לא תאמינו כמה קל להכין קובה סלק ללא גלוטן. שאול בן אדרת מתארח בWheatout
לא הספקתי לספר לשאול בן אדרת יותר מדי על האתר שלי והוא כבר היה בדרך אלי הביתה עם קופסה ובה המון קמחי מקור איכותיים מתוך מטרה ברורה שיחד נצליח לייצר את אחת המנות שאני הכי אוהב בעולם והיא קובה סלק ללא גלוטן.
שניה לפני המתכון עצמו רק אספר שאת שאול אני מכיר בערך 15 שנה כשהוא היה השף של מסעדת קימל הוותיקה ואני הייתי הדובר של חברת ההפקות, ענני תקשורת. לימים, שאול, יחד עם אשתו וחברתי הטובה ביותר, אורית בן אדרת, פתחו את מסעדות ״התרנגול הכחול״ ו״מיסטר אנס מיסיס לי״ הטעימות.
כמה ימים לפני ששאול הגיע הביתה אלי כדי שנכין ביחד קובה סלק ללא גלוטן, חיפשתי ברשת מתכונים כי עם יד על הלב, שנינו לא הכנו את המתכון הזה קודם לכן. בין המקומות בהם חיפשתי היתה בקבוצת צליאק בפייסבוק ושם נעו הגרסאות בין אורז טחון בשילוב עוף עבור המעטפת לבין אורז מעוך. חיפשתי פתרון אחר שיזכיר יותר את המקור.
לצורך המתכון שמיד תקראו כאן, עשינו שעטנז מכמה מתכונים וגם קצת אילתרנו, אבל התוצאה, היתה לא פחות ממושלמת ורן, בעלי, שטעם את המנה לאחר מכן, לא הצליח להבחין בין מנת הקובה סלק הרגילה (ששאול הביא לו בנפרד מהמסעדה) לבין המנה שהכנו ללא הגלוטן.
אז שנתחיל?
המנה מחולקת לכמה שלבי הכנה: ישנו כמובן שלב הכנת מרק הסלק, ישנו שלב הכנת מלית הבשר וישנו שלב הכנת בצק הקובה עצמה. נשמע מורכב, אבל לא מאד.


המצרכים לקובה סלק ללא גלוטן:
עבור מלית בשר הקובה:
עבור בצק הקובה:
75 גרם קמח חומוס
75 גרם קמח טפיוקה
עבור מרק הסלק:
לשלב האחרון:


צילום: דביר בר
בינתיים, נכין את מרק הקובה: במחבת משומנת נטגן את הבצל עד להזהבה, נוסיף את בשר השריר ואת יתר מרכיבי המרק ונבשל במשך חצי שעה על אש בינונית.
בזמן שהבצק נח והמרק מתבשל, נכין את מלית הבשר: נטגן בצל עד להזהבה, נוסיף את הבשר ושומן הכבש ונטגן שתי דקות. לאחר מכן, נוסיף את יתר המרכיבים ונטגן עוד מספר דקות ונניח את המלית להצטנן בטמפרטורת החדר לרבע שעה. בשלב הזה, כל החלקים המרכיבים את המנה, אמורים להיות בטמפרטורה המתאימה להם עבור שלב הרכבת המנה.
להכנת הקובה: תוך שאנחנו מקפידים לעבוד עם יד מעט רטובה, נבצע כדור ממלית הבצק, נפתח אותה עם היד השניה וניצור גומה במרכזו של הבצק ונמלא בכפית בשר ונאטום היטב את הבצק סביב הבשר. במידה ויש ״חורים״ בבצק, ניתן להשלים אותם עם מלית הבצק.
כשנסיים להכין את כדורי הקובות, נכניס אותם למרק ונבשל אותם עשרים דקות על אש נמוכה.
שניה לפני שזוללים, נסחט מיץ מלימון אחד לתוך הסיר ונפזר כוס נענע קצוצה.
נכון לא מסובך? נהדר, אז רוצו להכין ועשו טובה, תייגו אותי בפייסבוק או באינסטגרם כדי שאראה את המנות היפות שלכם.
בתיאבון, דביר



לפוסט הזה יש 37 תגובות
עידן
10 אוג 2018זכור לי שמאוד קשה להשיג את הקמח תירס הזה מחוץ לת"א,
יש חנויות מומלצות?
דביר בר
10 אוג 2018היי עידן. חוץ משני מקומות שאני מכיר שמוכרים את הקמח בשוק הכרמל (באחת המכולות ובדוכן התאילנדי), מוכרים את הקמח גם בטרס פזוס בחולון ואני בטוח שבעוד מקומות שאני לא מכיר
מצאתי שאפשר גם להזמין אותו באינטרנט באתר http://www.glutenfree-lifestyle.co.il/ ובאיזשהו מקום באינטרנט (לא יודע כמה עדכני) ראיתי שמוכרים גם בסניפי 4chef, לגעת באוכל ובמזרח מערב אבל הייתי בודק את זה טלפונית איתם
אביבה
24 אוג 2018יש גם בירושלים בשוק
דביר בר
24 אוג 2018יודעת לומר לי איפה בשוק?
מירי מירי
22 אוג 2018אפשרי גם קמח אורז במקום.
ניסיתי יצא נהדר.
דביר בר
22 אוג 2018איזה כיף לקרוא! אני חייב לראות. אשמח מאד לתמונות לוואטסאפ 0545964737
אביבה
24 אוג 2018מה עושים עם בשר השריר? חותכים אותו לקוביות? מטגנים לפני שמכניסים לבישול בסיר? לא הכי הבנתי.
דביר בר
24 אוג 2018הבשר צריך להיות טחון
לטגן אותו עד שישנה צבע. בערך 5 דקות
ולי
13 ספט 2018אני לא גרה בארץ ואין לנו קמח תירס לבן- להמיר בקמח אורז רגיל?
דביר בר
13 ספט 2018היי. קמח תירס לבן שממנו עושים ארפה/טורטיות זמין במדינות רבות. אם אין להשיג – אפשר לשלב קמח טפיוקה או קמח אורז
אילאיל
15 ספט 2018הי דביר!
שתי שאלות- במצרכים של הבצק כתוב כף שמן ולא ראיתי איפה משתמשים בה. להוסיף לתערובת?
דבר שני- בשר שריר למרק חתוך לקוביות? זה בעיקר בשביל הטעם נכון?
דביר בר
15 ספט 2018היי אילאיל. לגבי בשר השריר: הבשר צריך להיות טחון. יש לטגן אותו לפי המתכון עד שישנה צבע – בערך 5 דקות. כף השמן מיועדת לטיגון הבצל בשלב הכנת המלית. אשמח לראות תמונה של המנה שלך בסיומה. בהצלחה!! דביר
אלעד
16 ספט 2018כמה קובות אמורות לצאת?
דביר בר
16 ספט 2018כ20. תלוי מאד בגודל המעטפת שתיצור ובכמות המלית שתשים
שלום שושן
5 ינו 2019חברה שלי תמיד מתבאסת שהיא לא יכולה לאכול קובות. מחר אפתיע אותה ואכין לה. אשלח תמונות בכיף בהנחה שהמספר עדכני 🙂
דביר בר
12 ינו 2019היי שלום
מתנצל על העיכוב המאוחר.
כיף לקרוא שמצאת את המתכון שלי ככזה שבא לך להפתיע איתו את חברה שלך.
איך יצא? המספר כמובן עדכני ואשמח לתמונות
שבת שלום, דביר
0545964737
לי
7 ינו 2019אשמח לשמוע על מילויים נוספים עבור מי שאינו אוכל בקר. תודה רבה!
דביר בר
12 ינו 2019היי לי
מתנצל על העיכוב בתגובה. במקום המילוי הבשרי בקובה ניתן לעשות מילוי טבעוני שכולל:
1 בצל, חתוך לקוביות קטנות, 1 גזר בינוני, מגורד, 2 כפות גרעיני חמניה קלויים
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים – לא קלויים, 1 כף רוטב סויה, 1/2 כפית מלח, 1 כפית כורכום
4-5 שיני שום קצוצות.
מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את יתר מרכיבי המילוי וממשיכים בטיגון תוך כדי עירבוב, במשך כ-10 דקות.
את שאר המתכון מבצעים כפי שהוא מופיע
תהילה
26 ינו 2019מניחה שכן אבל אשאל ליצר ביטחון…אפשר להכין את הקובות ולבשל במרק קובה דלעת ולא סלק….
דביר בר
1 פבר 2019היי, מתנצל על המענה המאוחר. בהחלט אפשרי!! אשמח לתמונות. בהצלחה! דביר
יובל
8 מרץ 2019כמה אושר לקרוא המתכון הזה! כיף סוף סוף למצוא מתכון שמחליף סולת בקמחים לל״ג ! רצה לסבתא לעשות קובה אחרי שלוש שנים שלא נגעתי, בגלל הצליאק. התרגשות!
דביר בר
8 מרץ 2019איזה כיף לי! אשמח מאד לקבל תמונות מהקובה שתכינו בעקבות המתכון. בהצלחה ובתיאבון!
דרורה
10 מרץ 2019הי דביר. אצלנו בצד העיראקי היתה קובה סלק אדומה שהבצק שלה עשוי מאורז טחון, מים ותבלינים בלבד,
וזה היה שונה לגמרי מהקובה שהבצק שלה היה תערובת של אותו אורז, עם בשר או – אצלנו העדיפו – עוף טחון.
אז הראשונה, כשהצליחה, היתה יוצאת נפלאה. כשלא, היתה יוצאת בטון.
האם לדעתך יש סיכוי שהכמויות האלה יתאימו לזה? תודה.
דביר בר
13 מרץ 2019היי דרורה. האמת שאין לי מושג. כשאני מפרסם מתכון אני עומד מאחורי הכמויות והמרכיבים שבהם התנסיתי בלבד ולא יכול לערוב להצלחת המתכון עם מרכיבים שונים אבל אני דוגל בלנסות! רע זה לא יכול לצאת (:
ליאת לוי
5 אפר 2019תודה!!! יצא אליפות!!!
דביר בר
12 אפר 2019איזה כיף!! תודה על השיתוף
הילה
7 אפר 2019היי!
יש אפשרות להשמיט את שומן הכבש מהמתכון? אני לא מחובבי השומן בבשר.
תודה 🙂
דביר בר
12 אפר 2019היי הילה. בהחלט כן, לא יקרה כלום גם ללא זה. סתם עניין של הוספת טעם
רעות
8 מאי 2019האם אפשר להכין את כדורי הקרובה ולהקפיא?
דביר בר
9 מאי 2019בהחלט. וכשתרצי להכין אותם, אין צורך להפשיר, ישר למרק החם ולבשל
ענת
4 אוג 2019הכנתי קובות עם מרק במיה וקמח אורז במקום קמח תירס
פינגבק: מוסקה ללא גלוטן וללא חצילים - זהר לוסטיגר-בשן מתארחת - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר
פינגבק: עוגת מספרים ללא גלוטן - סיגלוגה מתארחת - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר
ריקי
29 אוג 2019שלום
מדוע אי אפשר להשתמש בקמח תירס רגיל ? מה ההבדל בין הרגיל לקמח להכנת הטאקו?
דביר בר
8 ספט 2019היי ריקי. קמח תירס לבן הוא קמח שמגיע מדרום אמריקה והוא קמח שטחון מאד מאד דק. קמח תירס יהיה פה מעט גרגירי מדי אם כי ניתן להשתמש בו אך התוצאה תהיה מעט שונה ממה שאני התכוונתי.
דביר
גולדה
11 ספט 2019האם קורנפלור לא מחליף את קמח התירס הלבן?
דביר בר
13 ספט 2019היי גולדה, לא. האיכות, המרקם והטעם של קמח העשוי מתירס לבן שונה מהותית מקורנפלור שהוא עמילן תירס צהוב. לא יעבוד במתכון הזה