הפשטידה הכי טעימה היא גם הפשוטה ביותר להכנה ב-5 דקות. כזו בדיוק היא פשטידת תירס ללא גלוטן
פשטידת תירס ללא גלוטן היא אחד מזכרונות הילדות שלי משתי סיבות: הראשונה, אמא שלי תמיד נהגה להכין מנות קלות ופשוטות שלא מצריכות המון זמן, שלבי הכנה וריבוי מרכיבים והשניה, היא פתרון נהדר לצליאקים שמתחשק להם פשטידה טעימה בטירוף אבל הם לא בהכרח בשלנים דגולים וגם אין סיבה שיהיו.
בפשטידה הזו, הכל פשוט, משלב המרכיבים ועד לשלבי ההכנה. בוידאו המצורף גם תוכלו לראות כמה משלבי ההכנה שלה
אז שנתחיל?
כמות עבור 8 מנות בתבנית מלבנית 27×40 ס״מ)
המרכיבים:
400 גרם (2 פחיות קטנות) גרעיני תירס מוכן לאכילה
2 גביעי גבינת קוטג׳
2 ביצים
15 זיתים ירוקים קצוצים
חצי כוס של ענפי בצל ירוק קצוץ לטבעות
כף מרק בצל ללא גלוטן
4 כפות קמח רב תכליתי ללא גלוטן
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
קמצוץ של אגוז מוסקט
חצי כפית שטוחה מלח
כפית אבקת אפיה ללא גלוטן
כוס של גבינת פרמז׳ן מגורדת מחולקת ל-2 חצאי כוסות (לשני שלבים במתכון)
אופן ההכנה:
נחמם תנור ל-180 מעלות (חום עליון תחתון).
שמנו במעט שמן / חמאה / את פנים תבנית האפיה.
בקערה גדולה, ערבבו יחד את התירס גבינת הקוטג׳, הביצים, הזיתים הקצוצים, הבצל הירוק הקצוץ, שמן הזית והתבלינים (מלח, פלפל, אבקת מרק בצל ללא גלוטן, אגוז מוסקט).
לאחר ערבוב יסודי, הוסיפו את הקמח ללא הגלוטן, מחצית מכמות גבינת הפרמז׳ן (חצי כוס) ואת אבקת האפיה וערבבו שוב עד להטמעה מלאה של הקמח בתוך שאר מרכיבי פשטידת התירס ללא הגלוטן.
העבירו את כל תכולת הקערה אל התבנית וישרו אותה לכדי גובה אחיד בתבנית.
פזרו באופן אחיד את יתרת גבינת הפרמז׳ן (כחצי כוס) לאורך ולרוחב כל הפשטידה.
הכניסו את התבנית לתנור למשך 30 דקות ועד ששכבת הגבינה העליונה מקבלת גוון זהוב חום.
הוציאו את התבנית מהתנור והניחו לפשטידה להצטנן במשך שעה.
חשוב: המנעו מלחתוך את הפשטידה מיד לאחר צאתה מהתנור מאחר וזמן ההתמצקות שלה נמשך גם לאחר יציאתה מהתנור
הצעת הגשה: הגישו חמים לצד סלט מרענן.
בתיאבון!
דביר
הכנתם את הפשטידה? צלמו ושלחו לי או תייגו אותי באינסטגרם כדי שאראה ואוכל לפרגן לכם בחזרה!
לפוסט הזה יש 8 תגובות
שמת לב שבהכנת המתכון לא שמת את התירס…?
היי. חידדתי את זה בעקבות תגובתך. תודה!
היי, אפשר לוותר על הקמח לגמרי?
לא
ניתן להחליף את הקמח לשיבולת שועל ללא גלוטן?
לא ניסיתי כדי לומר
מתי שמים את הביצים?
יחד עם הקוטג׳. חידדתי את זה כעת במתכון בעקבות הערתך