קובה סלק ללא גלוטן - שאול בן אדרת עם גרסה ללא גלוטן למנה הכי שווה שיש

קובה סלק ללא גלוטן

לא תאמינו כמה קל להכין קובה סלק ללא גלוטן. שאול בן אדרת מתארח בWheatout

לא הספקתי לספר לשאול בן אדרת יותר מדי על האתר שלי והוא כבר היה בדרך אלי הביתה עם קופסה ובה המון קמחי מקור איכותיים מתוך מטרה ברורה שיחד נצליח לייצר את אחת המנות שאני הכי אוהב בעולם: קובה סלק ללא גלוטן.

שניה לפני המתכון עצמו רק אספר שאת שאול אני מכיר בערך 15 שנה כשהוא היה השף של מסעדת קימל הוותיקה ואני הייתי הדובר של חברת ההפקות, ענני תקשורת. לימים, שאול, יחד עם אשתו וחברתי הטובה ביותר, אורית בן אדרת, פתחו את מסעדות ״התרנגול הכחול״ ו״מיסטר אנס מיסיס לי״ הטעימות.

כמה ימים לפני ששאול הגיע הביתה אלי כדי שנכין ביחד את המנה, חיפשתי ברשת מתכונים כי עם יד על הלב, שנינו לא הכנו את המתכון הזה קודם לכן. בין המקומות בהם חיפשתי היתה בקבוצת צליאק בפייסבוק ושם נעו הגרסאות בין אורז טחון בשילוב עוף עבור המעטפת לבין אורז מעוך. חיפשתי פתרון אחר שיזכיר יותר את המקור.

לצורך המתכון שמיד תקראו כאן, עשינו שעטנז מכמה מתכונים וגם קצת אילתרנו, אבל התוצאה, היתה לא פחות ממושלמת ורן, בעלי, שטעם את המנה לאחר מכן, לא הצליח להבחין בין מנת הקובה סלק הרגילה (ששאול הביא לו בנפרד מהמסעדה) לבין המנה שהכנו ללא הגלוטן.

אז שנתחיל? 

המנה מחולקת לכמה שלבי הכנה: ישנו כמובן שלב הכנת מרק הסלק, ישנו שלב הכנת מלית הבשר וישנו שלב הכנת בצק הקובה עצמה. נשמע מורכב, אבל לא מאד.

קובה סלק ללא גלוטן. צילום: נמרוד סונדרס
קובה סלק ללא גלוטן. צילום: נמרוד סונדרס
שאול בן אדרת ודביר בר
קובה סלק ללא גלוטן. צילום: נמרוד סונדרס
המצרכים למנה. צילום: נמרוד סונדרס
המצרכים למנה. צילום: נמרוד סונדרס

המצרכים לקובה סלק ללא גלוטן:

עבור מלית בשר הקובה:

1 בצל קצוץ 
כף שמן 
250 גרם בשר טחון 
50 גרם שומן כבש טחון 
חצי כפית מלח 
חצי כפית פלפל 
חצי כפית בהרט
חופן צנוברים
 

עבור בצק הקובה:

150 גרם קמח תירס לבן להכנת ארפה/טאקו (לא קמח תירס רגיל).
75 גרם קמח חומוס
75 גרם קמח טפיוקה
כף שמן 
שלושת רבעי כוס מים
 

עבור מרק הסלק:

1 בצל גדול קצוץ גס
3 כפות שמן זית 
50 גרם בשר שריר 
6 כוסות מים 
כפית מלח 
כפית סוכר 
מיץ מלימון שלם 
שתי כפות רסק עגבניות 
2 סלקים גדולים פרוסים לפרוסות
 

לשלב האחרון:

מיץ מלימון אחד 
חצי כוס נענע
 
בשלב הראשון נכין את עיסת בצק הקובה: את הקמחים נערבב יחד בקערה עם המים ונייצר תוך כדי ערבוב ידנית עיסה אחידה. העיסה אמורה להיות לחה ולא רטובה מדי. ניתן להוסיף מים במידה והיא יבשה מדי או קמח חומוס במידה והיא רטובה מדי. את העיסה נעביר למקרר למנוחה בת חצי שעה.
ריפוי בעיסוק. מילוי הקובה. צילום: נמרוד סונדרס
ריפוי בעיסוק. מילוי הקובה. צילום: נמרוד סונדרס
שאול בן אדרת. צילום: נמרוד סונדרס
שאול בן אדרת. צילום: נמרוד סונדרס

צילום: דביר בר

בינתיים, נכין את מרק הקובה: במחבת משומנת נטגן את הבצל עד להזהבה, נוסיף את בשר השריר ואת יתר מרכיבי המרק ונבשל במשך חצי שעה על אש בינונית.  

בזמן שהבצק נח והמרק מתבשל, נכין את מלית הבשר: נטגן בצל עד להזהבה, נוסיף את הבשר ושומן הכבש ונטגן שתי דקות. לאחר מכן, נוסיף את יתר המרכיבים ונטגן עוד מספר דקות ונניח את המלית להצטנן בטמפרטורת החדר לרבע שעה. בשלב הזה, כל החלקים המרכיבים את המנה, אמורים להיות בטמפרטורה המתאימה להם עבור שלב הרכבת המנה. 

להכנת הקובה: תוך שאנחנו מקפידים לעבוד עם יד מעט רטובה, נבצע כדור ממלית הבצק, נפתח אותה עם היד השניה וניצור גומה במרכזו של הבצק ונמלא בכפית בשר ונאטום היטב את הבצק סביב הבשר. במידה ויש ״חורים״ בבצק, ניתן להשלים אותם עם מלית הבצק.
כשנסיים להכין את כדורי הקובות, נכניס אותם למרק ונבשל אותם עשרים דקות על אש נמוכה.

שניה לפני שזוללים, נסחט מיץ מלימון אחד לתוך הסיר ונפזר כוס נענע קצוצה.

נכון לא מסובך? נהדר, אז רוצו להכין ועשו טובה, תייגו אותי בפייסבוק או באינסטגרם כדי שאראה את המנות היפות שלכם. 

בתיאבון, דביר

קובה סלק ללא גלוטן. צילום: נמרוד סונדרס
מבט בפנים על הקובה. צילום: נמרוד סונדרס

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 84 תגובות

  1. עידן

    זכור לי שמאוד קשה להשיג את הקמח תירס הזה מחוץ לת"א,
    יש חנויות מומלצות?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי עידן. חוץ משני מקומות שאני מכיר שמוכרים את הקמח בשוק הכרמל (באחת המכולות ובדוכן התאילנדי), מוכרים את הקמח גם בטרס פזוס בחולון ואני בטוח שבעוד מקומות שאני לא מכיר
      מצאתי שאפשר גם להזמין אותו באינטרנט באתר http://www.glutenfree-lifestyle.co.il/ ובאיזשהו מקום באינטרנט (לא יודע כמה עדכני) ראיתי שמוכרים גם בסניפי 4chef, לגעת באוכל ובמזרח מערב אבל הייתי בודק את זה טלפונית איתם

      1. אביבה

        יש גם בירושלים בשוק

        1. Avatar photo
          דביר בר

          יודעת לומר לי איפה בשוק?

    2. מירי מירי

      אפשרי גם קמח אורז במקום.
      ניסיתי יצא נהדר.

      1. Avatar photo
        דביר בר

        איזה כיף לקרוא! אני חייב לראות. אשמח מאד לתמונות לוואטסאפ 0545964737

    3. רחלי

      הי נשמע מעולה ממש אנסה להכין.רק לא הבנתי..לאחר שטענתי את הבשר שריר..מה אני עושה איתו?

      1. Avatar photo
        דביר בר

        היי רחלי, הכל רשום במתכון, לקרוא היטב

    4. מירה

      הבצק מתפרק. עבדתי עם ידיים רטובות ניסיתי כל מיני טכניקות ולא נדבק טוב כמו בצק עם גלוטן.

      1. Avatar photo
        דביר בר

        היי מירה. מהתגובה אני לא לגמרי מבין איפה נעשתה הטעות אבל אני מציע בחום גם לשקול את הקמחים וגם להשתמש בדיוק בקמחים שרשום במתכון
        המתכון הזה נוסה לא רק על ידי אלא על ידי מאות עוקבים כאן בבלוג והוא תמיד מצליח. לפעמים אנחנו מפספסים משהו בקריאה ובביצוע של המתכון ולא יוצא לנו בדיוק
        אבל מבטיח לך שאם הולכים לפי ההנחיות יוצא קובה מושלם כמו בתמונות. אל תתייאשי!!
        דביר

    5. אפרת

      שלום , אשמח לשמוע על תחליף לקמח התירס למי שלא אוכלת כלל פחממה – קמח עדשים אדומות /קמח סויה/ קקמח שקדים , מה הצירוף הכי טוב לדעתך ? תודה

      1. Avatar photo
        דביר בר

        היי. לא ניסיתי עם קמח אחר. שקדים פחות יתאימו פה

  2. אביבה

    מה עושים עם בשר השריר? חותכים אותו לקוביות? מטגנים לפני שמכניסים לבישול בסיר? לא הכי הבנתי.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      הבשר צריך להיות טחון
      לטגן אותו עד שישנה צבע. בערך 5 דקות

  3. ולי

    אני לא גרה בארץ ואין לנו קמח תירס לבן- להמיר בקמח אורז רגיל?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. קמח תירס לבן שממנו עושים ארפה/טורטיות זמין במדינות רבות. אם אין להשיג – אפשר לשלב קמח טפיוקה או קמח אורז

    2. קלי

      קמח תירס ממש …אבקה קיים בכל מקום בארצות הברית ובאירופה.

  4. אילאיל

    הי דביר!
    שתי שאלות- במצרכים של הבצק כתוב כף שמן ולא ראיתי איפה משתמשים בה. להוסיף לתערובת?
    דבר שני- בשר שריר למרק חתוך לקוביות? זה בעיקר בשביל הטעם נכון?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אילאיל. לגבי בשר השריר: הבשר צריך להיות טחון. יש לטגן אותו לפי המתכון עד שישנה צבע – בערך 5 דקות. כף השמן מיועדת לטיגון הבצל בשלב הכנת המלית. אשמח לראות תמונה של המנה שלך בסיומה. בהצלחה!! דביר

  5. אלעד

    כמה קובות אמורות לצאת?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      כ20. תלוי מאד בגודל המעטפת שתיצור ובכמות המלית שתשים

  6. שלום שושן

    חברה שלי תמיד מתבאסת שהיא לא יכולה לאכול קובות. מחר אפתיע אותה ואכין לה. אשלח תמונות בכיף בהנחה שהמספר עדכני 🙂

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי שלום
      מתנצל על העיכוב המאוחר.
      כיף לקרוא שמצאת את המתכון שלי ככזה שבא לך להפתיע איתו את חברה שלך.
      איך יצא? המספר כמובן עדכני ואשמח לתמונות
      שבת שלום, דביר
      0545964737

  7. לי

    אשמח לשמוע על מילויים נוספים עבור מי שאינו אוכל בקר. תודה רבה!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי לי
      מתנצל על העיכוב בתגובה. במקום המילוי הבשרי בקובה ניתן לעשות מילוי טבעוני שכולל:
      1 בצל, חתוך לקוביות קטנות, 1 גזר בינוני, מגורד, 2 כפות גרעיני חמניה קלויים
      1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים – לא קלויים, 1 כף רוטב סויה, 1/2 כפית מלח, 1 כפית כורכום
      4-5 שיני שום קצוצות.
      מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את יתר מרכיבי המילוי וממשיכים בטיגון תוך כדי עירבוב, במשך כ-10 דקות.
      את שאר המתכון מבצעים כפי שהוא מופיע

  8. תהילה

    מניחה שכן אבל אשאל ליצר ביטחון…אפשר להכין את הקובות ולבשל במרק קובה דלעת ולא סלק….

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי, מתנצל על המענה המאוחר. בהחלט אפשרי!! אשמח לתמונות. בהצלחה! דביר

    2. מיכל

      הכנתי מילוי מפטריות: שמפיניון,פורטובלו,שיטאקי יבשים שהושרו,בצל- לדוקסל.
      תיבול פלפל שחור גרוס,מלח,קורט מוסקט,עלי טימין,מעט פטרוזיליה קצוצה דק,מעט פרורי לחם,
      אגוזי מלך שהושרו לילה ונקצצו דק. מעדן מנחם ןמחמם.

      1. Avatar photo
        דביר בר

        נשמע טוב

      2. זאנט

        היי דביר אפשר למצוא קמח לבן בניצן הגובדבן.אני מאוד אוהבת קובה וניסיתי כל מיני קובות ללג והתפרקו לי בבשיול אני מקווה להכין השבןע בעזרת השם ומקווה שיצא טוב

        1. Avatar photo
          דביר בר

          ראיתי את התוצאה הסופית זאנט, נראה טוב מאד

  9. יובל

    כמה אושר לקרוא המתכון הזה! כיף סוף סוף למצוא מתכון שמחליף סולת בקמחים לל״ג ! רצה לסבתא לעשות קובה אחרי שלוש שנים שלא נגעתי, בגלל הצליאק. התרגשות!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף לי! אשמח מאד לקבל תמונות מהקובה שתכינו בעקבות המתכון. בהצלחה ובתיאבון!

  10. דרורה

    הי דביר. אצלנו בצד העיראקי היתה קובה סלק אדומה שהבצק שלה עשוי מאורז טחון, מים ותבלינים בלבד,
    וזה היה שונה לגמרי מהקובה שהבצק שלה היה תערובת של אותו אורז, עם בשר או – אצלנו העדיפו – עוף טחון.
    אז הראשונה, כשהצליחה, היתה יוצאת נפלאה. כשלא, היתה יוצאת בטון.
    האם לדעתך יש סיכוי שהכמויות האלה יתאימו לזה? תודה.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי דרורה. האמת שאין לי מושג. כשאני מפרסם מתכון אני עומד מאחורי הכמויות והמרכיבים שבהם התנסיתי בלבד ולא יכול לערוב להצלחת המתכון עם מרכיבים שונים אבל אני דוגל בלנסות! רע זה לא יכול לצאת (:

  11. ליאת לוי

    תודה!!! יצא אליפות!!!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף!! תודה על השיתוף

  12. הילה

    היי!
    יש אפשרות להשמיט את שומן הכבש מהמתכון? אני לא מחובבי השומן בבשר.
    תודה 🙂

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי הילה. בהחלט כן, לא יקרה כלום גם ללא זה. סתם עניין של הוספת טעם

  13. רעות

    האם אפשר להכין את כדורי הקרובה ולהקפיא?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      בהחלט. וכשתרצי להכין אותם, אין צורך להפשיר, ישר למרק החם ולבשל

  14. ענת

    הכנתי קובות עם מרק במיה וקמח אורז במקום קמח תירס

  15. ריקי

    שלום
    מדוע אי אפשר להשתמש בקמח תירס רגיל ? מה ההבדל בין הרגיל לקמח להכנת הטאקו?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ריקי. קמח תירס לבן הוא קמח שמגיע מדרום אמריקה והוא קמח שטחון מאד מאד דק. קמח תירס יהיה פה מעט גרגירי מדי אם כי ניתן להשתמש בו אך התוצאה תהיה מעט שונה ממה שאני התכוונתי.
      דביר

  16. גולדה

    האם קורנפלור לא מחליף את קמח התירס הלבן?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי גולדה, לא. האיכות, המרקם והטעם של קמח העשוי מתירס לבן שונה מהותית מקורנפלור שהוא עמילן תירס צהוב. לא יעבוד במתכון הזה

  17. ניצן

    היי דביר
    האם אתה יודע להגיד האם קמח התירס הרגיל שנמכר בארץ גם מתרכך בהשריה כמו ג׳ריש(בורגול)?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ניצן
      יש בארץ מספר לא מבוטל של קמחי תירס. לא בדקתי את מידת הריכוך שלהם. צר לי שאני לא יכול לסייע

    2. יובל

      היי דביר,
      האם אפשר להחליף את קמח החומוס בכל קמח מקור אחר? אורז מלא לדוגמא?
      תודה רבה מראש 🙂

      1. Avatar photo
        דביר בר

        היי יובל, בעקרון אפשרי אם כי לא בטוח שקמח אורז מלא יהיה מספיק דביק למשימה בניגוד לקמח אורז רגיל שהוא דביק מאד ועמילני

  18. אתי אייזנברג

    תודה רבה על המתכון. מאז שנאלצת לאכול ללא גלוטן לא הכנתי קובה. עכשיו אנסה מקווה שלא אתאכזב.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      בשמחה אתי, אשמח לשמוע איך יצא לך

  19. דלית

    שלום דביר
    לא הבנתי את הכנת הבצק של הקובה לבישול ללא גלוטן .אפשר להכין מקמח אורז בלבד .(מדגישה לבישול ולא לטיגון )ולא יתפרק בבישול .?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      לא, קמח אורז לא יעשה את העבודה במקרה הזה

  20. גל

    היי דביר,
    האם ניתן להחליף את קמח החומוס בקמח אחר? תודה רבה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי גל, אפשר להשתמש בשאר הקמחים בכמות שתשלים את החוסר של קמח החומוס

  21. חיה

    שלום דביר
    הכנתי ויצא מעולה!
    ניסיתי כבר כמה מתכונים בעבר ולא אהבתי… החזרת לי את האהבה לקובה! תודה!!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף לקרוא חיה!! המון המון תודה

  22. אבישג

    היי דביר,
    מתכננת להכין את הקובה מחר. האם אפשרי להכין חלק מהקובות ללא מילוי? ליצור מעין כדורי בצק מבושלים במרק. יש לי ילדה שלא חובבת בשר במיוחד אבל אוהבת את המעטפת (רגילה לאכול קובה עם גלוטן של סבתא, אבל לאור העובדה שיש לנו צליאקי בבית חשבתי סוף סוף לנסות את המתכון, ושכולם יהנו).

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אבישג, סורי על הדיליי. מקווה שיצא משהו שהילדה אהבה. אישית לא ניסיתי להכין רק את המעטפת אבל אני רוצה להניח שאם מכינים כדור מהמעטפת עצמה ומבשלים ללא בשר, יצא משהו שהוא סבבה לגמרי
      אשמח לדעת איך יצא. דביר

  23. אפרת

    יצא מעולה! תודה על המתכון. אני הכנתי עם מילוי של חזה עוף חתוך, בצל קצוץ ובהרט.
    כך אוהבים אצלנו.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף לקרוא שהצליח!!! תודה על השיתוף. אשמח לתמונות בפעם הבאה

  24. יעל

    היי דביר, אם הסיבה שאתה משתמש בקמח תירס לבן היא בגלל הטחינה הדקה שלו- אפשר לקחת ״קמח״ פולנטה ולטחון אותו במטחנת תבלינים עד שיצא דקיק, וזה יהיה על אותו המשקל? הצלחתי לטחון דק מאוד, השאלה אם יש הבדל בין התירס הלבן לצהוב?
    עלאותו המשקל- אם לא הצלחתי להשיג קמח טפיוקה, ואני טולנת אותה בבית שלי, מבחינתך זה אותו הדבר כמו לקנות קמח קנוי

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי יעל. אפשר לאלתר בהרבה דרכים אבל: קמח פולנטה וקמח תירס לבן הם מתירס שונה. לא ניסיתי את מה שאת מציעה ולכן לא יכול לערוב לתוצאה. נורא ואיום זה לא ייצא (:

  25. אורית רז

    עומדת לנסות היום, עם קמח טפיוקה, קמח תירס וקמח אורז
    אכתוב איך יצא

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אורית. איזה כיף. ונו איך יצא? מחכה לתמונות

    1. Avatar photo
      דביר בר

      כן

  26. נעה

    יש קצת טעם לוואי של אחד השמחים, כנראה של התירס. אבל חוץ מזה נפלא :)))))

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיך שאהבתם

  27. אממר

    היי. יש תחליפים אפשריים לקמחים במתכון? משהו שיהיה פחות בעייתי לסוכרתיים….
    תודה!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. אני לא סוכרתי ולא מבין בתחליפים לסוכרתיים. מתנצל

  28. ליאם

    טוב ניסיתי עם קמח תירס רגילצוהוספתי לו טיפה קמח תירס פולנטה ויצא מהממםםם

    1. Avatar photo
      דביר בר

      מהמם!

  29. תמי

    דביר תודה, מתכון מעולה. מכיוון שלא היה לי חומוס טחנתי עדשים כתומות- יצא פצצה!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף!

  30. מעין

    שלום, רציתי לשאול האם צריך להקפיא את הכדורים שלא יתפרקו במרק או שהם לא אמורים להתפרק ?
    ותודה רבה !!!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. פשוט להצמד למתכון והוא מצליח

  31. פרח

    הי דביר אם לא הצלחתי להשיג קמח תירס לבן, אפשר להשתמש בקמח פולנטה? הכוונה לקמח תירס דק.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. לא ניסיתי

  32. פרח

    הי דביר מצאתי קמח תירס לבן בניצת הדובדבן, אבל שכחתי משני הקמחים הנוספים ולא קניתי. מלחץ של זמן והבטחה לביתי שאכין לה לשבת אילתרתי עם הקמח של schar במקום קמח חומוס, וקורנפלור במקום קמח טפיוקה, בכמויות זהות לקמחים שבמתכון.
    בחששות רבים הכנתי את הבצק והגעתי למרקם שנראה לי לא רע. הכנתי את הקובות ובישלתי אותן במרק. וואו אילו תשבחות קיבלתי משתי בנותי, יצא ממש נהדר. היום אכין סיר נוסף והפעם עם הקמחים הנכונים💃

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף!! שיהיה בתיאבון. מחכה לתמונות בקבוצת הבלוג ״עולם שלם ללא גלוטן״

  33. חוה

    הי
    האם אפשר להכין את מרק הסלק כמו שאני מכינה לקובה סלק קגילה ? אני מכינה באופן שונה עם עלי סלק וסלרי , וללא בשר במרק עצמו – האם אמור לשנות לאופן בישול הקובות עצמן?
    תודה ! מקווה שאצליח הבת שלי חולמת לאכול שוב קובה סלק… ואני צריכה ללא גלוטן

    1. Avatar photo
      דביר בר

      בהחלט אפשר לבשל את המרק בכל סגנון אחר שאת רוצה

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן