אושפלאו עוף בתוך שעתיים - המאכל הבוכרי הטעים בשיטת הכנה קלה ומעולה

אושפלאו עוף בתוך שעתיים

הסוד של אושפלאו עוף בתוך שעתיים וההבדל בין אושפלאו טוב למעולה טמון בשלב קירמול הבצל. קבלו את הטיפים לאושפלאו מושלם

רגע לפני שנצלול למתכון אושפלאו עוף בתוך שעתיים, ודאי תשאלו את עצמכם מה הקשר בין אושפלאו, טוב ככל שיהיה לבין בלוג שעוסק בצליאק וללא גלוטן. ובכן התשובה טמונה בתזונה מאוזנת, ואסביר.

צליאקים רבים ובני משפחותיהם, מפריזים לעיתים בצריכת תחליפים ללא גלוטן המבוססים תערובות ללא גלוטן לא פעם עד כדי כך שנעשה שימוש בתחליפים המושתתים על תערובות קמחים אלו בארוחות הבוקר, הצהריים והערב. זה גם המקום לומר: צריכה מוגברת של תחליפים ללא גלוטן שרובם מכילים כמויות לא מבוטלות של סוכר ומלח, איננה מומלצת תזונתית.

קיימת חשיבות רבה להקפיד על דיאטה מאוזנת, כזו שמכילה גם קטניות, ירקות, מוצרי חלב (למי שלא רגיש או טבעוני), ביצים (כנ״ל), בשר (למי שאינו טבעוני) ומוצרים נוספים שאינם תערובות מוכנות מראש. 

יתרון נוסף בתבשילים הוא שילוב של תבלינים שלרובם יתרונות תזונתיים מובהקים. בעבר בחרתי לשתף אתכם בתבשילים שלי כמו בצלים ממולאים, כרישה ממולאת ועוד.

הפעם, בחרתי לשתף אתכם באחת המנות האהובות עלי, אושפלאו בוכרי נהדר שאפשר לזלול בלי סוף, לא מסובך להכנה ושעם כמה טריקים, תגיעו למיצוי כל טעמי מרכיביו והוא יהפוך לאורח קבוע אצלכם בארוחות הבית.

אז שנתחיל? 

אושפלאו עוף בתוך שעתיים. צילום: דביר בר
אושפלאו עוף בתוך שעתיים. צילום: דביר בר

המצרכים עבור סיר משפחתי של אושפלאו עוף בתוך שעתיים (6 מנות):

800 גרם (4 כוסות) אורז עגול שטוף היטב ומושרה כשעה במים בטמפרטורת החדר.

8-10 שוקי עוף מנוקים מעור (אפשר גם נתחים אחרים לבחירתכם מבקר או מעוף).

70 מ״ל שמן (שליש כוס).

5 בצלים בינוניים קלופים ופרוסים לרצועות ברוחב סנטימטר אחד.

5 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לרצועות דקות (אני בחרתי לקצוץ, לא דק מדי, במעבד מזון)

3 כפות מלח.

2 כפות פלפל שחור גרוס ללא גלוטן.

שלושת רבעי כף כמון ללא גלוטן.

כפית צ׳ילי גרוס ללא גלוטן.

כף כוסברה יבשה ללא גלוטן.

2 ראשי שום שלמים (שטופים).

מים בהתאם לגודל הסיר בו בחרתם להכין את המנה.

תבשיל עוף ואורז. צילום: דביר בר
טעים וקל להכנה. צילום: דביר בר

צילום: דביר בר

הוראות הכנה עבור אושפלאו עוף בתוך שעתיים:

חממו את השמן בסיר והניחו עליו את השוקיים, טגנו על הכיריים את הבשר במשך כעשר דקות עד להחלפת צבע מעטפת הבשר. לאחר החלפת הצבע מכל צדדי השוקיים – הוציאו באמצעות מלקחיים את הבשר מהסיר והניחו בצד.

באותו הסיר, הניחו את הבצלים הפרוסים וטגנו אותם בשמן שנותר בסיר במשך כ-25 דקות לפחות תוך שאתם מערבבים באמצעות כף מעץ מפעם לפעם. קרמלו את הבצלים עד לקבלת צבע חום כהה. כאשר הבצלים מקבלים צבע חום כהה, הוסיפו את הגזרים החתוכים והמשיכו לקרמל למשך רבע שעה נוספת עד לריכוך הגזרים.

הוסיפו כף מלח, החזירו את השוקיים לסיר וערבבו היטב. הוסיפו את הכמון, הצ׳ילי הגרוס, את הכוסברה היבשה ושוב ערבבו היטב את תכולת הסיר.

הניחו במרכז הסיר את שני ראשי השום השלמים וכסו במים. הביאו לרתיחה ולאחר מכן הנמיכו את האש ובשלו על להבה קטנה במשך כחצי שעה. אין צורך לכסות את הסיר.

כעבור חצי שעה, הסירו את ראשי השום מהסיר והניחו אותם בצד. 

סננו היטב במסננת צפופה את האורז העגול המושרה והניחו אותו כשכבה אחידה מעל לכל שאר חלקי התבשיל תוך שאתם מהדקים בעזרת היד את שכבת האורז (לא לערבב עם שאר חלקי התבשיל).

מעל לאורז, פזרו באופן אחיד ככל הניתן 2 כפות מלח וכף פלפל שחור. החזירו את שני ראשי השום לסיר באופן הדוק בתוך שכבת האורז.

כסו במים בטמפרטורת החדר עד לכיסוי שכבת אורז.

בשלו במשך 10 דקות שבסיומם, לא תראו מים שמכסים את האורז. כעת, כסו את הסיר להמשך בישול של 45 דקות נוספות על להבה קטנה. 

כעבור 45 דקות, האושפלאו מוכן. השאירו את הסיר סגור ל-10 דקות נוספות.

להגשה, ערבבו את תכולת הסיר והגישו חם.

האושפלאו  יכול להשמר במקרר עד 48 שעות.

  • ניתן להוסיף בשלב הוספת הגזר גם צימוקים וגרגירי חומוס מבושלים לפי טעמכם.

בתיאבון.

דביר

הכנתם אושפלאו עוף בתוך שעתיים מהבלוג? אשמח שתצלמו ותשלחו לי את התמונות או תתייגו אותי במדיה שבה אתם מעלים את התמונות.

סבלנות הוא שם המשחק במנה הזו. צילום: דביר בר
סבלנות הוא שם המשחק במנה הזו. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 18 תגובות

  1. קרן רובין

    האם אפשר לסיים את הבישול בתנור ולא על להבה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי קרן, אפשר בחום של 200 מעלות למשך כשעה

  2. עדי

    הי, האם חובה אורז עגול או שאפשר גם אורז אחר?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי עדי. האורז המומלץ הוא אורז עגול. אורז אחר יעבוד אחרת

  3. טל

    הי דביר,

    הכנתי היום, יצא נפלא חוץ מזה שזה היה חריףףףף. בטח בשביל ילדים.
    פעם הבאה אפחית מהפלפל ואוותר על הצ'ילי.

    טל.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. איזה כיף. חריפות זה לגמרי עניין של טעם ואין חובה בכך

  4. ליאת

    המתכון חריף בהגזמה ברמה של צרבת

    1. Avatar photo
      דביר בר

      צר לי אולם מעולם לא קיבלתי משוב שכזה מהמתכון הזה או בכלל….הייתי בודק במקומך מה כל כך חריף לך שם….

  5. יעל

    מתכון מושלם!
    הכנתי כמה פעמים וכולם עפו על זה
    תודה
    אגב שמה רק חצי כפית פ.שחור
    כי לדעתי אחרת זה חריף

    1. Avatar photo
      דביר בר

      בתיאבון!

  6. מור

    פעם ראשונה שהכנתי אושפלאו שיצא מעולה ממש. הכנתי רק חצי מהכמוצ ותבלינים שמתי לפי העין. פצצה.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף!! פעם הבאה תמונה

  7. נועה

    הי, שאלה
    לאחר ששמים את האורז ומכסים במים רשום לבשל 10 דקות עד שאין מים. האם צריך לכסות את הסיר או לא?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      מכסה פתוח ובשלב שלאחר מכן רשום שיש לכסות את הסיר להמשך בישול על אש קטנה לפרק זמן ארוך יותר

  8. דפנה וייס

    האם ניתן להכין עד לפני השלב האחרון (של הבישול במשך 45 דקות), להכניס למקרר, ולהשלים את הבישול למוחרת?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי דפנה. לא…..

  9. שולמית

    זה לא הרבה מידי 3 כפטת מלח?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      לא לסיר כזה עם כמות כזו

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן