זה לא פורים בלי אוזני המן אז קבלו מתכון מושלם עבור אוזני המן ללא גלוטן סופר פריכות וטעימות. חג שמח
לסרטון הדגמה של הכנת אוזני המן ללא גלוטן לחצו כאן >>>
הסוד מאחורי אוזני המן ללא גלוטן הוא בצק פריך מושלם, מלית מפנקת (אתם בעניין של שוקולד או ממרח תמרים?) וכמובן: אבקת סוכר.
אלו שבאמת אוהבים אוזני המן דואגים לא רק להכין אותן לקראת חג הפורים אלא גם בשאר ימות השנה, לפעמים בגרסה מתוקה ולפעמים בגרסה מלוחה כי בינינו? אין דבר כזה יותר מדי עוגיות.
אז שנתחיל במתכון?
לסרטון הדגמה של הכנת אוזני המן ללא גלוטן לחצו כאן >>>
המצרכים להכנת 20-30 אוזני המן ללא גלוטן (תלוי בקוטר העיגול שתיצרו)
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (טבעונים יוכלו להחליף את החמאה בנוטרינה או במחמאה)
50 גרם אבקת סוכר (כ-6 כפות)
שתי כוסות מידה (280 גרם) קמח רב תכליתי ללא גלוטן
כפית תמצית וניל
חצי כפית גרידת לימון (לא חובה)
ביצה (טבעונים – אפשר להחליף בכף רסק תפוחים)
4 כפות מים (לא בהכרח יהיה צורך שימו לב להוראות ההכנה)
כפית (3 גרם) אבקת אפיה
קמצוץ מלח
המצרכים למלית של אוזני המן:
500 גרם (קופסה) של ממרח תמרים או ממרח שוקולד בטמפרטורת החדר (או כל מילוי אחר לבחירתכם כמו פרג ועוד)
לקישוט: אבקת סוכר
לסרטון הדגמה של הכנת אוזני המן ללא גלוטן לחצו כאן >>>
אופן ההכנה:
למיקסר או למעבד מזון (אפשר גם בהכנה ידנית ) הכניסו את החמאה, הקמח ואבקת האפיה ובפעולה קצרה (במעבד המזון השתמשו בפעולת הפולסים) של כמה שניות (על מנת לא לחמם יותר מדי את החמאה) נקבל פירורי בצק.
הוסיפו את הביצה, תמצית הוניל, אבקת הסוכר, גרידת הלימון והמלח והמשיכו לעבד במספר פולסים נוספים את הבצק עד לקבלת בצק אחיד ורך.
במידה והבצק לא מתגבש לכם לכדי בצק, תוכלו להוסיף כמה כפות מים ולהמשיך לעבד מספר שניות את הבצק בפולסים קצרים.
ניילנו את הבצק בניילון נצמד ושטחו לצורת דיסקית. העבירו את הבצק למקרר למשך כשעה (אפשר עד 24 שעות).
הכינו 2 תבניות אפיה שעל כל אחת – הניחו נייר אפיה.
לקראת תום מנוחת הבצק במקרר – הפעילו תנור לחום של 175 מעלות.
כאשר הבצק התקרר והתמצק, חתכו אותו בעזרת סכין או קלף לשניים. חלק אחד, השאירו עטוף במקרר ואילו את החלק השני, העבירו למשטח מקומח היטב.
קמחו מעט את הבצק גם בחלקו העליון וכן את המערוך ורדדו את הבצק לכדי מלבן בעובי של 4 מ״מ ובאורך של כ-30×40 ס״מ.
חשוב: אם תרדדו את הבצק דק מדי, הדבר יקשה על יצירת מבנה אוזן ההמן וקיימת אפשרות שדפנות העוגיה יקרסו במהלך אפייתן). הקפידו לעבוד על משטח מקומח
לסרטון הדגמה של הכנת אוזני המן ללא גלוטן לחצו כאן >>>
בעזרת רינג משומן או כוס ששוליה דקים, קרצו מהבצק עשרה עיגולים בקוטר של 5 ס״מ.
בעזרת כפית או שק זילוף, הניחו במרכז כל עיגול כפית מהמלית שבחרתם.
הרטיבו מעט במים את אחת מאצבעותיכם ומרחו את המים על שולי העיגול. קפלו את הבצק לכדי אוזן המן, הדקו כך שהן לא יפתחו בזמן האפיה והעבירו אל נייר האפיה שהנחתם מבעוד מועד על מגש אפיה.
חזרו על פעולה זו עם שאר העיגולים עד לקבלת תבנית אפיה ובה 10 אוזני המן.
העבירו לתנור החם למשך 10 דקות או עד שאזני ההמן מקבלות גוון זהוב.
הוציאו מהתנור והניחו עד לצינון מלא במשך כחצי שעה.
חזרו על סדר הפעולות גם עם מחציתו השניה של הבצק.
קשטו מעט באבקת סוכר באמצעות מסננת צפופה.
הכנתם אוזני המן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!
להרשמה לניוזלטר של הבלוג לחצו כאן.
לאינסטגרם של דביר בר לחצו כאן.
להצטרפות לקבוצת הבלוג בפייסבוק לחצו כאן.
למתכון אוזני המן ללא גלוטן וללא סוכר – לחצו כאן.
לפוסט הזה יש 17 תגובות
דביר שלום , אם אין לי אבקת סוכר זה בסדר לשים סוכר רגיל?
אפשרי אם כי המשקל יהיה שונה
היי יש קמח כלשהו שאתה ממליץ עליו או שהכול טוב וגם האם אפשר שוקולד במקום פרג
כל קמח רב תכליתי ללא גלוטן
אפשר להשאיר במקרר לילה לפני האפייה?
כן
איך לשמור על הטריות ?
מקפיא או שמספיק קופסה אטומה ?
קופסה אטומה
הי אפשר מיפל במקום סוכר ?
כן
היי. מה הקמח המומלץ לאזני המן ?
אפשר עם פנריה ירוק / מולינו ירוק / שר פטיסרי מיקס סי ועוד
תודה רבההה
יוצא טוב גם עם קמח שקדים?
לא ניסיתי
הכנתי ויצאו פשוט מעולות. בחיים לא הייתי מנחשת שזה ללג, ממש טובות.
איזה כיף לקרוא