תוך חמש דקות בלבד, תוכלו להכין עוגיות שיבולת שועל ללא גלוטן. היתרון: הן מלאות חלבון וטעימות ממש. תתכוננו להתאהב
רגע לפני שנגיע למתכון עוגיות שיבולת שועל ללא גלוטן אחד הדברים שהצליאק ״גובה״ מאיתנו הצליאקים הוא את הספונטניות הקולינרית. אין מה לעשות, אנחנו לא יכולים להכנס לאיזו מסעדה, איזה בית קפה שאנחנו רוצים ולהניח שיהיה לנו בתפריט מנות או מוצרים שנוכל לקנות ללא חשש ולכן לא פעם, אני וגם אחרים, פשוט לוקחים איתנו בתיק כל מיני חטיפים לשעת חרום שכזו.
מה אתם צריכים לדעת על העוגיות האלה: לוקח בדיוק 5 דקות להכין אותן, הן טעימות בטירוף, ויש להם קטע טריקי: אתם יכולים לקבוע את מידת הפריכות שלהן לפי איך שאתם אוהבים את העוגיות שלכם (הסבר בהמשך) וכן, הן גם טבעוניות לאלו מכם שגם נמנעים מגלוטן וגם טבעונים.
רגע לפני שמתחילים: ישנם בערך כ-15 אחוזים מהצליאקים שרגישים לחלבון המצוי בשיבולת השועל ונקרא אבנין. עבור הרגישים לחלבון זה – אין לצרוך שיבולת שועל אבל באופן כללי חשוב וכדאי לדעת: בשיבולת השועל אין גלוטן והסיבה שבמשך שנים המליצו רופאים להמנע ממנה היא מהסיבה כי בעבר, גידלו אותה רק בשדות הסמוכים לשדות חיטה ואילו בשעת הקציר, השניים התערבבו – דבר המסוכן לצליאקים. כיום, מגדלים חלק משיבולת השועל בשדות נפרדים לחלוטין וקיימים היום מספר חברות המשווקות שיבולת שועל ללא גלוטן הבטוחה לשימוש הצליאקים (עוד על כך תוכלו לקרוא במדריך הצליאק הטוב בישראל).
אז שנתחיל?
המצרכים עבור 12 עוגיות שיבולת שועל ללא גלוטן:
כוס וחצי קוואקר, שיבולת שועל ללא גלוטן של שטראוס.
2 בננות בינוניות.
חצי תפוח מגולען (לא חובה)
חופן נטיפי שוקולד ללא גלוטן וטבעוניים.
5 כפות סירופ מייפל ללא גלוטן.
2 כפות שמן קוקוס.
חצי כפית מלח.
כפית אבקת אפיה.
קורט קינמון טחון.
כף חלב צמחי (סויה / שקדים / אורז) – לא חובה.
2 ס״מ שורש ג׳ינג׳ק קלוף וקצוץ דק.
נחמם תנור ל-160 מעלות על פעולת טורבו.
בקערה, נרסק את שתי הבננות היטב עד לכדי מחית חלקה / נוזלית. אני משתמש במוט בלנדר ידני אבל בהחלט ניתן להגיע למשחה חלקה גם באמצעות ריסוק במזלג לחובבי הז׳אנר.
אל הקערה ובה מחית הבננות החלקה, נצרף את הקוואקר ללא הגלוטן ונערבב היטב בעזרת כף.
בשלב זה, נצרף את שאר המרכיבים: המלח, אבקת האפיה, נטיפי השוקולד, סירופ המייפל, שמן הקוקוס, כף החלב הצמחי.
ניתן גם להוסיף חצי תפוח מרוסק בפומפיה או טחון בבלנדר מוט. התפוח ייתן עוד רטיבות לעוגיה לאלו מכם שאוהבים אותה אקסטרה רכה ולא קשה.
נערבב היטב את כל המרכיבים יחד.
על תבנית אפיה, נניח נייר אפיה ונשמן אותה מעט בעזרת שמן זית או שמן קוקוס, ובעזרת כף או בידיים, נקרוץ עיגולים מתערובת העוגיות שלנו ונסדר אותן על נייר האפיה. לאחר שכל התערובת שלנו מסודרת ככדורים על נייר האפיה, נשטח אותם לחלוטין או בעזרת גב הכף או בעזרת הידיים. המטרה היא שהעוגיות יהיו דקות ופריכות.
וכאן מגיע החלק שבו אתם מחליטים כמה פריכות אתם אוהבים את העוגיות שלכם: אוהבים אותן ממש קריספיות? ותרו על התפוח והחלב הצמחי ושטחו את העוגיות ככל שרק אתם מסוגלים.
אוהבים את העוגיות שמנמנות ורכות? אל תוותרו על התפוח והחלב הצמחי ובשעת השטחת העוגיות, אל תשטחו אותן לכדי עוגיה דקה אלא תנו להן מעט גובה בשעת עיצובן.
הכניסו את המגש ל-25 דקות לתנור.
העוגיות מוכנות כששולי העוגיות יקבלו צבע זהוב חום יפה. אם לא קיבלתם צבע שכזה בשולי העוגיה בתוך 25 דקות, תנו לעוגיות עוד 5-10 דקות בתנור ועקבו אחרי הצבע שלהן.
בגמר האפיה, יש לצנן לחלוטין את העוגיות (למרות הפיתוי) לפני שנוגסים בהן. הן נשמרות בקופסה אטומה גם ימים רבים.
בתיאבון!
הכנתם עוגיות שיבולת שועל ללא גלוטן? צלמו ושלחו לי לוואטסאפ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!
לפוסט הזה יש 29 תגובות
נראה מתכון מעולה, תודה! האם אפשר להחליף את הבננות בתפוחים?
היי. אפשרי אבל אז ממליץ לא לטחון את התפוחים אלא לגרד אותם בפומפיה ולסחוט אותם לפני שימוש, אחרת העיסה תצא מאד רטובה
נראות מעולות! אפשר לוותר על הג׳ינג׳ר?…
היי מיה. בהחלט כן! אשמח לתמונות
בא לי כבר להכין 🙂 אם אין לי בננות טריות אלא רק בננות קפואות שהקפאתי כשהיו בשלות, יכול לעבוד?
היי, בטח, כל בננה שאפשר למעוך לגמרי תעבוד פה (: בהצלחה ולא לשכוח לצלם
זה בדיוק בתנור .העיסה יצאה לי נוזלית משום מה…מחכה לראות איך ייצא
היי. זה לא אמור להיות מאז נוזלי. איך יצא?
היי דביר
אם אנחנו לא אוהבים בננות, יש אפשרות להחליף אותן במשהו אחר שהוא לא עוד תפוח?
היי טליה. אפשר להשתמש במשמשים או אפרסקים במקום. מה שחשוב הוא שמה שלא תבחרי במקום הבננות – תסחטי היטב כדי שלא יהיו יותר מדי נוזלים בעיסה
אפשר סילאן במקום מייפל?
היי ליאת. טכנית – אפשר. אבל צריך לקחת בחשבון כמה דברים: לסילאן יש טעם שונה ממייפל וצריך לאהוב את זה ולקחת בחשבון שזה משנה את טעם המתכון. דבר שני – זו רמת מתיקות שונה. לא עומד עם סרגל ומודד מה יותר מתוק ומה פחות – אבל שוב, צריך לקחת בחשבון שזה משנה את המתכון. ודבר אחרון: זה משנה צבע. בעוד שהמייפל בהיר יחסית ולא משפיע על צבען של העוגיות הרי שהסילאן לגמרי יצבע אותן בצבע מעט חום כהה אז צריך גם את זה לקחת בחשבון. בתיאבון!
ומה עם דבש במקום מייפל?
היי בתאל, פרט לעובדה שטעם של דבש שונה מטעם של מייפל, הדבש מתנהג אחרת באפיה, הוא מתקשה לא פעם לאחר מכן ולא תמיד מאפשר ליהנות מהתהליך.
האם זה אומר שזה ייצא נורא? לא בטוח, אבל ההמלצה שלי במקרה הזה היא לדבוק בסירופ מייפל
הכנתי את העוגיות תבנית עם תפוח וחלב ותבנית בלי. ממתינה לתגובות כשהעוגיות יתקררו
היי דביר!
הכנתי את העוגיות אתמול [בצורתן הרכה] ויצא מדהים!
תודה רבה על המתכון 🙂
היי שוקו. איזה כיף לקרוא! אשמח לתמונות תמיד
היי דביר היקר.. המתכון נראה מדהים!
יש לי 2 שאלות-
האם שמן הקוקוס הכרחי? ובמידה וכן, האם אפשר להחליפו בשמן אחר?
וגם, אולי פספסתי, אבל איפה הג'ינג'ר נכנס לתמונה?
תודה רבה !! (:
היי חן. עוגיות שכאלה זקוקות לשומן כלשהו. אישית אני מעדיף שמן קוקוס על חמאה. הג׳ינג׳ר יכול להכנס (לא חובה) כמגורד לתוך בלילת העוגיות
אחרי מתכון אחר שנמס לי על כל התבנית ניסיתי את המתכון הזה ואני מאוד מרוצה! יצא רך וטעים. מתכון למגירה 🙂
איזה כיף לקרוא!!
במידה ואין שמן קוקוס, אפשר להחליף בשמן צמחי אחר? (זית למשל)
תודה 🙂
היי. כן
היי דביר, לא ציינת באיזה חום להכניס לתנור? תודה!
היי נעמה. חום התנור לאפייה בהחלט מצוין במתכון, ככל הנראה פספסת אותו. מצוין במפורש 160 מעלות טורבו
היי
איזה כיף שיש מתכונים שווים לצליאקים!
האם הקוואקר של שטראוס הוא זה שמופיע בתמונה הראשונה? אינסטנט? האם אפשר להשתמש בקוואקר עבה? ואם לא האם אפשר להפוך אותו לדק בעזרת פולסים במעבד המזון?
הי מיכאלה. תודה רבה!! כן, זה שבתמונה הוא ללא גלוטן. לשטראוס אין קוואקר עבה ללא גלוטן אבל יש של חברות אחרות לדעתי. ואפשר לטחון את העבה
היי העוגיות יצאו מעולות!
האם אפשר להכין כמות להקפיא? זה יעבוד לדעתך?
היי. לא מציע להקפיא עוגיות באשר הן. זה לא קטגוריה שנועדה להקפאה