עוגת שמרים ללא גלוטן היא אחד הפחדים הגדולים של כל אופה. עם טכניקה נכונה וכמה טיפים - גם אתם תצליחו להכין עוגת שמרים נהדרת. כך תכינו שלב אחר שלב
מיום שעלה הבלוג שאתם קוראים בו עכשיו, אחד המתכונים שהתבקשתי לפרסם הכי הרבה פעמים הוא ללא ספק עבור עוגת שמרים ללא גלוטן. לא חולף שבוע שבו אני לא מקבל עשרות פניות לעוגת שמרים ללא גלוטן באינסטגרם שלי או בעמוד הקבוצה שלי בפייסבוק. אז נעניתי לאתגר.
לצורך האתגר, ביקשתי מהחברים בלובלינסקי, יבואנית המותג Birkmann, שישלחו לי את התבניות הכי יפות ומושלמות שאיתן הכנתי גם עוגת שמרים גדולה בתבנית קוגלהוף וגם תבנית מיני קוגלהוף למי שרוצה להכין מאפים אישיים.
הדבר השני שעשיתי אחרי כמה טסטים שעשיתי בבית לעוגת השמרים, זה לקבוע מפגש אפיה כיפי במיוחד עם עירית לביא. עירית, בעלת סטודיו מצליח למיתוג ועיצוב, מצאה עצמה נוכח הקורונה, מחברת בין שני עולמות התוכן האהובים עליה, העיצוב והאפיה ללא גלוטן. עירית מוכרת כעת עוגות שמרים ללא גלוטן תחת המותג Sweet irit. (ניתן לרכוש ממנה ישירות בעמוד הפייסבוק שלה) ממתכון שפיתחה. המפגש עם עירית חידד לי (ותיכף גם לכם) כמה וכמה טיפים להכנת עוגת שמרים ללא גלוטן טעימה, רכה ועמוסת שוקולד (או פרג אם תבחרו) שאפילו אכלני גלוטן אניני טעם לא יבחינו כי מדובר בעוגה נטולת גלוטן.
ועוד מילה אחרונה לפני שמתחילים. ההבדלים בין עוגת שמרים, עוגת קראנץ׳ שמרים ובבקה הם לא מאד גדולים. הבבקה היא לרוב יותר דחוסה ואילו השתיים האחרונות די דומות אלא שבקראנץ׳ שוקולד ישנה נטיה להוסיף אגוזים וכמות גדולה יותר של שוקולד. השיקול הוא שלכם במלית.
אז שנתחיל במתכון עבור עוגת שמרים ללא גלוטן?
המצרכים עבור עוגת שמרים ענקית (קוגלהוף 22 ס״מ) או 6 יחידות בבקה קוגלהוף אישיות או 2 עוגות בתבנית אינגלישקייק:
500 גרם קמח רב תכליתי ללא גלוטן (הפעם השתמשנו במולינו כחול, עובד גם עם הירוק).
כף וחצי שטוחות של שמרים יבשים (15 גרם).
150 גרם חמאה קרה אך רכה חתוכה לקוביות (ניתן להשתמש בתחליפי חמאה)
200 מ״ל חלב (אפשר גם צמחי) שהם כוס מידה פחות 5 כפות.
200 מ״ל מים בטמפ׳ החדר (שהם כוס מידה פחות 5 כפות).
100 גרם סוכר (חצי כוס מידה).
ביצה אחת.
קמצוץ מלח.
למתכון תזדקקו גם ל:
50 גרם קמח ללא גלוטן לקימוח משטח העבודה.
ממרח שוקולד או פרג או ממרח חלבה לבחירתכם למילוי העוגה (צנצנת של 500 גרם).
מערוך.
עבור סירופ הסוכר:
50 גרם סוכר (רבע כוס) ו-50 מ״ל מים (רבע כוס).
הוראות ההכנה עבור עוגת שמרים ללא גלוטן:
בקערת מיקסר, נניח את הקמח, החמאה, החלב, הסוכר, הביצה, המים והשמרים ובעזרת וו לישה, נלוש את הבצק באיטיות ונוסיף ללישה את קמצוץ המלח. המשיכו בלישה במהירות נמוכה / בינונית. אתם לא רוצים להפעיל את המיקסר על מהירות גבוהה מאחר שפעולה זו מחממת את הבצק והמטרה היא לקבל בצק בטמפרטורת החדר.
לשאלתכם האם אפשר להכין את הבצק גם בקערה בעזרת הידיים? בהחלט אם כי נדרשות מיומנויות לישה טובות ותזדקקו להפעיל לא מעט כח.
משך הלישה במיקסר יארוך כ2-3 דקות לערך (תלוי במיקסר שלכם) שבסיומם אתם אמורים לקבל בצק אחיד לחלוטין, נח לעבודה, רך ושאינו דביק מדי.
על משטח העבודה, נפזר קמח ללא גלוטן על מנת שיהיה נח לעבודה ושהבצק לא ידבק (יש לפזר מעט גם על המערוך). פעולת הרידוד צריכה להיות מהירה יחסית.
אם תבחרו לאפות את עוגת השמרים בתבנית הקולגהוף הגדולה – תזדקקו לכל כמות הבצק שהכנתם. אם תבחרו להכין 6 יחידות בתבנית הקוגלהוף האישית (ראו תמונה) – חתכו את הבצק שקיבלתם ל-6 חלקים שווים (בערך 200 גרם ליחידה) ואם תבחרו להשתמש בבצק עבור שתי תבניות אינגלישקייק – חתכו את הבצק הראשוני שלשתם במיקסר, לשני חלקים שווים של כ-600 גרם לאחד. את החלק שאיתם אתם לא עובדים ראשון – שמרו מנויילן במקרר עד לרגע שתתחילו לעבוד עימו.
ודבר נוסף: אם החלטתם להכין את כמות הבצק הגדולה (למעלה מקילו) עבור תבנית הקיגלהוף הגדולה, ההמלצה שלי (ושל עירית) היא להכין את צמת הבצק והשוקולד בשני שלבים זהים, פשוט למלא בכל פעם רק מחצית מכמות הבצק כך שיהיה יותר קל ונח גם לעבוד עם הבצק וגם להרים אותו לתבנית בסיום שלב המילוי והגילגול.
עוד לפני שאתם מרדדים בעזרת מערוך את החלק של הבצק שאיתו החלטתם להתחיל, שטחו את הבצק ככל הניתן בעזרת הידיים (קמחו אותם ממש מעט) כך שפעולת הרידוד המאד ראשונית – תעשה בעצם עם הידיים. רק כאשר הבצק כבר מעט שטוח אם כי עדיין יחסית עבה, הכניסו את המערוך לפעולה וכל הזמן דאגו שגם החלק העליון של הבצק וגם חלקו התחתון יהיו מקומחים על מנת שהבצק לא ידבק לכם את משטח העבודה או למערוך.
את יחידת הבצק שאיתה החלטתם לעבוד, רדדו בעזרת המערוך לצורך מלבן (ראו תמונה) מאחר ואנחנו רוצים לייצר סוג של רולדה שאותה נגלגל, נחצה לשניים ונכרוך לכדי צורך בורג.
את הבצק רדדו למלבן בעובי של כ-3 מ״מ (לא דק מדי כי הוא יקרע ולא עבה מדי שאחרת לא יהיה נעים ללעיסה בפה).
בשלב הזה, מרחו בעזרת מרית מסיליקון שכבה נדיבה ביותר של ממרח שוקולד שאתם אוהבים (גם נוטלה, גם שוקולד השחר וגם ממרחי חלבה הם לרוב ללא גלוטן). הקפידו שכל המלבן מרוח היטב במלית שבחרתם, בתמונות השתמשתי בממרח שוקולד ידוע.
טיפ חשוב: אם המלית שלכם קשה מדי או היתה במקרר, הפשירו אותה או כמה שעות לפני הכנת הבצק מחוץ למקרר או במיקרו לכמה שניות אבל, וזה אבל חשוב: צננו אותה לאחר החימום מאחר ומלית חמה על בצק חמאה, תחמם את הבצק ותגרום לו להתפרק בשלבים הבאים ולכן ממש חשוב שהמלית שבה בחרתם להשתמש, תהיה בטמפרטורת החדר ולא חמה מכך.
לאחר שסיימתם למרוח את המלית, קפלו את המלבן מצידו המאורך יותר בקיפולים של כ-3 ס״מ ולא לגלגל את הבצק כך שפעולת החיתוך, שהיא הבאה בסדר, תהיה בצורה שתאפשר לכם לקפל את צמות הבצק בצורה טובה יותר.
קפלו את כל המלבן כאמור עד לסיום כל משטח הבצק ותקבלו מעין גליל נמוך. בעזרת קלף פלסטיק או בעזרת שפכטל המיועד למטבח, חתכו את גליל הבצק ובו המלית בדיוק באמצעו כך שהוא יתחלק לשניים ויתגלו לפניכם שכבות בצק ושוקולד.
בפעולה בטוחה ונחושה, צרו משני חלקי הבצק צורה של צמה או בורג. את צורת הצמה, מעכו מעט משני קצוותיה והרימו במהירות ובבטחון את הבצק הישר אל תבנית האפיה. את קצוות הצמה קפלו מעט פנימה וללמטה. (לרוב אין בהן מספיק מלית שוקולד). היתרון בתבניות של Birkmann – אין צורך לשמן את התבניות לפני אפיה.
חזרו על פעולה כזו עם יתרת הבצק עבור התבניות איתן בחרתם לעבוד ובגדלי הבצק הרלוונטים עבור התבנית שבחרתם.
את התבנית ובה הבצק ובו מלית השוקולד המגולגל, נתפיח במשך 45 דקות או באזור חמים ונעים בבית מכוסה במגבת לחה. הבצק יכפיל את נפחו.
בזמן ההתפחה, הפעילו את התנור על פעולת טורבו וכוונו ל-160 מעלות.
בתום ההתפחה, מרחו ביצה טרופה בעדינות רבה באמצעות מברשת סיליקון על כל החלק העליון של המאפה טרום כניסתו לתנור.
עוד בזמן ההתפחה, ובסיר קטן, ערבבו רבע כוס סוכר ורבע כוס מים על אש קטנה בינונית ותוך ערבוב מתמיד עם כף עץ, ודאו כי בתוך כשתי דקות, הסוכר נמס כולו ותקבלו מי סוכר. צננו אותם היטב לאחר הכנתם.
כעת, לאחר שהבצק סיים לפתוח, העבירו את התבנית אל התנור ואפו את העוגה במשך 35-45 דקות עד קבלת צבע חום בהיר יפה ועד שהריח יגמור אתכם.
כשהעוגה מוכנה, הוציאו אותה מהתנור והניחו על רשת. בעזרת כף או מברשת, זגגו בנדיבות מי סוכר על כל חלקה העליון של העוגה הרותחת. מי הסוכר יספגו היטב כל עוד העוגה חמה מאד.
צננו את העוגה כחצי שעה לפחות עד לפריסתה והגשתה לאורחים.
בתיאבון!
הכנתם עוגת שמרים ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!
- המתכון בשיתוף לובלינסקי יבואנית מוצרי Birkmann.
- לעמוד האינסטגרם של עירית לחצו כאן ולעמוד הפייסבוק כאן.
לפוסט הזה יש 114 תגובות
הי דביר,
רציתי לדעת מדוע לא עושים 2 התפחות כמו בעוגת שמרים רגילה אלא מיד מרדדים ומבצעים התפחה אחת לאחר הכנת העוגה?
תודה
היי נעם
פשוט כי אין צורך. קמחים ללא גלוטן מתנהגים אחרת מקמחים עם גלוטן
האם הבצק מתאים גם למאפה שמרים
כן
תודה רבה על המתכונים דביר!
אנחנו בחודש דצמבר ואני לא רואה שהעוגות שמרים שלי עוברות התפחה. האם אפשר לשים אותן בתנור על חום נמוך (50-40)?
היי קרן. אכן בחורף ההתפחה יכולה להתקל בקשיים. מה שיש לעשות זה לחמם תנור על 50 מעלות לרבע שעה. לכבות אותו!! ורק אז להכניס להתפחה בת שעה ולהמשיך עם המתכון לפי ההנחיות
אפשר להתמש בשמרים טריים?
היי ענבל
אכן כן. בשימוש בשמרים טריים יש לשלש את הכמות. על כל גרם של שמרים יבשים – שלושה גרם שמרים טריים
נראה טוב. אין צורך ההתפלה ראשונה בקערה? ישר מרדדים וממלאים ורק אז מתפיחים?
בדיוק. אין שתי התפחות
הכנתי ויצא מצוין, תודה דביר.
איזה כיף לקרוא שולה. תודה רבה!!
היי דביר, האם אפשר להשתמש בקמח לחם כרגיל או שהמתכון מתאים רק לקמח מולינו?
היי אתי. קודם כל, לרוב, במתכוני אפיה של קינוחים, אם משתמשים במותג ״כרגיל״, עדיף להשתמש בקמח הרב תכליתי. קמח ללחם לרוב מתאים יותר ללחמים, לחמניות, פיתות וכו׳
לגופו של מתכון, לא ניסינו להכין אותו עם כרגיל. לרוב לכל קמח יש את המתכון שלו, זה לא אומר שזה לא יעבוד, פשוט לא ניסינו איתו וקיים סיכוי שזה לא יתאים
תודה על המתכון דביר.
שאלה.
האם ניתן להשתמש בשמן במקום חמאה?
אם כן מה כמות השמן?
האם ניתן להשתמש בחלב סויה?
היי שגית. ניתן להשתמש בחלב סויה. לגבי החמאה – לא הייתי מחליף בשמן אלא במחמאה שמיועדת לאפיה (לא זו שלמריחה) או בנוטרינה
אני מחפשת מאוד מתכונים לעוגות ועוגיות מקמחי מקור (ללחם יש לי כמה)
האם יש לך כאלו?
לא מעובדים…
היי שלומית. יש לי כמה מתכונים באתר עם קמחי מקור כמו למשל עוגת הפאי פקאן
היי דביר,
האם אפשר להשתמש בקמח לחם או רב תכליתי "כרגיל"?
היי אתי. לכל קמח לרוב יש את המתכונים שלו מאחר והתרכובות ביניהם שונה. לא ניסיתי את המתכון הזה עם כרגיל, לא אומר שזה לא יכול להצליח אבל גם לא יכול להבטיח שכך יקרה
היי דביר אפשר להשתמש בשמן קוקוס?
שמן קוקוס מאדדדד דומיננטי בטעם שלו ולכן העוגה שתתקבל תהיה שמרים קוקוס….לחובבי הזא׳נר. זה לא משהו מאד עדין ולא מורגש
הכנתי. יצא מעולה!!!
איזה כיף לקרוא!!
עוגת שמרים אליפות!!! עשיתי בסופש, אחד לאחד לפי המתכון. התחסלה ונשמעו קולות שמחה מעל עבר! תודה
איזה כיף לקרוא שרית!! תודה רבה
היי, הכנתי את עוגת השירים אבל לא היה ניתן לעבוד עם הבצק לעשות צורה או לקפל אותו כי זה כל הזמן רק נקרע מה הסיבה? הבצק לא היה דק מידי..
היי אחינועם, עם איזה קמח השתמשת?
עם קמח רב תכליתי מולנו.
חוץ מזה שאתה אלוף ותודה רבה על כל המתכונים וההסברים המפורטים!!
היי אחינועם. תודה רבה על המילים החמות! ניתן להכין את המנה עם קמח רב תכליתי של מולינו
הי, דביר.
האם אפשר להשתמש בבצק הזה לגביניות.
תודה
היי מרינה. מניח שאפשר אם כי לא ניסיתי בעצמי
היי, האם ניתן להקפיא את העוגה?
היי אביב. אני מאד ממליץ שלא. מתוקים בכלל לא עוברים טוב הקפאה והפשרה. עוגות נועשו שיאכלו אותן טריות יחסית מיום ההכנה
הכנתי ויצא מעולה!! תודה
איזה כיף לקרוא! אשמח לתמונות
תודה רבה על המתכון
בשמחה רבה!
נראה מעולה! כמה שאלות 🙂
אפשרי להשתמש בקמח תפו"א?
האם קיימת חמאה צמחית?
אפשרי חלב שקדים במקום חלב?
תודה:))
היי שיר.
לא, אי אפשר בקמח תפוחי אדמה. התוצאה שבמתכון הספציפי הזה תתקבל משימוש בקמח המצוין במתכון.
קיימת חמאה צמחית אבל חשוב להשתמש באחת קשה המתאימה לאפיה ולא למריחה.
אפשר חלב שקדים במקום חלב
יצא מאוד טעים!
שתי שאלות:
1. מה כדאי לעשות עם הבצק שבצד בזמן שאני מרדדת, מורחת ומקפלת את החלק הראשון? הרידוד והמריחת שוקולד לקחו לי קצת זמן והעוגה שהכנתי מהחצי השני תפחה פחות ונראה לי שזה קשור..
2. האם אפשר לקרר קצת במקפיא את הגליל שיצא לפני החיתוך או שזה פוגע בשמרים?
תודה!
היי חוה. חד משמעית לשמור במקרר בזמן העבודה על החלק הראשון. אחדד את זה בפוסט עצמו
אשמח לדעת לכמה זמן העוגה נשמרת.
מנסיוני המועט עם מאפים ללא גלוטן, בערך יום לאחר האפייה המאפה נהיה קשה מאוד ולא אכיל.
היי עידו. אם שומרים את העוגה אטומה היטב בקופסה ללא חדירת אוויר, העוגה תהיה רכה גם יומיים ושלושה אם כי לא מכיר הרבה שיתאפקו ולא יחסלו אותה הרבה לפני כן
בוקר טוב תודה על המתכונים , יש לי קמח מולינו ירוק וכחול וקמח קאפוטו
אני רוצה להכין עוגת קראנץ פרג האם לדעתך מתאים לקראנץ קאפוטו? האם יש אתר של החברה למתכונים עם הקמח הזה? חוץ מלחם ופיצה? שיש ברשת …. והאם ניסית לעשות בצק עלים ? תודה על תשובתך
היי שרי. מהסוף להתחלה: טרם ניסיתי להכין בצק עלים, גם לזה אגיע (:
לגבי עוגת השמרים – ההמלצה שלי היא מולינו כחול ואם לא אז ירוק. לא ניסינו להכין עם קאפוטו ואין לי מושג אם יש להם אתר
ניסיתי להכין עם קאפוטו פוקאצה וגם פיצה והמתכונים מופיעים באתר שלי.
דביר
היי,
שאלה: יש אפשרות לעשות את העוגה בצורות אחרות – חוץ מצמה ובורג??
ודרך הגב – כל המתכונים מ-ו-ש-ל-מ-י-ם-!!!!!!!!
תודה…
היי אורלי. תודה רבה
וברור, הכל עניין של טכניקה ומיומנות אבל אפשר לחתוך לעיגולי שושנים וכל צורה אחרת שבא לך
היי רציתי לדעת אם אפשר לעשות את העוגה עם מלית גבינה ואם כן איך?
היי. לא עם המתכון הזה, ישנן התאמות שיש לבצע מאחר וגבינות מבוססות על מים והדבר משנה את היחסים בין הנוזלים לקמח
הי דביר, הכנתי הכל לפי ההוראות והעוגות לא תופחות לי.. מה עושים?
היי אנה. יש סיבות רבות לאי התפחה. החל מסוג הקמח, דרך שמרים שפגו תוקפם, לפעמים ובעיקר בימים כאלה, בגלל מזג האוויר, התפחת יתר ועוד סיבות רבות. קשה לי לדעת מה בשלבים שעשית
היה מקור התקלה
רציתי לדעת האם אפשר להכין את הבצק כולל המילוי, לשים ללילה למקרר ורק למחרת להכניס לתנור?
ההמלצה שלי תהיה שלא מאחר ובשר מגיר נוזלים וגם השהיה במקרר, מקום לח מאד – משפיעה גם היא. מה שכן, אשפר להכין את המילוי יום קודם ולהשאיר במקרר
ואת הבצק להכין ביום שבו רוצים שהמאפה יהיה טרי ואז למלא אותו ולאפות. כמובן שאת המאפה שנשאר (אם נשאר) אפשר לשמור במקרר בנייר כסף ולחמם רבע שעה בתנור על 180 מעלות (כשהוא לא עטוף).
היי דביר ! תודה רבה על המתכון!
שאלה – יש צורך להתפיח את הקמח לפני הלישה שלו, ומריחת המלית ? (כמו שעושים בעוגת שמרים רגילה ?)
תודה רבה
עידית:)
היי עידית. סדר הפעולות מאד מאד מפורט במתכון בבלוג, אני מציע לקרוא את כולו מההתחלה ועד הסוף לפני תחילת ההכנה, זה יענה על כל שאלה
הכנתי ויצא מושלםםםם. פעם הבאה אהיה נדיבה יותר עם כמות השוקולד.
הנוטלה לא נמרחת כל-כך בקלות מה שהקשה עלי
היי. איזה כיף לקרוא. טיפ לגבי הנוטלה: להשתמש בכזו שלא עברה קירור או נפתחה, או לתת לה איזה 2-3 דקות בתנור! כן כן, כדי שתהיה יותר רכה ונחה למריחה (אבל לא נוזלית)
היי..
האם ניתן לעשות מהבצק גם רוגעלך/ קוראסון ?
היי שובל. בצק קרואסון הוא בצק שונה לחלוטין אז התשובה היא לא. לגבי רוגעלך, גם בו יש מעט שינויים אבל בעקרון אפשר לנסות
היי ..
חייבת לספר שעשיתי רוגעלך מהבצק ויצא מושלם !!
תודה על המתכון ..
איזה כיף לקרוא!!
היי,
אפשר לשים מיץ תפוזים טבעי במקום החלב?
תודה על המתכון!
החלב או תחליפיו תורמים למרקם של הבצק, אני לא הייתי משלב בעוגת שמרים כזו מיץ תפוזים אבל אולי זה רק אני (:
הכנתי עוגת שמרים לפי המתכון ויצא מושלם!!! אחרי כל כך הרבה נסיונות שלא צלחו זה היה ממש מדהים!!!!!!
תודה על המתכון!!
איזה כיף לקרוא!!
אם אני רוצה לעשות מלית של קינמון, איזה מלית יתאים לזה ?
היי צביה, למלית קינמון תצטרכי 100 גרם חמאה רכה, כף קנמון וכוס סוכר חום כהה
מערבבים את הקנמון והסוכר היטב ומניחים בצד. משטחים את הבצק ומורחים אותו בחמאה הרכה ועל שכבת החמאה, מפזרים באופן אחיד את תערובת הסוכר והקנמון ואת שאר המתכון עושים לפי ההנחיות
דביר
יצא מעולה תודה!
היה טוב לפתוח עם זה את הצום…
איזה כיף!!!!
הי דביר. אני מעוניין לאפות את העוגה עם מלית פרג באופן שהיא תתאים לטבעונים ותהיה נטולת סוכר. האם ניתן לוותר על הביצה בבצק ולהשתמש בתחליפי סוכר,כולל עבור הזיגוג?
היי ישראל. אני מניח שאפשר בהחלט אם כי לא ניסיתי אישית
היי
האם יש תחליף לביצה במתכון?
היי ענת, לא ניסיתי האמת, אפשר לנסות להמיר אותו אולי בכף רסק תפוחים אבל שוב, לא ניסיתי ולרוב אני לא ממליץ על משהו שלא נוסה על ידי
היי דביר תודה על המתכונים המושלמים !!
אשמח לדעת איך אני עושה מלית פרג ?
אהלן גיא. הרשת מלאה במתכונים למליות פרג אבל קבל טיפ: צריך לרכוש פרג טרי שנטחן במקום בעת הרכישה, זה משפיע על הטעם
הי. חדשה בתחום האפייה.. למה צריך לשים סירופ סוכר על עוגת שמרים? אפשר בלי?
היי. סירופ סוכר הוא משהו שמאד מקובל להוסיף לכלל עוגות השמרים. אפשר כמובן בלי, עניין של טעם והעדפה
עשיתי הכל לפי ההוראות עם שמרים טריים והבצק ממש רך ודביק מה עושים?? להוסיף לזה קמח?
באיזה קמח השתמשת?
הי דביר,
הכנתי את המתכון , יצא מושלם!!
תודה,
איזה כיף!!!!
היי דביר,
אחלה מתכונים ! תודה!!!
ניסיתי להכין את עוגת השמרים.
אחד לאחד לפי ההוראות (השתמשתי בקמח זהה למולינו על בסיס עמילן חיטה של המותג גרין)
לאחר 10 דק לישה במיקסר …שום דבר לא זז
הבצק במירקם דביק שלא מתגבש
פשוט עיסה
מה עושים😓
היי איילת, שני דברים: האחד, אני מקווה שהשתמשת בוו גיטרה ולא בוו לישה. והדבר השני, העזרי בקלף פלסטיק (מכונה גם מרית בחנויות המקצועיות) לאיסוף הבצק מתחתית הקערה מדי פעם תוך כדי ערבוב הבצק. לפעמים
וו הגיטרה לא מגיע לבצק הדביק ולנוזלים בתחתית הקערה וצריך לעזור לו. לא להתייאש, זה מתכון נהדר שעובד מצוין
במה ניתן להחליף את הביצה בשביל להפוך את העוגה לטבעונית?
היי שי, לא ניסיתי תחליפים טבעוניים לעוגה הזו
היי
תודה רבה על המתכונים
אני רוצה להכין עכשיו את העוגה כולל המילוי ולאפות יותר קרוב לחג(בערך שבוע וחצי)
עדיף להתפיח ואז להקפיא או להקפיא בלי התפחה וכמוציאים מהמקפיא להפשיר להתפיח ולאפות?
תודה רבה
עדיף לא להקפיא בצק עם מילוי במשך שבוע וחצי. הסיכוי שזה לא יצליח גדול מאד על הסיכוי שזה כן יצליח
שלום, האם ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי של חברת גרין?
תודה
לא
הי. מכינה עבור חברה רגישה – האם הקמח הרגיל בשלב הרידוד לא מפריע? והאם אפשר להשתמש בקמח רב תכליתי ללא גלוטן של אוסם? תודה
היי הקמח של אסם נוראי וגם לא בתוקף. מציע לא להשתמש בו לכלום
הי דביר, תודה רבה על המתכון. האם יש להשתמש בוו לישה או בוו גיטרה בהכנת הבצק לעוגת השמרים? במתכון כתוב וו לישה אבל אני רואה שבאחת התגובות כתבת להשתמש בוו גיטרה
היי. וו גיטרה אכן עדיף בבצקים ללא גלוטן
אפשר להשתמש רק במים ולא בחלב ותחליפיו?
עקרונית כן
היי דביר תודה רבה על המתכון
אפשר להישתמש בקמח רב תכליתי של כרגיל?
היי. לא
למר דביר היקר !
שלום וברכה.
רצינו להגיד לך תודה ענקית!! העוגת שמרים יצאה מושלם. מאז שגילו לילד שלנו את הצליאק לא היה לי לב לאפות עוגות שמרים בבית כדי שלא יקנא. וב"ה שזכיתה להיות שליח טוב ולהביא לנו כזה מרשם מוצלח. תבורכו מפי עליון.
איזה כיף!! תודה רבה
רציתי לשאול האם יש אפשרות להכין את הבצק ולשים אותו ללילה במקרר ורק למחרת למלא ולאפות?
היי. מציע שלא. בצקי שמרים אני תמיד מציע להתחיל ולהמשיך לפי המתכון
יש אפשרות להכין את הבצק יום לפני ולשים אותו במקרר לילה?
היי. מציע שלא. בצקי שמרים אני תמיד מציע להתחיל ולהמשיך לפי המתכון
היי 🙂
רעיון למלית גבינה יש לך?
כל גבינה מתוקה שאוהבים….
אפשר לעשות עם זה גביניות? ההתפחה תהיה באותה הצורה? כלומר קודם למלא ואז להתפיח?
בהחלט
אז הכנתי מספר פעמים ויצא מושלם! אבל אנשי האוכלים גלוטן אמרו לי שאולי אפשר לעשות את הבצק קצת יותר אוורירי. יש לציין שהתפחתי יותר מ45 דקות כי אחרי 45 דקות הבצק עוד לא תפח מספיק. יש לך רעיון איך אפשר לעשות את הבצק יותר אוורירי?
היי. בימים קרים יש לבצע התפחה בתנור שחומם מראש על 50 וכובה. על שיש בימים קרים ההתפחה לא תהיה מיטבית
היי שתי שאלות,
1. האם אפשר להחליף את הסוכר הלבן בדבש/מייפל? ואם כן באיזה כמויות?
2. האם אפשר להכין את העוגה עם קמחי מקור?
היי הגר. לא ניסיתי כדי להמליץ
שלום רב, האם צריך לשים תבנית עם מים בתחתית התנור? אני אופה המון מקמח מולינו וזה משפר מאד חלות ולחמים השאלה אם שייך גם כאן. תודה רבה מראש!
היי. בעוגת שמרים זה פחות קריטי