שבלולי פיצה ללא גלוטן - דביר בר - עולם שלם ללא גלוטן - Wheatout

שבלולי פיצה ללא גלוטן

מי אמר שגם שבלולי פיצה ללא גלוטן לא יכולים להיות בריאים יותר? בזכות תערובת קמחים חדשה, תוכלו לשדרג כל מאפה אצלכם במטבח

שניה לפני המתכון עבור שבלולי פיצה ללא גלוטן אשתף באנקדוטה קצרה: פעם שיתפה אותי אחת העוקבות שלי באינסטגרם שהבן שלה סרבן כריכים רציני בבית הספר והוא לא מוכן לאכול שום ממרח שהוא. 

הצעתי לאותה האמא לתת לילד שלה פיצה לבית הספר. יכולתי באותו הרגע ממש לשמוע כיצד אותה אמא נחרדה מהרעיון של לתת לילד פיצה לבית הספר ואמרה לי שזה לא נראה לה רעיון כל כל טוב לתת לילד ג׳אנק פוד לארוחת עשר. שאלתי אותה מה מכיל כריך עם גבינה צהובה, עגבניה וזיתים שעל פניו נשמע לה כמו כריך טוב ובריא להעניק לילד שלה שאין בפיצה. 

כעבור שניה אותה האם הבינה את מה שניסיתי להעביר: בסוף, אפשר לארוז הרבה מרכיבים בדרכים שונות כדי לגרום לילדים שלנו לאכול אותם, גם אם תדמיתית מדובר בג׳אנק פוד כמו פיצה או כמו במתכון הבא, שבלולי פיצה שבהם תוכלו לשלב כל טוב.

אז שנתחיל במתכון?

שבלולי פיצה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
שבלולי פיצה ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים ל-12 שבלולי פיצה (אפשר כמובן להכפיל כמויות): 

250 גרם (כוס ושלושת רבעי) קמח רב תכליתי ללחמים (ודומיהם)

200 מ״ל (שלושת רבעי כוס) מים חמימים

כפית וחצי (8 גרם) שמרים

כף שטוחה סוכר (10 גרם)

כף מלח (10 גרם) 

3 כפות שמן (אפשר גם שמן זית).

להכנה ומילוי:

2 קופסאות (250 גרם כל אחת) רסק עגבניות ללא תוספת סוכר

250 גרם גבינת מוצרלה.

כפית תבלין אורגנו / תבלין צ׳ילי או כל תבלין אחר שאתם אוהבים.

חצי כפית מלח גס.

ביצה טרופה למריחה (לא חובה)

אופציה: זיתים מגולענים חתוכים לחצאים.

בצק שמרים קל להכנה. צילום: דביר בר
בצק שמרים קל להכנה. צילום: דביר בר

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר (או בקערה רחבה) הניחו את המים והשמרים וערבבו היטב. 

הוסיפו את הקמח והפעילו את המיקסר. כעבור דקה, הוסיפו את הסוכר והמלח ולושו במשך 5 דקות נוספות במיקסר או 10 דקות בלישה ישנית בקערה עד לקבלת בצק אחיד ורך מאד.

העבירו את הבצק שקיבלתם אל משטח מקומח היטב, קמחו אותו מעט מכל צדדיו ובעזרת מערוך שמקומח גם הוא, רדדו את הבצק לכדי מלבן בגודל 30×40 ס״מ לערך או עד שהבצק שלכם בעובי אחיד של 5 מ״מ (לא דק מדי כדי שלא יקבע בשלבים הבאים).

חשוב: לאחר כל פעולת רידוד של המערוך, קמחו שוב את הבצק גם בחלקו התחתון כך שלא ידבר למשטח העבודה.

על מלבן הבצק המרודד שקיבלתם, מרחו שכבה נדיבה מאד של רסק העגבניות ללא הסוכר. על הרסק, פזרו שכבה נדיבה של גבינת מוצרלה איכותית ואת הזיתים.

פזרו את התבלינים באופן אחיד מעל לגבינה והזיתים. את המלבן, גלגלו בעדינות (רצוי בעזרת קלף פלסטיק) לכדי גליל מהודק.

את הגליל, חתכו ל-2 חצאים וכל חצי, חתכו ל-6 יחידות שוות.

הניחו נייר אפיה על מגש אפיה ואת 12 יחידות בצק שבלולי הפיצה, הניחו על נייר האפיה כשהן על צידן.

הניחו את המגש במקום חמים להתפחה בת 50 דקות.

למתפיחים בחודשים אוקטובר – מרץ אני ממליץ בחום לבצע התפחה בתנור: הדליקו תנור על חום של 50 מעלות, חממו את התנור, כבו אותו ואז הכניסו את הבצק להתפחה בתנור כאשר המאפה מכוסה במגבת לחה (לא מגע ישיר כדי שהבצק לא ידבק למגבת). לקראת סוף ההתפחה – הוציאו את תבנית האפיה מהתנור ובצעו גמר התפחה על השיש או במקום חמים אחר שאינו התנור.

כעת, חממו תנור לחום של 200 מעלות. 

בעזרת מברשת סיליקון, מרחו את הביצה הטרופה על כל יחידות בצק שבלולי הביצה מלמעלה ומהצדדים.

הכניסו את התבנית למשך 20-25 דקות או עד שהשבלולים מקבלים צבע זהוב חום.

הוציאו מהתנור, צננו כ-5 דקות והגישו חמים.

טבעונים? ניתן להשתמש בגבינה טבעונית במקום גבינת המוצרלה ובמקום הביצה – למרוח מעט שמן זית מעורבב עם כף סילאן.

בתיאבון.

דביר

הכנתם שבלולי פיצה ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

להרשמה לניוזלטר של הבלוג לחצו כאן.

לאינסטגרם של דביר בר לחצו כאן.

להצטרפות לקבוצת הבלוג בפייסבוק לחצו כאן.

שבלולי פיצה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
שבלולי פיצה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
מבט מבפנים לפני הנגיסה. צילום: דביר בר
מבט מבפנים לפני הנגיסה. צילום: דביר בר
בריאים יותר מחומרי גלם איכותיים יותר. צילום: דביר בר
בריאים יותר מחומרי גלם איכותיים יותר. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

קרמבו ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מארח

קרמבו ללא גלוטן

קרמבו ללא גלוטן הוא לחלוטין קינוח שניתן להכין אצלכם בבית. השף קונדיטור אייל רווח מתארח בבלוג ומלמד גם אתכם כיצד להכין

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 25 תגובות

  1. Efrat

    נראה ממש טעים, איזה קמחים מכילה התערובת הזו? תודה על המתכון

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אפרת, בפוסט עצמו התייחסתי לקמחים שמהם עשויה התערובת.
      דביר

  2. אורן

    האם זה יעבוד גם עם קמח קאפוטו? אני מזיל כאן ריר..

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אורן, מאמין שכן

  3. מלכה

    איפה אפשר להשיג את הקמחים של ברילי ובאיזה הכשר זה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי מלכה. בפוסט עצמו יש לינק ובו פרטים לנקודות הרכישה. באותו לינק תוכלי למצוא פרטים נוספים לגבי הקמח

  4. הילה

    לא הבנתי מה הכוונה להתפיח על צידם? כמו שגלגל של אוטו עומד?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי הילה. לאחר שתכתכי את הרולדה שתקבלי (הרולדה היא למעשה כמו גלגל שעומד על צידו), תקבלי שבלולים שאותם יש להשכיב על הצד (כלומר שתראי את השבלול פונה כלפי מעלה כשהוא מונח על נייר האפיה)

  5. איילת

    היי,
    נראה טוב, אפשר להכין עם רוטב עגבניות עם סוכר?
    בנוסף, אשמח אם תפרסם מתכונים ביותר תדירות, כמו פעם.
    תודה,
    איילת.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי איילת. ודאי שאפשר עם רוטב עם סוכר.
      לגבי התדירות, בימים אלו אני עובד על ספר וזאת לצד היותי אב ל-2 פעוטות ללא מסגרות ומכאן הירידה בתדירות הפרסומים. עם החזרה לשגרה – תחזור גם תדירות הפרסומים.
      תודה על ההבנה.
      דביר

  6. שובל

    היי.
    יש קמח נוסף שאפשר להשתמש בו במקום הקמח שציינת במתכון ?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      בהחלט. קמחי פנריה (ניצת הדובדבן / רמי לוי), מולינו, דגש רב תכליתי, פיורינו (שופרסל) ועוד

      1. שובל

        מולינו כחול או ירוק ?

        1. Avatar photo
          דביר בר

          שניהם יהיו אחלה כמו גם פנריה, פיורינו, דגש וברילי

  7. אפרת

    היי דביר,
    האם אפשרי להכין ולאפות ורק לחמם לפני ההגשה?
    האם אפשר להכין ולהקפיא ואז להפשיר להתפיח ולאפות?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      אפשר להכין (את כל השלבים) להקפיא ולחמם לפני הגשה אבל לא לשמור לאורך זמן ארוך
      את השאלה השניה אני לא מבין אבל לא מקפיאים בצק שלא תפח
      דביר

  8. רותי

    הי דביר הכנתי את הבצק לשבלולים מהספר שלך הבצק נורא נוזלי אי אפשר לעבוד איתו

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי רותי, חסרים לי נתונים כדי להבין מה קרה אבל אני מניח שלא השתמשת בקמח שאני ממליץ עליו למתכון….

      1. תדהר

        נתקלתי באותה בעיה ):
        השתמשתי בקמח רב תכליתי של אשבל.
        לא יודע אם זה בכוונה או לא אבל במתכון הזה שכתוב בספר ובמתכון שמופיע באתר מצויינות כמויות מים שונות והבצק אכן יוצא נוזלי מדי לפי הספר. חוץ מכמויות המים המתכונים זהים לחלוטין מילה במילה.
        הכנתי אתמול ויצא ממש מבאס..

  9. חוה

    היי, האם מדובר בשמרים יבשים או טריים? תודה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. מדובר בשמרים יבשים אלא אם ציינתי אחרת. אני לרוב משתמש רק בשמרים יבשים. אם רוצים להשתמש בטריים יש לשלש את הכמות הרשומה במתכון

  10. רותם

    היי דביר, הכנתי את השבלולים, הם תפחו נהדר לפני התנור, ועוד במהלך האפייה.
    אבל שהוצאתי את התבנית מהתנור כל השבלולים פשוט צנחו ו"התפנצ'רו".
    הטעם עדיין היה טעים, אבל מבאס שככה נפל.
    יש לך רעיון איך לשמור על הנפח שלא ייפול בסיום האפייה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. זה קורה עם מאפי שמרים. בעיקר להצמד לזמנים הרשומים במתכון להצלחה מירבית

  11. חני

    הכנתי עם קמח מולינו כחול, יצא פשוט מושלם וטעים! תודה על המתכון

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף!!! פעם הבאה תמונות (:

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן