הסלט המושלם - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

הסלט המושלם

כשצליאקים חשופים לא מעט גם למחלות כמו סכרת ומחלות לב עקב ריבוי נתרן וסוכר בתחליפים, חשוב לשלב בתפריט מנות בריאות, קלות שאפשר להכין בתוך כמה דקות. קבלו את הסלט המושלם

לפני שנגיע למתכון של הסלט המושלם, כדאי שנכיר בעובדות: צליאקים ומי שצורך את מרבית התחליפים ללא הגלוטן, חשופים יותר למחלות כמו סכרת ומחלות לב. ההסבר לכך נעוצה בעובדה שהמון מתחליפי הגלוטן, ״עשירים״ במרכיבים כמו נתרן (מלח) וסוכר (בכל מיני תצורות החל מהתצורה הרגילה שלו ודרך שלל עמילנים).

כפי שגם ציינתי ב׳מדריך הצליאק׳ שפרסמתי, לא פעם הרצון של הצליאקים לאכול מאכלים ״רגילים״ או תחליפים, ובטח ובטח של ההורים לצליאקים, למעשה פוגעים בסופו של דבר באותם הצליאקים שמרוב שימוש בתחליפים, נחשפים בכמויות לא מבוטלות לאותם מרכיבים לא בריאים.

אז מה עושים? במילה אחת: גיוון. אני אישית לא נמנע מתחליפי גלוטן כמו שניתן לראות כאן במתכונים שאני מפרסם אבל כן משתדל שלא לצרוך אותם כל יום וכן להכניס לתפריט היומי שלי מנות קלות, בריאות שמכילות כמה שיותר רכיבים לא מעובדים, כאלו שזמינים בטבע ולא נגעו בהם יותר מדי.

אז שנתחיל? 

לקט ירקות. ארוחה קלה. צילום: דביר בר
לקט ירקות. ארוחה קלה. צילום: דביר בר
הסלט המושלם. צילום: דביר בר
הסלט המושלם. צילום: דביר בר

המצרכים לסלט המושלם עבור 3 סועדים כמנה עיקרית או עבור 6-8 סועדים כתוספת:

שקית ירקות מוקפאים מעורבים של סנפרוסט (800 גרם)

לימון מחצי לימון.

חופן עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה)

50 גרם גרעיני חמניה קלופים.

50 גרם גרעיני דלעת קלופים.

חופן פיסטוקים קלופים.

חופן חמוציות במיץ תפוחים.

חופן שקדים מולבנים פרוסים.

2 כפות שמן זית.

קמצוץ מלח גס (אפשר גם מלח שולחן).

 

המצרכים לסלט המשולם. צילום: דביר בר
המצרכים לסלט המשולם. צילום: דביר בר

צילום: דביר בר

הוראות הכנה:

כמה פשוט להכין את הסלט המושלם? וואו, הכי פשוט, קל ומהיר שיש.

בלקט הירקות שבו השתמשתי במתכון הזה יש כבר את כל הירקות שתזדקקו להם למתכון כשהם כבר קצוצים ושטופים ומוכנים לאכילה: ברוקולי, שעועית ירוקה עדינה, אפונה עדינה, פולי סויה, אפונה מתוקה בתרמיל ובצל.

הפעולה היחידה שתצטרכו לעשות עם הירקות שתרכשו כלקט היא להקפיץ אותם אבל בדיוק שמונה דקות במחבת רגילה עם מעט שמן זית. אבל זהו, זו הפעולה היחידה שתצטרכו לעשות איתם. לאחר מכן הניחו אותם בקערה בצד.

על קרש חיתוך, קצצו את עלי הפטרוזיליה והכוסברה באופן גס או דק, כל אחד וטעמו הוא.

הניחו את גרעיני החמניה, גרעיני הדלעת, השקדים המולבנים והפיסטוקים על המחבת שהתפנתה מהירקות מעל ללהבת אש וקלו אותם במשך כ-2 דקות תוך שאתם כל הזמן מזיזים את המחבת קדימה ואחורה כך שאת חום הלהבה, יקבלו הגרעינים השונים מכל צדדיהם באופן שווה. כשהגרעינים מקבלים צבע זהוב בהיר, הם מוכנים, הסירו אותם מהאש והניחו בצלוחית לקרור.

סחטו את חצי הלימון מעל ללקט הירקות, הוסיפו את החמוציות, את כל הגרעינים שקליתם, את עשבי התיבול ואת שמן הזית והמלח הגס וערבבו היטב (אפשר בעזרת ידיים נקיות ואפשר בעזרת 2 כפות).

זהו. הסלט המושלם מוכן. אפשר לראות שכמעט לא נגעתי. הגישו בטמפרטורת החדר.

הכנתם את הסלט המושלם? אשמח שתצלמו ותשלחו לי תמונה שאראה ואוכל לשתף אצלי באינסטגרם ולפרגן לכם בחזרה.

בתיאבון.

דביר

  • המתכון בשיתוף סנפורוסט
ארוחה שלמה בעשר דקות. הסלט המושלם. צילום: דביר בר
ארוחה שלמה בעשר דקות. הסלט המושלם. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן