קרפ ללא גלוטן - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

קרפ ללא גלוטן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

כשאומרים קינוח חורף מפנק - אומרים קרפ ללא גלוטן במילוי מסקרפונה וסירופ שוקולד חם מעל. קבלו מתכון קליל לקינוח מושלם

בדיוק כמו שמרקים היא המנה הראשונה שעולה לנו בראש בכל פעם כשיורדות בחוץ כמה טיפות, כך בדיוק ישנם קינוחים שכיף להכין דווקא כשבחוץ גשום או סתם קריר ובא לנו להתפנק. כזו בדיוק היא מנת הקרפ ללא גלוטן. מדובר בקינוח חורפי מושלם שהוא גם מנחם, גם קל ממש להכנה ושמזמין אתכם למלא אותו בכל פעם במשהו אחר. יש מושלם מזה?

אז שנתחיל?

קרפ ללא גלוטן. מתכון. דביר בר
קרפ ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים להכנת 8 יח׳ של קרפים ללא גלוטן:

כוס ורבע קמח אורז

כוס חלב (אפשר גם סויה / חלב שקדים)

2 כפות אבקת סוכר

קופסת מסקרפונה של השף הלבן – 38% שומן (האריזה הורודה)

3 ביצים

2 כפות חמאה מומסת לתערובת הקרפ

כף  חמאה לשימון המחבת (לא מומלץ להחליף בשמן. החמאה מעניקה לקרפ מימד נוסף של טעמים)

המצרכים לטופינג של הפנקייק:

חצי חפיסת שוקולד (40-50 גרם).

כף חמאה.

שלבי ההכנה:

בקערה בינונית, נערבב יחד את קמח האורז, אבקת הסוכר, הביצים, החלב והחמאה המומסת עד לקבלת מרקם חלק, אחיד ונוזלי. חשוב שהמרקם שיתקבל יהיה דומה קרמי ולא מיימי מדי. 

במקביל, בסיר מתכת קטן, נניח את השוקולד, יחד עם כף חמאה, מעל לסיר נוסף ובו מים רותחים (בן מארי שנועד רק להמסת השוקולד, המים אינם חלק מהמתכון). כעבור 2-3 דקות, השוקולד שבסיר הקטן ימס ונערבב אותו עם החמאה עד לקבלת רוטב שוקולד חם. לאלו מכם שאוהבים טעם של קפה, ניתן להוסיף מעט תמצית קפה לשוקולד.

מצרכים לקרפ ללא גלוטן. wheatout.co.il
המצרכים לקרפ ללא גלוטן. צילום: דביר בר
קרפ ללא גלוטן. צילום: דביר בר

בשלב זה, נחמם מחבת דקה ככל הניתן (רצוי מחבת פנקייקים/קרפים) ונשמן אותה במעט חמאה. שימון המחבת היא פעולה שעושים פעם אחת בלבד או אחרי כל 5-6 קרפים.

בעזרת מצקת, נמזוג מחצית מתחולת כף המצקת מהבלילה של הקרפ במרכזה של המחבת. גודל קוטר הקרפ אמור להיות כ-15 ס״מ והבלילה אמורה להיות דקה, אחידה ולהתמצק בחלקה התחתון די מהר (כחצי דקה עד דקה). שימו לב שהשניות הראשונות קריטיות ויש ״לפזר״ את בלילת הקרפ כמה שיותר לכל צדדי המחבת כך שהקרפ יהיה כמה שיותר דקת. ישנו גם כלי עזר מעץ שנקרא מקל T (בשל צורתו) לביצוע פעולה זו ושניתן לרכוש בחנויות כלי בית מתמחות בעלות של כ-8-15 ש״ח.

אבל נחזור לבלילה: ברגע שהבלילה שעל המחבת אינה נוזלת יותר וצבעה זהוב בהיר, נהפוך את הקרפ בעזרת מרית שטוחה לעוד חצי דקה/דקה עד שהקרפ יבש משני הצדדים. נעביר את הקרפ לצלחת ונחזור על הפעולה עד שנסיים את כל הבלילה ונקבל ערימת קרפים דקים.

טיפ חשוב: להבה גדולה מדי, תגרום לחמאה להשרף ולקרפ לצאת בצבע חום כהה מדי על גבול השחור כתוצאה משריפת החמאה ועם הזמן, אתם פשוט תלמדו מהי עוצמת הלהבה הנכונה למחבת שלכם ולבלילה שלכם. על אותו משקל – להבה נמוכה מדי – עלולה לגרום לבלילה להיות מוכנה רק כעבור זמן ארוך מדי והקרפ יכול לצאת יבש מדי.

בשלב האחרון, נפרוש על צלחת קרפ אחד בכל פעם, ובעזרת על חצי מהקרפ גבינת מסקרפונה. הגבינה, בעלת מרקם שמנתי מפנק, תעניק לקרפ טעם עשיר. לאחר מריחת המסקרפונה, נגלגל את הקרפ כאשר ״הסגירה״ של הקרפ תעשה בצד של הגבינה כך שהיא משמשת למעשה גם כ״דבק״ לקצה הקרפ. נניח את הקרפ הסגור כשהסגירה שלו כלפי מטה, מה שימנע מהקרפ להפתח לפני ההגשה.

נחזור על פעולה זו עם כל הקרפים עד לקבלת צלחת עמוסת קרפים.

כעת, נמזוג את כל רוטב השוקולד על כל הקרפים כך שכל הקרפים יקבלו נגיעה נדיבה של רוטב שוקולד חמים ומפנק.

לאלו מכם שאוהבים אגוזים, ניתן גם לקצוץ חופן אגוזים באופן דק ולערבב אותם עם גבינת המסקרפונה בשלב מריחת הגבינה על הקרפים, לקבלת מרקם קראנצ׳י בקינוח החורפי שלנו.

אם הכנתם את הקרפ ללא גלוטן המושלם הזה, אשמח אם תצלמו, ותעלו לרשת החברתית האהובה עליכם ותייגו אותי שאראה ואוכל לפרגן לכם בחזרה. 

בתיאבון

דביר

  • המתכון בשיתוף ״השף הלבן״.
שלב מריחת המסקרפונה. קרפ ללא גלוטן. צילום: דביר בר
קרפ ללא גלוטן. צילום: דביר בר
קרפ ללא גלוטן. עולם שלם ללא גלוטן

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

דביר מבשל

בורקס דפי אורז

בורקס דפי אורז הוא לא רק ללא גלוטן, אלא גם ללא כמויות השמן. כך תכינו אותו בקלות בבית

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. ישנו מתכון כזה אך ללא מוצרי חלב?

    1. דביר בר

      היי
      אפשר להחליף את החלב במתכון בחלב סויה או חלב שקדים
      במקום החמאה לשימון – אפשר תחליפי חמאה (לא הייתי משתמש בשמן זית)
      ובמקום המילוי – אפשר להשתמש בכל מילוי שעולה על הדעת שאין בו מוצרי חלב החל ממרח שוקולד טבעוני ועד כל רעיון אחר

  2. היי,
    הקמח זה קמח אורז לבן?

    1. דביר בר

      היי. אכן כן

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן