אוזני המן ללא גלוטן - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

אוזני המן ללא גלוטן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אין פורים בלי אוזני המן אז קבלו מתכון מושלם לאוזני המן סופר פריכות כמו שמעולם עוד לא טעמתם

מי שעוקב אחרי הבלוג שלי יודע שבמהלך 41 השנים שבהם אני חי עם צליאק, ״גנבתי״ לא מעט מוצרים עם גלוטן, במיוחד בתקופות בילדות שבהם לא היו תחליפים נטולי גלוטן והמעט שהיו, היו לא ממש אכילים.

עם השנים ועם התפתחות עולם הקמחים נטולי הגלוטן, החלו להמכר באופן טבעי גם מגוון אוזני המן ללא גלוטן אבל אלו לרוב קשים, ולאלו מאיתנו, כמוני שאוהבים עוגיות (ובהן גם אוזני המן) סופר פריכות, קשה ביותר למצוא בשוק מוצר תואם. כמה פריכים אני אוהב את אוזני ההמן שלי? למי מכם שיודע את מרקמה של עוגיית ה׳סבלה׳ (תרגום מצרפתית: חול) – אז כזה פריך! שממש כל ביס, יגרום לאוזן ההמן להתפורר לכם בפה גם בלי ללעוס אותה. במתכון הבא אני אלמד כיצד להכין אוזני המן ללא גלוטן שהן כאמור גם טעימות וגם סופר פריכות. 

לצורך המתכון, השתמשתי בקמח Mix c של חברת Schär שמותאם למוצרי פטיסרי שונים, מה שמבטיח הליך הכנה קצר ופשוט במיוחד. הקמח הזה מועשר בסיבים תזונתיים וללא תוספת סוכר או חומרים משמרים, לא משהו מובן מאליו כשמדברים על קמחים ללא גלוטן.

אז שנתחיל?

משלוח מנות ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים להכנת 20 יח׳ של אוזני המן:

שתי כוסות קמח Mix C של Schär.

חבילה של אבקת סוכר (100 גרם).

כף תמצית וניל.

גרידת לימון מלימון שלם.

ביצה אחת ועוד 2 חלמונים.

150 גרם חמאה קרה.

כפית אבקת אפיה.

רבע כפית שטוחה מלח.

המצרכים למלית של אוזני המן:

קופסה של ממרח תמרים או פרג למילוי או שוקולד למריחה לבחירתכם. אני השתעשעתי הפעם גם עם קופסת ממרח חלב (אפשר גם עם ממרח חלבה) שלו הוספתי ממש טיפה אחת של צבע מאכל לפי בחירתכם.

שלבי ההכנה:

לקערת מג׳ימיקס (או מיקסר עם וו גיטרה למי שאין) נכניס את הקמח, אבקת הסוכר, גרידת הלימון, אבקת האפיה, המלח ואת החמאה הקרה שהיא חתוכה לקוביות גסות.

ב-3 לחיצות פולסים במג׳ימיקס (או בערבוב של כדקה על מהירות בינונית במיקסר), נקבל בצק פירורי. שימו לב שלא לעבד את הבצק יותר מדי. עיבוד יתר של הבצק יהפוך אותו בהמשך לקשה לעבודה. 

בשלב זה, נוסיף את הביצה והחלמונים ואת תמצית הוניל ונערבב שוב אך גם הפעם, מעט מאד, רק עד שנראה שהביצים הוטמעו בבצק שלנו. בעזרת כף קיפול מסיליקון, נגרד את כל הבצק מהקערה ונגבש אותה לכדי כדור אחיד אותו נניח לקירור של לפחות שעתיים במקרר כשהוא עטוף ניילון נצמד. 

המצרכים לקרפ ללא גלוטן. צילום: דביר בר
בצק לאוזני המן ללא גלוטן. צילום: דביר בר

בשלב זה, בזמן שהבצק שלנו נח ומתקרר במקרר, נוודא שהמליות של אוזני ההמן שלנו מוכנות, בין אם החלטנו למרוח ממרח שוקולד המוכן מראש ובין אם החלטנו להכין מלית בעצמנו – מה שחשוב הוא שהמלית לא תהיה נוזלית או חמה אלא מגובשת מאד ובטמפרטורת החדר.

רגע לפני השלב הבא, הדליקו תנור בטמפרטורה של 180 מעלות.

את שלב בניית אוזני ההמן חשוב שנבצע בתנאים הבאים: כשהבצק קר, לא בטמפרטורת החדר, אלא קר! כמו כן, חשוב לבצע אותו מהר יחסית על מנת לשמור על הבצק קר והדבר האחרון: לעבוד על משטח מקומח ככל הניתן מאחר והבצק שלנו הוא דביק.

על נייר אפיה, נפזר קמח ללא גלוטן ליצירת משטח עבודה מקומח (בערך 2 כפות). על המשטח המקומח, נניח את הבצק שלנו שיצא מהמקרר ועליו, נפזר עוד קצת (ככף) קמח ללא גלוטן ועל כל זה, נניח עוד נייר אפיה.

בעזרת מערוך, נשטח את הבצק שלנו עד שנקבל בצק דק בעובי של כ-15 מ״מ (הבצק לא צריך להיות דק מדי כמו נייר כי יהיה לנו מאאאד קשה לעבוד עם בצק דק מדי אבל גם לא עבה מדי, כי בסופו של דבר אנחנו מייצרים עוגיה והיא צריכה להיות פריכה ונעימה למאכל). בתום רידוד הבצק, פזרו עוד כף קמח באופן מפוזר על המשטח שקיבלתם.

בצק לאוזני המן ללא גלוטן. צילום: דביר בר

בעזרת רינג בקוטר 8 ס״מ, ניצור עיגולים בבצק המקומח. בכל מרכז עיגול, נניח כפית גדושה במלית לבחירתנו. על הידיים שלכם להיות מקומחות ולא רטובות. לאחר שהנחתם את המלית במרכז העיגולים, סגרו והדקו היטב את אוזני ההמן בצורת משולש. שימו לב שאין חורים בקצוות שמהם המלית יכולה לנזול במהלך האפיה.

את אוזני ההמן הסגורות היטב, נרים בעדינות (אפשר בעזרת מרית) ונניח בתבנית שעליה הנחנו מבעוד מועד נייר אפיה. יש להשאיר מרווח של כ-2 ס״מ בין אוזן המן אחת לשניה.

המהדרין, יכניסו את התבנית למקרר לעוד כחצי שעה של קירור אבל אין חובה כזאת.

נכניס את התבנית לתנור לאפיה של כרבע שעה ב-180 מעלות או עד קבלת צבע זהוב בהיר ואחיד. עם תום האפיה, נוציא את התבנית לצינון בטמפרטורת החדר למשך כחצי שעה לפחות.

רגע לפני שאתם רצים להכין את אוזני ההמן הפריכות, ארגנתי בשיתוף חברת Schär מבצע מיוחד על הקמח המעולה שלהם לקוראי האתר שלי בלינק הזה.

במסגרת המבצע תוכלו ליהנות מקמח Schär המצוין כאן במתכון במחיר מיוחד: 2 אריזות (1 ק"ג כל יחידה), ב 40 ₪ בלבד (במקום 50 ₪). ההנחה תקפה ל-48 שעות בלבד. לקבלת ההטבה יש להקיש את קוד הקופון בסל הקניות: GFpurim

שיהיה בתיאבון!

אם הכנתם את אוזני ההמן ללא גלוטן אשמח אם תצלמו, ותעלו לרשת החברתית האהובה עליכם ותתייגו אותי שאראה ואוכל לפרגן לכם בחזרה. 

בתיאבון

דביר

  • המתכון בשיתוף ״ליב״ – יבואנית מוצרי Schär בישראל.
אוזני המן ללא גלוטן. צילום: דביר בר
משלוח מנות ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

פסטה בולונז ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מבשל

פסטה בולונז

פסטה בולונז היא לא רק מנה טעימה אלא גם קלה מאד להכנה. כך תכינו בבית שלב אחר שלב פסטה בולונז ללא גלוטן

קרא עוד »
בורקס גבינה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מבשל

בורקס גבינה

בורקס גבינה ללא גלוטן בגרסה חדשה לכבוד שבועות. כך תכינו בבית את הלהיט של החג: בורקס דפי אורז

קרא עוד »
לחמניות בשר. צילום: דביר בר
דביר מבשל

לחמניות בשר

לחמניות בשר הן מאפה שהוא ארוחה שלמה. קבלו מתכון עבור לחמניות בשר ללא גלוטן שלא תפסיקו להכין והצליאקים שלכם יתמכרו אליהן

קרא עוד »

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן