אוזני המן ללא גלוטן - דביר בר - עולם שלם ללא גלוטן

אוזני המן ללא גלוטן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

זה לא פורים בלי אוזני המן אז קבלו מתכון מושלם עבור אוזני המן ללא גלוטן סופר פריכות וטעימות. חג שמח

אפתח בוידוי: אוזני המן אף פעם לא היו העוגיות המועדפות עלי. קשה לי להסביר למה אבל איכשהו יש ברשימת העוגיות, לא מעט כאלה שברמה האישית, נמצאות גבוה יותר בסדר העדיפות, אם לציין כמה אז אפשר לנקוב בעוגיות שוקולד פאדג׳, עוגיות אלפחורס ואפילו עוגיות שוקולד צ׳יפס, אבל איכשהו אוזני המן ללא גלוטן לא היו הגילטי פלז׳ר שלי. 

אלא שככל שהתבגרתי, משהו בי דווקא כן משך אותי לעוגיות שצצות תמיד חודש לפני פורים ונעלמות כמה ימים אחרי תום החג, ועם הזמן, גם הגעתי למתכון שבעיני הוא המוצלח ביותר.

אז שנתחיל?

 

אוזני המן ללא גלוטן. צילום: דביר בר
אוזני המן ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים להכנת 20 אוזני המן ללא גלוטן:

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.

100 גרם (כוס פחות כף) אבקת סוכר

שתי כוסות (280 גרם) קמח רב תכליתי ללא גלוטן

כפית תמצית וניל

חצי כפית גרידת לימון (לא חובה)

ביצה

כפית (3 גרם) אבקת אפיה

חצי כפית (3 גרם) מלח

המצרכים למלית של אוזני המן:

500 גרם (קופסה) של ממרח תמרים או ממרח שוקולד בטמפרטורת החדר (או כל מילוי אחר לבחירתכם כמו פרג ועוד)

לקישוט: 4 כפות אבקת סוכר.

אופן ההכנה:

לקערת מיקסר או מעבד מזון נכניס את החמאה, הקמח ואבקת האפיה ובפעולה קצרה (במעבד המזון השתמשו בפעולת הפולסים) של כמה שניות (על מנת לא לחמם יותר מדי את החמאה) נקבל פירורי בצק.

הוסיפו את הביצה, תמצית הוניל, אבקת הסוכר, גרידת הלימון והמלח והמשיכו לעבד קלות עד לקבלת בצק אחיד ורך (פעולה שאמורה לקחת גם כן זמן קצר מאד, עיבוד ממושך תיצור בצק דביק מדי שיקשה בהמשך).

העבירו את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות בקורנפלור, עטפו אותו בניילון נצמד, שטחו אותו לכדי דיסקית רחבה והעבירו למקרר למשך שעה.

הכינו 2 תבניות אפיה שעל כל אחת – הניחו נייר אפיה.

לקראת תום מנוחת הבצק במקרר – הפעילו תנור לחום של 170 מעלות.

אוזני המן ללא גלוטן. צילום: דביר בר
בצק לאוזני המן ללא גלוטן. צילום: דביר בר

כאשר הבצק התקרר והתמצק, חתכו אותו בעזרת סכין או קלף לשניים. חלק אחד, השאירו עטוף במקרר ואילו את החלק השני, העבירו למשטח מקומח. קמחו מעט את הבצק גם בחלקו העליון וכן את המערוך ורדדו את הבצק לכדי מלבן בעובי של 4 מ״מ ובאורך של כ-30×40 ס״מ.

(טיפ: אם תרדדו את הבצק דק מדי, הדבר יקשה על יצירת מבנה אוזן ההמן וקיימת אפשרות שדפנות העוגיה יקרסו במהלך אפייתן)

בעזרת רינג משומן או כוס ששוליה דקים, קרצו מהבצק עשרה עיגולים בקוטר של 5 ס״מ. 

בעזרת כפית או שק זילוף, הניחו במרכז כל עיגול כפית מהמלית שבחרתם. 

הרטיבו מעט במים את אחת מאצבעותיכם ומרחו את המים על שולי העיגול. קפלו את הבצק לכדי אוזן המן, הדקו כך שהן לא יפתחו בזמן האפיה והעבירו אל נייר האפיה שהנחתם מבעוד מועד על מגש אפיה.

חזרו על פעולה זו עם שאר העיגולים עד לקבלת תבנית אפיה ובה 10 אזני המן.

העבירו לתנור החם למשך 10 דקות או עד שאזני ההמן מזהיבות קלות (אין צורך לחכות שיקבלו צבע חום, הדבר ישפיע על מידת הפריכות של העוגיה).

הוציאו מהתנור והניחו עד לצינון מלא במשך כחצי שעה.

חזרו על סדר הפעולות גם עם מחציתו השניה של הבצק.

קשטו מעט באבקת סוכר באמצעות מסננת צפופה.

הכנתם אוזני המן ללא גלוטן  מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

להרשמה לניוזלטר של הבלוג לחצו כאן.

לאינסטגרם של דביר בר לחצו כאן.

להצטרפות לקבוצת הבלוג בפייסבוק לחצו כאן.

אין פורים בלי אוזני המן. צילום: דביר בר
אין פורים בלי אוזני המן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

ניוקי קפרזה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מארח

ניוקי קפרזה ללא גלוטן

ניוקי קפרזה ללא גלוטן היא המאפה הכי טעים שאתם (עדיין) לא מכירים. דביר בר עם המתכון שמשלב שתי קלאסיקות איטלקיות, שלב אחר שלב

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. דביר שלום , אם אין לי אבקת סוכר זה בסדר לשים סוכר רגיל?

    1. דביר בר

      אפשרי אם כי המשקל יהיה שונה

  2. היי יש קמח כלשהו שאתה ממליץ עליו או שהכול טוב וגם האם אפשר שוקולד במקום פרג

    1. דביר בר

      כל קמח רב תכליתי ללא גלוטן

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן