קובה סלק ללא גלוטן של שאול בן אדרת - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

קובה סלק ללא גלוטן של שאול בן אדרת

לא תאמינו כמה קל להכין קובה סלק ללא גלוטן. שאול בן אדרת מתארח בWheatout

לא הספקתי לספר לשאול בן אדרת יותר מדי על האתר שלי והוא כבר היה בדרך אלי הביתה עם קופסה ובה המון קמחי מקור איכותיים מתוך מטרה ברורה שיחד נצליח לייצר את אחת המנות שאני הכי אוהב בעולם והיא קובה סלק ללא גלוטן.

שניה לפני המתכון עצמו רק אספר שאת שאול אני מכיר בערך 15 שנה כשהוא היה השף של מסעדת קימל הוותיקה ואני הייתי הדובר של חברת ההפקות, ענני תקשורת. לימים, שאול, יחד עם אשתו וחברתי הטובה ביותר, אורית בן אדרת, פתחו את מסעדות ״התרנגול הכחול״ ו״מיסטר אנס מיסיס לי״ הטעימות.

כמה ימים לפני ששאול הגיע הביתה אלי כדי שנכין ביחד קובה סלק ללא גלוטן, חיפשתי ברשת מתכונים כי עם יד על הלב, שנינו לא הכנו את המתכון הזה קודם לכן. בין המקומות בהם חיפשתי היתה בקבוצת צליאק בפייסבוק ושם נעו הגרסאות בין אורז טחון בשילוב עוף עבור המעטפת לבין אורז מעוך. חיפשתי פתרון אחר שיזכיר יותר את המקור.

לצורך המתכון שמיד תקראו כאן, עשינו שעטנז מכמה מתכונים וגם קצת אילתרנו, אבל התוצאה, היתה לא פחות ממושלמת ורן, בעלי, שטעם את המנה לאחר מכן, לא הצליח להבחין בין מנת הקובה סלק הרגילה (ששאול הביא לו בנפרד מהמסעדה) לבין המנה שהכנו ללא הגלוטן.

אז שנתחיל? 

המנה מחולקת לכמה שלבי הכנה: ישנו כמובן שלב הכנת מרק הסלק, ישנו שלב הכנת מלית הבשר וישנו שלב הכנת בצק הקובה עצמה. נשמע מורכב, אבל לא מאד.

שאול בן אדרת ודביר בר
קובה סלק ללא גלוטן. צילום: נמרוד סונדרס
המצרכים לקובה סלק ללא גלוטן
קובה סלק ללא גלוטן. צילום: נמרוד סונדרס

המצרכים לקובה סלק ללא גלוטן:

עבור מלית בשר הקובה:

1 בצל קצוץ 
כף שמן 
250 גרם בשר טחון 
50 גרם שומן כבש טחון 
חצי כפית מלח 
חצי כפית פלפל 
חצי כפית בהרט
חופן צנוברים
 

עבור בצק הקובה:

150 גרם קמח תירס לבן להכנת ארפה/טאקו (לא קמח תירס רגיל).
75 גרם קמח חומוס
75 גרם קמח טפיוקה
כף שמן 
שלושת רבעי כוס מים
 

עבור מרק הסלק:

1 בצל גדול קצוץ גס
3 כפות שמן זית 
50 גרם בשר שריר 
6 כוסות מים 
כפית מלח 
כפית סוכר 
מיץ מלימון שלם 
שתי כפות רסק עגבניות 
2 סלקים גדולים פרוסים לפרוסות
 

לשלב האחרון:

מיץ מלימון אחד 
חצי כוס נענע
 
בשלב הראשון נכין את עיסת בצק הקובה: את הקמחים נערבב יחד בקערה עם המים ונייצר תוך כדי ערבוב ידנית עיסה אחידה. העיסה אמורה להיות לחה ולא רטובה מדי. ניתן להוסיף מים במידה והיא יבשה מדי או קמח חומוס במידה והיא רטובה מדי. את העיסה נעביר למקרר למנוחה בת חצי שעה.
קובה סלק ללא גלוטן. צילום: נמרוד סונדרס
שאול בן אדרת מגלגל קובה סלק ללא גלוטן
קובה סלק ללא גלוטן. צילום: נמרוד סונדרס

צילום: דביר בר

בינתיים, נכין את מרק הקובה: במחבת משומנת נטגן את הבצל עד להזהבה, נוסיף את בשר השריר ואת יתר מרכיבי המרק ונבשל במשך חצי שעה על אש בינונית.  

בזמן שהבצק נח והמרק מתבשל, נכין את מלית הבשר: נטגן בצל עד להזהבה, נוסיף את הבשר ושומן הכבש ונטגן שתי דקות. לאחר מכן, נוסיף את יתר המרכיבים ונטגן עוד מספר דקות ונניח את המלית להצטנן בטמפרטורת החדר לרבע שעה. בשלב הזה, כל החלקים המרכיבים את המנה, אמורים להיות בטמפרטורה המתאימה להם עבור שלב הרכבת המנה. 

להכנת הקובה: תוך שאנחנו מקפידים לעבוד עם יד מעט רטובה, נבצע כדור ממלית הבצק, נפתח אותה עם היד השניה וניצור גומה במרכזו של הבצק ונמלא בכפית בשר ונאטום היטב את הבצק סביב הבשר. במידה ויש ״חורים״ בבצק, ניתן להשלים אותם עם מלית הבצק.
כשנסיים להכין את כדורי הקובות, נכניס אותם למרק ונבשל אותם עשרים דקות על אש נמוכה.

שניה לפני שזוללים, נסחט מיץ מלימון אחד לתוך הסיר ונפזר כוס נענע קצוצה.

נכון לא מסובך? נהדר, אז רוצו להכין ועשו טובה, תייגו אותי בפייסבוק או באינסטגרם כדי שאראה את המנות היפות שלכם. 

בתיאבון, דביר

הכנסת קובה סלק ללא גלוטן למרק הסלק
קובה סלק ללא גלוטן. צילום: נמרוד סונדרס
קובה סלק ללא גלוטן. צילום: נמרוד סונדרס
קובה סלק ללא גלוטן. צילום: נמרוד סונדרס
קובה סלק ללא גלוטן של שאול בן אדרת
קובה סלק ללא גלוטן. צילום: נמרוד סונדרס

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

בראוניז ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מבשל

בראוניז ללא גלוטן

יש פינוק שוקולדי טעים יותר מבראוניז ללא גלוטן? כנראה שלא. כך תכינו בקלות בראוניז ללא גלוטן אצלכם בבית משמונה מרכיבים בלבד

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 37 תגובות

  1. זכור לי שמאוד קשה להשיג את הקמח תירס הזה מחוץ לת"א,
    יש חנויות מומלצות?

    1. דביר בר

      היי עידן. חוץ משני מקומות שאני מכיר שמוכרים את הקמח בשוק הכרמל (באחת המכולות ובדוכן התאילנדי), מוכרים את הקמח גם בטרס פזוס בחולון ואני בטוח שבעוד מקומות שאני לא מכיר
      מצאתי שאפשר גם להזמין אותו באינטרנט באתר http://www.glutenfree-lifestyle.co.il/ ובאיזשהו מקום באינטרנט (לא יודע כמה עדכני) ראיתי שמוכרים גם בסניפי 4chef, לגעת באוכל ובמזרח מערב אבל הייתי בודק את זה טלפונית איתם

      1. יש גם בירושלים בשוק

        1. דביר בר

          יודעת לומר לי איפה בשוק?

    2. אפשרי גם קמח אורז במקום.
      ניסיתי יצא נהדר.

      1. דביר בר

        איזה כיף לקרוא! אני חייב לראות. אשמח מאד לתמונות לוואטסאפ 0545964737

  2. מה עושים עם בשר השריר? חותכים אותו לקוביות? מטגנים לפני שמכניסים לבישול בסיר? לא הכי הבנתי.

    1. דביר בר

      הבשר צריך להיות טחון
      לטגן אותו עד שישנה צבע. בערך 5 דקות

  3. אני לא גרה בארץ ואין לנו קמח תירס לבן- להמיר בקמח אורז רגיל?

    1. דביר בר

      היי. קמח תירס לבן שממנו עושים ארפה/טורטיות זמין במדינות רבות. אם אין להשיג – אפשר לשלב קמח טפיוקה או קמח אורז

  4. הי דביר!
    שתי שאלות- במצרכים של הבצק כתוב כף שמן ולא ראיתי איפה משתמשים בה. להוסיף לתערובת?
    דבר שני- בשר שריר למרק חתוך לקוביות? זה בעיקר בשביל הטעם נכון?

    1. דביר בר

      היי אילאיל. לגבי בשר השריר: הבשר צריך להיות טחון. יש לטגן אותו לפי המתכון עד שישנה צבע – בערך 5 דקות. כף השמן מיועדת לטיגון הבצל בשלב הכנת המלית. אשמח לראות תמונה של המנה שלך בסיומה. בהצלחה!! דביר

  5. כמה קובות אמורות לצאת?

    1. דביר בר

      כ20. תלוי מאד בגודל המעטפת שתיצור ובכמות המלית שתשים

  6. חברה שלי תמיד מתבאסת שהיא לא יכולה לאכול קובות. מחר אפתיע אותה ואכין לה. אשלח תמונות בכיף בהנחה שהמספר עדכני 🙂

    1. דביר בר

      היי שלום
      מתנצל על העיכוב המאוחר.
      כיף לקרוא שמצאת את המתכון שלי ככזה שבא לך להפתיע איתו את חברה שלך.
      איך יצא? המספר כמובן עדכני ואשמח לתמונות
      שבת שלום, דביר
      0545964737

  7. אשמח לשמוע על מילויים נוספים עבור מי שאינו אוכל בקר. תודה רבה!

    1. דביר בר

      היי לי
      מתנצל על העיכוב בתגובה. במקום המילוי הבשרי בקובה ניתן לעשות מילוי טבעוני שכולל:
      1 בצל, חתוך לקוביות קטנות, 1 גזר בינוני, מגורד, 2 כפות גרעיני חמניה קלויים
      1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים – לא קלויים, 1 כף רוטב סויה, 1/2 כפית מלח, 1 כפית כורכום
      4-5 שיני שום קצוצות.
      מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את יתר מרכיבי המילוי וממשיכים בטיגון תוך כדי עירבוב, במשך כ-10 דקות.
      את שאר המתכון מבצעים כפי שהוא מופיע

  8. מניחה שכן אבל אשאל ליצר ביטחון…אפשר להכין את הקובות ולבשל במרק קובה דלעת ולא סלק….

    1. דביר בר

      היי, מתנצל על המענה המאוחר. בהחלט אפשרי!! אשמח לתמונות. בהצלחה! דביר

  9. כמה אושר לקרוא המתכון הזה! כיף סוף סוף למצוא מתכון שמחליף סולת בקמחים לל״ג ! רצה לסבתא לעשות קובה אחרי שלוש שנים שלא נגעתי, בגלל הצליאק. התרגשות!

    1. דביר בר

      איזה כיף לי! אשמח מאד לקבל תמונות מהקובה שתכינו בעקבות המתכון. בהצלחה ובתיאבון!

  10. הי דביר. אצלנו בצד העיראקי היתה קובה סלק אדומה שהבצק שלה עשוי מאורז טחון, מים ותבלינים בלבד,
    וזה היה שונה לגמרי מהקובה שהבצק שלה היה תערובת של אותו אורז, עם בשר או – אצלנו העדיפו – עוף טחון.
    אז הראשונה, כשהצליחה, היתה יוצאת נפלאה. כשלא, היתה יוצאת בטון.
    האם לדעתך יש סיכוי שהכמויות האלה יתאימו לזה? תודה.

    1. דביר בר

      היי דרורה. האמת שאין לי מושג. כשאני מפרסם מתכון אני עומד מאחורי הכמויות והמרכיבים שבהם התנסיתי בלבד ולא יכול לערוב להצלחת המתכון עם מרכיבים שונים אבל אני דוגל בלנסות! רע זה לא יכול לצאת (:

  11. תודה!!! יצא אליפות!!!

    1. דביר בר

      איזה כיף!! תודה על השיתוף

  12. היי!
    יש אפשרות להשמיט את שומן הכבש מהמתכון? אני לא מחובבי השומן בבשר.
    תודה 🙂

    1. דביר בר

      היי הילה. בהחלט כן, לא יקרה כלום גם ללא זה. סתם עניין של הוספת טעם

  13. האם אפשר להכין את כדורי הקרובה ולהקפיא?

    1. דביר בר

      בהחלט. וכשתרצי להכין אותם, אין צורך להפשיר, ישר למרק החם ולבשל

  14. הכנתי קובות עם מרק במיה וקמח אורז במקום קמח תירס

  15. שלום
    מדוע אי אפשר להשתמש בקמח תירס רגיל ? מה ההבדל בין הרגיל לקמח להכנת הטאקו?

    1. דביר בר

      היי ריקי. קמח תירס לבן הוא קמח שמגיע מדרום אמריקה והוא קמח שטחון מאד מאד דק. קמח תירס יהיה פה מעט גרגירי מדי אם כי ניתן להשתמש בו אך התוצאה תהיה מעט שונה ממה שאני התכוונתי.
      דביר

  16. האם קורנפלור לא מחליף את קמח התירס הלבן?

    1. דביר בר

      היי גולדה, לא. האיכות, המרקם והטעם של קמח העשוי מתירס לבן שונה מהותית מקורנפלור שהוא עמילן תירס צהוב. לא יעבוד במתכון הזה

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן