קסדיה ללא גלוטן - דביר בר / עולם שלם ללא גלוטן - מתכונים ללא גלוטן

קסדיה ללא גלוטן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מיד אחרי הטאקו, קסדיה היא המנה המקסיקנית הכי פופולרית שיש. עכשיו, כשברשתות השיווק ניתן למצוא טורטיות תירס ללא גלוטן, לכם לא נשאר אלא להכין קסדיה ללא גלוטן. כך תכינו

רגע לפני שנכין קסדיה ללא גלוטן: ביוני 2016, ביקרנו רן, בעלי, ואני במקסיקו. רן עבד אז באחת ההפקות הטלויזיונית שהצטלמו שם ולקראת סוף הצילומים, חברתי אליו ויחד טיילנו בכמה מפנינות הטבע היפות ביותר שהיינו בהן (ההמלצה שלי: סאן כריסטובל ואיסלה מוחרס כמובן).

עבורי ועבור צליאקים רבים, מקסיקו היא גן עדן מאחר והמאכל הכי נפוץ שם הוא טורטיה מקמח תירס לבן, שמכינים בכל פינת רחוב על בסיס שעתי ובכל מסעדה או סופר, ניתן למצוא בתפריט מנות שמבוססות על אותה טורטיה מקמח תירס. אני חושב שהיו ימים שבהם פשוט אכלתי בוקר, צהריים וערב טאקו וטורטיות ללא גלוטן.

אחת המנות הפופולריות במקסיקו אותן מכינים מטורטיות תירס היא קסדיה. מדובר למעשה בסוג של טוסט אלא שבמקום לחם, משתמשים ב-2 עלי טורטיה.

רגע לפני המתכון אגיד שבימים אלו, מאד קל למצוא ברשתות השיווק טורטיות ללא גלוטן מבוססות קמח תירס כך שלא תתקשו יותר מדי בלהשיג את המצרך העיקרי להכנת המנה. תוקף המוצרים גם מספיק ארוך ובונוס נוסף: הטורטיות כשרות לפסח כך שבכיף ניתן להכין מהן מגוון מנות לשולחן החג ולימי חול המועד.

אז שנתחיל במתכון?

קסדיה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
קסדיה ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים עבור 3 מנות:

שקית טורטיות ללא גלוטן של וילי פוד (270 גרם – 6 טורטיות בשקית)

4 כפות שמן זית

חצי כוס (80 גרם) גרעיני תירס מתוק מקופסת שימורים

חצי כוס (80 גרם) זיתים מגולענים וקצוצים לרבעים

חצי בצל סגול קלוף וקצוץ דק

2 כוסות לא דחוסות (200 גרם) פתיתי גבינת מוצרלה

2 עגבניות קטנות קצוצות דק

אבוקדו גדול ובשל קלוף, מגולען ומעוך למחית

כוס עלי כוסברה מופרדים מגבעולים (לא חובה)

קמצוץ מלח

רבע פלפל אדום חריף קצוץ לטבעות דקות (לא חובה)

כשרה לפסח וזמינה כל השנה. צילום: דביר בר
כשרה לפסח וזמינה כל השנה. צילום: דביר בר

אופן ההכנה:

חממו כף שמן זית על מחבת רחבה. כשהשמן חמים, הניחו עלה טורטיה אחד וחממו אותו מספר שניות. הניחו עליו בזה אחר זה ובאופן שווה על פני כל הטורטיה תוספות לבחירתכם: רבע כוס פתיתי מוצרלה, כף זיתים, גרעיני תירס, מעט בצל סגול. על התוספות, פזרו עוד רבע כוס פתיתי מוצרלה.

כסו את המחבת בעזרת מכסה רחב כך שהאדים שיווצרו, יסייעו לזרז את פעולת התכת גבינת המוצרלה. המשיכו לחמם על להבה נמוכה ומכוסה במשך חצי דקה. 

כעבור חצי דקה, הרימו את המכסה והניחו על כל התוספות טורטיה נוספת ושוב כסו את המחבת. הניחו לטורטיה במשך חצי דקה.

בעזרת מרית, הדקו בעדינות את הטורטיות זו לזו ובפעולה איטית וזהירה, הפכו את הטורטיות והמלית שביניהן כך שהטורטיה שהיתה עד כה תחתונה, תהיה כעת עליונה. המשיכו בפעולת טיגון הטורטיות דקה נוספת עד שגם הטורטיה שכעת נמצאת עם הפנים מטה – תקבל חריכה קלה.

השתדלו שהמלית שבין הטורטיות לא תזלוג למחבת אלא תשאר לאורך כל הזמן בין שתי הטורטיות.

כעבור 2-3 דקות של טיגון בהם תהפכו שוב את הטורטיות לצד השני, וכששני הצדדים קיבלו חריכה וצבע זהוב-חום בהיר.

חזרו על הפעולות גם עם יתר הטורטיות כאשר לפני כל פעולה, מרחו את המחבת בכף שמן זית.

העבירו את הקסדיות למשטח עבודה יבש. בעזרת סכין, חתכו את הקסדיה העגולה ל-4 רבעים.

הגישו חם לצד ממרח האבוקדו עליו תפזרו עלי כוסברה קצוצים, קמצוץ מלח ועיגולי צ׳ילי דקיקים ובקערית נפרדת – עגבניות טריות קצוצות דק וקמצוץ מלח.

נהוג שכל סועד לוקח עם מזלג מעט מהמטבלים ומניח על הקסדיה שלו.

בתיאבון!

דביר

הכנתם קסדיה ללא גלוטן  מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

  • המתכון בשיתוף ובחסות וילי פוד

להרשמה לניוזלטר של הבלוג לחצו כאן.

לאינסטגרם של דביר בר לחצו כאן.

להצטרפות לקבוצת הבלוג בפייסבוק לחצו כאן.

טעימה כמו במקסיקו. קסדיה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
טעימה כמו במקסיקו. קסדיה ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

קרמבו ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מארח

קרמבו ללא גלוטן

קרמבו ללא גלוטן הוא לחלוטין קינוח שניתן להכין אצלכם בבית. השף קונדיטור אייל רווח מתארח בבלוג ומלמד גם אתכם כיצד להכין

קרא עוד »

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
דילוג לתוכן