מאפה פוגאס מטבוחה וקאשקבל ללא גלוטן - דביר בר / עולם שלם ללא גלוטן >>>

מאפה פוגאס מטבוחה וקאשקבל ללא גלוטן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קבלו את הגרסה ללא גלוטן למאפה נהדר שיש בו חומרי גלם נהדרים ושיסתיים צ׳יק צ׳ק כשתניחו אותו על השולחן

תתכוננו להתאהב במתכון עבור מאפה פוגאס מטבחוה וקאשקבל ללא גלוטן אבל כמה מילים לפני: זהו המתכון הרביעי שאני מכין בגרסה נטולת גלוטן מתוך חוברת השבועות של מחלבות גד (אחרי המתכונים לעוגת היוגורט היוונית, גאלט הבצל ומסקרפונה ובויוס לאבנה ומנגולד) והפעם בחרתי לבצע גרסה משלי למתכון שמופיע בחוברת השבועות ושאותו רקחה לימור לניאדו תירוש אבל במקום בצק העלים, הכנתי בצק פוקצ׳ה מהממת שיהיה המצע למנה המופלאה הזו.

אז שנתחיל במתכון?

מאפה פוגאס מטבוחה וקאשקבל ללא גלוטן. צילום: דביר בר
מאפה פוגאס מטבוחה וקאשקבל ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים עבור 8 מנות  (תבנית פיירקס מלבנית בגודל 40X30 ס״מ):

250 גרם קמח רב תכליתי ללא גלוטן (יתאימו: מולינו ירוק או כחול, דגש ללחמים, פיורינו על בסיס עמילן חיטה של שופרסל גרין, תמי ללחמים)

כפית (7 גרם) שמרים יבשים

250 מ״ל מים

כפית (6 גרם) סוכר

3 כפות (40 גרם) חמאה רכה

חצי כפית מלח

למלית

8 כפות סלט מטבוחה

1 שקית (200 גרם) גבינת קאשקבל מגוררת של מחלבות גד

1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת ניו יורק 30% של מחלבות גד

כ-20 זיתי קלמטה מגולענים חתוכים לשניים

5-6 ענפי רוזמרין, אורגנו או זעתר טריים

חצי כפית מלח גס

שלבי הכנת הבצק למנה. צילום: דביר בר
שלבי הכנת הבצק למנה. צילום: דביר בר

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר, הניחו את הקמח, השמרים והסוכר והפעילו את המיקסר במהירות נמוכה לערבול החומרים יחד. הוסיפו בהדרגה את המים עד לקבלת בצק אחיד, רך ונח לעבודה. המשיכו כ-2 דקות בפעולת הערבול. יתכן ותזדקקו לעצור באמצע את פעולת המיקסר, ובאמצעות קלף פלסטיק או מרית, לאסוף שאריות קמח שלא נטמע בבצק, מתחתית המיקסר.

המשיכו לערבל, הוסיפו את המלח והחמאה וערבלו במיקסר דקה נוספת עד לבצק אחיד ורך.

העבירו את הבצק לקערת משומנת, כסו בניילון נצמד והניחו במקום חמים ונעים למשך 50 דקות להתפתחה (המנעו מהתפתחת יתר).

לקראת תום ההתפחה, חממו תנור ל-200 מעלות והניחו על רצפת התנור קערה חסינת חום ובה 2 כוסות מים ליצירת אדים בחלל התנור. הניחו רשת בתנור בשליש התחתון של התנור.

עם גמר התפחת הבצק, קרצו ממנו חתיכה בגודל אגרוף ממוצע והניחו בצד. את שאר הבצק, הניחו בתבנית הפיירקס המשומנת ושטחו אותו באופן שווה על כל תחתית התבנית בעזרת הידיים. 

את מעט הבצק ששמרתם בצד, רדדו על משטח עבודה לגליל דק מאד וצרו מעין תיחום המחלק את הבצק ל-8 חלקים (ראו תמונה).

תוך שאתם מקפידים לשמור על מסגרת הבצק נקיה ככל הניתן, פזרו בתוך 8 המסגרות גבינת קאשקבל מגורר.

בצק פוקצ׳ה מהממת. צילום: דביר בר
בצק פוקצ׳ה מהממת. צילום: דביר בר

בעזרת כפית, הניחו גושי גבינת שמנת על כל אח מ-8 מסגרות הבצק ועוד הניחו כף מטבוחה לצד כל תלולית גבינת שמנת. 

פזרו זיתים וענפי רוזמרין.

הברישו באמצעות מברשת סיליקון את שולי הבצק ואת מסגרות הבצק שיצרתם במעט מטבוחה.

העבירו את התבנית במקום נעים להתפחה של כרבע שעה ומיד לאחריה, העבירו את התבנית לתנור ואפו כ-25 דקות עד השחמה. 

טיפ: כעבור 25 דקות, העבירו את התנור לפעולת טורבו למשך 3 דקות אחרונות בלבד ובסיומן, הוציאו את התבנית מהתנור, כסו במגבת והניחו לבצק להצטנן כ-10 דקות.

הגישו חמים לצד סלט ירקות.

בתיאבון.

דביר

הכנתם מאפה פוגאס מטבחורה וקאשקבל לא גלוטן  מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

לאינסטגרם של דביר בר לחצו כאן.

להצטרפות לקבוצת הבלוג בפייסבוק לחצו כאן.

מאפה פוגאס מטבוחה וקאשקבל ללא גלוטן. צילום: דביר בר
מאפה פוגאס מטבוחה וקאשקבל ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. היי דביר,
    הבצק יצא מאד דביק, גם אחרי שהוספתי עוד 2 כפות קמח, הוא עדיין היה מאד דביק ובלתי אפשרי לעבוד איתו.
    האם יחס קמח מים של 1:1 הוא תקין?
    תודה,
    אודי

    1. דביר בר

      היי. חסרים לי נתונים כדי לסייע כמו עם איזה קמח השתמשת וכמה דביק יצא? היחסים במתכון נבדקו עם קמח מסוים שיכול להתאים (מולינו, שופרסל גרין רב תכליתי, פיורינו של שופרסל, דגש רב תכליתי ועוד)
      יש קמחים שלא יגיבו טוב ליחסים האלה

  2. שלום וברכה.
    רציתי לשאול יש לי שיבולת שועל ללא גלוטן, ואני רוצה להכין ממנו עוגיות האם אפשר להשתמש בו כרגיל או שצריך לטחון/להשרות??
    ציפי

    1. דביר בר

      היי ציפי, כל מתכון לגופו. אם רשום לטחון אז לטחון ואם לא אז לא, תמיד מציע להצמד למתכון שרשום ולראות מה רשום בו

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
דילוג לתוכן