסיפו את הקמח והפעילו את המיקסר. כעבור דקה, הוסיפו את הסוכר והמלח ולושו במשך 5 דקות נוספות במיקסר או 10 דקות בלישה ישנית בקערה עד לקבלת בצק אחיד ורך מאד.
העבירו את הבצק שקיבלתם אל משטח מקומח היטב, קמחו אותו מעט מכל צדדיו ובעזרת מערוך שמקומח גם הוא, רדדו את הבצק לכדי מלבן בגודל 30×40 ס״מ לערך או עד שהבצק שלכם בעובי אחיד של 5 מ״מ (לא דק מדי כדי שלא יקבע בשלבים הבאים).
חשוב: לאחר כל פעולת רידוד של המערוך, קמחו שוב את הבצק גם בחלקו התחתון כך שלא ידבר למשטח העבודה.
על מלבן הבצק המרודד שקיבלתם, מרחו שכבה נדיבה מאד של רסק העגבניות ללא הסוכר. על הרסק, פזרו שכבה נדיבה של גבינת מוצרלה איכותית ואת הזיתים.
פזרו את התבלינים באופן אחיד מעל לגבינה והזיתים. את המלבן, גלגלו בעדינות (רצוי בעזרת קלף פלסטיק) לכדי גליל מהודק.
את הגליל, חתכו ל-2 חצאים וכל חצי, חתכו ל-6 יחידות שוות.
הניחו נייר אפיה על מגש אפיה ואת 12 יחידות בצק שבלולי הפיצה, הניחו על נייר האפיה כשהן על צידן.
הניחו את המגש במקום חמים להתפחה בת 50 דקות.
למתפיחים בחודשים אוקטובר – מרץ אני ממליץ בחום לבצע התפחה בתנור: הדליקו תנור על חום של 50 מעלות, חממו את התנור, כבו אותו ואז הכניסו את הבצק להתפחה בתנור כאשר המאפה מכוסה במגבת לחה (לא מגע ישיר כדי שהבצק לא ידבק למגבת). לקראת סוף ההתפחה – הוציאו את תבנית האפיה מהתנור ובצעו גמר התפחה על השיש או במקום חמים אחר שאינו התנור.
כעת, חממו תנור לחום של 200 מעלות.
בעזרת מברשת סיליקון, מרחו את הביצה הטרופה על כל יחידות בצק שבלולי הביצה מלמעלה ומהצדדים.
הכניסו את התבנית למשך 20-25 דקות או עד שהשבלולים מקבלים צבע זהוב חום.
הוציאו מהתנור, צננו כ-5 דקות והגישו חמים.
טבעונים? ניתן להשתמש בגבינה טבעונית במקום גבינת המוצרלה ובמקום הביצה – למרוח מעט שמן זית מעורבב עם כף סילאן.
בתיאבון.
הכנתם שבלולי פיצה ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!
- המתכון בשיתוף ובחסות ברילי
להרשמה לניוזלטר של הבלוג לחצו כאן.



לפוסט הזה יש 10 תגובות
Efrat
8 פבר 2021נראה ממש טעים, איזה קמחים מכילה התערובת הזו? תודה על המתכון
דביר בר
15 פבר 2021היי אפרת, בפוסט עצמו התייחסתי לקמחים שמהם עשויה התערובת.
דביר
אורן
8 פבר 2021האם זה יעבוד גם עם קמח קאפוטו? אני מזיל כאן ריר..
דביר בר
15 פבר 2021היי אורן, מאמין שכן
מלכה
8 פבר 2021איפה אפשר להשיג את הקמחים של ברילי ובאיזה הכשר זה?
דביר בר
15 פבר 2021היי מלכה. בפוסט עצמו יש לינק ובו פרטים לנקודות הרכישה. באותו לינק תוכלי למצוא פרטים נוספים לגבי הקמח
הילה
9 פבר 2021לא הבנתי מה הכוונה להתפיח על צידם? כמו שגלגל של אוטו עומד?
דביר בר
15 פבר 2021היי הילה. לאחר שתכתכי את הרולדה שתקבלי (הרולדה היא למעשה כמו גלגל שעומד על צידו), תקבלי שבלולים שאותם יש להשכיב על הצד (כלומר שתראי את השבלול פונה כלפי מעלה כשהוא מונח על נייר האפיה)
איילת
11 פבר 2021היי,
נראה טוב, אפשר להכין עם רוטב עגבניות עם סוכר?
בנוסף, אשמח אם תפרסם מתכונים ביותר תדירות, כמו פעם.
תודה,
איילת.
דביר בר
15 פבר 2021היי איילת. ודאי שאפשר עם רוטב עם סוכר.
לגבי התדירות, בימים אלו אני עובד על ספר וזאת לצד היותי אב ל-2 פעוטות ללא מסגרות ומכאן הירידה בתדירות הפרסומים. עם החזרה לשגרה – תחזור גם תדירות הפרסומים.
תודה על ההבנה.
דביר