עוגת בננות וקרמל ללא גלוטן - דביר בר / עולם שלם ללא גלוטן >>> הכנסו למתכון

עוגת בננות וקרמל ללא גלוטן

עוגת בננות וקרמל ללא גלוטן היא העוגה המנחמת האולטימטיבית. כזו שאפשר לאכול עם כפית. גאה לארח בבלוג את מלכת כישופי הסוכר, רונית צין קרסנטי למתכון טעים בטירוף

כשרונית צין קרסנטי הציעה שנכין עוגת בננות וקרמל ללא גלוטן, התשובה שלי היתה מיד כן ומשתי סיבות עיקריות: אני חולה על בננות וקרמל אבל אני בעיקר אוהב עוגות מנחמות, כאלה שאפשר וכיף לאכול אותן עם כפית ישר מתוך התבנית.

רונית  ואני עובדים שנים רבות בקווים משיקים אך לא ממש יצא לנו לעבוד יחד. שנינו היינו עיתונאים במסגרות שונות של ״מעריב״ במשך שנים, שנינו עבדנו בחברת ״ענני תקשורת״ שנים רבות אבל איכשהו רק לאחרונה נוצר בינינו קשר דרך חברות משותפות ורונית גם הגיעה לאירוע השקת הספר שלי ״עולם שלם ללא גלוטן״ שנערך לא מזמן. קצת אחרי האירוע, קבענו לנו רונית ואני בוקר של אפיה אצל רונית ובביתה המהמם, לימדה אותי רונית להכין שני מתכונים. זה הראשון שבהם.

רגע לפני שנצלול למתכון אספר למי שבמקרה עוד לא עוקב אחרי רונית שהיא מה שמכונה קונפיסייר, ממתקאית בעברית. רונית מכינה בביתה ממתקים היסטריים בעבודת יד ומדי פעם גם מוכרת לקהל הרחב. ברזומה שלה גם ספר היסטרי בשם ״כישופי סוכר״ שמוקדש כולו לתורת הקונפיסרי וכולו אגב, ללא גלוטן.

 

אז שנתחיל במתכון?

עוגת בננות וקרמל ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגת בננות וקרמל ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר בר (מימין) ורונית צין קרסנטי. צילום: סלפי
דביר בר (מימין) ורונית צין קרסנטי. צילום: סלפי

המצרכים עבור עוגת בננות וקרמל ללא גלוטן בגודל תבנית אינגלישקייק:

3 בננות בשלות מעוכות למחית

80 גרם חמאה מלוחה (חשוב לטעם אבל אם אין אז גם רגילה בסדר)

100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן

1 ביצה

חצי כוס רוויון או שמנת חמוצה

מעט וניל (אבקת וניל או משחת וניל או תמצית וניל איכותית)

כוס וחצי (210 גרם) קמח רב תכליתי ללא גלוטן כמו למשל פנריה, מולינו, דגש ועוד (אפשר גם תערובת על בסיס עמילן חיטה)

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

לקרמל

100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן

100 מ"ל שמנת מתוקה

כישופי סוכר. הספר המושלם של רונית צין קרסנטי. צילום: דביר בר
כישופי סוכר. הספר המושלם של רונית צין קרסנטי. צילום: דביר בר

אופן ההכנה:

הפעילו את התנור לחום של 170 מעלות. הניחו באמצע התנור רשת

במקביל, רפדו תבנית אינגלישקייק בנייר אפיה, שמנו אותה קלות והניחו בצד

במיקסר ידני או במיקסר עם וו גיטרה, ערבבו את החמאה והכמות הראשונה של הסוכר (100 גרם) במשך כשלוש דקות

הוסיפו את הביצה והמשיכו לערבל

הוסיפו את הרוויון והווניל והמשיכו לערבל עוד כשש דקות

הוסיפו את מחית הבננות תוך כדי ערבול

אל התערובת, קפלו פנימה בהדרגה את הקמח ואת הסודה לשתיה

העבירו את התערובת לתבנית 

לא עוגה לדיאטה. צילום: דביר בר
לא עוגה לדיאטה. צילום: דביר בר

מכינים את הקרמל: בסיר בינוני, מחממים את הסוכר על להבה בינונית (100 גרם) עד לקבלת קרמל בצבע ענברי.  בהתחלה, תוך כדי טלטול עדין של הסיר ואז באמצעות כף עץ שוברים את גבישי הסוכר שנותרו עד שכל הסוכר נמס ומקבל צבע ענברי

המשיכו לבשל עד שהקרמל צלול ונזהרים שלא לשרוף אותו

בכלי נפרד, חממו על להבה בינונית את השמנת וכשהיא חמימה,  הוסיפו אותה בעדינות תוך ערבוב לסיר הקרמל עד שהיא והסוכר מתאחדים לתערובת אחת

מזגו את הקרמל על בלילת העוגה ומשייישים באמצעות סכין

העבירו את התבנית לתנור למשך 30-40 דקות 

מצננים מעט

הגישו בטמפרטורת החדר

דביר

הכנתם עוגת בננות וקרמל ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

לאינסטגרם של דביר בר לחצו כאן.

להצטרפות לקבוצת הבלוג בפייסבוק לחצו כאן.

עוגת בננות וקרמל ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגת בננות וקרמל ללא גלוטן. צילום: דביר בר
ועוג אחת אחרונה. צילום: דביר בר
ועוג אחת אחרונה. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן