קרפ ללא גלוטן - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

קרפ ללא גלוטן

כשאומרים קינוח מפנק - אומרים קרפ ללא גלוטן במילוי מסקרפונה וסירופ שוקולד חם מעל. קבלו מתכון קליל לקינוח מושלם

בדיוק כמו שמרקים היא המנה הראשונה שעולה לנו בראש בכל פעם כשיורדות בחוץ כמה טיפות, כך בדיוק ישנם קינוחים שכיף להכין דווקא כשבחוץ גשום או סתם קריר ובא לנו להתפנק. כזו בדיוק היא מנת קרפ ללא גלוטן. מדובר בקינוח חורפי מושלם שהוא גם מנחם, גם קל ממש להכנה ושמזמין אתכם למלא אותו בכל פעם במשהו אחר. יש מושלם מזה?

אז שנתחיל?

קרפ ללא גלוטן. מתכון. דביר בר
קרפ ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים להכנת 8 יח׳ של קרפים ללא גלוטן:

כוס ורבע קמח אורז או קמח רב תכליתי ללא גלוטן

כוס (240 מ״ל) חלב / משקה צמחי

2 כפות אבקת סוכר

3 ביצים

2 כפות חמאה מומסת (לתערובת) ועוד כף  לשימון המחבת (לא מומלץ להחליף בשמן. החמאה מעניקה לקרפ מימד נוסף של טעמים)

למלית:

גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה

המצרכים לטופינג של הפנקייק:

חצי חפיסה (50 גרם) שוקולד 

כף חמאה

שלבי ההכנה:

בקערה בינונית, נערבב יחד את הקמח, אבקת הסוכר, הביצים, החלב והחמאה המומסת עד לקבלת מרקם חלק, אחיד ונוזלי. חשוב שהמרקם שיתקבל יהיה דומה קרמי ולא מיימי מדי. 

במקביל, בסיר מתכת קטן, נניח את השוקולד, יחד עם כף חמאה, מעל לסיר נוסף ובו מים רותחים (בן מארי שנועד רק להמסת השוקולד, המים אינם חלק מהמתכון). כעבור 2-3 דקות, השוקולד שבסיר הקטן ימס ונערבב אותו עם החמאה עד לקבלת רוטב שוקולד חם. לאלו מכם שאוהבים טעם של קפה, ניתן להוסיף מעט תמצית קפה לשוקולד.

קרפ ללא גלוטן. צילום: דביר בר

בשלב זה, נחמם מחבת דקה ככל הניתן (רצוי מחבת פנקייקים/קרפים) ונשמן אותה במעט חמאה. שימון המחבת היא פעולה שעושים פעם אחת בלבד או אחרי כל 5-6 קרפים.

בעזרת מצקת, נמזוג מחצית מתחולת כף המצקת מהבלילה של הקרפ במרכזה של המחבת. גודל קוטר הקרפ אמור להיות כ-15 ס״מ והבלילה אמורה להיות דקה, אחידה ולהתמצק בחלקה התחתון די מהר (כחצי דקה עד דקה). שימו לב שהשניות הראשונות קריטיות ויש ״לפזר״ את בלילת הקרפ כמה שיותר לכל צדדי המחבת כך שהקרפ יהיה כמה שיותר דקת. ישנו גם כלי עזר מעץ שנקרא מקל T (בשל צורתו) לביצוע פעולה זו ושניתן לרכוש בחנויות כלי בית מתמחות בעלות של כ-8-15 ש״ח.

אבל נחזור לבלילה: ברגע שהבלילה שעל המחבת אינה נוזלת יותר וצבעה זהוב בהיר, נהפוך את הקרפ בעזרת מרית שטוחה לעוד חצי דקה/דקה עד שהקרפ יבש משני הצדדים. נעביר את הקרפ לצלחת ונחזור על הפעולה עד שנסיים את כל הבלילה ונקבל ערימת קרפים דקים.

טיפ חשוב: להבה גדולה מדי, תגרום לחמאה להשרף ולקרפ לצאת בצבע חום כהה מדי על גבול השחור כתוצאה משריפת החמאה ועם הזמן, אתם פשוט תלמדו מהי עוצמת הלהבה הנכונה למחבת שלכם ולבלילה שלכם. על אותו משקל – להבה נמוכה מדי – עלולה לגרום לבלילה להיות מוכנה רק כעבור זמן ארוך מדי והקרפ יכול לצאת יבש מדי.

בשלב האחרון, נפרוש על צלחת קרפ אחד בכל פעם, ובעזרת על חצי מהקרפ גבינת מסקרפונה. הגבינה, בעלת מרקם שמנתי מפנק, תעניק לקרפ טעם עשיר. לאחר מריחת המסקרפונה, נגלגל את הקרפ כאשר ״הסגירה״ של הקרפ תעשה בצד של הגבינה כך שהיא משמשת למעשה גם כ״דבק״ לקצה הקרפ. נניח את הקרפ הסגור כשהסגירה שלו כלפי מטה, מה שימנע מהקרפ להפתח לפני ההגשה.

נחזור על פעולה זו עם כל הקרפים עד לקבלת צלחת עמוסת קרפים.

כעת, נמזוג את כל רוטב השוקולד על כל הקרפים כך שכל הקרפים יקבלו נגיעה נדיבה של רוטב שוקולד חמים ומפנק.

לאלו מכם שאוהבים אגוזים, ניתן גם לקצוץ חופן אגוזים באופן דק ולערבב אותם עם גבינת המסקרפונה בשלב מריחת הגבינה על הקרפים, לקבלת מרקם קראנצ׳י בקינוח החורפי שלנו.

אם הכנתם את הקרפ ללא גלוטן המושלם הזה, אשמח אם תצלמו, ותעלו לרשת החברתית האהובה עליכם ותייגו אותי שאראה ואוכל לפרגן לכם בחזרה. 

בתיאבון

דביר

שלב מריחת המסקרפונה. קרפ ללא גלוטן. צילום: דביר בר
קרפ ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 20 תגובות

  1. לי

    ישנו מתכון כזה אך ללא מוצרי חלב?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי
      אפשר להחליף את החלב במתכון בחלב סויה או חלב שקדים
      במקום החמאה לשימון – אפשר תחליפי חמאה (לא הייתי משתמש בשמן זית)
      ובמקום המילוי – אפשר להשתמש בכל מילוי שעולה על הדעת שאין בו מוצרי חלב החל ממרח שוקולד טבעוני ועד כל רעיון אחר

    2. ישי

      משום מה החמאה המומסת לא מתערבבת טוב בבלילה שלי, ונשארת גושית.
      מה עשיתי לא נכון?

      1. Avatar photo
        דביר בר

        עדיף לערבב אותה עם נוזלים אחרים במתכון לפני

  2. טל

    היי,
    הקמח זה קמח אורז לבן?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. אכן כן

  3. מיכאלה

    מתכון נהדר, יצא מעולה. לא יאמן שזה ללא גלוטן. הוספתי קצת קמח שקדים

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף לקרוא!!! תודה רבה!

  4. ציפי

    במה ניתן להחליף את גבינת המסקרפונה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ציפי. המסקרפונה נועדה למילוי של הקרפ. אפשר כל מלית אחרת שאוהבים, החל ממלית שוקולד ועד גבינות אחרות למריחה שיש להן ״גוף״

  5. ענבל

    יש אפשרות להחליף את הקמח אורז לתחליף אחר? נגיד קמח תמי/כרגיל/ מולינו יעבדו גם?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ענבל. זה אמור לעבוד

  6. סיון

    היי,
    האם קמח רב תכליתי של שי של טבע יהיה טוב לקרפים?
    תודה מראש

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. לא ניסיתי אותו. אפשר לנסות תוך הוספת נוזלים במתכון בהדרגה ולראות איך הקמח מגיב ולהוסיף לפי צורך עוד (אם בכלל) תוך כדי ערבוב

  7. אורה

    היי רציתי לדעת האם יש אפשרות במקום קמח רב תכליתי לשים קמח מולינו?
    תודה רבה על המתכונים!!!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אורה, מולינו הירוק לגמרי נחשב רב תכליתי

  8. עקיבא

    שבוע טוב,
    הכנו את הקרפים עם קמח תמי כתום ורבע כוס קורנפלור, כמו במתכון של הוופל בלגי שלך,
    יצא מושלם!
    תודה רבה
    עקיבא

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף!

  9. ענת

    היי דביר,
    מה ההבדל בין מולינו ירוק לכחול?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. ישנם די הרבה פוסטים בקבוצות הפייסבוק על ההבדלים ביניהם, מציע לקרוא שם בהרחבה על הנושא ועל קמחים מבוססי עמילן חיטה ללא גלוטן

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן