מסעדות ללא גלוטן בניו יורק – חלק 1 - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

מסעדות ללא גלוטן בניו יורק – חלק 1

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

המק אנד צ׳יז, הלובסטר רול, הצ׳יקן וואפל וגם הפיצה הכי טובים בניו יורק 20 מסעדות ללא גלוטן בניו יורק - חלק א׳

אחד היעדים הכי אטרקטיביים עבור צליאקים, אם לא ה-יעד היא כמובן ניו יורק. ככזו שמאמצת ראשונה כל טרנד, ניו יורק היתה לאחת הערים הראשונות שבה פרח טרנד הללא גלוטן כבר לפני למעלה מעשור דווקא מההיבט התזונתי. קבלו את רשימת המסעדות ללא גלוטן בניו יורק – החלק הראשון

1. Modern bread and bagle / arba - של ניר צוק

 

את רשימת ההמלצות בתפוח הגדול אפתח עם אחד המקומות החדשים והטרנדים, Modern bread and bagle, מאפיה מהממת ביום ומה שעתידה להיות בקרוב מסעדת שף של ניר צוק בערב.

מאחורי המיזם עומדת אשת עסקים צליאקית, אורלי גוטסמן המייסדת של “Blends by Orly” (המשווקת תערובות קמחים ללא גלוטן העשויות מדגנים עתיקים) שסעדה בארוחה אצל ניר צוק ולאחריה נרקמה הצעה ושותפות לפתיחת מקום שהוא גם ללא גלוטן וגם כשר – בניו יורק.

במהלך שעות היום, מציעה המאפיה הזו החל מלחם בננה (3.5 דולר) ועד גרנולה תוצרת בית, מבאגט שומשום (7.5 דולר) ועד בבקה שוקולד (15 דולר). על שלל הבייגלס ההורסים שנמכרים במקום תשלמו בין 5 ל-15 דולר, תלוי בתוספת שתבחרו לצד הבייגל.

המבקרים והתקשורת כבר מהללים ומחבקים את המקום החדש (שבו גם תמצאו קינוחי חגים כמו אוזני המן בפורים, סופגניות בחנוכה ועוד) ובקרוב גם יחלו במקום ארוחות שף פרטיות של השף ניר צוק.

כתובת: 472 Columbus Ave

שעות פתיחה: א׳-ו׳, 7:00-16:00, שבת: סגור.

לאתר המסעדה.

אטרקציות נוספות באיזור: סנטרל פארק, המוזיאון לתולדות הטבע.

 

2. מק אנד צ׳יז – S’mac

אחת המנות אולי הכי אמריקאיות והכי פופולריות היא גם אחת ממנות הגילטי פלז׳ר הכי כיפיות שיש ולכן אין פעם שאני בניו יורק ולא מנסה את אחד המקומות שמגישים מק אנד צ׳יז בגרסה ללא גלוטן.

בתפריט של סמאק, תמצאו מק אנד צ׳יז קלאסי כמו גם גרסאות המשלבות עוף, ואפילו תערובת המבורגר בתוך המ׳ אנד צ׳יז. עוד תמצאו בתפריט שלהם גרסות נפוליטנה, גרסה פרסית ואפילו גרסת קייג׳ון הודית למק אנד צ׳יז המפורסם.

גדלי המנות משתנים גם הם והתמחור נע בין 6.5 דולר ועד 21 דולר לגרסאות הענקיות ויש גם גרסת party שנועדו עבור מספר סועדים ומחיריהן נעות בין 43 ל-55 דולר.

באתר המסעדה מצוין כי הם משתמשים בקורנפלקס ללא גלוטן כפירורי לחם וברוטב הבשמל שלהם – אין חיטה. עם זאת, כמו תמיד אני נוהג לציין כי אחריות הבדיקה במקום – היא עלינו הצליאקים – כלומר עליכם. לשאול שוב אף פעם לא מזיק.

כתובת: 345 East 12th Street.

אטרקציות נוספות באיזור: שכונת האיסט ווילג׳ (חנויות, מסעדות ואווירה מהממת) ולא הרחק משם מתקיימים סיורי אמנות רחוב מגניבים ממש.

View this post on Instagram

Hello here's more cheese from today

A post shared by Dining with Skyler (@diningwithskyler) on

3. קרפים - Bonjour crepes & wine

שפע המנות ללא הגלוטן שתמצאו בניו יורק עלול לתעתע ואתם עשויים למצוא את עצמכם מאביסים על עצמכם (או על הילדים) כמויות מזון לא קטנות רק כדי להספיק את כולן (ובצדק אגב) ולא פעם תתחבטו בשאלה אם בא לכם משהו מתוק או מלוח.

בשני הסניפים של ״בונז׳ור קרפ ויין״, שכשמם כן הם, מגישים קרפים (ועוד כמה מנות) ויין, תוכלו לבחור אם לבחור באופציה המתוקה או המלוחה (נו טוב, אפשר גם וגם). 

מחירי הקרפים נעים בין 6 ל-12 דולר (תלוי בתוספות שבחרתם) ולהם תצטרכו להוסיף 2 דולר על מנת לקבל את הגרסה נטולת הגלוטן.

אז מה בוחרים? אלו רק מקצת מהאופציות: ביצה וגבינת גרוייר (9 דולר), ביצה עם בקר ביין אדום ועלי אורוגולה (12 דולר), ביצה עם סלמון מעושן, תרד וגבינת שמנת (12 דולר) או בגזרת המתוקים, חמאת בוטנים או שוקולד נוטלה (6 דולר), תפוח קינמון וסירופ מייפל (7 דולר), ריקוטה סוכר ולימון (8 דולר) ועוד.

כתובת: שני סניפים לבחירתכם: 442 Lexington Avenue או בכתובת 1585 2nd Ave.

 

4. כנפיים וצלעות מושלמות - Blue Smoke

כששמעתי שלמסעדת הברביקיו בלו סמוק יש תפריט ללא גלוטן, זה היה נשמע טוב מדי כדי להיות אמיתי ומיד העלה אצלי תהיי באילו רטבים הם משתמשים ומהי רמת ההקפדה על זיהום משני במטבח.

למזללת הבשרים הזו יש 2 סניפים ותפריט מאד מגוון. לחובבי הז׳אנר אספר שהבעלים של שני הדיינרים הללו היא קבוצת דני מאייר, הבעלים של רשת ההמבורגרים המפורסמת בארה״ב, ׳שיק שק׳, ובמקום תמצאו כנפי עוף מטוגנות (15 דולר), מנות בשריות עסיסיות מגוונות כמו צלעות ובריסקט (סביב ה-34 דולר) וגם פירה לא מתנצל. תשאירו מקום לעוגת הגבינה בצנצנת (5 דולר).

כתובת: 116 E 27th Street between Park & Lexington.

אטרקציות נוספות באיזור: מדיסון סקוור פארק.

5. טארט צרפתי - NOGLU

איזה צליאקי לא חולם על טארט צרפתי ללא גלוטן או רוגעלך במילוי קרם פירות? קונדיטוריית נוגלו פועלת בפריז מאז 2012 אבל רק 4 שנים לאחר מכן, ב-2016, פתחה סניף בניו יורק וממש כמו אחותה הפריזאית, הקונדיטוריה עמוסה במיטב הפטיסרי והבולונז׳רי בגרסה ללא גלוטן.

בקונדיטוריה המופלאה הזו תמצאו טראטלטים במגוון טעמים (החל מקוקוס ועד אוכמניות, פקאן ולימון) ב-7.5 דולר ליחידה, עוגת גבינה חלומית ב-8 דולר, חלת בריוש ב-11 דולר, קרואסון ב-4.5 דולר וכמובן גם סלטים מושקעים, כריכים עם מגוון מילויים טעימים ועוד המון אפשרויות.

כתובת: 1266 Madison Ave.

אטרקציות נוספות באיזור: האגם בסנטרל פארק, מוזיאון גוגנהיים, המוזיאון היהודי, גלריית Neue.

 

6. צ׳יקן פרמז׳ן - Hukitchen

אחד המקומות החמודים בניו יורק בו רוב התפריט הוא נטול גלוטן נפתח ב-2012 ונקרא hukitchen והסלוגן שלהם הוא ׳אוכל עבור בני אדם׳.

התפריט הוא לא רק ללא גלוטן אלא גם כמה שפחות מעובד. הסגנון הוא סטריט פוד משודרג (וכאמור בריא עד כמה שניתן) וכולל בין הייתר בוריטו, עוף אורגני, טוסט אבוקדו, ארוחות בוקר, משקאות סמודיז, קערות בריאות טרנדיות מלאות בכל טוב, המון סוגי קפה (ממליץ על האייס קוקוס אורגני, מושלם) ותה אורגני, מיצים וחליטות.
התפריט משתנה מעת לעת ולכן מומלץ לבדוק באתר שלהם לפני שאתם הולכים עבור מנה מסוימת כמו זו, הצ׳יקן פרמז׳ן המעולה (בקרוב מתכון כאן באתר הזה).

כתובת: 78 5th Ave.

אטרקציות באיזור: יוניון סקוור פארק שבו פועל הגרין מרקט שם תמצאו כמה דוכנים עם מוצרים ללא גלוטן (עוגיות, מאפינס ולחמים בעיקר), גריניץ׳ ווילג׳

7. טאקו מושלם - Tacombi

לרשת המקסיקנית tacombi יש כבר 5 סניפים בניו יורק וכל אחד יותר מגניב מהשני. הטורטיות נעשות בעבודת יד במקום מקמח תירס, ממש כמו במקור במקסיקו והקונספט פשוט מאד והוא כולל מבחר ארוחות בוקר, צהריים וערב וכולן על בסיס הטורטיות בגדלים שונים ובצורות הגשה שונות. התוספות סופר מגניבות ונעות בין אקפולקו שרימפס, פולו יוקטקו (עוף) וברבקואה (בקר) ועוד 12 סוגי מילויים ותוספות אחרים והמחירים נעים בין 3.95 למנת טאקו ועד 7.95 לקסדיה. טעים בטירוף ומומלץ בין אם רעבים מאד ובין אם רוצים משהו קטן לנישנוש בין הארוחות.

חמשת הסניפים פזורים ברחבי העיר לרבות אחד בבניין האמפייר סטייט.

כתובת: 23 West 33rd Street. השאר נמצאים במיקומים מעולים בבליקר סטריט, באליזבט סטריט ועוד

8. המבורגר היסטרי – bareburger

להמליץ על המבורגר בניו יורק זה כמו להמליץ על ירקן בשוק, יש המון ולכל אחד יש את שלו.

׳בר בורגר׳ היא רשת שמתפתחת בקצב מסחרר בשנים האחרונות ודוגלת בחומרים איכותיים וטריים בלבד. הלחמניה ללא גלוטן של ברבורגר עשויה קמח טפיוקה ואורז (תוספת 2 דולר).

חומרי הגלם של ברבורגר אורגנים ולא עוברים ריסוס וקציצות ההמבורגר המוצעות עשויות מבשר חיות שונה כמו למשל בשר צבי, בשר ביזון (כן, יש חיה כזו), הודו, עוף וכמובן שתמצאו במקום גם המבורגרים טבעונים מופלאים.

התפריט של ברבורגר מאד ידידותי לצליאקים והמנות ללא גלוטן מסומנות בו לנוחיותכם. לרשת כמה וכמה סניפים עם תפריט זהה. 

כתובת: 366 W 46th St.

אטרקציות באיזור: רדיו סיטי, הלס קיטשן, טיימס סקוור.

9. צ׳יקן וואפל – פרידמנס

אם יש מסעדה הנחשבת בניו יורק לאתר עליה לרגל עבור צליאקים – הרי שזו פרידמנס (friedman’s).

למסעדה הוותיקה 2 סניפים מוצלחים כשהחדש מביניהם ממוקם בצ׳לסי מרקט הפופולרי והשני והוותיק יותר, ברח׳ 31.

מדובר למעשה בדיינר אמריקאי בעל ריהוט עץ כבד ומסורתי עם תפריט מגוון לכל המשפחה. המנות ללא הגלוטן נעשות במטבח בתנאים סטרילים ומוגשות לסועדים עם סימנים מזהים (כל המנות ללא הגלוטן מוגשות על צלחות מרובעות בעוד המנות ה״רגילות״ מוגשות בצלחות עגולות).

המנות ללא הגלוטן בפרידמנס אף מסומנות עם דגלון קטן התקוע על המנה עצמה. ליתר בטחון.

ההמלצות שלי יהיו הצ׳יקן וופל המעולה (המלצרית טענה כי מדובר במנה קטנה אך בפועל המנה תשביע גם 3 אנשים לא מאד רעבים) ומנת המק אנד צ׳יז.

השירות אדיב, התמחור הוגן וצליאקים ימצאו את עצמם חוזרים לפה שוב ושוב.

כתובת: 132 W 31st St.

אטרקציות נוספות באיזור: קוריאה טאון, מדיסון סקוור פארק.

צ׳קן וופל. ניו יורק ללא גלוטן. צילום: דביר בר

10. לובסטר רול – Luk’s lobster

הלובסטר רול הניו יורקי הוא לא ממש ארוחה אלא יותר כמו נישנוש טעים וכייפי בין הארוחות או אם לא ממש רעבים.

לרשת לוק׳ס לובסטר סניפים ברחבי העיר ואם תבקשו, תקבלו במקום הלחמניה הרגילה בה מוגש הלובסטר – לחמניה ללא גלוטן.

בלוקס יש גם דיל עם צ׳יפס ושתיה אבל קחו בחשבון שלא מדובר בצ׳יפס הישראלי המוכר שעובר טיגון אלא בסוג המקומי של תפוצ׳יפס בשקית ואפשר ומומלץ בחום לוותר עליו.

מחירו של לובסטר רול ללא גלוטן, 17 דולר, 2 דולר יותר מהמחיר הרגיל. מחיר לא זול בכלל עבור התמורה אבל לאלו שחייבים לעשות V על המנה הזו – זה המקום לנסות.

לרשימת הסניפים המלאה ברחבי ארה״ב: http://www.lukeslobster.com/

 

11. דונאט – erin mckennas bakery

כשמדברים על מסעדות ללא גלוטן בניו יורק, אי אפשר שלא להתחיל בלאזכר את המאפיה המתוקה של ארין מקינס שנפתחה כבר בשנת 2005, הרבה לפני ש׳ללא גלוטן׳ הפך לטרנד ניו יורקי.
במאפיה הקסומה הזו, תמצאו מגוון מתוקים גם לרגישים ללקטוז, לטבעונים, לנמנעים מביצים, לנמנעים מסויה ואפילו – לשומרי כשרות.

בין מדפי המאפיה תמצאו קאפקייקס נהדרים (5.5 דולר), עוגות, עוגיות, מאפינס, בראוניס וכמובן דונאטס עם מגוון ציפויים, זיגוגים ואבקות המתומחרים החל ב-4.5 דולר ליחידה.

את המוצרים הנהדרים של איירין ניתן למצוא גם בנקודות מכירה נוספות בעולם כמו לוס אנג'לס ואורלנדו (בדיסני ספרינגס).

כתובת: 248 Broome St

אטרקציות נוספות באיזור: מוזיאון ההיסטוריה (Tenement Museum), סוהו, Little italy.

לחלקה השני של כתבת ההמלצות ללא גלוטן בניו יורק – לחצו כאן.

 

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

כרישה ממולאת. צילום: דביר בר
דביר מבשל

כרישה ממולאת

הקנלוני של הטבע, הלא היא הכרישה, היא אחד הירקות הטעימים למילוי. קבלו מתכון נהדר לכרישה ממולאת ללא גלוטן. מנה נהדרת לשולחן החג שלכם

קרא עוד »
עוגת מסקרפונה. צילום: דביר בר
דביר מבשל

עוגת מסקרפונה

עוגת מסקרפונה היא אחת העוגות השוות להכנה והנהדרות בפשטותן. קבלו מתכון לעוגה נהדרת

קרא עוד »

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן