עוגת בננה ללא גלוטן - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

עוגת בננה ללא גלוטן

עוגת בננה ללא גלוטן היא חד משמעית העוגה שהכי קל להכין, היא אחת הטעימות ביותר ואפשר גם להכין אותה מקמחי מקור ללא תערובות מוכנות מראש. כך תאפו בקלות בבית

לבננה יצא שם קצת לא הוגן. מצד אחד היא זמינה כל ימות השנה ויש לה ים של יתרונות בריאותיים (מסייעת לאיזון מערכת העצבים, תורמת לאיזון לחץ הדם ולשמירה על בריאות הלב, מסייעת להרגעה ועוד) ומצד שני, כולם רק מדקלמים שהיא טובה למצבי עצירות. בהחלט לא הוגן. 

וכאילו שזה לא מספיק, אז המתכון העיקרי שבו תמצאו בננה, חוץ מסלטי פירות ונניח קינוח בננה לוטי בתאילנד, הוא כעוגת בננה או לחם בננה שבינינו, מדובר בדיוק באותו מתכון. מה ההבדל? את עוגת הבננה המציאו ככל הנראה בסין ואת מה שמכונה ׳בננה ברד׳ (לחם בננה), מיתגו מחדש פילסברי סביב 1930. הכל עניין של יחסי ציבור. כמה הצליחו יחסי הציבור של המיתוג מחדש האמריקאי? לחם בננה מוביל בחיפושים ברשת יותר מכל מתכון לחם אחר. 

אז אחרי כזו הקדמה, אציין כי בעוד שניתן בהחלט להשתמש במתכון לעוגת בננה ללא גלוטן באחת מתערובות הקמחים הרב תכליתיים הנהדרים הנמכרים כיום בחנויות ובשירותי המשלוחים השונים, את המתכון שלי אלמד אתכם להכין מקמחי מקור, כך שתוכלו לדעת במדויק מה בדיוק יש בתוך העוגה שלכם, בלי תוספים ובלי אותיות לא ברורות על האריזה.

אז שנתחיל במתכון?

עוגת בננה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגת בננה ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים עבור עוגת בננה ללא גלוטן בתבנית בגודל 20X26 ס״מ (או 2 תבניות אינגליש קייק):

140 גרם קמח אורז – כוס אחת (אני השתמשתי באורז מלא אבל גם קמח אורז לבן יעשה את העבודה).

55 גרם קמח טפיוקה (או בשמו השני עמילן טפיוקה) – שהם חצי כוס.

50 גרם קמח שקדים / אבקת שקדים (חצי כוס).

3 בננות גדולות (או 4 בינוניות) בשלות מאד, מקולפות ומעוכות.

150 מ״ל / גרם שמן צמחי (שלושת רבעי כוס).

150 גרם סוכר חום (אפשר גם לבן אבל עדיף חום כהה) שהם שלושת רבעי כוס.

שקית אבקת אפיה.

קמצוץ מלח שולחן.

200 מ״ל יוגורט (גביע אחד). אוהבים טעם מעט חמצמץ כמוני? תשתמשו במקום יוגורט בשמנת חמוצה.

120 גרם ביצים (2 ביצים שלמות).

150 מ״ל / גרם סירופ מייפל (חצי כוס).

כפית תמצית וניל איכותית.

80 גרם שוקולד צ׳יפס (חצי כוס) – לא חובה.

לא אוהבים שוקולד צ׳יפס? (יש מישהו שלא אוהב??) אפשר להחליף אותם או להוסיף בנוסף אליהם 100 גרם אגוזי מלך שבורים – בערך כוס (דק או גס זה בהתאם לאיך אתם אוהבים אותם בעוגה שלכם).

עוגת בננה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגת בננה ללא גלוטן. צילום: דביר בר

הוראות ההכנה:

גם כאן, בדומה למתכון שלי לעוגת הגזר, מעצם כך שהשלב הראשון בהכנת עוגת הבננה הוא הדלקת התנור – ניתן ללמוד כמה מהירה היא הכנת העוגה וכמה מהר היא עתידה להכנס לתנור שלכם. אז הדליקו תנור לחום של 175 מעלות.

שמנו מראש היטב את התבנית / תבניות אליהן תצקו את בלילת העוגה. אני בחרתי להניח (כמו בתמונה) נייר אפיה בתבנית האפיה שלי ואת תחתיתה שימנתי קלות. הדבר מאפשר שליפה קלה של נייר האפיה ובה העוגה לשולחן הקינוחים ללא צורך בתבנית ופריסה קלה, נוחה ובטוחה יותר של העוגה.

גם כאן, בדיוק כמו שמכינים עוגת גזר, ישנם שלושה שלבי הכנה: איחוד הנוזלים, איחוד היבשים ולבסוף, בחישה של כל חלקי העוגה יחד.

בשלב הראשון ובקערה רחבה, הניחו את הביצים, הסוכר, תמצית הוניל, סירופ המייפל, תמצית הוניל, היוגורט (או השמנת החמוצה), השמן והבננות וערבבו היטב את תכולת הקערה עד קבלת בלילה אחידה. אתם יכולים כמובן להשאיר את הבננה קצת יותר גושית ויכולים לרסק אותה לחלוטין, החלטה שלכם שלא תשפיע דרמטית על העוגה.

הניחו את הקערה ובה הבלילה בצד.

בקערה נפרדת, אחדו בין קמח האורז, קמח הטפיוקה, אבקת האפיה, המלח וקמח השקדים ובעזרת כף, ערבבו לאט ובקצב את הקמחים זה בזה כך שתקבלו תערובת קמחים אחידה מקמחי מקור. 

מומלץ לשבץ בשוקולד צ׳יפס. צילום: דביר בר
מומלץ לשבץ בשוקולד צ׳יפס. צילום: דביר בר

את הקערה ובה תערובת הקמחים, שפכו לתוך הקערה ובה העיסה הנוזלית ובעזרת כף או מרית סיליקון, ערבבו את כל המרכיבים יחד כך שהקמחים יטמעו היטב בעיסה הנוזלית. משך הערבוב אמור לקחת כדקה וחצי.

שפכו את עיסת העוגה אל התבנית המשומנת ובעזרת מרית סיליקון, ודאו כי גובה העיסה אחידה לכל אורך התבנית / תבניות.

כעת, פזרו את השוקולד צ׳יפס באיזה אופן שתרצו מעל עיסת העוגה שכבר נמצאת בתבנית.

אתם יכולים להחליט לפזר את השוקולד צ׳יפס רק על חלק מהעוגה, או לחלק כך שיהיה יותר שוקולד צ׳יפס באזור מסוים ופחות באזור אחר. אתם יכולים גם לאחר פיזור השוקולד צ׳יפס ״להטביע״ את השוקולד צ׳יפס בתוך עיסת העוגה בתבנית כך שהוא יתגלה רק בשלב אכילת העוגה, ואתם יכולים לשלב כמוני, חלק .מהשוקולד צ׳יפס הוטבע בעוגה וחלק פוזר מעל והושאר שם כך שגם יראה מלמעלה בשלב ההגשה שלה. החלטה שלכם.

הכניסו את התבנית / תבניות לתנור כשהיא מונחת על רשת התנור בחלקו האמצעי של התנור.

משך אפיית העוגה: בין 35 ל-45 דקות, מאד תלוי בעוצמת התנור שלכם. כעבור 35 דקות, נעצו קיסם בלפחות 2 נקודות רחוקות זו מזו בעוגה וודאו כי פנים העוגה הוא בין יבש ללח. אם הקיסם עדיין רטוב – המשיכו לאפות את העוגה עוד מספר דקות.

כשהעוגה מסיימת להאפות, הוציאו אותה בעזרת כפפה יעודית לתנור מהתנור והניחו אותה להצטנן בטמפרטורת החדר למשך חצי שעה לפחות. העוגה תהיה לחה בשלב הזה ואישית – אני מעדיף לחתוך אותה רק בחלוף שעה לפחות.

כיצד לשמור על עוגת הבננה? אפשר לשמור אותה בקירור במקרר כ-5 ימים לפחות אולם עוגת בננה פחות כיף לאכול קרה מהמקרר ולכן ההמלצה שלי היא חימום קצר במיקרו של 15 שניות לפני הגשתה מהמקרר.

בתיאבון!

הכנתם עוגת בננה ללא הגלוטן? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

 

עוגת בננה מקמחי מקור. צילום: דביר בר
עוגת בננה מקמחי מקור. צילום: דביר בר
תמיד באה טוב. עוגה בחושה. צילום: דביר בר
תמיד באה טוב. עוגה בחושה. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 14 תגובות

  1. חלי

    נראה מעולה, תודה על המתכון.
    אם אני רוצה מקמח ללג מוכן ולא קמחי מקור, מה הכמות והאם יש העדפה לקמח מסוים?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      ניתן בהחלט להשתמש בקמח רב תכליתי ולא בקמחי מקור. הכמות היא 2 כוסות. רוב הקמחים דומים בערכים התזונתיים, זה של דגש קצת יותר טוב מאחרים
      ואם תרכשי מאתר כרמלה ב-139 ש״ח עד ה-15.5, גם תקבלי שקית של חצי קילו ממנו – במתנה. למימוש ההטבה יש לעשות את הקניות דרך הלינק הבא:
      https://bit.ly/carmelladvirbargf

  2. הילה

    הי, אפשר במקום קמח טפיוקה לשים קמח אחר?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      הי הילה. אפשר במקום קמח הטפיוקה קורנפלור או להוסיף מקמח השקדים

  3. מיכאלה

    מתכון מצוין. הכנתי ויצא מוצלח. מתוק מאוד למרות ששמתי פחות סוכר ממה שכתוב. אולי בגלל שהבננות היו מאוד בשלות.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף לקרוא!! תודה רבה!

  4. נעמי הצופה

    יש לי קמח רב תכליתי, קמח טף, קורנפלור וקמח שקדים האם אפשר להשתמש באלו במקום האורז והטפיוקה? באיזה כמויות (לא רוצה המון קמחים פתוחים מעדיפה לנצל את הקיימים)

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי נעמי. את המתכון עשיתי מהמקמחים המצוינים במתכון. אני לא יכול לתת כמויות מקמחים שונים, שמתנהגים אחרת באופן דרמטי במתכון שלא ניסיתי
      עם הקמחים שיש לך. צר לי

  5. רנית

    האם העוגה טובה גם להקפאה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      עוגות והקפאה זה לא משהו שאני ממליץ בדר״כ אבל כן, אפשר להקפיא, רצוי פרוס, ולהפשיר כמה שעות לפני הגשה

  6. מיטל

    מה אפשר במקום שמנת או יוגורט כדי שהעוגה לא תהיה חלבית ?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      אפשר שמנת צמחית

  7. דפי

    פשוט לא צריך סוכר. הבננות מתוקות ויש מייפל. הסוכר מיותר לגמרי בעיניי. עוגה כיפית, קלה וטעימה מאוד מאוד!!! תודה דביר.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      בתאבון!

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן