עולם שלם ללא גלוטן - דביר בר

מסעדות ללא גלוטן בניו יורק

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

המק אנד צ׳יז, הלובסטר רול, הצ׳יקן וואפל וגם הפיצה הכי טובים בניו יורק * 20 מסעדות ללא גלוטן בניו יורק

אחד היעדים הכי אטרקטיביים עבור צליאקים, אם לא ה-יעד היא כמובן ניו יורק. ככזו שמאמצת ראשונה כל טרנד, ניו יורק היתה לאחת הערים הראשונות שבה פרח טרנד הללא גלוטן כבר לפני למעלה מעשור וחצי דווקא מההיבט התזונתי. קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בניו יורק 

1. Modern bread and bagle / arba - של ניר צוק

אחרי שפרסמתי כאן באתר רשימות של מסעדות ללא גלוטן ביעדים כמו פריז, לונדון, ברלין וליסבון, את רשימת מסעדות ללא גלוטן בניו יורק הידועה גם בכינויה ׳התפוח הגדול׳ אפתח עם אחד המקומות החדשים יחסית והטרנדים, Modern bread and bagle, מאפיה מהממת ביום ומסעדת שף של ניר צוק בערב.

מאחורי המיזם עומדת אשת עסקים צליאקית, אורלי גוטסמן המייסדת של “Blends by Orly” (המשווקת תערובות קמחים ללא גלוטן העשויות מדגנים עתיקים) שסעדה בארוחה אצל ניר צוק ולאחריה נרקמה הצעה ושותפות לפתיחת מקום שהוא גם ללא גלוטן וגם כשר – בניו יורק.

במהלך שעות היום, מציעה המאפיה הזו תפריט מהמם הכולל בין היתר מגוון בייגלס כמו למשל סלמון ואבוקדו (17 דולר), טוסט פרמזן היסטרי (14 דולר), שקשוקה אדומה (18 דולר) ועד גרנולה תוצרת בית, מבאגט שומשום (7.5 דולר) ועד בבקה קינמון (16 דולר). במקום גם תפריט ילדים ובו לחם בננה (6 דולר), בייגל קטן עם גבינת שמנת  (5 דולר) ועוד.

בימי שבת אגב, ניתן ליהנות במקום מארוחת בראנץ׳ סופר עשירה ומפנקת הכוללת תפריט מגוון במחיר 36 דולר לאדם.

המבקרים והתקשורת כבר מהללים ומחבקים את המקום החדש (שבו גם תמצאו קינוחי חגים כמו אוזני המן בפורים, סופגניות בחנוכה ועוד) ובערב ניתן ליהנות במקום מארוחות שף פרטיות של השף ניר צוק כשהמקום הופך למעשה להיות מסעדת ״ארבע״ ובה מגוון מנות דגים, בשר, מנות צמחוניות, מתוקים ומה אל. לתפריט מסעדת הערב לחצו כאן.

כתובת: 472 Columbus Ave

שעות פתיחה: א׳-ו׳, 7:00-16:00, שבת: סגור.

אטרקציות נוספות באיזור: סנטרל פארק, המוזיאון לתולדות הטבע.

 

2. מק אנד צ׳יז – S’mac

אחת המנות אולי הכי אמריקאיות והכי פופולריות היא גם אחת ממנות הגילטי פלז׳ר הכי כיפיות שיש ולכן אין פעם שאני בניו יורק ולא מנסה את אחד המקומות שמגישים מק אנד צ׳יז בגרסה ללא גלוטן.

בתפריט של סמאק, תמצאו מק אנד צ׳יז קלאסי כמו גם גרסאות המשלבות עוף, ואפילו תערובת המבורגר בתוך המ׳ אנד צ׳יז. עוד תמצאו בתפריט שלהם גרסות נפוליטנה, גרסה פרסית ואפילו גרסת קייג׳ון הודית למק אנד צ׳יז המפורסם.

גדלי המנות משתנים גם הם והתמחור נע בין 6.5 דולר ועד 21 דולר לגרסאות הענקיות ויש גם גרסת party שנועדו עבור מספר סועדים ומחיריהן נעות בין 43 ל-55 דולר.

באתר המסעדה מצוין כי הם משתמשים בקורנפלקס ללא גלוטן כפירורי לחם וברוטב הבשמל שלהם – אין חיטה. עם זאת, כמו תמיד אני נוהג לציין כי אחריות הבדיקה במקום – היא עלינו הצליאקים – כלומר עליכם. לשאול שוב אף פעם לא מזיק.

כתובת: 345 East 12th Street.

אטרקציות נוספות באיזור: שכונת האיסט ווילג׳ (חנויות, מסעדות ואווירה מהממת) ולא הרחק משם מתקיימים סיורי אמנות רחוב מגניבים ממש.

View this post on Instagram

Hello here's more cheese from today

A post shared by Dining with Skyler (@diningwithskyler) on

3. קרפים - Bonjour crepes & wine

שפע המנות ללא הגלוטן שתמצאו בניו יורק עלול לתעתע ואתם עשויים למצוא את עצמכם מאביסים על עצמכם (או על הילדים) כמויות מזון לא קטנות רק כדי להספיק את כולן (ובצדק אגב) ולא פעם תתחבטו בשאלה אם בא לכם משהו מתוק או מלוח.

בשני הסניפים של ״בונז׳ור קרפ ויין״, שכשמם כן הם, מגישים קרפים (ועוד כמה מנות) ויין, תוכלו לבחור אם לבחור באופציה המתוקה או המלוחה (נו טוב, אפשר גם וגם). 

מחירי הקרפים נעים בין 6 ל-12 דולר (תלוי בתוספות שבחרתם) ולהם תצטרכו להוסיף 2 דולר על מנת לקבל את הגרסה נטולת הגלוטן.

אז מה בוחרים? אלו רק מקצת מהאופציות: ביצה וגבינת גרוייר (9 דולר), ביצה עם בקר ביין אדום ועלי אורוגולה (12 דולר), ביצה עם סלמון מעושן, תרד וגבינת שמנת (12 דולר) או בגזרת המתוקים, חמאת בוטנים או שוקולד נוטלה (6 דולר), תפוח קינמון וסירופ מייפל (7 דולר), ריקוטה סוכר ולימון (8 דולר) ועוד.

כתובת: שני סניפים לבחירתכם: 442 Lexington Avenue או בכתובת 1585 2nd Ave.

 

4. כנפיים וצלעות מושלמות - Blue Smoke

כששמעתי שלמסעדת הברביקיו בלו סמוק יש תפריט ללא גלוטן, זה היה נשמע טוב מדי כדי להיות אמיתי ומיד העלה אצלי תהיי באילו רטבים הם משתמשים ומהי רמת ההקפדה על זיהום משני במטבח.

למזללת הבשרים הזו יש 2 סניפים ותפריט מאד מגוון. לחובבי הז׳אנר אספר שהבעלים של שני הדיינרים הללו היא קבוצת דני מאייר, הבעלים של רשת ההמבורגרים המפורסמת בארה״ב, ׳שיק שק׳, ובמקום תמצאו כנפי עוף מטוגנות (15 דולר), מנות בשריות עסיסיות מגוונות כמו צלעות ובריסקט (סביב ה-34 דולר) וגם פירה לא מתנצל. תשאירו מקום לעוגת הגבינה בצנצנת (5 דולר).

כתובת: 116 E 27th Street between Park & Lexington.

אטרקציות נוספות באיזור: מדיסון סקוור פארק.

מסעדות ללא גלוטן בניו יורק. מתוך אתר Wheatout עולם שלם ללא גלוטן
צלעות במסעדת Blue smoke. צילום: יחסי ציבור

5. טארט צרפתי - NOGLU

איזה צליאקי לא חולם על טארט צרפתי ללא גלוטן או רוגעלך במילוי קרם פירות? קונדיטוריית נוגלו פועלת בפריז מאז 2012 אבל רק 4 שנים לאחר מכן, ב-2016, פתחה סניף בניו יורק וממש כמו אחותה הפריזאית, הקונדיטוריה עמוסה במיטב הפטיסרי והבולונז׳רי בגרסה ללא גלוטן.

בקונדיטוריה המופלאה הזו תמצאו טראטלטים במגוון טעמים (החל מקוקוס ועד אוכמניות, פקאן ולימון) ב-7.5 דולר ליחידה, עוגת גבינה חלומית ב-8 דולר, חלת בריוש ב-11 דולר, קרואסון ב-4.5 דולר וכמובן גם סלטים מושקעים, כריכים עם מגוון מילויים טעימים ועוד המון אפשרויות.

כתובת: 1266 Madison Ave.

אטרקציות נוספות באיזור: האגם בסנטרל פארק, מוזיאון גוגנהיים, המוזיאון היהודי, גלריית Neue.

 

6. צ׳יקן פרמז׳ן - Hukitchen

אחד המקומות החמודים בניו יורק בו רוב התפריט הוא נטול גלוטן נפתח ב-2012 ונקרא hukitchen והסלוגן שלהם הוא ׳אוכל עבור בני אדם׳.

התפריט הוא לא רק ללא גלוטן אלא גם כמה שפחות מעובד. הסגנון הוא סטריט פוד משודרג (וכאמור בריא עד כמה שניתן) וכולל בין הייתר בוריטו, עוף אורגני, טוסט אבוקדו, ארוחות בוקר, משקאות סמודיז, קערות בריאות טרנדיות מלאות בכל טוב, המון סוגי קפה (ממליץ על האייס קוקוס אורגני, מושלם) ותה אורגני, מיצים וחליטות.
התפריט משתנה מעת לעת ולכן מומלץ לבדוק באתר שלהם לפני שאתם הולכים עבור מנה מסוימת כמו זו, הצ׳יקן פרמז׳ן המעולה (בקרוב מתכון כאן באתר הזה).

כתובת: 78 5th Ave.

אטרקציות באיזור: יוניון סקוור פארק שבו פועל הגרין מרקט שם תמצאו כמה דוכנים עם מוצרים ללא גלוטן (עוגיות, מאפינס ולחמים בעיקר), גריניץ׳ ווילג׳

7. טאקו מושלם - Tacombi

לרשת המקסיקנית tacombi יש כבר 5 סניפים בניו יורק וכל אחד יותר מגניב מהשני. הטורטיות נעשות בעבודת יד במקום מקמח תירס, ממש כמו במקור במקסיקו והקונספט פשוט מאד והוא כולל מבחר ארוחות בוקר, צהריים וערב וכולן על בסיס הטורטיות בגדלים שונים ובצורות הגשה שונות. התוספות סופר מגניבות ונעות בין אקפולקו שרימפס, פולו יוקטקו (עוף) וברבקואה (בקר) ועוד 12 סוגי מילויים ותוספות אחרים והמחירים נעים בין 3.95 למנת טאקו ועד 7.95 לקסדיה. טעים בטירוף ומומלץ בין אם רעבים מאד ובין אם רוצים משהו קטן לנישנוש בין הארוחות.

חמשת הסניפים פזורים ברחבי העיר לרבות אחד בבניין האמפייר סטייט.

כתובת: 23 West 33rd Street. השאר נמצאים במיקומים מעולים בבליקר סטריט, באליזבט סטריט ועוד

8. המבורגר היסטרי – bareburger

להמליץ על המבורגר בניו יורק זה כמו להמליץ על ירקן בשוק, יש המון ולכל אחד יש את המועדף עליו (את רשימת ההמבורגרים ללא גלוטן בישראל אתם כבר מכירים? אם לא לחצו כאן).

׳בר בורגר׳ הניו יורקית היא רשת שמתפתחת בקצב מסחרר בשנים האחרונות ודוגלת בחומרים איכותיים וטריים בלבד. הלחמניה ללא גלוטן של ברבורגר עשויה קמח טפיוקה ואורז (תוספת 2 דולר).

חומרי הגלם של ברבורגר אורגנים ולא עוברים ריסוס וקציצות ההמבורגר המוצעות עשויות מבשר חיות שונה כמו למשל בשר צבי, בשר ביזון (כן, יש חיה כזו), הודו, עוף וכמובן שתמצאו במקום גם המבורגרים טבעונים מופלאים.

התפריט של ברבורגר מאד ידידותי לצליאקים והמנות ללא גלוטן מסומנות בו לנוחיותכם. לרשת כמה וכמה סניפים עם תפריט זהה. 

כתובת: 366 W 46th St.

אטרקציות באיזור: רדיו סיטי, הלס קיטשן, טיימס סקוור.

9. צ׳יקן וואפל – פרידמנס

אם יש רשת הנחשבת בניו יורק לפייבוריטית לעליה לרגל עבור צליאקים – הרי שזו פרידמנס (friedman’s).

הרשת, שהחלה כמסעדה קטנה בשוק של צ׳לסי, מונה כיום 7 סניפים מוצלחים.

פרידמנס, הם למעשה דיינרים אמריקאים עם תפריט מגוון לכל המשפחה. 99 אחוז מהתפריט של הרשת ניתן לקבל בגרסה ללא גלוטן והן נעשות במטבח בתנאים סטרילים ומוגשות לסועדים עם סימנים מזהים כמו דגלון כתום עם המילים Gluten free וגם צורת הצלחת שונה מעט.

בין המנות בתפריט: כריכים שונים גדולים מאד ומשביעים מאד, שחלקם מוגשים גם עם חמוצים וצ׳יפס ומחירם נע בין 16 ל-21 דולר, המבורגרים (בין 16 ל-23 דולר שכוללים כבר את 2 הדולרים תוספת על לחמניה ללא גלוטן), טאקו דג (19 דולר) ועוד.

ההמלצה שלי יהיו הצ׳יקן וופל המעולה שעולה אמנם 25 דולר אבל שווה כל דולר (המלצרית טענה כי מדובר במנה קטנה אך בפועל המנה תשביע גם 3 אנשים לא מאד רעבים) ומנת המק אנד צ׳יז.

השירות אדיב, התמחור לא זול וצליאקים ימצאו את עצמם חוזרים לפה שוב ושוב.

לרשת כאמור 7 סניפים, אחד מהם בכתובת: 132 W 31st St. לאתר הרשת ובו התפריטים ורשימת הסניפים לחצו כאן.

אטרקציות נוספות באיזור: קוריאה טאון, מדיסון סקוור פארק.

מסעדות ללא גלוטן בניו יורק. מתוך אתר Wheatout עולם שלם ללא גלוטן
כנפי עוף מטוגנות על וופל ללא גלוטן. מסעדת פרידמנס Fridman's. צילום: דביר בר

10. לובסטר רול – Luk’s lobster

הלובסטר רול הניו יורקי הוא לא ממש ארוחה אלא יותר כמו נישנוש טעים וכייפי בין הארוחות או אם לא ממש רעבים.

לרשת לוק׳ס לובסטר סניפים ברחבי העיר ואם תבקשו, תקבלו במקום הלחמניה הרגילה בה מוגש הלובסטר – לחמניה ללא גלוטן.

בלוקס יש גם דיל עם צ׳יפס ושתיה אבל קחו בחשבון שלא מדובר בצ׳יפס הישראלי המוכר שעובר טיגון אלא בסוג המקומי של תפוצ׳יפס בשקית ואפשר ומומלץ בחום לוותר עליו.

מחירו של לובסטר רול ללא גלוטן, 17 דולר, 2 דולר יותר מהמחיר הרגיל. מחיר לא זול בכלל עבור התמורה אבל לאלו שחייבים לעשות V על המנה הזו – זה המקום לנסות.

לרשימת הסניפים המלאה ברחבי ארה״ב: http://www.lukeslobster.com/

 

מסעדות ללא גלוטן בניו יורק. מתוך אתר Wheatout עולם שלם ללא גלוטן
לובסטר רול בלוקס לובסטר. צילום: דביר בר

11. דונאט – erin mckennas bakery

כשמדברים על מסעדות ללא גלוטן בניו יורק, אי אפשר שלא להתחיל בלאזכר את המאפיה המתוקה של ארין מקינס שנפתחה כבר בשנת 2005, הרבה לפני ש׳ללא גלוטן׳ הפך לטרנד ניו יורקי.
במאפיה הקסומה הזו, תמצאו מגוון מתוקים גם לרגישים ללקטוז, לטבעונים, לנמנעים מביצים, לנמנעים מסויה ואפילו – לשומרי כשרות.

בין מדפי המאפיה תמצאו קאפקייקס נהדרים (5.5 דולר), עוגות, עוגיות, מאפינס, בראוניס וכמובן דונאטס עם מגוון ציפויים, זיגוגים ואבקות המתומחרים החל ב-4.5 דולר ליחידה.

את המוצרים הנהדרים של איירין ניתן למצוא גם בנקודות מכירה נוספות בעולם כמו לוס אנג'לס ואורלנדו (בדיסני ספרינגס).

כתובת: 248 Broome St

אטרקציות נוספות באיזור: מוזיאון ההיסטוריה (Tenement Museum), סוהו, Little italy.

 

12. מאפינס מושלמים – Tu lu’s

מאחר ולצליאקים יש קיבה נפרדת לקינוחים מעולים כשהם נתקלים בכאלה, הרשו לי להמליץ על הקונדיטוריה האהובה עלי: טו לוס.

במקום הקטנטן הזה תוכלו ליהנות ממאפים מהממים כמו מאפין תירס עם צ׳דר וחלפיניו (2.75 דולר) שהיה מצוין, מאפה דלעת שגם נטול מוצרי חלב (3.65 דולר) ודונאט מושלם (2.95 דולר).

מאד מומלץ ואני לגמרי אבין אם תעשו כמוני ותאכלו במקום כמה שרק תוכלו ואז תיקחו איתכם כמה מאפים לצידה להמשך היום (טיפ כמי שעשה את זה: המאפים נהדרים רק לאותו היום ולכן לא כדאי לאגור סתם או לחשוב על לצלוח להעביר אותם את המסע לארץ הקודש).

כתובת: 338 east 11th street

אטרקציות באיזור: איסט ווילג׳, New museum.

13. פיצה קרם כמהין - Rossopromodoro

מאחר ואין דבר כזה להגיע לניו יורק ולא לאכול פיצה, כדאי לדעת שברחבי מנהטן תמצאו לא פחות מ-30!! מקומות שמגישים פיצה ללא גלוטן ברמת זיהום משני שונות, זמן מעולה להזכיר לכם שהאחריות לבדוק ולהחליט מה מתאים לכם – היא עליכם.

אחת הפיצות המוצלחות לטעמי היא של רוסו פרומדורו שמכינים את בסיס הפיצה מתערובת קמחים (תירס, אורז וכוסמת).

ההמלצה שלי היא להזמין את פיצת הטרטופלה המושלמת עם גבינת מוצרלה באפלו, פרמז׳ן, פטריות וקרם פטריות כמהין שחורות (20 דולר ועוד 2 דולר תוספת מרגיזה על בצק ללא גלוטן).

בתפריט תמצאו גם 2 פסטות נהדרות ללא גלוטן, שלל ראשונות, מנות עוף, דגים, בשרים נהדרים ורובם ללא גלוטן ומסומנים היטב בתפריט המושלם.

כתובת: 118 Greenwich Ave

אטרקציות באיזור: מוזיאון וויטני לאמנות אמריקאית, שכונת צ׳לסי, צ׳לסי מרקט.

14. senza gluten - איטלקי

בתפוח הגדול, שם החיבה האהוב על תיירים למנהטן, תוכלו למצוא לא מעט מקומות שמגישים אחלה פסטות ללא גלוטן.

מאז שחברות איטלקיות רבות החלו להנגיש את המוצרים באירופה ובארה״ב, פסטה הפכה להיות בהרבה מסעדות האופציה המידית עבור צליאקים ובכלל. הפסטות של סנזה גלוטן, הממוקמת ליד השדרה השישית לקראת דרום העיר – הן רמה אחת מעל כולן בעיני רבים. ובכלל, מדובר במסעדה שכל כולה היא ללא גלוטן ונחשבת לתחנת חובה לצליאקים.

חוץ מפסטות, תמצאו כאן גם מרקים, אנטיפסטי, פיצות מעולות ואיך לא, כמו בכל מקום אמריקאי, גם המבורגרים וכריכים.

גם מקומם של הקינוחים לא נפקד ותוכלו לסיים את הארוחה עם טירימיסו קלאסי, קרם ברולה, פנקוטה ועוד.

מחירי העיקריות נעים סביב 20 דולר.

כתובת: 206 Sullivan St

אטרקציות באיזור: וושינגטון סקוור פארק, סוהו, מוזיאון האמנות לילדים, גריניץ׳ ווילג׳.

15. egg shop - ארוחות בוקר ובראנצ׳

כל אחד ואיך שהוא אוהב לפתוח את הבוקר שלו, אני אוהב לפתוח את הבוקר שלי עם כריך סטייק וביצה ולכן דה אג שופ (חנות הביצה) היא מקום נהדר ומושחת לאלו שאוהבים את ארוחות הבוקר שלהם בשעות שונות ובדרגות שחיתות שונות.

לרשת שני סניפים, האחד ברח׳ אליזבת והשני בשכונת וויליאמסבורג ובתפריט תמצאו המבורגרים, ראפים, מנות עוף וכמובן המון סוגים של כריכים וארוחות בוקר שוות.

לרשת תפריט ללא גלוטן נהדר והמון מהמנות הרגילות מוגשות גם בוורסיה נטולת גלוטן.

מחירי המנות נעים בין 12 ל-18 דולר.

כתובת: 151 Elizabeth St 

אטרקציות באיזור: מוזיאון New, מוזיאון טנמנט, מוזיאון סין באמריקה.

16. Sadelle’s - בייגל מושלם

היש מאכל אמריקאי מבייגל? ב-2015 נפתח מה שנחשב היום לאחד ממעוזות הבראנצ׳ וארוחות הבוקר המפנקות ביותר, סאדלס, שאחת ממנות הדגל שלו היא מגוון בייגלס מהממים.

בסדלס תוכלו למצוא גם בייגל ללא גלוטן אבל שימו לב שאם תרצו אותו כטוסט, הם לא משתמשים בטוסט נפרד ללא גלוטן ויתכן זיהום משני.

אני ביקשתי את הבייגל שלי עם סלט ביצים כתוספת אבל במקום רשימת תוספות ארוכה וכל אחד ימצא שם פינוק משלו (אפשר לשבת במקום ואפשר גם לקחת).

בסדלס שני סוגי בייגלס ללא גלוטן, האחד פשוט והשני עם קצח ושומשום מעל המכונה everything. כל בייגל יעלה 3.5 דולר (בניגוד ל-2 דולר לבייגל עם גלוטן). על תוספות גבינת שמנת, סלט ביצים ואחרות תשלמו בנפרד עוד כ-5 דולרים לתוספת. מומלץ.

כתובת: 463 W Broadway

אטרקציות נוספות באיזור: איזור פשוט מושלם לשופינג מסביב.

מסעדות ללא גלוטן בניו יורק. מתוך אתר Wheatout עולם שלם ללא גלוטן
בייגל ללא גלוטן בדיינר Sadells. צילום: דביר בר

17.Lilli and Loo - דאמפלינגס

הסצינה האסייתית בכלל והסינית בפרט בניו יורק היא מדהימה.

בעיר שבה השתלבו המוני מהגרים מסין, צ׳יינה טאון הוא אחד האיזורים הטעימים ביותר.

בלילי אנד לו תמצאו תפריט ענק ללא גלוטן עם מנות מכל רחבי אסיה, החל מפאד תאי, ספרינג רול וסלט פפאיה, דרך סושי, כלה בעוף חמוץ מתוק ודאמפלינגס במילוי חזיר.

צליאקים מקומיים עפים על המסעדה הזו שגם מאפשרת משלוחים וטייק אווי.

כתובת: 792 Lexington Ave

מקום נוסף שמגיש כיסונים מעולים נטולי גלוטן נקרא Hey Hey Canteen והוא ממוקם בכתובת 590 Fulton. גם שם, טעים ביותר.

אטרקציות נוספות באיזור: מרחק הליכה מחלקו הדרומי של הסנטרל פארק, שדרות פארק, מגדל טראמפ לחובבי הז׳אנר.

18. by Chloe - המבורגר טבעוני

אחד היתרונות העצומים בניו יורק הוא למצוא מקומות שמשלבים כמה אילוצים או בחירות קולינריות יחד. טבעונים ולא אוכלים מוצרי חלב? אין בעיה. צליאקים וטבעונים? תכירו את הרשת המגניבה by Chloe שהתפריט שלה הוא הכי ידידותי לצליאקים וכולל החל מהמבורגרים טבעוניים, סלטים, מנות בראנצ׳ ואפילו חומוס וכמובן גם צ׳יפס נהדר. מחירי העיקריות נעים סביב 11 דולר והתוספות סביב ה-5 דולר. לרשת 5 סניפים ברחבי ניו יורק כמו גם בבוסטון, לוס אנג׳לס ולונדון.  לרשת גם סניף שכולו מתוקים טבעוניים וגם בו תמצאו קאפקייקס נהדרים ועוגות ללא גלוטן.

כתובת: 240 Lafayette Street

אטרקציות נוספות באיזור: מוזיאון סין באמריקה

19. Inday - קבב הודי

מזללת האוכל ההודי-פקיסטני הזה לקחה את האוכל ההודי לשלב הבא ומגישה אותו בוורסיות ממש מגניבות, כולן 100 אחוז ללא גלוטן והכי בריאות שיש.

התפריט של אינדיי מגוון ממש וכולל קערה מאוזנת (כך בתפריט) שבה אתם מרכיבים לעצמכם לפי בחירה מנת חלבון, ירק ופחמימה (בין 10 ל-13 דולר). אחת המנות שאני ממליץ עליהן היא מנת הקבב ההודי שלתוך התערובת מוסיפים גם עגבניות, עשבי תיבול כמו כוסברה ומנטה, מלפפון חמוץ וקוקוס פריך.

בתפריט גם מנת כרובית חרוכה עם תערובת של כורכום מסאלה, טחינה, קוקוס ועשבי תיבול. באינדיי תמצאו אפילו קינוח מאתגר במיוחד הנושא את השם אבו קוקה הכולל שוקולד מריר, חלב קוקוס וניחשתם נכון, אבוקדו (6 דולר).

בעבר הוגשה במקום גם דוסה הודית בוורסיה של וואפל שיש מצב שעוד תשוב לתפריט. לרשת מספר סניפים.

כתובת: 1133 Broadway

אטרקציות נוספות באיזור: מדיסון סקוור פארק, Eatly nyc, קוריאה טאון.

20. וכמה קטנות לסיום:

אם אתם מתכוונים לטוס לניו יורק או סתם גרגרנים בנשמה כמוני, אני ממליץ לכם בחום לעקוב אחרי עמוד האינסטגרם המהמם הזה:

Gluten free follow me

לאינסטגרם שלי אגב, לחצו כאן (: ואתם לגמרי מוזמנים לעקוב אחרי גם שם ולשאול שאלות על כמה שאתם רואים שם.

אי אפשר לדבר על מסעדות ללא גלוטן בניו יורק בלי לציין את העובדה שהעיר ניו יורק היא קודם כל עיר של אוכל רחוב וכחלק מזה ישנן גם שפע של אופציות טעימות ללא גלוטן ופחות מחייבות, החל מכריכים עם גבינה ובייקון בסניפי סטארבקס – כמו בתמונה הבאה (מגיעים ארוזים הרמטית ומוגשים סגורים) וכלה באוכל מוכן שחלקו הגדול ללא גלוטן ונמכר ברשת whole food market שם תוכלו להעמיס לכם קופסה עם המון סלטים שווים וטריים, מנות בשר ותוספות אחרות ולשלם לפי משקל ולאכול להנאתכם בפארק הקרוב או בפינת האוכל שיש במרבית הסניפים ובכלל, ברשת תמצאו מאות מוצרים ללא גלוטן כפי שתוכלו לראות בלינק כאן.

נקודה נוספת בה תמצאו פינוקים ללא גלוטן הוא השוק הירוק של יוניון סקוור שפועל בימים ב׳, ד׳, ו׳ ושבת מהשעה 8 בבוקר ועד 6 בערב ובו תמצאו גם שלל מאפינס, עוגות, עוגיות ללא גלוטן בדוכנים השונים וכתובתו: E 17th St & Union Square W.

החלום שלי לפחות הוא שההיצע ללא גלוטן שיש בערים כמו תל אביב וירושלים יהיה קרוב לזה שיש בניו יורק אבל עד אז…

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן