מסעדות ללא גלוטן בפריז - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

מסעדות ללא גלוטן בפריז

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קינוחים מושלמים, לחמים, פיצות, וופל בלגי, קרפים, טוסטים, ניוקי ועוד 26 מסעדות שמציעות מנות ללא גלוטן בפריז

בשנים האחרונות, ולאט לאט, מצטרפת פריז לטרנד הללא גלוטן העולמי. אני גאה לארח את שרון היינריך, מדריכת סיורי הפטיסרי והבולונז׳רי שהכי מכירה את פריז בפוסט שכל כולו המלצות פריזאיות ללא גלוטן * נסיעה טובה!

1. Helmut Newcake - החלוצה

ההמלצה הראשונה של שרון היינריך, מלכת הסיורים הקולינרים בפריז היא על הפטיסרי הראשונה ללא גלוטן בפריז, Helmut newcake.
תתארו לכם שאתם מגשימים חלום, מילדות אתם רוצים להיות שף פטיסיירים, אתם גרים במדינה המקדשת את עולם הקינוחים ואתם מאמינים שיום יגיע וגם אתם תעמדו בשורה הראשונה של הקונדיטורים.

ככה זה בצרפת, כל ילד שנכנס לתחום הזה מאמין שיום יבוא ותואר ה MOF יעטר את מקטורן העבודה שלו. אתם מתחילים בדרך הקשה והמאתגרת, עובדים בפטיסרי כזו או אחרת, מתקדמים ומגיעים לאחד ממעוזי הפטיסרי העולמים, LENOTRE. שם אתם עובדים ורוקמים את חלומכם ופתאום מגלים שאתם רגישים לגלוטן ולא יכולים לאכול יותר קמח רגיל.

זה מה שקרה למרי, שחלמה כל חייה להיות שף פטיסייר ואחרי שהלכה אחרי החלום, למרות התנגדות הוריה, גילתה שאיננה יכולה עוד לאכול את הקינוחים הצרפתיים הקלאסים. תאמינו לי, שבשביל ילד צרפתי שכל חלומו היה לייצר את הטארט הטוב ביותר בעולם, זה קטסטרוף 🙂 אז אחרי תקופה של צינון מהתחום ומחשבות לא פשוטות, החליטה מרי לקחת את הרגישות ולהפוך אותה לאתגר, כך נולדה הפטיסרי HELMUT NEWCAKE, פטיסרי צרפתית קלאסית ללא גלוטן. את הסניף הראשון פתחו מרי ובעלה פרנסוואה ברובע העשירי, באזור קנאל סאן מרטן, הנחשב לשיקי ופונה לקהל הבובואים והצעירים. בהמשך, פתחו סניף נוסף ממש ליד כנסיית המדלן ובכך מיצבו עצמם כחלק מסצנת הפטיסרי הפריזאית.

היום, הסניף ברובע העשירי כבר סגור אבל במקומו פתח הזוג סניף ברחוב סאנט אונורה במרכז פריז. הלמוט-ניוקייק היא הפטיסרי ללא גלוטן הראשונה בפריז, וניתן למצוא בה מגוון קינוחים ללא גלוטן, מאפים וגם כריכים ואפילו בראנצ' בימי ראשון בסניף של סאנט אונורה.

כתובת: 28 Rue Vignon.

שעות פתיחה: מדי יום 11:00-19:00 למעט ימי ראשון ושני.

אטרקציות באיזור: כנסיית מדלן,  האופרה גרנייה.

2. Chambelland - הכי מודרנים

ההמלצה השניה של שרון היינריך היא גן העדן לחובבי הפחמימות, Chambelland

אחת השכונות המעניינות ביותר בפריז בשנים האחרונות היא שכונת OBERKAMPF. מדובר בשכונה הנמצאת ממזרח לאיזור המארה הצפוני המאופיינת בתמהיל מעניין של אוכלוסייה צעירה, סטודנטים, היפסטרים ומהגרים. התמהיל הזה הוא מתכון נהדר לתבשיל רווי טעמים וריחות, סגנונות ומטבחים. אפשר למצוא בה מסעדות ותיקות לצד מסעדות טרנדיות, פטיסרי קלאסיות לצד מודרניות ובכל ביקור שלי בה אני מגלה מקומות חדשים, מאפיין של שכונה מתפתחת. אחד המקומות המהווים סוג של הצלה לחובבי הלחמים והפחמימות הרגישים לגלוטן בפריז הוא בולנז'רי Chambelland שנמצאת ממש בלב השכונה. במקום תוכלו מגוון גדול מאוד של לחמים, עוגיות, מאפים וקינוחים ללא גלוטן. הקמחים בהם עושים שימוש במאפייה הם מסוגים שונים וכולם נטחנים במקום, כמו כן כל הלחמים הנאפים במקום הם אורגנים (על פי התקן). בניגוד לפטיסרי ובולנז'רי רבות בפריז, הרי שכאן יש גם מקומות ישיבה, עובדה ההופכת את המקום לאטרקטיבי מאוד.

כתובת: 14 Rue Ternaux.

פתוח מדי יום מ-8:00 ועד 20:00. 
ראשון – עד 18:00. שני – סגור.

אטרקציות באיזור: מוזיאון פיקסו,  כיכר רפובליק, תעלת סאן מרטן.

 

3. Sitron - קינוחים מושלמים

המלצה נוספת של שרון היינריך היא פטיסרי סיטרון, שהפכה שחקנית מרכזית בתחום הללא גלוטן בפריז. הבוטיק המרכזי יותר של המותג נמצא בסמוך לרחוב מונטורגיי, אחד האזורים המעניינים ביותר של פריז שמתחדש בשנים האחרונות. רחוב מונטורגיי נמצא ברובע LES HALLES, אזור מרכזי מאוד בפריז שבעבר שכן בו השוק הסיטונאי של עיר האורות. בהמשך, יצא השוק הסיטונאי של פריז אל מחוץ לעיר, בואך נמל התעופה אורלי, וכך נולד שוק RUNGIS המרשים שקיים עד היום. לאחר עזיבת השוק הסיטונאי את לה-האל, הפך המקום למרכז מסחרי כושל שלאחרונה שוקם ונפתח מחדש בתקווה להחזיר עטרה ליושנה. ולמרות אופיו הפחות ציורי של לה-האל בשנים האחרונות, תמיד היה זה רחוב מונטורגיי ששמר על אווירה ציורית, ממש תחושה של כפר קטן בלב ליבה של פריז ההומה. סיטרון נמצאת באחד הרחובות הקטנים היוצאים מרחוב מונטורגיי והיא מציעה מגוון גדול של קינוחים צרפתיים ללא גלוטן, עוגות בחושות וגם מגוון של קישים לארוחת צהריים. גם כאן ניתן לשבת ולאכול במקום, לא עניין של מה בכך.

כתובת: 15 Rue Marie Stuart.

שעות פתיחה: מדי יום מ-11:00 ועד 19:30. ראשון 11:00-16:00, שני – סגור.

אטרקציות באיזור: שאטלה, לה האל.

 

 

4. Bears & Raccoons

״ברז ורקונס״ או בתרגום לעברית, ׳דובים ודביבונים הינו, כהגדרתם, מזנון שכל כולו ללא גלוטן ואני אוסיף: מזנון משודרג. למה משודרג? כי הסיפור של המקום הוא הכריכים שלהם שהם ארוחה משביעה לכל דבר, וכל זאת עם המון סטייל, טעם טוב, מוצרים איכותיים וטיפול אישי בכל לקוח. המקום ידידותי לא רק לצליאקים אלא גם לרגישים ללקטוז.

אז מה אוכלים אצל הדביבונים החמודים שאחד מצמד הבעלים הוא רגיש לגלוטן בעצמו? נתחיל בזה שכל התפריט מנוסח סביב עולם הדובים ולכל מנה, שם מיוחד הקשור לנושא.

כריך היער הגדול (7.5 יורו), כריך דביבון ערמומי (7.5 יורו), כריך דב זועף (8.5 יורו), תפריט דבש (11.5 יורו) הם רק חלק משמות המנות במקום וגם מקומם של הקינוחים תואם את רוח המקום וכולל בין השאר ׳נתח של עוגת בננה׳ (3.5 יורו, ללא חלב) וסירופ מייפל לבן (2.8 יורו).

במקום תוכלו גם לקנות מוצרים מהמזווה שבחנות ואפילו ליהנות מבירת קינואה אורגנית (5.5 יורו).

כתובת: 21 Rue Richard Lenoir.

שעות פתיחה: מדי יום 9:30-17:30. בשבת מהשעה 11:30. בראשון – סגור.

אטרקציות נוספות באיזור: כיכר הבסטיליה.

 

5. Noglu

דמיינו מגוון עוגות וקרואסונים עשירים בחמאה צרפתית איכותית, עוגיות ולחמים, אקליירים ומקרונים, פיצות והמבורגר, פנקייקס וטארטים והכל מושלם וללא גלוטן. בנוגלו עושים את כל המאמצים על מנת שצליאקים ירגישו בבית תחת המוטו שאצלהם – הכל מותר והם אף פועלים בשיתוף איגוד האלרגנים המקומי.

׳נוגלו׳ פריז, מותג המונה שלושה סניפים בעיר האורות לצד סניף בניו יורק, הוא גן עדן לצליאקים. תוך השקעה רבה הן במחשבה והן בביצוע, בנוגלו מצהירים על לא פחות מ׳מסע בין חושי בין מתוק למלוח וללא דאגה׳, כך ממש באתר שלהם.

מחירי המנות נעים בין 6 ל-14 יורו למנה ראשונה, בין 15-24 יורו לעיקרית ובין 6-8 יורו לקינוח.

חשוב לציין כי לא בכל שעה, כל המוצרים זמינים ולא פעם כדאי להקדים ולהגיע לפני שמוצרים מסתיימים ובקצרה: להגיע מוקדם סמוך לפתיחה בבוקר.

כתובת: 69 Rue de Grenelle

סניף נוסף בכתובת: 16 passage des Panoramas
וסניף שלישי בכתובת 15 rue Basfroi

שעות פעילות: מדי יום 8:30-19:00. בראשון 10:00-18:00.

אטרקציות נוספות באיזור: מוזיאון רודן, גני לוקסמבורג, כנסיית סן ז׳רמן דה פרה.

6. La Gaufrerie - הכל על וופל בלגי

אם יש משהו שהוא בגדר הימור מטורף זה לפתוח מקום שמגיש אך ורק וופל בלגי. זה הימור כפול לפתוח מקום כזה בפריז, מקום שבו בכל מקום תוכלו למצוא קרפים מטריפים, כבד אווז ומקרונים ופתאום מגיע המקום הזה שמגיש וופל עם שלל תוספות, מתוקות ומלוחות.

בין שלל המנות שרקח ג׳ונתן, בעל המקום, נצר למשפחת אופים ובשלנים שחיבר תפריט מזכרונות ילדותו, תוכלו למצוא בלה ג׳ופררי, הממוקמת בשכונת des Halles, תוכלו למצוא וופל ים תיכוני (אנשובי, זיתים שחורים, צלפים, עגבניות מיובשות, ריקוטה טרייה וארוגולה) וופל סקנדינבי (תרד, גראבלקס סלמון, לימון שמיר שנטילי, סלט), וופל בורגר, וופל סטייק קצוץ ואפילו צ׳יקן וופל (שילוב שאני אוהב במיוחד ברמה האישית).

בגזרת המתוקים תוכלו להזמין וופל עם שוקולד נוטלה וקצפת או גלידה וקרמל מלוח או למשל שבבי אגוזים ושוקולד מריר ועוד.

מחירי הוופלים נעים בין 5 ל-9 יורו למתוקים ובין 9.5 ל-16.5 יורו למלוחים.

במקום נזהרים מלהתחייב בכל הקשור לזיהום משני לצליאקים ומציינים באתר שלהם כי הוופל ללא הגלוטן נעשה באותה התבנית בה מכינים את הוופל עם הגלוטן אך לפי כמות הצליאקים שאכלו במקום, כנראה שזה עובר בשלום.

כתובת: 5 Rue Marie Stuart.

שעות פעילות: שני עד שישי: 11:30 ועד 14:30 ועד שוב מ17:30 ועד 22:30. שבת: 12:30-22:30, ראשון: 11:30-21:00.

אטרקציות באיזור: מרכז פומפידו, המוזיאון למקצועות האמנות.

 

7. פיצה לב - Il Quadrifoglio

מסעדת איל קואדריפוג׳ליו, השוכנת ברובע הרביעי של פריז, מכנה את עצמה ״טיול קולינרי לאיטליה באמצע פריז״ והיא לגמרי כזו.

הפיציולו של המסעדה, ג׳יאנפולו קמרקה יגיש לכם במסעדה פיצה ללא גלוטן בצורת לב וכגודל הלב שלו, כך גודל הפיצה. מחירה הוא 19.5 יורו, כ-5 יורו יותר ממחיר פיצה רגילה במקום. מבאס אך מדובר בפיצה שווה ממש.

במסעדה החמימה והבייתית הזו תמצאו גם פסטה ללא גלוטן ואפילו קינוחים מבוססי קמח אורז ובהם טארט לימון, מוס שוקולד, פנקוטה ולעיתים גם קראמבל תפוחים וטרט טאטין.

המקום מחזיק בתנור נפרד לטובת הפיצות ללא הגלוטן לאחר שבעבר לא כך היה הדבר ועקב ביקוש רב, רכשה המסעדה תנור נוסף נפרד. שאפו

כתובת: 19 Boulevard Bourdon.

שעות פתיחה: שלישי עד שבת, 12:00-14:30 ומהשעה 19:00 ועד 23:00. בראשון ושני – סגור.

אטרקציות נוספות באיזור: כיכר הבסטיליה.

View this post on Instagram

#glutenfree 💪#pizza #sansgluten #coeur #

A post shared by Il Quadrifoglio (@il_quadrifoglio_paris) on

8. מקסיקני - Candelaria

הטקריה הינו בר טאקוס וקוקטיילים מקסיקני ותוכלו למצוא תפריט ובו כמה סוגי טאקו שכולם עשויים קמח תירס לבן ללא גלוטן ממש כמו שמכינים במקסיקו.

מחיר כל טאקו (יש עם בקר, יש עם חזיר, יש עם דג) הוא סביב 4 יורו ואם בסוף ערב של טאקוס וקוקטיילים תרצו משהו מתוק, תוכלו למצוא במקום בראוני טעים (5 יורו). על מנת גווקמולה עם נאצ׳וס תשלמו 7 יורו. גם הוא ללא גלוטן. למעשה, הפריט היחיד שהוא עם גלוטן במקום היא הבירה.

ותודה לבלוג Glutenfreeinparis שבזכותו הגעתי למקום המקסים הזה.

כתובת: 52 Rue de Saintonge.

שעות פתיחה: ראשון-חמישי 12:00-23:00. שישי ושבת – עד חצות.

אטרקציות באיזור: מוזיאון הציד והטבע.

9. פיצה - Little Nonna

מסעדת ״נונה הקטנה״ היא מסעדה שכל כולה ללא גלוטן. בראש המסעדה, עומד השף מרקו שהחליט להנגיש את הפיצות והפסטות המעולות שלו לקהל שמחפש מוצרים ללא חיטה וכך, את הפיצה ואת הפסטה, מכינים במקום במסעדה הפריזאית המקסימה הזו.

את הפסטות והפיצות מייצרים בנונה הקטנה מקמח תירס, קמח אורז, קמח כוסמת, אורז מלא ועוד.

במסעדה מבחר מנות ראשונות מגוון, כולן מהקלאסיקה האיטלקית כמו ברוסקטה מושלמת ללא גלוטן כמובן ב-12 יורו ואילו בתפריט הפיצות, שמחריהן נע בין 10 יורו ל-21 יורו, תמצאו מגוון תוספות החל מפרמז׳ן, מוצרלה וזיתים שחורים ועד שמנת כמהין, ארטישוק, בוראטה, גבינת גורגונזולה ובייקון.

בתפריט הספיישלים של המסעדה תוכלו למצוא מנות בינלאומיות כמו המבורגר (לא כשר, 15 יורו), חצי עוף בגריל ותפוחי אדמה (19 יורו), אוסובוקו ופולנטה (22 יורו), דג טונה וירקות בגריל (24 יורו) וחזה ברווז צלוי ומחית תפוחי אדמה סגולים (23 יורו).

מעבר לתפריט הרגיל, מציעים בנונה הקטנה עסקיות צהריים בימים שני עד שישי ב-19 יורו והן כוללות מנה ראשונה ועיקרית או עיקרית וקינוח.

כתובת: 12 Avenue Niel.

שעות פתיחה: שני-שישי, 12:00-15:00 ואז שוב מהשעה 19:00 ועד 23:00. בשבת ובראשון 12:00-23:00.

אטרקציות באיזור: שער הנצחון, פארק מונסו, מוזיאון ז׳קמאר אנדרה.

10. קונדיטוריה וחדר תה - Onyriza sans gluten

גם אוניריזה, היא מוקד עליה לרגל לצליאקים מאחר וגם היא כל כולה, קונדיטוריה ללא גלוטן. במקום תוכלו למצוא החל ממאפים צרפתיים מסורתיים ועד קישים, פשטידות, כריכים, סלטים ועוד. הרבה מהמנות, הן גם ללא לקטוז.

בין המאפים ב׳אוניריזה׳ תוכלו למצוא טארטים בטעמי אוכמניות, שוקולד, לימון, אגוזי מלך וקרמל, עוגת פירות ועוד.

במקום תוכלו למצוא גם דיל של כריך, סלט ירקות ומאפה תוצרת בית ב-16 יורו.

כתובת: 38 Rue du Château d'Eau.

שעות פתיחה: שלישי – 11:30-19:00, רביעי וחמישי – 10:30-19:00, שישי ושבת 10:30-19:30. ראשון ושני – סגור.

אטרקציות נוספות באיזור: מוזיאון גרוון, תעלת סאן מרטן.

11. קינוח וואו - Yummy & guiltfree

מאחורי ״יאמי וללא גלוטן״ עומדים מנואל קולון, ביתו איריס קולון ודמיאן קאסרט שיחד הקימו בית עסק מתוק וללא גלוטן שלו כבר שלושה סניפים בפריז..

ביאמי וללא גלוטן תמצאו וואפל תוצרת בית, שמוכן לעיני הלקוחות, בגרסה מתוקה או מלוחה לבחירת הלקוח והכל ללא גלוטן. היתרון המשני: הכל מצטלם שם נהדר לאינסטגרם. 

מה בתפריט? בגזרת המלוחים, תוכלו להזמין את הוופל שלכם עם עוף בנוסח תאילנדי או עם נתחי דג בקלה, תפוחי אדמה ופרז׳ן ואילו בגזרת המתוקים תוכלו לבקש את הוופל המתוק שלכם עם קרם שוקולד או קרם לימון, או עוגת גבינה.

על וופל מלוח תשלמו כ-7 יורו ועל וופל מתוק – 5 יורו.

עוד תוכלו למצוא ביאמי וללא גלוטן מדליינים ללא גלוטן במספר טעמים וגם גלידות וסורבטים בגביע טבעוני ובהם סורבט שוקולד חזק, סורבה מנגו ועוד.

גם בבחירת השתיה במקום הושקעה מחשבה ומוגשים במקום לימונדה אורגנית, תה קר עם סוכרים טבעיים, שוקולד חם תוצרת בית ועוד.

כתובת: 3 Rue du Temple.

שעות פעילות: ראשון 10:00-20:00, שני-שלישי – 11:00-20:00, רביעי-שישי 11:00-21:00, שבת 10:00-21:00

אטרקציות קרובות: מרכז פומפידו, קתדרלת נוטרדם (הסגורה למבקרים כעת עקב שריפה), אוטל דה וויל.

 

12. קרפ - la creme de Paris

אם יש מנה ללא גלוטן שהכי מזוהה עם הצרפתים הרי שמדובר בקרפ על בסיס קמח קוסמת. ב׳לה קרם דה פריז׳ (השמנת של פריז) תוכלו למצוא לא רק קרפים מכוסמת נטולי גלוטן אלא גם וואפל ועוגות שוות.

בתפריט של המקום הכה טעים הזה תוכלו לבחור שלל תוספות שיונחו על הוופל או הפנקייק המלוח שלכם ובהם בייקון, גבינת גרוייר, חצילים, גבינת עזים, מוצרלה, סלמון ועוד. מחיר כל מנה עם תוספות – 10 יורו. על האופציות המתוקות, תשלמו בין 4 ל-7.5 יורו והאפשרויות מגוונות לא פחות וכוללות קרפ סוזט, ממרח נוטלה ובננה, ריבת חלב, פירות יער ומה לא.

עוד במקום תוכלו ליהנות מלחם בננה (3.5 יורו), עוגות פקאן ופרג ועוד.

כתובת: 4 Rue du Faubourg Montmartre.

שעות פעילות: מדי יום מ-8:00 בבוקר ועד 2 בלילה. ביום ראשון – עד חצות.

אטרקציות באיזור: מוזיאון גרוון.

13. Pancake sisters - פנקייק מושלם

כשקארין וסוניה האחיות, מאסו בעבודות ה״רגילות״ שלהן, הן החליטו לפתוח יחד מקום שאליו הן יוכלו לנתב את התשוקה שלהן, וכך פתחו את ״אחיות הפנקייק״. זמן קצר לאחר מכן, ושהדרישה מהחברים והלקוחות התגברה, החליטו הבנות להגיש פנקייק ללא גלוטן אבל מתוך אחריות לבריאות הלקוחות, הן לא רצו לקחת את הסיכון לבלבול בבלילות הפנקייק או על הפלנצ׳ה ולכן החליטו להקדיש את ימי חמישי, ליום שכל כולו פנקייקים ללא גלוטן וכאלו בלבד. כן כן, הן החליטו שביום חמישי כולם יוכלו לאכול אצלהן רק פנקייקים ללא גלוטן.

אז מה עשו הלקוחות בשאר ימות השבוע? עדיין ניתן להזמין פנקייק ללא גלוטן בהזמנה טלפונית כחצי שעה לפני שאתם מגיעים על מנת שהן תוכלנה להערך ולהכין לכם פנקייק טעים בתנאים סטרילים ככל הניתן. שאפו עליהן.

כתובת: 3 Rue Lucien Sampaix.

שעות פעילות: רביעי ושישי 9:30-18:30, חמישי 10:00-15:00, שבת וראשון 11:00-18:30, שני ושלישי – סגור.

אטרקציות באיזור: מוזיאון גרוון, תעלת סאן מרטן.

14. Kapunaka vegan - תאילנדי טבעוני

קפונקה, היא לא רק ״תודה״ בשפה התאית אלא גם רשת מסעדות תאילנדיות בפריז ואשר מונה שישה סניפים. בסניף הטבעוני של הרשת, אשר בבעלותו של איש העסקים עמנואל רייכאווארג ואשר ממוקם בשכונת מונטורגויל שברובע השני של פריז, תמצאו תפריט ללא גלוטן טעים ממש.

בתפריט של קפונקה תמצאו מגוון סלטים אסייתים למנה ראשונה ובהם כמובן סלט הפפאיה המפורסם (סום טאם), מנות פאד תאי שונות, תבשילי קארי מבוססי חלב קוקוס, קינוח טפיוקה תאילנדי קלאסי ועוד. מחירי המנות נעים בין 7 ל-18 יורו.

כתובת: 4 Rue de Damiette.

שעות פעילות: מדי יום 12:00-15:00 ומהשעה 19:00-23:00.בראשון – סגור.

אטרקציות באיזור: מרכז פומפידו, מוזיאון פיקסו, שאטלה, לה האל.

15. Foucade

Foucade מכנים את עצמם באתר שלהם, ״בית גרגרני חיובי״. מאחורי הקונדיטוריה / חנות עם האסתטיקה המוקפדת והטאץ׳ היפני עומדות מארג'ורי פורקאדה וסאורי אודוי שמתייחסות למקום שלהן כאל מעבדת ניסויים טעימה ובריאה ועם המון הומור.

בפוסייד תוכלו למצוא קישים, פנקייק, טארטין ועוד, הן כפריטים בפני עצמם והן במסגרת בראנצ׳ים בסופי שבוע. המקום מתפקד גם כמעדניה של פריטים לקחת הביתה כמו גרנולה (13.5 יורו), מדלן (1.90 יורו),  עוגיות (4.5 יורו) ועד לקינוחים מפוארים ומשפחתיים בעלות 50 יורו.

כתובת: 61 Rue de Bretagne.

שעות פעילות: שלישי, רביעי ושישי 11:00-15:00, 15:30-20:00, חמישי 11:30-18:30, שבת 11:00-20:00, ראשון 11:00-18:30.

אטרקציות באיזור: פארק Square du Temple – Elie Wiesel, מוזיאון קרנוולה.

16. Breizh Café

בריז קפה הינה רשת קרפים המונה 4 סניפים בפריז כמו גם סניפים בטוקיו.

בסניפי הרשת תמצאו קרפים מתוקים ללא גלוטן עם תוספות כמו סוכר חום וחמאה, קרפ מוס שוקולד לבן, קרפ אפרסק קלוי עם גלידת וניל ומנטה טריה, קרפ קרם לימון.

בגזרת המלוחים תמצאו במקום קרפים עם סלמון מעושן, גבינת שמנת ושמיר, קרפ מעושן עם תפוח אדמה, קרפ עגבניה, מוצרלה ובזיליקום ועוד.

מחירי המנות נעים בין 7 יורו למתוקים ועד 18 יורו למלוחים.

כתובת: 109 Rue Vieille du Temple. לרשימת כל הכתובות לחצו כאן.

שעות פעילות: 10:00-23:00.

אטרקציות באיזור: מוזיאון פיקסו.

17. La Belle Vie Sans Gluten

אוליבר קלמנטין היה בכלל פסיכולוג קליני שהתמחה בטיפול בילדים הלוקים באוטיזם במשך 15 שנה עד שבשנת 2014 הוא אובחן כצליאקי וזאת לאחר שהתלונן על כאבי בטן עזים.

קלמנטין, גייס לנושא את ביתו, מישל באלבין ויחד הם הוציאו ספר בצרפתית בשם ״אני מבשלת בלי גלוטן ואני נהנית״ ויחד הם גם פתחו את מאפיית ״החיים ללא גלוטן״ ברובע ה-7 של פריז, ואשר מתפקדת כמעבדת ניסויים של השניים למאפים שונים ללא גלוטן עליהם הם מדווחים באתר המאפיה.

במאפיה מייצרים השניים מוצרים גם עבור מיטב השפים ובין המוצרים שלהם מקלות לחם, כיכרות לחמי מחמצת, לחמניות ההמבורגר, עוגיות שוקולד, בראוניס שוקולד, עוגות, עוגיות, לחמי בריוש, לחם צימוקים, לחם לימון, פשטידות ואפילו עוגות גבינה לימון.

לאחרונה, עידכנו קלמנטיין וביתו כי עקב פעילות גוברת מחוץ למאפיה, הם החליטו לצמצם את שעות הפעילות וזו פתוחה כעת רק בימי שבת אחר הצהריים.

כתובת: 8 Rue Augereau.

שעות פעילות: שבת 14:00-19:00.

אטרקציות באיזור: נהר הסיין, גני טרוקדרו.מגדל אייפל, גני שאנ-דה מארס.

18. Mimi cave a manger Napolitain - איטלקיה ללא גלוטן

מסעדת מימי האיטלקית, מגדירה עצמה מסעדת שף ללא גלוטן. לצד תפריט עם מנות משתנות מעת לעת, מימי מצליחה לספק מנות איטלקיות נהדרות ומגוונות.

בין המנות במסעדה, אשר מעדכנת בעמוד הפייסבוק שלה את המנות בתפריט, תוכלו למצוא ספגני, קינוח טירימיסו, כדורי ארנצ׳יני, לינגוויני, ניוקי, גבינת בוראטה, ריזוטו ועוד.

מחירי המנות נעים בין 9 ל-18 יורו. מחירי הקינוחים באזור 7-7.5 יורו.

כתובת: 105 Rue du Cherche-Midi.

שעות פתיחה: שלישי ורביעי 12:00-14:00, חמישי-שבת, 12:00-14:00, 19:30-22:00. ראשון-שני – סגור.

אטרקציות באיזור: מגדל מונפראנס, גני לוקסמבורג, אינווליד.

19. Café Mareva

מרווה היתה אנליסטית פיננסית במטה האירופי של חברה גדולה כאשר גילתה שהיא רגישה בכלל ללקטוז. לצד הדיאטה החדשה שסיגלה לעצמה, גם בהיותה משתתפת בתחרויות ריצה, היא הפסיקה גם לצרוך גלוטן ועברה להשתמש בקמח אורז ובקמחי מקור אחרים.

עם זאת, היא גילתה שלמרות שמקרון ומדלנים ללא גלוטן יש להשיג בכל מקום בפריז, היא התקשתה למצוא קינוחים יותר מורכבים ושווים ולכן החליטה לפתוח מקום משל עצמה וכך נולד קפה מרווה.

בקפה מרווה תוכלו למצוא החל ממשקאות וקערות בריאות גם שורה של טוסטים שווים במיוחד כמו טוסט אבוקדו (9 יורו) או טוסט ריבה וחמאת בוטנים (7 יורו), מרקים (8 יורו), בודהה בול (13 יורו), ועד עוף בקארי (13 יורו) ועוף מטוגן על וופל בלגי (14 יורו).

כתובת: 38 Rue du Faubourg du Temple.

שעות פעילות: שלישי-שישי 9:00-17:00, שבת וראשון 9:00-19:00. שני – סגור.

אטרקציות באיזור: תעלת סאן מרטן, פארק בלוויל.

 

20. Rice Trotters

מאחורי ״רייס טרוטרס״ שלה שלושה סניפים בפריז, עומדים אנטוני, שף מסומן בכוכב ולוריאן, גסטרונום חרוץ. במסעותיהם, הם נדהמו לגלות כי קיימים למעלה מ-70 אלף! זני אורז המעובד אלפי שנים ב-5 יבשות והחליטו לפתוח מקום שהוא מקדש לאורז וכחלק מזה, כל המנות הן ללא גלוטן.

המנות בסניפי רייס טרוטרס משתנים מעת עת. לוריאן ואנתוני ביקשו להחזיר לפאריס טעמים, צבעים וזיכרונות ומדי יום, הם מבשלים סוגים שונים של אורז מתאילנד, מאיטליה, מקמרגואה, מדרום צרפת, שלהם גם צבעים שונים וטעמים שונים.

מנות האורז מוגשות עם בשר בקר, או עוף או דג או בגרסה טבעונית וגם מקומם של קינuחי האורז, כמו פודינג אורז המוגש עם פירות –  לא נפקד מהתפריט.

על ריזוטו וקינוח למשל, תשלמו במקום 12.90 יורו ויש גם עסקיות ביורו אחד יותר ויורו אחד פחות.

כתובת: 22 Rue du Colisée.

שעות פתיחה: שני-שישי 9:00-16:00. שבת וראשון – סגור.

אטרקציות באיזור: שאנז אליזה, ארמון האליזה, פארק Square Jean Perrin.

21. Eric Kayser - לחמים וקינוחים

אריק קייסר היא כבר מזמן לא רק רשת פטיסרי בולונז׳רי צרפתית אלא אימפריה קולינרית חובקת עולם ולה 21 סניפים בפריז לבדה ונקודות מכירה גם בשלוש יבשות נוספות, פרט לאוסטרליה.

כיאה לאימפריה שהיא, גם תחום הללא גלוטן לא נפקד מסניפיה ובמאפיה של הרשת, הקצו חלל נפרד ליצירת מאפים ללא גלוטן ואלו נארזים באריזה כפולה למניעת כל זיהום משני אפשרי.

בסניפים מסוימים, תוכלו למצוא לחמי כוסמת ללא גלוטן, לחם אגוזים, לחם חומוס ועוד. הכיכרות נמכרים במקום לגמר אפייה ביתית (ואילו במקום עצמו ניתן להזמין כריכים מגוונים, סלטים ועוד, כולם מסומנים בסימון ללא גלוטן קפדני במקררי הסניפים. מדי פעם אף עולים עדכונים בדבר מוצרים ללא גלוטן בעמוד הפייסבוק של הרשת.

כמובן שמקומם של הקינוחים ללא הגלוטן תופס מקום משל עצמו ובמקום תוכלו ליהנות מעוגות פיסטוק, עוגיות שוקולד צ׳יפס ועוד. מחירי העוגיות 2.5 עד 3.50 יורו. מחירי העוגות – 15 יורו ומחירי הלחמים נעים בין 5.3 יורו ל-6.3 יורו. לקטלוג המוצרים לחצו כאן.

כתובת: 4 Rue de l'Échelle או בסניפים הבאים: Monge, Odeon, Petits carreux, Duroc, Maleshherbes, Levallois, Mozart, Grand Armee, Comercce, Bercy village.

שעות פעילות: מדי יום 7:00-20:30.

אטרקציות באיזור: מוזיאון הלובר, פאלה רויאל, כיכר הקונקורד.

22. Le Cairn - קפה ומאפה

בית הקפה לה קיירן משלב גם תפריט של 100 אחוז ללא גלוטן וגם טיפולים הוליסטים ונטורופתים. 

למקום הזה הגעתי בזכות הבלוג המעולה של בקי ותוכלו למצוא בו עוגות, סלטים וכריכים היישר מ׳נוגלו׳ (ראו מס׳ 5 ברשימה זו) כמו גם הקרוק מיסייה שכאן בתמונה. מומלץ להגיע מוקדם לפני שהמוצרים מסתיימים

כתובת: 3 Rue Dupont des Loges.

שעות פעילות: מדי יום 8:00-18:00. ביום ראשון – סגור.

אטרקציות באיזור: מגדל אייפל, שער הנצחון, מוזיאון הצבא, גני טרוקדרו.

23. Love Juice bar paris - טבעי ובריא

מקדש הבריאות הזה, השוכן ברובע השלישי של פריז ומעוצב כולו ורוד, נפתח בינואר 2017 ועד מהרה הפך למוקד עליה לרגל לשוחרי הבריאות.

מבחר המנות במקום מצומצם אבל טעים: טוסט ללא גלוטן עם אבוקדו ושמן זית בכבישה קרה (8 יורו), שייקים שונים (7 יורו) או קערת אסאי (9 יורו) ויש גם קינוחים טבעונים כמו עוגת גבינה (5.5 יורו) ובראוני (5 יורו).

כתובת: 26 Rue Chapon. 

שעות פעילות: שני-שישי 9:00-17:00. שבת וראשון – 10:00-18:00.

אטרקציות באיזור: מוזיאון פיקסו, מרכז פומפידו.

24. Saint pearl

בית הקפה סנט פרל, השוכן ברובע הלטיני של פריז, מציע קפה ייחודי למקום, מיצים טבעיים, כריכים ללא גלוטן ועוד מגוון מנות קטנות לנשנוש של בוקר או בין הארוחות כמו כריך ביצה עם רוטב הולנדז או טוסט ביצת עין עם בייקון ועוד. 

קטן, חמוד ואינטימי אם אתם באיזור.

כתובת: 38 Rue des Saints-Pères.

שעות פעילות: שני-רביעי 8:00-19:00, חמישי 8:00-18:30, שישי 8:00-19:00, שבת 10:30-18:30, בראשון – סגור.

אטרקציות באיזור: נהר הסן, כנסיית סן סולפיס, גני לוקסמבורג, מוזיאון הלובר.

25. Restaurant Tasca - ניוקי וקנלוני

מסעדת טסקה היא מסעדה אורגנית שכולה ללא גלוטן!

בין המנות של המסעדה נטולת האתר, הפייסבוק והבקושי אינסטגרם: קרפצ׳יו סלמון אורגני (17.5 יורו), בוראטה עם חצילים, עגבניות, בזיליקום (14 יורו), פיצה מרגריטה (12 יורו), נפוליטנה (13 יורו), פוקצ׳ה עם פרמז׳ן (13 יורו), פסטות שונות כמו לינגוויני וספגטי (15-17 יורו), ריזוטו (24-26 יורו) וגם ניוקי ולזניה וקינוחים כמו פאנה קוטה, טירימיסו, מוס שוקולד, סורבה לימונצ׳לו ועוד. מחירי הקינוחים נעים בין 9 ל-13 יורו.

גולשת באתר זה שביקרה במקום בעקבות המלצה זו סיפרה כי היא חשה שהשירות שקיבלו היה לקוי ומדבריה עלה שהדבר יכולה היה לנבוע כתוצאה מהשייכות המדינית.

כתובת: 46 Avenue de Suffren.

שעות פעילות: מדי יום 12:00-23:00.

אטרקציות באיזור: שער הנצחון, מגדל אייפל, גרנל, מוזיאון הצבא, מוזיאון קה בראנלי.

View this post on Instagram

Tascabio gluten Free gnocchi gongorzola sans gluten maison

A post shared by Tasca restaurant (@restaurant_tasca_bio_) on

26. Wild and the Moon - טרי ובריא

במקדש הבריאות ״פרוע והירח״ (מצטער, זה פשוט מתבקש לתרגם את שם המקום היפה הזה) מאמינים בלהגיד תודה לטבע, לשמר אותו ולנסות לחבר אותו למזון כמה שניתן.

המיצים בWild and the moon, שכבר הפכה לרשת בת שישה סניפים ברחבי פריז, נסחטים בכבישה קרה, חומרי הגלם מעובדים בשיטות קדומות השומרות על ערכיהם התזונתיים ובכלל, עושים מאמצים לשמור על כדור הארץ ובכלל זה, כל התפריט במקום הוא ללא גלוטן.

בתפריטי הרשת, אליה הגעתי בזכות המלצה של נטע קשת בבלוג מקשקשת, תוכלו למצוא החל מכריכי בריאות, קערות אסאי, קערות גרנולה, טארט לימון, מאפינס, עוגת בננה, עוגת שוקולד, פודינג צ׳יה ועוד המון מנות טעימות ובריאות, ארוזות יפה (המנות מצטלמות נהדר לאינסטגרם, רק אומר), בכלים שיקיים מתכלים ומוכנות לטייק אווי (אפשר גם לאכול במקום). מחירי הפריטים ברשת נעים בין 2.5 יורו ועד 10.5 יורו.

כתובת: 55 Rue Charlot.

לרשימת כתובות כל סניפי הרשת לחצו כאן.

שעות פעילות: שני-שישי 8:00-22:00 (במרבית הסניפים). שבת: 9:00-22:00, ראשון, מהשעה 9:00 בבוקר. שעת הסגירה שונה בין סניף לסניף.

אטרקציות באיזור: המארה, מוזיאון הציד והטבע, מוזיאון פיקסו.

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

כרישה ממולאת. צילום: דביר בר
דביר מבשל

כרישה ממולאת

הקנלוני של הטבע, הלא היא הכרישה, היא אחד הירקות הטעימים למילוי. קבלו מתכון נהדר לכרישה ממולאת ללא גלוטן. מנה נהדרת לשולחן החג שלכם

קרא עוד »
עוגת מסקרפונה. צילום: דביר בר
דביר מבשל

עוגת מסקרפונה

עוגת מסקרפונה היא אחת העוגות השוות להכנה והנהדרות בפשטותן. קבלו מתכון לעוגה נהדרת

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. העונג כולו שלי לקחת חלק בפוסט שחוגג את העיר פריז, והפעם מהצד נטול הגלוטן שלה. כל הכבוד על ההשקעה ועל רשימה שתסייע לרבים בארץ ובעולם כולו!

    1. דביר בר

      תודה נשמה פריזאית שלי. מת לחיבוק משולש!

  2. היינו בפריז עם הרשמה שלך, תענוג!! כל מסעדה יותר טובה מהשנייה, אפילו אוכל הגלוטן נהנה מהמסעדות.
    שלא נדבר על הקונדיטוריות והעוגות, חגיגה אמיתית.
    תודה רבה על הרשימה ועל ההשקעה, אין ספק שרשימה שדרגה את הטיול שלנו.

    1. דביר בר

      איזה כיף לקרוא!!!! שמח מאד שמצאתם את הרשימה יעילה עבורכם

  3. גם אנחנו הלכנו לפי הרשימה שלך ומאוד נהננו!!
    מלבד מקום אחד שהיה אכזבה- מסעדת Tasca שהשרות בה היה מאוד לא נעים . לטענתם מבינים רק ספרדית (לא אנגלית ולא צרפתית). הזמנו פיצה, אמרו שנגמר אבל המשיכו להגיש גם חצי שעה אחרי לשולחנות סביבנו..
    לדעתנו- מקום לא מומלץ

    1. דביר בר

      היי יעל. קודם כל תודה על המשוב וכיף לי שיכולתי לגרום לכם לגלות את פריז בצורה טובה יותר. תודה גם על המידע לגבי המסעדה, בהחלט אוסיף הערבה בעתיד בפוסט המדובר.
      דביר

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן