לחמניות קארי ללא גלוטן הן בדיוק הטוויסט המושלם לכל מי שמחפש לחמניות טעימות, רכות וטבעוניות. תזכרו איפה קראתם את המתכון הזה בפעם הראשונה
תאילנד היא לא בדיוק מדינה שנודעת בתחום הקולינרי בזכות לחמים ולחמניות אבל מי שכן טעם לחמניות קארי יודע שמדובר באחת הלחמניות הטעימות ביותר שיש בזכות רוטב קארי מושלם שמשדרג את הלחמניות לרמה גבוהה במיוחד גם בגלל הטעם וגם בגלל הצבע ההיסטרי שהלחמניות מקבלות במהלך תהליך האפיה. אז קבלו את הגרסה שלי למתכון: לחמניות קארי ללא גלוטן שהן גם טבעוניות.
לצורך המתכון הזה, השתמשתי בשני רטבי קארי ללא גלוטן של ״מאסטר שף״: האחד, רוטב קארי אדום שמכיל חוץ ממחית הקארי גם קרם קוקוס, תבלינים ורכיבים הנפוצים במטבח התאילנדי כמו צ׳ילי אדום, קפיר ליים, בצלצלי שאלוט, זרעי כוסברה ועוד.
הרוטב השני, רוטב קארי ירוק מכיל קרם קוקוס, משחת קארי, תבלינים ורכיבים כמו צ׳ילי צ׳ילי ירוק (חריף), גלנגל, ג׳ינג׳ר כתוש, זרעי כוסברה ועוד.
אז שנתחיל במתכון?
המצרכים עבור 9 לחמניות קארי ללא גלוטן:
ללחמניות:
400 גרם (3 כוסות מידה פחות 2 כפות) קמח רב תכליתי ללא גלוטן המותאם ללחמים / או מבוסס עמילן חיטה ללא גלוטן
כף שמרים יבשים
3 כפות שמן זית
כפית סוכר
420 מ״ל (כוס מידה ושלושת רבעי) חלב צמחי (אני השתמשתי בחלב סויה לא ממותק) או מים
2 כפיות מלח
3 כפות רוטב קארי אדום של מאסטר שף
ממש לפני האפיה
3 כפות נוספות של רוטב קארי אדום של מאסטר שף
למילוי:
3 כפות שמן זית
בצל סגול גדול אחד (גם לבן זה בסדר) קלוף וחתוך לקוביות של 1 ס״מ
בטטה סגולה (או כתומה) גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות של 2×2 ס״מ
2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות של 1.5 ס״מ
חצי צנצנת (170 גרם) רוטב קארי ירוק של מאסטר שף (אפשר יותר או פחות לפי טעמכם האישי)
חצי כוס (120 מ״ל) מים
להגשה:
חופן ענפי כוסברה שטופים
2 עגבניות חתוכות לפרוסות בעובי חצי ס״מ
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה, ערבבו את הקמח, השמרים והסוכר מספר שניות. הוסיפו בהדרגה את המים ועבדו את הבצק כ-2 דקות במהירות בינונית.
הוסיפו את שמן הזית, המלח ושלוש כפות מרוטב הקארי (אפשר גם יותר) והמשיכו לעבד את הבצק כשתי דקות נוספות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך ונעים למגע.
את הבצק, אספו מקערת המיקסר באמצעות קלף והעבירו לקערה. עטפו אותה בניילון נצמד והניחו במקום חמים ונעים להתפחה במשך 45 דקות עד שעה (הקפידו שלא להתפיח התפחת יתר).
בזמן ההתפחה, הכינו את מלית הלחמניות: בסיר בינוני, חממו את שמן הזית וטגנו בו את את הבצל עד שיהפוך שקוף. הוסיפו את הגזרים והמשיכו לערבב. כעבור 2 דקות, הוסיפו את הבטטה, את רוטב הקארי הירוק ואת המים, הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו עם מכסה סגור על אש נמוכה במשך כחצי שעה או עד שהגזר והבטטה רכים ומזלג ננעץ בשניהם בקלות. הסירו מהלהבה והניחו בצד לצינון בטמפרטורת החדר.
כאשר הבצק תפח, קמחו משטח עבודה, העבירו את הבצק אליו וקמחו גם אותו ובעזרת קלף, חלקו את הבצק לתשעה חלקים שווים (100 גרם לכל יחידה).
לושו מעט כל יחידה מהבצק, הוציאו את האוויר שהצטבר במהלך ההתפחה וצרו מכל יחידת בצק, כדור חלק ככל הניתן. הניחו בצד. חזרו על הפעולות עם שאר חלקי הבצק.
קמחו תבנית ללחמניות או הניחו נייר אפיה על מגש אפיה ועל התבנית המקומחת או נייר האפיה הניחו את הלחמניות במרחק של כ-5 ס״מ זו מזו.
בעזרת מברשת סיליקון, מרחו את רוטב הקארי על חלקן העליון של הלחמניות והניחו את התבנית במקום נעים וחמים למשך 20 דקות נוספות להתפחה חוזרת (הלחמניות לא יתפחו מאד וזה בסדר גמור).
בזמן הזה, חממו תנור לחום של 210 מעלות (חום עליון ותחתון רגילים) והניחו בתחתית התנור כלי חסין חום ובו כוס מים חמים וזאת על מנת שיווצר בתנור במהלך האפיה, אפקט אדים שיעניק לחות ללחמניות.
כאשר התנור חם מאד, הכניסו את תבנית הלחם על גבי רשת או את תבנית האפיה מעל לכלי האידוי ואפו את הלחמניות למשך 10 דקות בחום של 210 מעלות (מומלץ להפעיל טיימר).
כעבור 10 דקות בדיוק, הנמיכו את חום התנור ל-175 מעלות ואפו את הלחמניות 25 דקות נוספות.
הוציאו את מגש האפייה מהתנור והניחו להצטנן מחוץ לתנור כאשר הלחמניות מכוסות במגבת. אין לבצוע את הלחמניות במשך חצי שעה לפחות.
לאחר מנוחת הלחמניות, פתחו פתח צדדי בלחמניה, הניחו בה 2 פרוסות עגבניה, מעט ענפי כוסברה טריה ו-2-3 כפות מהמילוי הטבעוני של הבטטות, הגזרים והבצל ברוטב קארי.
הגישו חמים / בטמפרטורת החדר.
בתיאבון.
הכנתם לחמניות קארי ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!
- המתכון בשיתוף ובחסות מאסטר שף.
- להרשמה לניוזלטר של הבלוג לחצו כאן.
לפוסט הזה יש 14 תגובות
שלום, האם אפשר להחליף את הקמח לקמח טף ?
לא. מדובר בקמחים שונים מהותית בהתנהגותם ובתוצאותיהם
שלום
לא הבנתי מה עושים עם המלית
רק מורחים על הלחמנית מלמעלה?
והאם קמח כוסמין מתאים?
תודה
קובי
יעקב שלום.
קמח כוסמין הוא קמח עם גלוטן וזהו בלוג ללא גלוטן כי אני צליאקי אז אני לא האדם הנכון לענות על משהו כזה.
לגבי מלית הירקות, ממלאים את הלחמניות איתה לפני ההגשה
דביר. יש לך מושג איך באנגלית קוראים לעמילן חיטה ללא גלוטן? יש כמה מתכונים שאשמח להכין אבל עדיין לא מצאתי את הקמח הנכון כאן בארהב.
תודה
היי. בארה״ב ניתן להזמין דרך אמזון את קמח קאפוטו ללא גלוטן שהוא מבוסס עמילן חיטה ללא גלוטן
תודה על הרעיונות. אני נטולת גלוטן ובהת לשי טבעונית(חחחח)
הלחמניות נראות מעולה. מאוד אוהבת לאפות לחצמים ולחמניות , ונראה לי שאנסה גם את אלה.
איזה כיף! לא לשכוח לצלם
ניתן להכין את הלחמניות יום קודם
בהחלט ולשמור בכלי אטום
בס"ד
הי דביר, לרוטב קארי יש כשרות? אם כן, איזו? אשמח לדעת.
נראה ממש מדרה ובא לי ללכת על זה.
היי אביטל. למוצרי ווילי פוד יש כשרות, אינני בקיא איזו, יש לבדוק מולם
דביר
אפשר להחסיר רוטב קארי?
בטח