לזניה ללא גלוטן - כך תכינו בבית את אחת המנות האיטלקיות הנפוצות עם עלי לזניה

לזניה ללא גלוטן

בזכות עלי לזניה מצוננים וללא גלוטן הזמינים במקררי רשתות השיווק - כל כך קל להכין לזניה ללא גלוטן. דביר בר עם גרסה קלילה לקלאסיקה האיטלקית

כמה לא טריוויאלי לצליאקי ותיק כמוני להסתובב בין מקררי רשתות השיווק ולהתקל במוצר שעליו מתנוססות המילים ״עלי לזניה ללא גלוטן״ ולגלות מוצר שאינו קפוא כי אם טרי ובתוך קופסה, נחים להם כ-12 עלי לזניה צהבהבים ויפים ורק מחכים שאגיע איתם הביתה, אכין ראגו שיחמיא להם ואכין לזניה ללא גלוטן ומי אני שאגיד לסיטואציה הזו לא. אז ברור שלקחתי את עלי הלזניה איתי.

ורגע לפני שנצלול למתכון לראגו אגיד שני דברים: בלזניה קלאסית יש גם גבינה מותכת וגם רוטב בשמל המבוסס על קמח (ניתן ללא גלוטן) אבל הפעם בחרתי להכין מתכון ללא מוצרי גבינה וגם ללא הבשמל. לטעמי האישי, בצק עלי הלזניה מספיק לחלוטין ואין צורך להוסיף עוד קרם סמיך וקמחי לתבשיל אבל זה לגמרי אישי. מה בחרתי כשכבה עליונה ללזניה במקום רוטב הבשמל? תצטרכו לחכות להמשך המתכון…

אז יש לנו עלי לזניה מושלמים ומצוננים במקרר, שנתחיל בהכנת ראגו הבשר?

שנתחיל במתכון?

לזניה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לזניה ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים ל-4 מנות:

חבילת עלי לזניה ללא גלוטן Pasta italiana (250 גרם) מבית וילי פוד

קילו בשר בקר טחון טרי

5 כפות (75 מ״ל) שמן קנולה

בצל אחד גדול קלוף וחתוך לקוביות גסות.

2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות של 1 ס״מ.

בטטה אחת בינונית קלופה וחתוכה לקוביות של 1 ס״מ.

2 פחיות עגבניות מרוסקות ללא גלוטן (800 גרם)

כף מלח שולחן.

חצי כפית פלפל שחור.

כפית שטוחה ראס אל חנות.

תפוח אדמה אחד בינוני קלוף וחתוך לפרוסות דקות.

4 ענפי טימין.

 

מבט מהצד על שכבות עלי הלזניה. צילום: דביר בר
מבט מהצד על שכבות עלי הלזניה. צילום: דביר בר

אופן ההכנה:

בסיר רחב על להבה גדולה מחממים את שמן הקנולה.

כאשר השמן חמים, הוסיפו את הבצל וטגנו אותו עד לשקיפות.

הוסיפו את קוביות הבטטה והגזר ואת התבלינים ובעזרת כף מעץ, ערבבו היטב וטגנו במשך חמש דקות נוספות.

הוסיפו את הבשר הטחון ובעזרת כף העץ, פוררו אותו ככל הניתן לפירורים. טגנו וערבבו הכל יחד עד שהבשר יחליף את צבעו לאפרפר.

הוסיפו את העגבניות המרוסקות משתי הפחיות ואח אחת מהן, מלאו במחצית הגובה במים והוסיפו גם אותם לסיר.

הביאו את הסיר לרתיחה, ערבבו היטב, הנמיכו את האש ללהבה הקטנה ביותר ובשלנו בסבלנות עם מכסה סגור במשך שעה וחצי עד שעתיים, כמה שהסבלנות מאפשרת לכם.

כאשר הראגו מוכן ההמלצה שלי היא לצנן אותו מעט לפני הרכבת הלזניה.

בזמן שהראגו נח מעט, חממו תנור לחום של 180 מעלות והניחו רשת בחלקו התחתון של התנור.

בתחתית תבנית לזניה בגודל 20×30 ס״מ, שפכו כמה כפות מרוטב הראגו ועל הרוטב הניחו שכבה ראשונה של עלי לזניה ללא גלוטן זה לצד זה לכיסוי מוחלט של תחתית התבנית.

מעל לעלי הלזניה, הניחו בעדינות שכבה דקה של הראגו שזה עתה הכנתם. 

מעל לשכבת הראגו, סדרו עוד שכבה של עלי לזניה ומעליהם עוד שכבה של ראגו.

כאשר אתם ממש קרובים לקצה גובה תבנית הלזניה שלכם, הניחו על השכבה העליונה של הראגו פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה.

בעזרת כף מסוג מצקת, מזגו כף וחצי מרוטב הראגו על תפוחי האדמה כך שהנוזל יחלחל לכמה שיותר מקומות בתבנית הלזניה.

על תפוחי האדמה שעליהם שפכתם את הרוטב, פזרו את גבעולי עלי הטימין.

כסו את התבנית בנייר כסף והכניסו לתנור החם למשך 30 דקות.

כעבור חצי שעה, הורידו את נייר הכסף והמשיכו באפיה למשך רבע שעה נוספת או עד ששכבת תפוחי האדמה מקבלת שוליים זהובים (ניתן להפעיל ל-2 דקות בסיום את פעולת הטורבו בתנור כדי לתת בוסט של חום).

הוציאו מהתנור וצננו במשך לפחות חצי שעה.

לזניה שכזו זקוקה להצטנן ולהתייצב ולכן מומלץ להתאפק ולא להתנפל עליה ישר מהתנור למרות הקושי שבדבר והריח המטריף.

הגישו חמים לאנשים שאתם אוהבים.

בתיאבון.

דביר

הכנתם לזניה ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

  • המתכון בשיתוף ובחסות וילי פוד

להרשמה לניוזלטר של הבלוג לחצו כאן.

לאינסטגרם של דביר בר לחצו כאן.

להצטרפות לקבוצת הבלוג בפייסבוק לחצו כאן.

מתחסלת בתוך דקות. לזניה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
מתחסלת בתוך דקות. לזניה ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 14 תגובות

  1. Nurit

    נראה ממש טוב.
    האם דפי הלזניה עשויים מקמח תירס?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. בין השאר

  2. סמדר

    האם 1 ק"ג בשר על 250 גרם פסטה? האם זה לא הרבה מדי?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי סמדר. כמות שכבות הבצק כמו גם כמות הבשר ששמים בתבנית הוא לגמרי ניתן לשינוי מבשלן לבשלן. אם לצורך העניין נשאר בשר, אפשר להכין ממנו החל מבצקים ממולאים שווים ועד כבולונז על פסטה רגילה או אורז.
      אין גבול לדמיון ולחופש היצירה

  3. זאבי דוד

    היכן קונים עלי לזניה ללא גלוטן.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      ברוב רשתות השיווק במקררי המוצרים המצוננים

  4. מרים

    שלום דביר, רציתי להודות לך ממש על כל המתכונים המוצלחים. גילו לבת שלי ציליאק ובזכות המתכונים המיוחדים אני מרגישה שאני לא מתמודדת לבד, תודה רבה!!!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף לקרוא!!

  5. אילה

    שלום לך דביר !
    המתכונים פשוט נפלאים!
    מה בקשר לערך הקלורי ?כמו קמח מלא כוסמין פחות יותר ?
    תודה!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אילה. קודם כל תודה רבה.
      שני דברים: כוסמין זה גלוטן ואסור לצליאקים.
      והשני, אני משתדל לא לחבר בין המתכונים שלי ובין ענייני בריאות במכוון. המטרה שלי היא להנגיש מתכונים עבור קהל הצליאקים ולא נוהג לרשום דברים שאין לי מושג בהם או שהם פחות תחום ההתעניינות האישי שלי.
      דביר

  6. ליאת

    הי דביר. דבר ראשון הספר שלך מושלם וכן ירבו מתכונים מוצלחים לצליאקים שבינינו! מנסה היום את הלזניה פעם ראשונה. שאלה- האם לא צריך לרכך במים רותחים כדקה את דפי הלזניה לפני ההרכבה של הלזניה עצמה? או שיש לשים אותם בלזניה הישר מהחבילה הארוזה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ליאת. אין צורך. בדיוק מה שרשום במתכון

  7. אליה

    היי כמה מעלות להשים בתנור?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. הכל רשום במתכון

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן