מטבעות פיצה ללא גלוטן - דביר בר / עולם שלם ללא גלוטן >>> הכנסו למתכון

מטבעות פיצה ללא גלוטן

במקום עוד כריך משעמם לבית הספר, למה שלא תשלחו את הילדים עם מטבעות פיצה ללא גלוטן? כן, קראתם נכון, ההסבר המלא כאן בפוסט

אין יום שבו אני לא נשאל על איזה לחם אני ממליץ להכין כריכים לבית הספר והתשובה שלי לא פעם, היא פשוט לא לשלוח את הילדים עם כריך אלא לחשוב מחוץ לקופסה. מה הכוונה מחוץ לקופסה? זה יכול להיות לחמניות ריקוטה, זה יכול להיות לחמניות מסקרפונה, אבל באותה נשימה, זה גם יכול להיות מטבעות פיצה ללא גלוטן.

זה השלב שבו רבים מכם/מכן מזדעקים מהמחשבה לתת לילדים מה שנתפס בעיני רבים כג׳אנק פוד לבית הספר אבל אם לנתח את זה בצורה קרה ושקולה, אין רחוק מזה מהאמת ואסביר:

רבים מכם שולחים את הילדים לבית הספר עם כריך ובו גבינה צהובה. ללא כל ירק או עשבי תיבול ובעיני אותם הורים, כריך שכזה, עדיף תזונתית מפיצה. ובכן, אני חולק עליכם. כשאני מכין מטבעות פיצה, אני משתמש בגבינת מוצרלה איכותית (לעיתים מגוררת, לעיתים פרוסות מוצרלה), אני משתמש בעגבניות מרוסקות מפחית שאין בהם שום חומרים משמרים או תוספים, אלא 100 אחוז עגבניות תמר, אני מוסיף עלי בזיליקום טריים ומעט תבלין אורגנו. עכשיו תגידו לי שכריך עם גבינה צהובה או נניח עם שוקולד למריחה, עדיף? 

אז שנתחיל במתכון עבור מטבעות פיצה ללא גלוטן?

מטבעות פיצה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
מטבעות פיצה ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים עבור 30 מטבעות פיצה ללא גלוטן:

כפית (4 גרם) שמרים יבשים

100 מ״ל מים

150 גרם תערובת קמח על בסיס עמילן חיטה ללא גלוטן או קמח רב תכליתי ללא גלוטן (לא כל תערובת מתאימה)

חצי כפית סוכר

כף שמן זית

רבע כפית מלח

על המטבעות:

150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת או פרוסות מוצרלה  (אני משתמש באלו של גד ומשתמש בשני הסוגים)

4-5 כפות עגבניות מרוסקות מפחית ללא חומרים משמרים

רבע כפית תבלין אורגנו (לא חובה)

לקישוט: 4-5 עלי בזיליקום טרי קצוצים לרצועות דקות

בצק ללא גלוטן שקל להכין. צילום: דביר בר
בצק ללא גלוטן שקל להכין. צילום: דביר בר

אופן ההכנה:

בקערה רחבה (ניתן גם במיקסר, ממש אין חובה), הניחו את המים והשמרים ובעזרת מטרפה ידנית או מזלג, ערבבו בין השניים עד קבלת מים בצבע עכור.

הוסיפו את הקמח ובעזרת יד עם או בלי כפפה, התחילו לערבב את חומרי הגלם. כעבור 2-3 דקות, אם העיסה נוזלית מדי לטעמכם, ניתן להוסיף כף קמח.

הוסיפו את הסוכר ושמן הזית והמשיכו בעיבוד הבצק עד להטעמה מלאה. כעבור דקת לישה, הוסיפו את המלח והמשיכו לעבד. ניתן לקמח מעט את הקמח במידה והוא דביק מדי עבורכם, ניתן גם להמשיך את פעולת הלישה על משטח מקומח קלות.

קמחו קלות קערה והניחו את הבצק בתוכה, כסו בניילון נצמד והניחו להתפחה בת שעה (אפשר גם בקערת המיקסר).

לקראת תום ההתפחה, הפעילו תנור לחום של 200-250 מעלות.

שמנו קלות עם מעט שמן זית, 2 ניירות אפיה. הניחו אחד מהם על משטח העבודה. הניחו את הבצק התפוח על נייר האפיה המשומן ואת הנייר השני, הניחו על הבצק כך שצידו המשומן – פוגש את הבצק.

רדדו את הבצק למלבן אחיד בגודלו של נייר האפיה.

כאשר הבצק מרודד באופן שווה על כל נייר האפיה, הסירו את נייר האפיה העליון והניחו אותו על תבנית אפיה. הניחו בצד.

בעזרת כוס אספרסו או עיגול קטן אחר, קרצו עיגולים קטנים של בצק והניחו אותם בתבנית האפיה שעליה נייר האפיה המשומן מהשלב הקודם.

כאשר המגש מתמלא מטבעות בצק, מרחו בעזרת כף, מעט רוטב עגבניות על כל אחד ממטבעות הבצק.

פזרו מעט גבינת מוצרלה, מגוררת או חתיכות של פרוסות מוצרלה על שכבת רוטב העגבניות.

תבלו במעט אורגנו.

 

 

 

 

 

 

נשנוש מושלם לבית הספר וגם כשמגיעים אורחים. צילום: דביר בר
נשנוש מושלם לבית הספר וגם כשמגיעים אורחים. צילום: דביר בר

את המגש ועליו מטבעות הפיצה העבירו לתנור למשך 6-7 דקות על חום גבוה עד שהגבינה מבעבעת וניתן לראות מעט בועות בצבע חום זהוב. הוציאו מהתנור והניחו למטבעות הפיצה להצטנן מעט.

עכשיו מגיע השלב הקשה שלא לטרוף את כולם אלא להניח אותם בקופסת האוכל של הילדים לבית הספר לצד שקית ובה פרי / ירק. 4-5 מטבעות שכאלה שקולות לכריך בית ספר סטנדרטי.

ניתן להגיש גם לאורחים על מגש או לחברים שבאים לשחק עם הילדים.

בתיאבון!!!

דביר

הכנתם לחמניות ריקוטה ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

לאינסטגרם של דביר בר לחצו כאן.

להצטרפות לקבוצת הבלוג בפייסבוק לחצו כאן.

מטבע פיצה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
מטבע פיצה ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 8 תגובות

  1. דנה דישון

    מולינו כחול מתאים פה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      כן

  2. ruti

    היי, דביר המתכון נראה מעולה וקל להכנה
    תודה רבה!!
    אפשר להקפיא את הטבעות?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. כן

  3. ליאת

    הי,
    קמח תמי רב תכליתי/שר B/מולינו ירוק יתאימו?
    נמנעים מקמח על בסיס עמילן חיטה
    תודה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. כן

  4. אלה

    נוטרה זן ירוק מתאים?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      בהחלט

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן