קבלו את הגרסה ללא גלוטן למאפה נהדר שיש בו חומרי גלם נהדרים ושיסתיים צ׳יק צ׳ק כשתניחו אותו על השולחן - מאפה פוגאס מטבוחה וקאשקבל ללא גלוטן
תתכוננו להתאהב במתכון עבור מאפה פוגאס מטבחוה וקאשקבל ללא גלוטן אבל כמה מילים לפני: מדובר במנה פשוט נהדרת, קלה להכנה שכל מה שצריך זה להצמד להנחיות.
אז שנתחיל במתכון?
המצרכים עבור 8 מנות (תבנית פיירקס מלבנית בגודל 40X30 ס״מ):
250 גרם קמח רב תכליתי ללא גלוטן (יתאימו: מולינו ירוק או כחול, דגש ללחמים, פיורינו על בסיס עמילן חיטה של שופרסל גרין, תמי ללחמים)
כפית (7 גרם) שמרים יבשים
250 מ״ל מים
כפית (6 גרם) סוכר
3 כפות (40 גרם) חמאה רכה
חצי כפית מלח
למלית
8 כפות סלט מטבוחה
1 שקית (200 גרם) גבינת קאשקבל מגוררת של מחלבות גד
1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת ניו יורק 30% של מחלבות גד
כ-20 זיתי קלמטה מגולענים חתוכים לשניים
5-6 ענפי רוזמרין, אורגנו או זעתר טריים
חצי כפית מלח גס
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר, הניחו את הקמח, השמרים והסוכר והפעילו את המיקסר במהירות נמוכה לערבול החומרים יחד. הוסיפו בהדרגה את המים עד לקבלת בצק אחיד, רך ונח לעבודה. המשיכו כ-2 דקות בפעולת הערבול. יתכן ותזדקקו לעצור באמצע את פעולת המיקסר, ובאמצעות קלף פלסטיק או מרית, לאסוף שאריות קמח שלא נטמע בבצק, מתחתית המיקסר.
המשיכו לערבל, הוסיפו את המלח והחמאה וערבלו במיקסר דקה נוספת עד לבצק אחיד ורך.
העבירו את הבצק לקערת משומנת, כסו בניילון נצמד והניחו במקום חמים ונעים למשך 50 דקות להתפתחה (המנעו מהתפתחת יתר).
לקראת תום ההתפחה, חממו תנור ל-200 מעלות והניחו על רצפת התנור קערה חסינת חום ובה 2 כוסות מים ליצירת אדים בחלל התנור. הניחו רשת בתנור בשליש התחתון של התנור.
עם גמר התפחת הבצק, קרצו ממנו חתיכה בגודל אגרוף ממוצע והניחו בצד. את שאר הבצק, הניחו בתבנית הפיירקס המשומנת ושטחו אותו באופן שווה על כל תחתית התבנית בעזרת הידיים.
את מעט הבצק ששמרתם בצד, רדדו על משטח עבודה לגליל דק מאד וצרו מעין תיחום המחלק את הבצק ל-8 חלקים (ראו תמונה).
תוך שאתם מקפידים לשמור על מסגרת הבצק נקיה ככל הניתן, פזרו בתוך 8 המסגרות גבינת קאשקבל מגורר.
בעזרת כפית, הניחו גושי גבינת שמנת על כל אח מ-8 מסגרות הבצק ועוד הניחו כף מטבוחה לצד כל תלולית גבינת שמנת.
פזרו זיתים וענפי רוזמרין.
הברישו באמצעות מברשת סיליקון את שולי הבצק ואת מסגרות הבצק שיצרתם במעט מטבוחה.
העבירו את התבנית במקום נעים להתפחה של כרבע שעה ומיד לאחריה, העבירו את התבנית לתנור ואפו כ-25 דקות עד השחמה.
טיפ: כעבור 25 דקות, העבירו את התנור לפעולת טורבו למשך 3 דקות אחרונות בלבד ובסיומן, הוציאו את התבנית מהתנור, כסו במגבת והניחו לבצק להצטנן כ-10 דקות.
הגישו חמים לצד סלט ירקות.
בתיאבון.
הכנתם מאפה פוגאס מטבחורה וקאשקבל לא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!
- המתכון בשיתוף ובחסות מחלבות גד.
- להרשמה לניוזלטר של הבלוג לחצו כאן.
לפוסט הזה יש 4 תגובות
היי דביר,
הבצק יצא מאד דביק, גם אחרי שהוספתי עוד 2 כפות קמח, הוא עדיין היה מאד דביק ובלתי אפשרי לעבוד איתו.
האם יחס קמח מים של 1:1 הוא תקין?
תודה,
אודי
היי. חסרים לי נתונים כדי לסייע כמו עם איזה קמח השתמשת וכמה דביק יצא? היחסים במתכון נבדקו עם קמח מסוים שיכול להתאים (מולינו, שופרסל גרין רב תכליתי, פיורינו של שופרסל, דגש רב תכליתי ועוד)
יש קמחים שלא יגיבו טוב ליחסים האלה
שלום וברכה.
רציתי לשאול יש לי שיבולת שועל ללא גלוטן, ואני רוצה להכין ממנו עוגיות האם אפשר להשתמש בו כרגיל או שצריך לטחון/להשרות??
ציפי
היי ציפי, כל מתכון לגופו. אם רשום לטחון אז לטחון ואם לא אז לא, תמיד מציע להצמד למתכון שרשום ולראות מה רשום בו