עוגת שמרים ללא גלוטן שכולם יאהבו. כך תכינו בקלות בבית את הגילטי פלז׳ר המושלם

עוגת שמרים ללא גלוטן

עוגת שמרים ללא גלוטן היא אחד הפחדים הגדולים של כל אופה. עם טכניקה נכונה וכמה טיפים - גם אתם תצליחו להכין עוגת שמרים נהדרת. כך תכינו שלב אחר שלב

מיום שעלה הבלוג שאתם קוראים בו עכשיו, אחד המתכונים שהתבקשתי לפרסם הכי הרבה פעמים הוא ללא ספק עבור עוגת שמרים ללא גלוטן. לא חולף שבוע שבו אני לא מקבל עשרות פניות לעוגת שמרים ללא גלוטן באינסטגרם שלי או בעמוד הקבוצה שלי בפייסבוק. אז נעניתי לאתגר.

לצורך האתגר, ביקשתי מהחברים בלובלינסקי, יבואנית המותג Birkmann, שישלחו לי את התבניות הכי יפות ומושלמות שאיתן הכנתי גם עוגת שמרים גדולה בתבנית קוגלהוף וגם תבנית מיני קוגלהוף למי שרוצה להכין מאפים אישיים. 

הדבר השני שעשיתי אחרי כמה טסטים שעשיתי בבית לעוגת השמרים, זה לקבוע מפגש אפיה כיפי במיוחד עם עירית לביא. עירית, בעלת סטודיו מצליח למיתוג ועיצוב, מצאה עצמה נוכח הקורונה, מחברת בין שני עולמות התוכן האהובים עליה, העיצוב והאפיה ללא גלוטן. עירית מוכרת כעת עוגות שמרים ללא גלוטן תחת המותג Sweet irit. (ניתן לרכוש ממנה ישירות בעמוד הפייסבוק שלה) ממתכון שפיתחה. המפגש עם עירית חידד לי (ותיכף גם לכם) כמה וכמה טיפים להכנת עוגת שמרים ללא גלוטן טעימה, רכה ועמוסת שוקולד (או פרג אם תבחרו) שאפילו אכלני גלוטן אניני טעם לא יבחינו כי מדובר בעוגה נטולת גלוטן.

ועוד מילה אחרונה לפני שמתחילים. ההבדלים בין עוגת שמרים, עוגת קראנץ׳ שמרים ובבקה הם לא מאד גדולים. הבבקה היא לרוב יותר דחוסה ואילו השתיים האחרונות די דומות אלא שבקראנץ׳ שוקולד ישנה נטיה להוסיף אגוזים וכמות גדולה יותר של שוקולד. השיקול הוא שלכם במלית.

אז שנתחיל במתכון עבור עוגת שמרים ללא גלוטן?

עוגת שמרים ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגת שמרים ללא גלוטן. צילום: דביר בר
בבקה שוקולד ללא גלוטן. צילום: דביר בר
בבקה שוקולד ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים עבור עוגת שמרים ענקית (קוגלהוף 22 ס״מ) או 6 יחידות בבקה קוגלהוף אישיות או 2 עוגות בתבנית אינגלישקייק:

500 גרם קמח רב תכליתי ללא גלוטן (הפעם השתמשנו במולינו כחול, עובד גם עם הירוק).

כף וחצי שטוחות של שמרים יבשים (15 גרם).

150 גרם חמאה קרה אך רכה חתוכה לקוביות (ניתן להשתמש בתחליפי חמאה)

200 מ״ל חלב (אפשר גם צמחי) שהם כוס מידה פחות 5 כפות.

200 מ״ל מים בטמפ׳ החדר (שהם כוס מידה פחות 5 כפות).

100 גרם סוכר (חצי כוס מידה).

ביצה אחת.

קמצוץ מלח.

למתכון תזדקקו גם ל:

50 גרם קמח ללא גלוטן לקימוח משטח העבודה.

ממרח שוקולד או פרג או ממרח חלבה לבחירתכם למילוי העוגה (צנצנת של 500 גרם).

מערוך.

עבור סירופ הסוכר:

50 גרם סוכר (רבע כוס) ו-50 מ״ל מים (רבע כוס).

 

דביר בר ועירית לביא. צילום: סלפי
דביר בר ועירית לביא. צילום: סלפי
הסוד הוא בנדיבות. צילום: דביר בר
הסוד הוא בנדיבות. צילום: דביר בר

הוראות ההכנה עבור עוגת שמרים ללא גלוטן:

בקערת מיקסר, נניח את הקמח, החמאה, החלב, הסוכר, הביצה, המים והשמרים ובעזרת וו לישה, נלוש את הבצק באיטיות ונוסיף ללישה את קמצוץ המלח. המשיכו בלישה במהירות נמוכה / בינונית. אתם לא רוצים להפעיל את המיקסר על מהירות גבוהה מאחר שפעולה זו מחממת את הבצק והמטרה היא לקבל בצק בטמפרטורת החדר.

לשאלתכם האם אפשר להכין את הבצק גם בקערה בעזרת הידיים? בהחלט אם כי נדרשות מיומנויות לישה טובות ותזדקקו להפעיל לא מעט כח.

משך הלישה במיקסר יארוך כ2-3 דקות לערך (תלוי במיקסר שלכם) שבסיומם אתם אמורים לקבל בצק אחיד לחלוטין, נח לעבודה, רך ושאינו דביק מדי.

על משטח העבודה, נפזר קמח ללא גלוטן על מנת שיהיה נח לעבודה ושהבצק לא ידבק (יש לפזר מעט גם על המערוך). פעולת הרידוד צריכה להיות מהירה יחסית.

אם תבחרו לאפות את עוגת השמרים בתבנית הקולגהוף הגדולה – תזדקקו לכל כמות הבצק שהכנתם. אם תבחרו להכין 6 יחידות בתבנית הקוגלהוף האישית (ראו תמונה) – חתכו את הבצק שקיבלתם ל-6 חלקים שווים (בערך 200 גרם ליחידה) ואם תבחרו להשתמש בבצק עבור שתי תבניות אינגלישקייק – חתכו את הבצק הראשוני שלשתם במיקסר, לשני חלקים שווים של כ-600 גרם לאחד. את החלק שאיתם אתם לא עובדים ראשון – שמרו מנויילן במקרר עד לרגע שתתחילו לעבוד עימו.

ודבר נוסף: אם החלטתם להכין את כמות הבצק הגדולה (למעלה מקילו) עבור תבנית הקיגלהוף הגדולה, ההמלצה שלי (ושל עירית) היא להכין את צמת הבצק והשוקולד בשני שלבים זהים, פשוט למלא בכל פעם רק מחצית מכמות הבצק כך שיהיה יותר קל ונח גם לעבוד עם הבצק וגם להרים אותו לתבנית בסיום שלב המילוי והגילגול.

עוד לפני שאתם מרדדים בעזרת מערוך את החלק של הבצק שאיתו החלטתם להתחיל, שטחו את הבצק ככל הניתן בעזרת הידיים (קמחו אותם ממש מעט) כך שפעולת הרידוד המאד ראשונית – תעשה בעצם עם הידיים. רק כאשר הבצק כבר מעט שטוח אם כי עדיין יחסית עבה, הכניסו את המערוך לפעולה וכל הזמן דאגו שגם החלק העליון של הבצק וגם חלקו התחתון יהיו מקומחים על מנת שהבצק לא ידבק לכם את משטח העבודה או למערוך.

את יחידת הבצק שאיתה החלטתם לעבוד, רדדו בעזרת המערוך לצורך מלבן (ראו תמונה) מאחר ואנחנו רוצים לייצר סוג של רולדה שאותה נגלגל, נחצה לשניים ונכרוך לכדי צורך בורג.

היד של עירית לביא ועוגת שמרים שוקולד ללא גלוטן. צילום: דביר בר
היד של עירית לביא ועוגת שמרים שוקולד ללא גלוטן. צילום: דביר בר

את הבצק רדדו למלבן בעובי של כ-3 מ״מ (לא דק מדי כי הוא יקרע ולא עבה מדי שאחרת לא יהיה נעים ללעיסה בפה).

בשלב הזה, מרחו בעזרת מרית מסיליקון שכבה נדיבה ביותר של ממרח שוקולד שאתם אוהבים (גם נוטלה, גם שוקולד השחר וגם ממרחי חלבה הם לרוב ללא גלוטן). הקפידו שכל המלבן מרוח היטב במלית שבחרתם, בתמונות השתמשתי בממרח שוקולד ידוע.

טיפ חשוב: אם המלית שלכם קשה מדי או היתה במקרר, הפשירו אותה או כמה שעות לפני הכנת הבצק מחוץ למקרר או במיקרו לכמה שניות אבל, וזה אבל חשוב: צננו אותה לאחר החימום מאחר ומלית חמה על בצק חמאה, תחמם את הבצק ותגרום לו להתפרק בשלבים הבאים ולכן ממש חשוב שהמלית שבה בחרתם להשתמש, תהיה בטמפרטורת החדר ולא חמה מכך.

לאחר שסיימתם למרוח את המלית, קפלו את המלבן מצידו המאורך יותר בקיפולים של כ-3 ס״מ ולא לגלגל את הבצק כך שפעולת החיתוך, שהיא הבאה בסדר, תהיה בצורה שתאפשר לכם לקפל את צמות הבצק בצורה טובה יותר.

קפלו את כל המלבן כאמור עד לסיום כל משטח הבצק ותקבלו מעין גליל נמוך. בעזרת קלף פלסטיק או בעזרת שפכטל המיועד למטבח, חתכו את גליל הבצק ובו המלית בדיוק באמצעו כך שהוא יתחלק לשניים ויתגלו לפניכם שכבות בצק ושוקולד.

בפעולה בטוחה ונחושה, צרו משני חלקי הבצק צורה של צמה או בורג. את צורת הצמה, מעכו מעט משני קצוותיה והרימו במהירות ובבטחון את הבצק הישר אל תבנית האפיה. את קצוות הצמה קפלו מעט פנימה וללמטה. (לרוב אין בהן מספיק מלית שוקולד). היתרון בתבניות של Birkmann – אין צורך לשמן את התבניות לפני אפיה.

חזרו על פעולה כזו עם יתרת הבצק עבור התבניות איתן בחרתם לעבוד ובגדלי הבצק הרלוונטים עבור התבנית שבחרתם.

את התבנית ובה הבצק ובו מלית השוקולד המגולגל, נתפיח במשך 45 דקות או באזור חמים ונעים בבית מכוסה במגבת לחה. הבצק יכפיל את נפחו.

בזמן ההתפחה, הפעילו את התנור על פעולת טורבו וכוונו ל-160 מעלות.

בתום ההתפחה, מרחו ביצה טרופה בעדינות רבה באמצעות מברשת סיליקון על כל החלק העליון של המאפה טרום כניסתו לתנור.

עוד בזמן ההתפחה, ובסיר קטן, ערבבו רבע כוס סוכר ורבע כוס מים על אש קטנה בינונית ותוך ערבוב מתמיד עם כף עץ, ודאו כי בתוך כשתי דקות, הסוכר נמס כולו ותקבלו מי סוכר. צננו אותם היטב לאחר הכנתם.

כעת, לאחר שהבצק סיים לפתוח, העבירו את התבנית אל התנור ואפו את העוגה במשך 35-45 דקות עד קבלת צבע חום בהיר יפה ועד שהריח יגמור אתכם. 

כשהעוגה מוכנה, הוציאו אותה מהתנור והניחו על רשת. בעזרת כף או מברשת, זגגו בנדיבות מי סוכר על כל חלקה העליון של העוגה הרותחת. מי הסוכר יספגו היטב כל עוד העוגה חמה מאד.

צננו את העוגה כחצי שעה לפחות עד לפריסתה והגשתה לאורחים.

בתיאבון!

הכנתם עוגת שמרים ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

 

עוגת שמרים שוקולד לפני התפחה. צילום: דביר בר
עוגת שמרים שוקולד לפני התפחה. צילום: דביר בר
עוגת שמרים ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגת שמרים ללא גלוטן. צילום: דביר בר
וככה זה נראה מהצד התחתון. צילום: דביר בר
וככה זה נראה מהצד התחתון. צילום: דביר בר
פרוסה מתוך עוגת שמרים ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 114 תגובות

  1. נעם

    הי דביר,
    רציתי לדעת מדוע לא עושים 2 התפחות כמו בעוגת שמרים רגילה אלא מיד מרדדים ומבצעים התפחה אחת לאחר הכנת העוגה?
    תודה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי נעם
      פשוט כי אין צורך. קמחים ללא גלוטן מתנהגים אחרת מקמחים עם גלוטן

    2. מירב

      האם הבצק מתאים גם למאפה שמרים

      1. Avatar photo
        דביר בר

        כן

    3. Keren

      תודה רבה על המתכונים דביר!
      אנחנו בחודש דצמבר ואני לא רואה שהעוגות שמרים שלי עוברות התפחה. האם אפשר לשים אותן בתנור על חום נמוך (50-40)?

      1. Avatar photo
        דביר בר

        היי קרן. אכן בחורף ההתפחה יכולה להתקל בקשיים. מה שיש לעשות זה לחמם תנור על 50 מעלות לרבע שעה. לכבות אותו!! ורק אז להכניס להתפחה בת שעה ולהמשיך עם המתכון לפי ההנחיות

  2. ענבל

    אפשר להתמש בשמרים טריים?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ענבל
      אכן כן. בשימוש בשמרים טריים יש לשלש את הכמות. על כל גרם של שמרים יבשים – שלושה גרם שמרים טריים

  3. נעמה

    נראה טוב. אין צורך ההתפלה ראשונה בקערה? ישר מרדדים וממלאים ורק אז מתפיחים?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      בדיוק. אין שתי התפחות

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף לקרוא שולה. תודה רבה!!

  4. אתי שקד

    היי דביר, האם אפשר להשתמש בקמח לחם כרגיל או שהמתכון מתאים רק לקמח מולינו?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אתי. קודם כל, לרוב, במתכוני אפיה של קינוחים, אם משתמשים במותג ״כרגיל״, עדיף להשתמש בקמח הרב תכליתי. קמח ללחם לרוב מתאים יותר ללחמים, לחמניות, פיתות וכו׳
      לגופו של מתכון, לא ניסינו להכין אותו עם כרגיל. לרוב לכל קמח יש את המתכון שלו, זה לא אומר שזה לא יעבוד, פשוט לא ניסינו איתו וקיים סיכוי שזה לא יתאים

  5. שגית

    תודה על המתכון דביר.
    שאלה.
    האם ניתן להשתמש בשמן במקום חמאה?
    אם כן מה כמות השמן?
    האם ניתן להשתמש בחלב סויה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי שגית. ניתן להשתמש בחלב סויה. לגבי החמאה – לא הייתי מחליף בשמן אלא במחמאה שמיועדת לאפיה (לא זו שלמריחה) או בנוטרינה

  6. שלומית אסיף

    אני מחפשת מאוד מתכונים לעוגות ועוגיות מקמחי מקור (ללחם יש לי כמה)
    האם יש לך כאלו?
    לא מעובדים…

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי שלומית. יש לי כמה מתכונים באתר עם קמחי מקור כמו למשל עוגת הפאי פקאן

  7. אתי

    היי דביר,
    האם אפשר להשתמש בקמח לחם או רב תכליתי "כרגיל"?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אתי. לכל קמח לרוב יש את המתכונים שלו מאחר והתרכובות ביניהם שונה. לא ניסיתי את המתכון הזה עם כרגיל, לא אומר שזה לא יכול להצליח אבל גם לא יכול להבטיח שכך יקרה

      1. דורית לוי

        היי דביר אפשר להשתמש בשמן קוקוס?

        1. Avatar photo
          דביר בר

          שמן קוקוס מאדדדד דומיננטי בטעם שלו ולכן העוגה שתתקבל תהיה שמרים קוקוס….לחובבי הזא׳נר. זה לא משהו מאד עדין ולא מורגש

  8. אירמה

    הכנתי. יצא מעולה!!!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף לקרוא!!

  9. שרית בנבנישתי

    עוגת שמרים אליפות!!! עשיתי בסופש, אחד לאחד לפי המתכון. התחסלה ונשמעו קולות שמחה מעל עבר! תודה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף לקרוא שרית!! תודה רבה

  10. אחינועם

    היי, הכנתי את עוגת השירים אבל לא היה ניתן לעבוד עם הבצק לעשות צורה או לקפל אותו כי זה כל הזמן רק נקרע מה הסיבה? הבצק לא היה דק מידי..

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אחינועם, עם איזה קמח השתמשת?

      1. אחינועם

        עם קמח רב תכליתי מולנו.
        חוץ מזה שאתה אלוף ותודה רבה על כל המתכונים וההסברים המפורטים!!

        1. Avatar photo
          דביר בר

          היי אחינועם. תודה רבה על המילים החמות! ניתן להכין את המנה עם קמח רב תכליתי של מולינו

  11. מרינה

    הי, דביר.
    האם אפשר להשתמש בבצק הזה לגביניות.
    תודה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי מרינה. מניח שאפשר אם כי לא ניסיתי בעצמי

  12. אביב

    היי, האם ניתן להקפיא את העוגה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אביב. אני מאד ממליץ שלא. מתוקים בכלל לא עוברים טוב הקפאה והפשרה. עוגות נועשו שיאכלו אותן טריות יחסית מיום ההכנה

  13. אביב

    הכנתי ויצא מעולה!! תודה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף לקרוא! אשמח לתמונות

  14. דנה

    תודה רבה על המתכון

    1. Avatar photo
      דביר בר

      בשמחה רבה!

  15. שיר

    נראה מעולה! כמה שאלות 🙂
    אפשרי להשתמש בקמח תפו"א?
    האם קיימת חמאה צמחית?
    אפשרי חלב שקדים במקום חלב?
    תודה:))

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי שיר.
      לא, אי אפשר בקמח תפוחי אדמה. התוצאה שבמתכון הספציפי הזה תתקבל משימוש בקמח המצוין במתכון.
      קיימת חמאה צמחית אבל חשוב להשתמש באחת קשה המתאימה לאפיה ולא למריחה.
      אפשר חלב שקדים במקום חלב

  16. חוה

    יצא מאוד טעים!
    שתי שאלות:
    1. מה כדאי לעשות עם הבצק שבצד בזמן שאני מרדדת, מורחת ומקפלת את החלק הראשון? הרידוד והמריחת שוקולד לקחו לי קצת זמן והעוגה שהכנתי מהחצי השני תפחה פחות ונראה לי שזה קשור..
    2. האם אפשר לקרר קצת במקפיא את הגליל שיצא לפני החיתוך או שזה פוגע בשמרים?
    תודה!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי חוה. חד משמעית לשמור במקרר בזמן העבודה על החלק הראשון. אחדד את זה בפוסט עצמו

  17. עידו

    אשמח לדעת לכמה זמן העוגה נשמרת.
    מנסיוני המועט עם מאפים ללא גלוטן, בערך יום לאחר האפייה המאפה נהיה קשה מאוד ולא אכיל.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי עידו. אם שומרים את העוגה אטומה היטב בקופסה ללא חדירת אוויר, העוגה תהיה רכה גם יומיים ושלושה אם כי לא מכיר הרבה שיתאפקו ולא יחסלו אותה הרבה לפני כן

  18. שרי

    בוקר טוב תודה על המתכונים , יש לי קמח מולינו ירוק וכחול וקמח קאפוטו
    אני רוצה להכין עוגת קראנץ פרג האם לדעתך מתאים לקראנץ קאפוטו? האם יש אתר של החברה למתכונים עם הקמח הזה? חוץ מלחם ופיצה? שיש ברשת …. והאם ניסית לעשות בצק עלים ? תודה על תשובתך

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי שרי. מהסוף להתחלה: טרם ניסיתי להכין בצק עלים, גם לזה אגיע (:
      לגבי עוגת השמרים – ההמלצה שלי היא מולינו כחול ואם לא אז ירוק. לא ניסינו להכין עם קאפוטו ואין לי מושג אם יש להם אתר
      ניסיתי להכין עם קאפוטו פוקאצה וגם פיצה והמתכונים מופיעים באתר שלי.
      דביר

  19. אורלי

    היי,
    שאלה: יש אפשרות לעשות את העוגה בצורות אחרות – חוץ מצמה ובורג??
    ודרך הגב – כל המתכונים מ-ו-ש-ל-מ-י-ם-!!!!!!!!
    תודה…

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אורלי. תודה רבה
      וברור, הכל עניין של טכניקה ומיומנות אבל אפשר לחתוך לעיגולי שושנים וכל צורה אחרת שבא לך

  20. הלל

    היי רציתי לדעת אם אפשר לעשות את העוגה עם מלית גבינה ואם כן איך?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. לא עם המתכון הזה, ישנן התאמות שיש לבצע מאחר וגבינות מבוססות על מים והדבר משנה את היחסים בין הנוזלים לקמח

  21. אנה

    הי דביר, הכנתי הכל לפי ההוראות והעוגות לא תופחות לי.. מה עושים?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אנה. יש סיבות רבות לאי התפחה. החל מסוג הקמח, דרך שמרים שפגו תוקפם, לפעמים ובעיקר בימים כאלה, בגלל מזג האוויר, התפחת יתר ועוד סיבות רבות. קשה לי לדעת מה בשלבים שעשית
      היה מקור התקלה

  22. רונית

    רציתי לדעת האם אפשר להכין את הבצק כולל המילוי, לשים ללילה למקרר ורק למחרת להכניס לתנור?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      ההמלצה שלי תהיה שלא מאחר ובשר מגיר נוזלים וגם השהיה במקרר, מקום לח מאד – משפיעה גם היא. מה שכן, אשפר להכין את המילוי יום קודם ולהשאיר במקרר
      ואת הבצק להכין ביום שבו רוצים שהמאפה יהיה טרי ואז למלא אותו ולאפות. כמובן שאת המאפה שנשאר (אם נשאר) אפשר לשמור במקרר בנייר כסף ולחמם רבע שעה בתנור על 180 מעלות (כשהוא לא עטוף).

  23. עידית

    היי דביר ! תודה רבה על המתכון!
    שאלה – יש צורך להתפיח את הקמח לפני הלישה שלו, ומריחת המלית ? (כמו שעושים בעוגת שמרים רגילה ?)
    תודה רבה
    עידית:)

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי עידית. סדר הפעולות מאד מאד מפורט במתכון בבלוג, אני מציע לקרוא את כולו מההתחלה ועד הסוף לפני תחילת ההכנה, זה יענה על כל שאלה

  24. שרון

    הכנתי ויצא מושלםםםם. פעם הבאה אהיה נדיבה יותר עם כמות השוקולד.
    הנוטלה לא נמרחת כל-כך בקלות מה שהקשה עלי

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. איזה כיף לקרוא. טיפ לגבי הנוטלה: להשתמש בכזו שלא עברה קירור או נפתחה, או לתת לה איזה 2-3 דקות בתנור! כן כן, כדי שתהיה יותר רכה ונחה למריחה (אבל לא נוזלית)

  25. שובל

    היי..
    האם ניתן לעשות מהבצק גם רוגעלך/ קוראסון ?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי שובל. בצק קרואסון הוא בצק שונה לחלוטין אז התשובה היא לא. לגבי רוגעלך, גם בו יש מעט שינויים אבל בעקרון אפשר לנסות

      1. שובל

        היי ..
        חייבת לספר שעשיתי רוגעלך מהבצק ויצא מושלם !!
        תודה על המתכון ..

        1. Avatar photo
          דביר בר

          איזה כיף לקרוא!!

      2. מלי

        היי,
        אפשר לשים מיץ תפוזים טבעי במקום החלב?
        תודה על המתכון!

        1. Avatar photo
          דביר בר

          החלב או תחליפיו תורמים למרקם של הבצק, אני לא הייתי משלב בעוגת שמרים כזו מיץ תפוזים אבל אולי זה רק אני (:

  26. שרה

    הכנתי עוגת שמרים לפי המתכון ויצא מושלם!!! אחרי כל כך הרבה נסיונות שלא צלחו זה היה ממש מדהים!!!!!!
    תודה על המתכון!!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף לקרוא!!

  27. צביה

    אם אני רוצה לעשות מלית של קינמון, איזה מלית יתאים לזה ?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי צביה, למלית קינמון תצטרכי 100 גרם חמאה רכה, כף קנמון וכוס סוכר חום כהה
      מערבבים את הקנמון והסוכר היטב ומניחים בצד. משטחים את הבצק ומורחים אותו בחמאה הרכה ועל שכבת החמאה, מפזרים באופן אחיד את תערובת הסוכר והקנמון ואת שאר המתכון עושים לפי ההנחיות
      דביר

  28. שרה

    יצא מעולה תודה!
    היה טוב לפתוח עם זה את הצום…

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף!!!!

  29. ישראל רונן

    הי דביר. אני מעוניין לאפות את העוגה עם מלית פרג באופן שהיא תתאים לטבעונים ותהיה נטולת סוכר. האם ניתן לוותר על הביצה בבצק ולהשתמש בתחליפי סוכר,כולל עבור הזיגוג?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ישראל. אני מניח שאפשר בהחלט אם כי לא ניסיתי אישית

  30. ענת

    היי
    האם יש תחליף לביצה במתכון?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ענת, לא ניסיתי האמת, אפשר לנסות להמיר אותו אולי בכף רסק תפוחים אבל שוב, לא ניסיתי ולרוב אני לא ממליץ על משהו שלא נוסה על ידי

  31. גיא

    היי דביר תודה על המתכונים המושלמים !!
    אשמח לדעת איך אני עושה מלית פרג ?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      אהלן גיא. הרשת מלאה במתכונים למליות פרג אבל קבל טיפ: צריך לרכוש פרג טרי שנטחן במקום בעת הרכישה, זה משפיע על הטעם

  32. שיילי

    הי. חדשה בתחום האפייה.. למה צריך לשים סירופ סוכר על עוגת שמרים? אפשר בלי?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. סירופ סוכר הוא משהו שמאד מקובל להוסיף לכלל עוגות השמרים. אפשר כמובן בלי, עניין של טעם והעדפה

  33. שיילי

    עשיתי הכל לפי ההוראות עם שמרים טריים והבצק ממש רך ודביק מה עושים?? להוסיף לזה קמח?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      באיזה קמח השתמשת?

    2. תהילה

      הי דביר,
      הכנתי את המתכון , יצא מושלם!!
      תודה,

      1. Avatar photo
        דביר בר

        איזה כיף!!!!

  34. איילת

    היי דביר,
    אחלה מתכונים ! תודה!!!
    ניסיתי להכין את עוגת השמרים.
    אחד לאחד לפי ההוראות (השתמשתי בקמח זהה למולינו על בסיס עמילן חיטה של המותג גרין)
    לאחר 10 דק לישה במיקסר …שום דבר לא זז
    הבצק במירקם דביק שלא מתגבש
    פשוט עיסה
    מה עושים😓

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי איילת, שני דברים: האחד, אני מקווה שהשתמשת בוו גיטרה ולא בוו לישה. והדבר השני, העזרי בקלף פלסטיק (מכונה גם מרית בחנויות המקצועיות) לאיסוף הבצק מתחתית הקערה מדי פעם תוך כדי ערבוב הבצק. לפעמים
      וו הגיטרה לא מגיע לבצק הדביק ולנוזלים בתחתית הקערה וצריך לעזור לו. לא להתייאש, זה מתכון נהדר שעובד מצוין

  35. שי

    במה ניתן להחליף את הביצה בשביל להפוך את העוגה לטבעונית?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי שי, לא ניסיתי תחליפים טבעוניים לעוגה הזו

  36. בתיה

    היי
    תודה רבה על המתכונים
    אני רוצה להכין עכשיו את העוגה כולל המילוי ולאפות יותר קרוב לחג(בערך שבוע וחצי)
    עדיף להתפיח ואז להקפיא או להקפיא בלי התפחה וכמוציאים מהמקפיא להפשיר להתפיח ולאפות?
    תודה רבה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      עדיף לא להקפיא בצק עם מילוי במשך שבוע וחצי. הסיכוי שזה לא יצליח גדול מאד על הסיכוי שזה כן יצליח

  37. צופיה

    שלום, האם ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי של חברת גרין?
    תודה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      לא

  38. אסנת

    הי. מכינה עבור חברה רגישה – האם הקמח הרגיל בשלב הרידוד לא מפריע? והאם אפשר להשתמש בקמח רב תכליתי ללא גלוטן של אוסם? תודה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי הקמח של אסם נוראי וגם לא בתוקף. מציע לא להשתמש בו לכלום

  39. טל

    הי דביר, תודה רבה על המתכון. האם יש להשתמש בוו לישה או בוו גיטרה בהכנת הבצק לעוגת השמרים? במתכון כתוב וו לישה אבל אני רואה שבאחת התגובות כתבת להשתמש בוו גיטרה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. וו גיטרה אכן עדיף בבצקים ללא גלוטן

  40. מיכל

    אפשר להשתמש רק במים ולא בחלב ותחליפיו?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      עקרונית כן

  41. shira

    היי דביר תודה רבה על המתכון
    אפשר להישתמש בקמח רב תכליתי של כרגיל?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. לא

  42. מ.נ.

    למר דביר היקר !
    שלום וברכה.
    רצינו להגיד לך תודה ענקית!! העוגת שמרים יצאה מושלם. מאז שגילו לילד שלנו את הצליאק לא היה לי לב לאפות עוגות שמרים בבית כדי שלא יקנא. וב"ה שזכיתה להיות שליח טוב ולהביא לנו כזה מרשם מוצלח. תבורכו מפי עליון.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף!! תודה רבה

  43. אלמוג

    רציתי לשאול האם יש אפשרות להכין את הבצק ולשים אותו ללילה במקרר ורק למחרת למלא ולאפות?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. מציע שלא. בצקי שמרים אני תמיד מציע להתחיל ולהמשיך לפי המתכון

  44. רונית

    יש אפשרות להכין את הבצק יום לפני ולשים אותו במקרר לילה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. מציע שלא. בצקי שמרים אני תמיד מציע להתחיל ולהמשיך לפי המתכון

  45. טל

    היי 🙂
    רעיון למלית גבינה יש לך?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      כל גבינה מתוקה שאוהבים….

      1. טל

        אפשר לעשות עם זה גביניות? ההתפחה תהיה באותה הצורה? כלומר קודם למלא ואז להתפיח?

        1. Avatar photo
          דביר בר

          בהחלט

  46. טל

    אז הכנתי מספר פעמים ויצא מושלם! אבל אנשי האוכלים גלוטן אמרו לי שאולי אפשר לעשות את הבצק קצת יותר אוורירי. יש לציין שהתפחתי יותר מ45 דקות כי אחרי 45 דקות הבצק עוד לא תפח מספיק. יש לך רעיון איך אפשר לעשות את הבצק יותר אוורירי?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. בימים קרים יש לבצע התפחה בתנור שחומם מראש על 50 וכובה. על שיש בימים קרים ההתפחה לא תהיה מיטבית

  47. הגר ליפשס גורן

    היי שתי שאלות,
    1. האם אפשר להחליף את הסוכר הלבן בדבש/מייפל? ואם כן באיזה כמויות?
    2. האם אפשר להכין את העוגה עם קמחי מקור?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי הגר. לא ניסיתי כדי להמליץ

  48. אמונה

    שלום רב, האם צריך לשים תבנית עם מים בתחתית התנור? אני אופה המון מקמח מולינו וזה משפר מאד חלות ולחמים השאלה אם שייך גם כאן. תודה רבה מראש!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. בעוגת שמרים זה פחות קריטי

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן