מאפינס גזר ללא גלוטן (טבעוני) - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

מאפינס גזר ללא גלוטן (טבעוני)

אתם עומדים להתמכר למאפינס גזר מושלמים שמוכנים בתוך 10 דקות בלבד!

אחת הדילמות של כל צליאקי היא ״מה לאכול על הבוקר?״. אז נכון, זו דילמה שמשותפת לכל אדם באשר הוא אלא שאצל צליאקים, נעדרת היכולת להיות ספונטנים ולקנות משהו בחוץ על הדרך לעבודה / ללימודים / לפגישות בגלל שברוב המקרים, לא נמצא מאפה איכותי וטרי כמעט בשום מקום ולכן ההערכות מראש היא חשובה, שלא לומר קריטית.

אחד הפתרונות שסיגלתי לעצמי הוא שבכל שבוע, אני מכין לעצמי נשנוש משביע שאותו אני יכול או לאכול בבוקר לצד הקפה או התה ושכמובן אני יכול לארוז ולקחת איתי לדרך ולאכול בדרך לפגישות או ביניהן. היתרון העצום של הכנת מגש של מאפינס גזר ללא גלוטן, הוא שאותו פתרון שסיגלתי לעצמי הוא לא רק טעים (חולה עוגות גזר!) אלא גם מהווה ממש ארוחת בוקר מאחר והוא מבוסס קוואקר (שיבולת שועל ללא גלוטן) שמכילה סיבים תזונתיים, פחמימות מורכבות, חלבונים וברזל. היתרון השני: הוא ממממש קל להכנה, עניין של 10 דקות עבודה ולתנור.

אז שנתחיל?

מאפינס גזר ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים להכנת 8 מאפינס גדולים או 10 בינוניים או 12 קטנים:

שתיים וחצי כוסות קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן.

כוס אחת של גזר מרוסק (כ-4 גזרים בינוניים)

כוס חלב סויה או חלב שקדים / אורז.

1 ס״מ ג׳ינג׳ר טרי כתוש.

2 כפות גדושות של רסק תפוחים.

שליש כוס שמן קוקוס.

כפית אבקת אפיה.

כפית סודה לשתיה.

תפוח אחד מרוסק בפומפיה (עדיף תפוח אדום)

חצי כפית אגוז מוסקט טחון.

חצי כפית שטוחה מלח.

חצי כוס מייפל.

כפית קינמון.

רבע כוס אגוזי מלח קצוצים גס.

המצרכים למאפינס גזר ללא גלוטן. צילום: דביר בר
הכנות למאפינס גזר ללא גלוטן. צילום: דביר בר

רגע לפני השלב הבא, חממו תנור לטמפרטורה של 170 מעלות על פעולת טורבו (חימום כלל התנור).

שלבי ההכנה:

כבר בשלב ההכנה הראשון תצטרכו לקבל החלטה מרקמית לגבי מאפינס הגזר שלכם: האם אתם אוהבים את המרקם אחיד או שכמוני, אתם אוהבים אותו מעט קראנצ׳י. ולמה אני מציין זאת? כי כבר בשלב זה, יהיו שיעדיפו לטחון במטחנת קפה או במג׳ימיקס או בכל קוצץ אחר את שיבולת השועל על מנת שזו תהיה אבקתית יותר. אני עשיתי לה ״חצי״ טחינה בפולס וחצי במג׳ימיקס.

בקערה גדולה, נניח את הנוזלים של המתכון (חלב הסויה או השקדים, את המייפל, את רסק התפוחים, את שמן הקוקוס ולהם נצרף את המלח, אבקת האפיה, הקינמון ואת הסודה לשתיה). נטרוף במטרפה את המרכיבים היטב עד שהם יטמעו כמה שניתן זה בזה.

לתערובת הנוזלית נצרף את הגזר, התפוח והג׳ינג׳ר המרוסקים וכמובן, את שיבולת השועל ללא הגלוטן. נערבב היטב את כל המרכיבים.

נשמן היטב בעזרת הידיים או נייר סופג ספוג בשמן קוקוס את תבנית המאפינס שלנו ונדחוס את המלית היטב לתחתית החורים שבתבנית.

רגע לפני שנסיים, נפזר מעל מאפין, רגע לפני שהם נכנסים לתנור, אגוזי מלך קצוצים ונהדק אותם מעט לתערובת.

וזהו, סיימנו! מכניסים את תבנית המאפינס גזר שלנו לתנור לחצי שעה על 170 מעלות. נבדוק לאחר 25 דקות באמצעות קיסם את מצב המאפינס שלנו.

שימו לב: מאפינס גזר, בדומה לעוגת גזר, לא אמורה להיות בעלת מרקם יבש כמו של עוגה בחושה אלא מעט יותר לחה בשל ריבוי הנוזלים והמרכיבים הלחים שלה. עם זאת, היא לא אמורה להיות רטובה. במידה ואתם רואים שהקיסם עדיין לח מדי, אך החלק העליון של המאפין כבר קיבל צבע זהוב יפה ואתם פוחדים שהוא ישחים מדי? הניחו נייר כסף מעל תבנית המאפינס והשאירו אותה עוד 10 דקות בתנור על 100 מעלות, כך שהמאפה ימשיך להאפות מבפנים אך לא ימשיך להשחים מלמעלה. 

כשהמאפינס מוכנים, הוציאו אותם מהתנור והניחו להם להצטנן בטמפרטורת החדר למשך רבע שעה לפחות (לא להתפתות ולפתוח אותם!).

אפשר להגיש עם אבקת סוכר מעל אבל בינינו? ממש אין צורך להעמיס בסוכר את המאפין הבריא הזה.

הכנתם גם את מאפין הגזר הזה? צלמו ושלחו לי או תייגו אותי באינסטגרם כדי שאראה ואוכל לפרגן לכם בחזרה!

בתיאבון!

* המתכון בשיתוף שטראוס 

מאפינס גזר ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 14 תגובות

  1. איילת

    הידעת ? עשרה אחוזים מהצליאקים רגישים גם לשיבולת שועל. מבאס, אבל לא נוכל להנות מהמתכון המגניב הזה….

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי איילת. מודע לעניין שיש צליאקים שרגישים לשיבולת שועל. יש באתר המון מתכונים שאפשר להכין גם בלעדיה וגם במתכון הזה, אפשר להחליף בקמח רב תכליתי ללא גלוטן אבל אישית אני מנסה לשחרר כמה שיותר קמחים מהמתכונים

  2. עמית

    היי, יעבוד גם אם אעשה כעוגה? נגיד בתבנית אינגליש קייק רגילה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי עמית, עקרונית כן, אבל שני דברים חשובים: זמן האפיה יצטרך להיות ממושך יותר מאחר והמסה תהיה בכלי גדול יותר שייקח יותר זמן עד שיאפה בכל חלקיו.
      ודבר שני שאני תמיד נוהג לומר: אני לא יודע בכמה זמן לומר לך להוסיף לאפיה מאחר ואני לא ניסיתי את האופציה הזו בעצמי. אני בעד שתוסיפי כל פעם עוד 5 דקות ותנעצי עם קיסם לראות שיבש
      וגם אחרי שנדמה לך שיבש לגמרי – לתת לזה עוד 5 דקות אפיה בתנור.

      1. עמית

        תודה רבה! נשמע מעולה😊

        1. Avatar photo
          דביר בר

          תודה לך!

  3. ענת

    היי, יצא ממש טוב.
    חייבת לציין שלא היה לי ברור אם לקצוץ את הגזר במג׳ימיקס או לגרד אותו במגררת. אז בקיצור אני גררתי במגררת דקה, ושמתי שתי כוסות גזר. יצא מעולה. טעים ומיוחד.
    שאלה החשובה : האם ניתן להקפיא אותם ? האם המרקם לא ישתנה ויהיה ממש לא טעים ? כי עד כמה שידוע לי מתכונים עם תפו״א יוצא לא טעים בהשפרה מהמקפיא. השאלה היא האם כמות התפו״א אכן משפיעה במקרה הזה, כי אין הרבה תפו״א

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ענת
      שמח לקרוא שיצא טוב! התוצאה די דומה הן במג׳ימיקס והן במגררת.
      אני חייב לומר שאני לא חסיד של הקפאת מאפים כי הטעם שלהם אחרי הקפאה אף פעם לא יוצאים אותו הדבר אבל אני מניח שזה אפשרי.
      להפשרה הייתי שם את המאפה כדקה וחצי במיקרוגל.

  4. חני רפאל

    שלום רציתי לשאול כיצד ניתן להכין מאפה זה לחולים סכרתיים?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי חני, אני לא סכרתי ולא בקיא בתחום התחליפים כך שאני לא האוטוריטה להמליץ על תחליפים. אני כן יודע שאפשר להמתיק באמצעות סילאן אם זה מתאים

  5. ציון

    היי, הכנתי פעם אחת והיה מעולה!
    רק שאלה, האם אפשר להכין עם שיבולת שועל רגילה ולא אינסטנט? נגמר לי האינסטנט אבל יש לי רגילה (גם גסה וגם דקה). האם המרקם ישתנה?
    תודה רבה!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ציון, אני לא מכיר שיבולת שועל לא דקה ללא גלוטן

  6. Keren

    הביס הראשון מלא טעם מריר של סודה שתייה ואבקת אפייה ואחכ
    מתרגלים לטעם.
    אנסה להוריד לחצי כפית מכל אבקה כדי להוריד את טעם הלוואי.
    המרקם טוב מאוד והחומרים טובים- יצליח עם חצי כמות חומרי התפחה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. האם ערבבת אותם היטב ופעלת בדיוק לפי המתכון. זה לא אמור להיות עם טעמי לוואי….

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן