מאפינס אוכמניות - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

מאפינס אוכמניות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אחרי שהכינו לי גאלט ללא גלוטן, נטאלי וארז מחיפה במתכון נהדר וקל למאפינס אוכמניות אוורירי ופריך

אחרי שפרסמתי כאן מתכון מוצלח במיוחד לגאלט מושלם ללא גלוטן שהכינו עבורי ארז ונטאלי גולקו מחיפה, אני מפרסם פה גם את המתכון למאפינס אוכמניות שהכינו השניים עבורי באותו ביקור קסום בביתם שבחיפה.

תקציר הפרקים הקודמים: ארז גולאקו שמתגורר בחיפה (עם נטאלי המהממת) עורך סיורים קולינריים מושלמים בואדי ניסנס. יחד עם נטאלי אנדצויג, נטורפתית שמעבירה בביתם המשותף סדנאות לבישול בריא (וטעים) חיים השניים בהרמוניה קולינרית מושלמת ואיזה כיף להתארח אצלם (תרשמו לעצמכם ביקור חובה). עד אז, אתם גם מוזמנים לבקר בבלוג המקסים שלהם, שנקרא ״אצלי במטבח״.

מאפינס אוכמניות. צילום: דביר בר
מאפינס אוכמניות. צילום: דביר בר

מוכנים למתכון?

מתכון ל- 10 מיני מאפינס או 6 מאפינס גדולים בתבנית סטנדרטית.

המצרכים:

150 גרם שקד טחון עם הקליפה.

100 גרם אוכמניות טריות (למרות שגם קפואות יעשו את העבודה).

2 חלבונים.

 רבע כוס מייפל טבעי ללא גלוטן.

חופן שקדים קצוצים גס.

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים בקערה.

מוסיפים לחלבונים שהקצפנו את השקדים הטחונים ואת המייפל.

מערבבים בעדינות עד למרקם אחיד (התערובת יוצאת קצת דביקה).

מוסיפים את האוכמניות ומערבבים מעט (השאירו ככף אוכמניות בצד לקישוט)

משמנים תבנית מאפינס במעט שמן זית ובעזרת כף ממלאים, לא עד הסוף מאחר והמאפינס יתפחו בשל נוכחות החלבונים.

מפזרים מעל את השקדים הקצוצים ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות (לא על טורבו) למשך כ-15-20 דקות.

ניתן לבדוק עם קיסם שהבלילה כבר לא רטובה, כך נדע שזה הזמן להוציא את המאפינס מהתנור.

מוציאים ומחכים שיתקרר (כרגע שעה) על מנת שנוכל להוציא בקלות את המאפינס מהתבנית.

את האוכמניות שהשארנו בצד, נמעך קלות בעזרת מזלג או כף ונבזוק בעדינות בעת ההגשה מעל המאפינס אוכמניות כמו בתמונה המצורפת כאן בפוסט.

בתיאבון!

הכנתם את המאפינס אוכמניות? צלמו, תייגו שאוכל לראות ולפרגן לכם בחזרה.

מאפינס אוכמניות של נטאלי וארז. צילום: דביר בר
נטאלי גולקו. צילום: דביר בר
מאפינס אוכמניות. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

כרישה ממולאת. צילום: דביר בר
דביר מבשל

כרישה ממולאת

הקנלוני של הטבע, הלא היא הכרישה, היא אחד הירקות הטעימים למילוי. קבלו מתכון נהדר לכרישה ממולאת ללא גלוטן. מנה נהדרת לשולחן החג שלכם

קרא עוד »
עוגת מסקרפונה. צילום: דביר בר
דביר מבשל

עוגת מסקרפונה

עוגת מסקרפונה היא אחת העוגות השוות להכנה והנהדרות בפשטותן. קבלו מתכון לעוגה נהדרת

קרא עוד »

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן