קובה ללא גלוטן הוא כבר לא רק בגדר פנטזיה לצליאקים. רותם ליברזון מתארחת בWheatout
לאחר שבימיו הראשונים של הבלוג, אירחתי את השף שאול בן אדרת וביחד הכנו קובה סלק ללא גלוטן, זה היה לי ברור שזה רק עניין של זמן עד שאמצא את המתכון המושלם להכנת קובה ללא גלוטן, אלא שהפעם כזו מטוגן, שלא נופלת לא בטעם ולא במרקם מזה המקורי, עם הגלוטן.
לצורך המשימה, הגעתי לממלכה של רותם ליברזון האלופה שמעבר לעובדה שיש לה ידי זהב והיא מבשלת וואו, היא בעלת בלוג קולינרי מהמם ומאחוריה 2 ספרים מושקעים, לחלוטין מהמושקעים שנראו בארץ: ״מטבח אישי״ ו״מטבח פרסי״, שניהם ספרים מומלצים מאד.
אצל רותם הייתי כבר מספר פעמים ומה שמאפיין אותה, מאפיין גם הרבה בשלנים טובים אחרים: היא ממש לא זקוקה למתכון כדי להוציא מנות ותבשילים הורסים, תנו לה להסתכל, להריח, לגעת במרכיבים והיא כבר תעמיד לכם צלחות וקערות עמוסות כל טוב באוכל האינטיליגנטי והכה טעים שלה. אבל די לדיבורים וקדימה למתכון.
את רותם אני גאה לארח בבלוג במסגרת סדרה שבה אני מארח שפים מוכרים ובשלנים מקצועיים וביתיים כמו למשל ישראל אהרוני (מאפה בשר), שאול בן אדרת (קובה סלק ללא גלוטן), אורי שביט (טורטיות כוסמת), עומר מילר (פסטת סוכריות דלעת) ועוד רבים וטובים.


המצרכים עבור קובה ללא גלוטן:
עבור מלית בשר הקובה:
500 גרם (חצי קיל)ו בשר בקר טחון
1 בצל גדול קלוף וקצוץ
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל
עבור בצק הקובה:
75 גר׳ (חצי כוס מידה) קמח עדשים אדומות (אפשר גם לטחון לבד במטחנת תבלינים / מג׳ימיקס או תרמומיקס).
להגשה: טחינה, חצי לימון.


צילום: דביר בר
כעת, כשיש בידכם גם בצק מושלם וגם מלית נהדרת, הגיע הזמן לשלב טיגון הקובה עצמה. בסיר בינוני אך גבוה, מלאו ליטר שמן קנולה עד לרתיחה (אפשר לשלב שמן קנולה ושמן זית, הטעם יהיה אף משופר).
בזמן שהשמן מגיע לכדי רתיחה, קרצו מהבצק כ-8-10 כדורים שווים ובכל פעם, בעזרת הבוהן, עשו במרכז כל אחד מהם חור עמוק ואט אט, הדקו את הדפנות סביב כך שיהפכו להיות דקות יותר, בעובי של כ-2 מ״מ (דק אבל לא מדי). בכל שקע כזה שנוצר, מלאו בעזרת כף, כ-2 כפות גדושות ממלית הבשר וסגרו את הקובה בצורה הרמטית תוך שאתם מדביקים את הדפנות היטב כך ששמן לא יחדור בזמן הטיגון אל הבשר עצמו.
אנשים שונים אוהבים לסגור את הקובה שלהם בדרכים שונות לכדי צורות שונות, רותם יצרה צורת כדור עגול יותר עם הקצוות השפיצים בעוד שאני בחרתי לסגור את הקובות שאני עזרתי לה להכין בצורה יותר מאורכת ושפיצית, כל אחד ואחת והבחירה שלה.
את הקובות הסגורות, הניחו בעדינות בשמן הרותח, זוגות או שלישיות בכל פעם לטיגון קצר של 3-4 דקות.
בעזרת כף מחוררת, משו את הקובות מהשמן הרותח והעבירו אותן לנייר סופג למנוחה של כ-4 דקות. אם השמן חם מדי ואתם מרגישים שהוא עלול לשרוף את הקובה – הנמיכו את הלהבה ללהבה בינונית.
חזרו על הפעולה עד לסיום הבצק ומלית הבשר.
להגשה: הניחו את הקובה לצד קערית טחינה קטנה, חצי לימון וגרעיני רימון לקישוט.
בתיאבון.
דביר
הכנתם קובה ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!
להרשמה לניוזלטר של הבלוג לחצו כאן.



לפוסט הזה יש 13 תגובות
שרון
20 נוב 2018במה אפשר להחליף את שיבולת השועל? לא מתאימה לרוב הצליאקים
דביר בר
20 נוב 2018היי שרון
ניתן להמיר את כמות שיבולת השועל ב50 גר':תירס לבן (לשים לב שלא מדובר בקמח תירס רגיל) ו50 גרם קמח טפיוקה או קמח אורז
נורית
11 מאי 2019נראה ממש טעים, במה ניתן להמיר את קמח העדשים?
לא אוכלת תירס.
דביר בר
14 מאי 2019היי נורית. לא ממש הבנתי. את רוצה להמיר את קמח העדשים או את קמח התירס?
בכל מקרה ניתן להוסיף באופן שווה מקמח האורז וקמח חומוס ועמילן טפיוקה.
דביר
סיגל
2 יול 2019בכוס מים הכוונה ל200 מל??
לא הצלחתי ליצור כלום.. אולי הבצק היה נוזלי מידי?
דביר בר
6 יול 2019כוס היא לרוב 240 מ״ל. האם שאר המרכיבים היו בכמויות הנכונות?
פינגבק: גאלט ללא גלוטן - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר
מאיר
3 ספט 2019שלום
האם את הקובה הזה אפשר גם לבשל כמו למשל קובה סלק?
או שבצק זה מיועד רק לטיגון?
דביר בר
7 ספט 2019היי מאיר
הבצק הזה מיועד לטיגון
יש לך פה מתכון לקובה מבושלת: https://www.wheatout.co.il/%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%A1%D7%9C%D7%A7-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%9F/
טליה
4 דצמ 2019אפשר להמיר את כל הקמח לקמח חומוס?
האם אפשר למלא במילוי צמחוני כמו פטריות
דביר בר
6 דצמ 2019הי טליה, לא מומלץ להמיר הכל לקמח חומוס כי מה שתקבלי לא יהיה קובה לא בטעם ולא במרקם אלא יותר גונדי, אותה קציצת חומוס הודית מפורסמת. זה יהיה דחוס בפה ולא יזכיר קובה.
לגבי המילוי – בוודאי, אפשר לגוון עם כל מילוי שבא לך, חשוב להכין את המילוי מראש, אם יש צורך לבשל או לטגן קצת לפני, לצנן ואז למלא
אורי
25 מרץ 2020היי דביר, תודה על המתכון, נראה מעולה. האם אפשר להמיר את קמח האורז בעוד שיבולת שועל או עוד עדשים אדומות? תודה
דביר בר
25 מרץ 2020היי. קמח עדשים אדומות לא מומלץ להוסיף. הייתי מוסיף יחס דומה של שאר רכיבי מעטפת הקובה