דג בקראסט ללא גלוטן וכשר לפסח - עולם שלם ללא גלוטן - דביר בר

דג בקראסט ללא גלוטן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

דג בקראסט ללא גלוטן (וכשר לפסח) היא לא רק אחת ממנות הדג הכי טעימות שיש אלא גם מהקלות להכנה. כך תכינו

אם יש מנת דג שגם נראית מדהים, גם טעימה מאד וגם קלה מאד להכנה, זהו דג בקראסט ללא גלוטן. היתרון של המתכון הזה: הוא גם כשר לפסח כך שכל שומרי הכשרות לחג יכולים בהחלט ליהנות ממנו ולאמץ אותו גם לשאר ימות השנה.

רגע לפני שנצלול למתכון חשוב לומר: בחודש החולף אירע אסון אקולוגי בחופי ישראל ונפט רב דלף ממשאית שחלפה באזורנו. כתוצאה מכך, הופסק הדיג הימי. בימים כאלו, חשוב להקפיד לצרוך אך ורק דגים איכותיים שגודלו בבריכות הדגים. לדגים טריים יתרונות בריאותיים רבים (כמו אומגה 3 ועוד) ולצד זאת, קניה של דגים טריים בחנויות הדגים הקרובות למקום מגוריכם היא תמיכה בעסקים מקומיים שכה חשובה בימים אלה.

אז שנתחיל במתכון?

דג בקראסט ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דג בקראסט ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים עבור 4 סועדים:

4 פילטים של דג אמנון טרי. בקשו מהדגאי שלכם (מוכר הדגים) להשאיר את העור על הפילטים. אם הפילטים קטנים – רכשו כמות כפולה. לכל סועד תכננו להגיד כ-200 גרם דג נטו.

שקית תפודים (תפוחי אדמה קטנה) – 4-5 לכל סועד

2 דלעת ערמונים (כל סועד יקבל מחצית)

בצל אחד גדול

4 פלפל שושקה (הזן המתוק והארוך)

כף מלח גס

6 כפות שמן זית

לקראסט:

6 כפות גרעיני חמניה

2 שיני שום שלמות

כוס עלי כוסברה

כוס עלי פטרוזיליה

כוס עלים נוספת לבחירתכם (בצל ירוק, בזיליקום)

חופן (100 גרם) שקדים (אפשר עם הקליפה) – או לחילופין קמח שקדים

כף חרדל דיזון (אפשר גם חרדל רגיל)

4-5 כפות שמן זית

רבע כפית מלח

להגשה

עלים לבחירתכם – החל מחסה סלנובה ועד עלי תרד או מיקרו בזיליקום

פלחי לימון טרי

הכל מתחיל בדג טרי. צילום: דביר בר
הכל מתחיל בדג טרי. צילום: דביר בר

אופן ההכנה:

חממו את התנור לחום של 220 מעלות. 

הניחו את גרעיני החמניה בכוס עם 2-3 כפות מים מהברז.

לשלב צלית הירקות למנה:

הניחו נייר אפיה על מגש אפיה ועליו הניחו במרווחים זה מזה את תפודי האדמה (רובם מגיעים כבר שטופים), את פלפל השושקה ובצל שלם קלוף וחתוך לרצועות של 1.5 ס״מ.

חצו את דלעות הערמונים לשניים לרוחבן, רוקנו את ליבת הדלעות מגרעינים וסיבים והניחו גם אותן בתבנית האפיה.

זלפו מעל לירקות מעט שמן זית, פזרו מלח גס מעל לירקות וקצת לצדדיהם והכניסו לתנור למשך 40-45 דקות.

כעת נתפנה להכנת קראסט ללא גלוטן:

למעבד מזון, הכניסו את כל עשבי התיבול (הכוסברה, הפטרוזליה, הבצל הירוק והבזיליקום). הוסיפו את שיני השום, רבע כפית מלח ואת שמן הזית וחרדל הדיג׳ון והפעילו את מעבד המזון כך שתקבלו מעין משחה גסה.

ֿבמידה ובחרתם להשתמש במתכון בשקדים טריים ולא בקמח שקדים, זה השלב להוסיף אותם למעבד המזון ובפועלת פולסים קצרה, לקצוץ אותם לתוך המשחה לשבבים קטנים ונגיסים והוציאו את כל תכולת מעבד המזון לקערה.

במידה ובחרתם להשתמש בקמח שקדים במתכון – הוציאו את המשחה שקיבלתם ממעבד המזון לקערה רחבה. הוסיפו לקערה את השקדים הטחונים וערבבו.

סננו את גרעיני החמניה שהשריתם במים והוסיפו אותם לקערה ובה משחת עשבי התיבול. הניחו בצד.

 

מנת דג נהדרת לחג בקלי קלות. צילום: דביר בר
מנת דג נהדרת לחג בקלי קלות. צילום: דביר בר

כאשר הירקות הצלויים מוכנים והם רכים (ניתן לבדוק באמצעות מזלג), הוציאו את תבנית האפיה מהתנור והניחו על הכיריים.

הורידו את חום התנור ל-180 מעלות.

הזיזו את הירקות לצידי התבנית והניחו את הדגים כאשר העור פונה אל נייר האפיה.

על כל פילה של דג, מרחו שכבה דקה ממשחת עשבי התיבול, השקדים וגרעיני החמחנה. ניתן להוסיף על המשחה עוד שבבי שקדים, ככל שאתם אוהבים קראנץ׳ יותר.

הכניסו את התבנית בחזרה לתנור למשך 10 דקות או עד שצבע הדג הופך ללבן.

הוציאו מהתנור, הגישו כל פילה (או שניים) של דג חם לצד לקט ירקות צלויים על מצע של חסה סלנובה או עלי תרד או מיקרו בזיליקום לבחירתכם.

בתאבון!

דביר

הכנתם דג בקראסט ללא גלוטן  מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

  • המתכון בשיתוף ובחסות ארגון מגדלי הדגים

להרשמה לניוזלטר של הבלוג לחצו כאן.

לאינסטגרם של דביר בר לחצו כאן.

להצטרפות לקבוצת הבלוג בפייסבוק לחצו כאן.

דג בקראסט ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דג בקראסט ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. חרדל לא כשר לפסח…לידיעתך.

    1. דביר בר

      היי מרים. ישנם חרדלים שכשרים לפסח. למותג Reine de Dijon למשל יש כזה וישנם עוד

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
דילוג לתוכן