איזה כיף לארח בבלוג חברה מוכשרת כמו רחלי קרוט. יחד הכנו קאפקייקס ללא גלוטן מושלמים ועוגת פיצה לכל חגיגת יום הולדת לצליאקים
הפוסט הזה נכתב ימים ספורים לפני חגיגות השנה לבלוג שלי, Wheatout, שעלה לאוויר בתחילת יולי 2018. אני לא רוצה להשמע יותר מדי רגשן אבל איזו רכבת הרים מטורפת היתה השנה הזו שהתחילה בבלוג שלינקים מתוכו רצים כיום בכל בית של צליאקי בישראל, דרך הולדת התאומים שלי, רוי וליבי ויש עוד לא מעט תכניות לעתיד הקרוב והרחוק, וזה מרגש אותי מאד.
לרגל כל אלה, אני שמח לארח בבלוג את רחלי קרוט, חברה ובעלת הבלוג הסופר מצליח בישראל, Krutit, שהיא מה שמכונה אשת חיל. אם משום מה לא ביקרתם באתר שלה (אין סיכוי כזה) אז ודאי ראיתם אותה בטלויזיה בתכניות של Foody, אם לא שם, אז ודאי נתקלתם במדור שלה בידיעות אחרונות, ואם לא שם, אז כנראה שאתם לא אוהבים מתכונים מושלמים, אבל אין באמת סיכוי כזה, נכון?
רגע לפני שנתחיל, רק אספר שרחלי ואני מכירים כבר ארבע שנים וחצי לפחות (רחלי בטח תיכף תתקן אותי) כשאני ניהלתי את מערך הסושיאל מדיה של שרונה מרקט עוד טרם נפתח ורחלי שלחה לי הודעה בנושא במסנג׳ר של פייסבוק, שאז עוד נקרא סתם צ׳אט וכך, מה שהחל כיחסי קולגות, הפך לחברות ומשם זה מהר מאד התגלגל להשראה שנתנה לי רחלי לפתוח את הבלוג הזה ועזרה לא מעט מאחורי הקלעים, וזו גם הזדמנות עבורי לומר לה תודה (:
כשרחלי שאלה אותי מה אני רוצה שנכין יחד לבלוגים שלנו, היה לי ברור שאנחנו הולכים להכין יחד את אחד הקינוחים הכי פשוטים להכנה, אבל גם אחד האהובים ביותר, כזה שכל ילד או ילדה אוהבים וילדים עם צליאק, אפילו קצת יותר, בשל העובדה שלא מזדמן להם להתקל בעוגת שוקולד או בקינוח שכזה שמותר להם לאכול, בכל יום הולדת ואלו כמובן קאפקייקס ללא גלוטן.
אז שנתחיל?


המצרכים עבור 15 קאפקייס קטנים או עבור 9 גדולים:
120 גר׳ שוקולד ללא גלוטן.
180 גר׳ קמח רב תכליתי ללא גלוטן לאפיה.
כוס סוכר.
8 כפיות שמן צמחי.
חצי כפית מלח.
2 ביצים.
חצי כפית סודה לשתיה.
שליש כוס שמנת חמוצה.
2 כפיות תמצית וניל.
חצי שקית אבקת אפיה.
לקצפת:
מיכל אחד של שמנת מתוקה.
כף אבקת סוכר.
2 כפיות אינסטנסט פודינג ללא גלוטן.
סוכריות צבעוניות לקישוט ללא גלוטן.

נחמם תנור ל-160 מעלות על פעולת טורבו.
בשלב הראשון נמיס את השוקולד במיקרו או בבן מארי (בסיר קטן שמונח מעל סיר ובו מים רותחים ואז השוקולד נמס כתוצאה מן האדים שעולים מהסיר שתחתיו). כשהשוקולד נמס, נערבב אותו עם השמן ונצנן מעט את הנוזל שהתקבל.
בינתיים, בקערה קטנה אחרת נערבב יחד היטב את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה, המלח והסוכר.
בעקרה שלישית וחדשה, נטרוף את הביצים יחד עם שליש כוס שמנת חמוצה ותמצית הוניל. כאשר נוצרה תערובת אחידה, נשפוך אותה אל קערת השוקולד והשמן ונטרוף את תכולת הקערה היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה, חלקה וללא גושים.
את המסה הרטובה שהתקבלה, נמזוג לקערה ובה הקמח ובפעולת קיפול, נערבב בין התערובות בעזרת כף, במשך כשתי דקות, עד שכל החומרים יתערבבו היטב ותתקבל מסה אחידה ושכל החומרים היבשים למעשה יטמעו בבלילה.
את בלילת הקאפקייקס, נעביר לתבניות נייר למיני קאפקייקס (אין צורך לשמן) או לתבנית מאפינס (שאותה יש צורך לשמן) ונחלק שווה בשהוה את התערבות בין 15 התבניות הקטנות או 9 הגדולות. נניח את התבניות המיני האישיות על תבנית אפיה ונכניס אותה לתנור החם למשך 20-22 דקות.
כשהקאפקייקס מוכנים (נבדוק בעזרת קיסם) נוציא אותם מהתנור להצטנן בטמפרטורת החדר כחצי שעה לפני זילוף הקישוטים.


בזמן שהקאפקייקס מצטננים להם, נכין את הקצפת שתעטר אותם.
לקערת מיקסר נשפוך תכולת מיכל שמנת מתוקה ונקציף במהירות גבוהה למשך כחמש דקות. לאחר שהקצף כבר החל להתגבש, נוסיף את אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג ונמשיך להקציף את הקצפת למשך דקה וחצי נוספות עד לקבלת קצף יציב שנוכל לזלף.
את הקצפת היציבה, נעביר בעזרת מרית לשק זילוף, לא לפני שבחרנו צנתר והצבנו אותו מצידה הפנימי של תחתית שק הזילוף. זה השלב שבו נזלף את הקצפת על הקאפקייקס היפים שלנו, תוך שאתם לוחצים את שק הזילוף יחסית קרוב לקאפקייקס ליצירת לחץ שיגרום לזילוף להראות יפה וחתיך.
לאחר שזילפנו את הקצפת, נפזר סוכריות צבעוניות מסוגים שונים על הקצפת שבראש כל קאפקייק. אפשר גם לקשט עם מקופלת ללא גלוטן או שברי אפיפיות או כל ממתק אחר ללא גלוטן.

אחרי שרחלי ואני הכנו את קאפקייקס ללא גלוטן מושלמים, רחלי החלה להכין את הקינוח המושלם שלה, עוגת פיצה! כן, מה ששמעתם, עוגת פיצה מושלמת שאין אחד שלא יעוף עליה.
למתכון לעוגת הפיצה המושלמת ללא גלוטן של רחלי קרוט – לחצו כאן >>>
ואם תרצו (ואתם רוצים) מתכון נוסף של קאפקייקס שוקולד בלי טיפת קמח – כנסו לאתר המתוק של רות אפק, ״שמח במטבח״.

לפוסט הזה יש 21 תגובות
היי דביר,
האם ניתן להשתמש בשוקולד חלב במתכון? מנסיונות קודמים השוקולד המריר יוצא מריר מידי עבור הבנות שלי
היי ורד. אין שום בעיה!
איך אפשר לעשות את זה פרווה?
היי עפרה
לצערי אין לי מתכון לקאפקייקס בגרסה פרווה ואני לא נוטה להמליץ על תחליפים שלא ניסיתי בעצמי
וואו הכנתי אותןןן, במאפינס עצמם החלפתי את השמנת בשלושת רבעי כוס של קרם קוקוס, ובמקום 180 גרם קמח רב תכליתי שמתי 90 גרם ועוד 90 גרם קמח שקדים. כדי להפחית בסוכר, במקום סוכר שמתי שתי כפות סילאן טבעי. יצא כל כך , טעים!
נשמע טוב!!!
היי, הכנתי את הקאפקייקס בדיוק כמו במתכון, מילאתי בערך 2/3 בגביעי קאפקייקס. הקאפקייקס נפלו לתוך עצמם, כנראה עשיתי משהו לא טוב, התערובת הייתה נורא דביקה ובכלל לא נראתה כמו בתמונה…
היי. קצת קשה להבין מהתאור מה לא טוב אבל אני רק מניח שאולי השתמשת בקמח שאולי לא מתאים או שאבקת האפיה לא עשתה את העבודה
היי
עם איזה קמח הכי כדאי להכין את הקאפקייק?
כל קמת מתנהג אחרת.
תודה ושבוע מעולה
היי אהובה. כל קמח רב תכליתי ללא גלוטן יעשה את העבודה
קודם מקציפים את הביצים ואז מוסיפים שמנת ותמצית וניל? או ככל יחד?
היי 🙂 אפשר קמח קוקוס או עמילן?
היי נטליה. לא במתכון הזה
הי דביר ,
האם ניתן להשתמש באבקת אפיה רגילה וסודה לשתיה רגילה או כאלו שהם גם ללא גלוטן?
איפה ניתן למצוא פודינג ללא גלוטן?
היי. מציע לבדוק בקבוצות הפייסבוק השונות איזה מותר
תודה על המתכון! אם אני רוצה שהם יהיו בצבע בהיר להשתמש בשוקולד לבן? או לא להשתמש בשוקולד בכלל?
היי. שוקולד לבן
הקפקייקים עלו יפה בתנור ואז נפלו , מה הסיבה?
היי. לפעמים אפיית יתר לפעמים תנור חזק מדי
היי, גם לי הם לא התרוממו יפה וגם לא יצאו כהים כל כך כמו בתמונה למרות שהשתמשתי בכל הרכיבים של המתכון. מדוע?
הם אמורים להיות תפוחים אבל לא מאד גבוהים. מעליהם יש קצפת