קובה ללא גלוטן הוא כבר לא רק בגדר פנטזיה לצליאקים. רותם ליברזון מתארחת בWheatout
לאחר שבימיו הראשונים של הבלוג, אירחתי את השף שאול בן אדרת וביחד הכנו קובה סלק ללא גלוטן, זה היה לי ברור שזה רק עניין של זמן עד שאמצא את המתכון המושלם להכנת קובה ללא גלוטן, אלא שהפעם כזו מטוגן, שלא נופלת לא בטעם ולא במרקם מזה המקורי, עם הגלוטן.
לצורך המשימה, הגעתי לממלכה של רותם ליברזון האלופה שמעבר לעובדה שיש לה ידי זהב והיא מבשלת וואו, היא בעלת בלוג קולינרי מהמם ומאחוריה 2 ספרים מושקעים, לחלוטין מהמושקעים שנראו בארץ: ״מטבח אישי״ ו״מטבח פרסי״, שניהם ספרים מומלצים מאד.
אצל רותם הייתי כבר מספר פעמים ומה שמאפיין אותה, מאפיין גם הרבה בשלנים טובים אחרים: היא ממש לא זקוקה למתכון כדי להוציא מנות ותבשילים הורסים, תנו לה להסתכל, להריח, לגעת במרכיבים והיא כבר תעמיד לכם צלחות וקערות עמוסות כל טוב באוכל האינטיליגנטי והכה טעים שלה. אבל די לדיבורים וקדימה למתכון.
את רותם אני גאה לארח בבלוג במסגרת סדרה שבה אני מארח שפים מוכרים ובשלנים מקצועיים וביתיים כמו למשל ישראל אהרוני (מאפה בשר), שאול בן אדרת (קובה סלק ללא גלוטן), אורי שביט (טורטיות כוסמת), עומר מילר (פסטת סוכריות דלעת) ועוד רבים וטובים.
המצרכים עבור קובה ללא גלוטן:
עבור מלית בשר הקובה:
500 גרם (חצי קיל)ו בשר בקר טחון
1 בצל גדול קלוף וקצוץ
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל
עבור בצק הקובה:
75 גר׳ (חצי כוס מידה) קמח עדשים אדומות (אפשר גם לטחון לבד במטחנת תבלינים / מג׳ימיקס או תרמומיקס).
להגשה: טחינה, חצי לימון.
צילום: דביר בר
כעת, כשיש בידכם גם בצק מושלם וגם מלית נהדרת, הגיע הזמן לשלב טיגון הקובה עצמה. בסיר בינוני אך גבוה, מלאו ליטר שמן קנולה עד לרתיחה (אפשר לשלב שמן קנולה ושמן זית, הטעם יהיה אף משופר).
בזמן שהשמן מגיע לכדי רתיחה, קרצו מהבצק כ-8-10 כדורים שווים ובכל פעם, בעזרת הבוהן, עשו במרכז כל אחד מהם חור עמוק ואט אט, הדקו את הדפנות סביב כך שיהפכו להיות דקות יותר, בעובי של כ-2 מ״מ (דק אבל לא מדי). בכל שקע כזה שנוצר, מלאו בעזרת כף, כ-2 כפות גדושות ממלית הבשר וסגרו את הקובה בצורה הרמטית תוך שאתם מדביקים את הדפנות היטב כך ששמן לא יחדור בזמן הטיגון אל הבשר עצמו.
אנשים שונים אוהבים לסגור את הקובה שלהם בדרכים שונות לכדי צורות שונות, רותם יצרה צורת כדור עגול יותר עם הקצוות השפיצים בעוד שאני בחרתי לסגור את הקובות שאני עזרתי לה להכין בצורה יותר מאורכת ושפיצית, כל אחד ואחת והבחירה שלה.
את הקובות הסגורות, הניחו בעדינות בשמן הרותח, זוגות או שלישיות בכל פעם לטיגון קצר של 3-4 דקות.
בעזרת כף מחוררת, משו את הקובות מהשמן הרותח והעבירו אותן לנייר סופג למנוחה של כ-4 דקות. אם השמן חם מדי ואתם מרגישים שהוא עלול לשרוף את הקובה – הנמיכו את הלהבה ללהבה בינונית.
חזרו על הפעולה עד לסיום הבצק ומלית הבשר.
להגשה: הניחו את הקובה לצד קערית טחינה קטנה, חצי לימון וגרעיני רימון לקישוט.
בתיאבון.
דביר
הכנתם קובה ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!
להרשמה לניוזלטר של הבלוג לחצו כאן.
לפוסט הזה יש 20 תגובות
במה אפשר להחליף את שיבולת השועל? לא מתאימה לרוב הצליאקים
היי שרון
ניתן להמיר את כמות שיבולת השועל ב50 גר':תירס לבן (לשים לב שלא מדובר בקמח תירס רגיל) ו50 גרם קמח טפיוקה או קמח אורז
נראה ממש טעים, במה ניתן להמיר את קמח העדשים?
לא אוכלת תירס.
היי נורית. לא ממש הבנתי. את רוצה להמיר את קמח העדשים או את קמח התירס?
בכל מקרה ניתן להוסיף באופן שווה מקמח האורז וקמח חומוס ועמילן טפיוקה.
דביר
בכוס מים הכוונה ל200 מל??
לא הצלחתי ליצור כלום.. אולי הבצק היה נוזלי מידי?
כוס היא לרוב 240 מ״ל. האם שאר המרכיבים היו בכמויות הנכונות?
שלום
האם את הקובה הזה אפשר גם לבשל כמו למשל קובה סלק?
או שבצק זה מיועד רק לטיגון?
היי מאיר
הבצק הזה מיועד לטיגון
יש לך פה מתכון לקובה מבושלת: https://www.wheatout.co.il/%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%A1%D7%9C%D7%A7-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%9F/
אפשר להמיר את כל הקמח לקמח חומוס?
האם אפשר למלא במילוי צמחוני כמו פטריות
הי טליה, לא מומלץ להמיר הכל לקמח חומוס כי מה שתקבלי לא יהיה קובה לא בטעם ולא במרקם אלא יותר גונדי, אותה קציצת חומוס הודית מפורסמת. זה יהיה דחוס בפה ולא יזכיר קובה.
לגבי המילוי – בוודאי, אפשר לגוון עם כל מילוי שבא לך, חשוב להכין את המילוי מראש, אם יש צורך לבשל או לטגן קצת לפני, לצנן ואז למלא
היי דביר, תודה על המתכון, נראה מעולה. האם אפשר להמיר את קמח האורז בעוד שיבולת שועל או עוד עדשים אדומות? תודה
היי. קמח עדשים אדומות לא מומלץ להוסיף. הייתי מוסיף יחס דומה של שאר רכיבי מעטפת הקובה
היי. אשמח להבהרה. את קמח האורז ניתן להציר בקמח שיבולת שןעל או רבע כוס קמח שיבולת שןעל ורבע כוס קמח עדשים נוספים?
היי. ניתן לשחק בקמחים השונים במינונים שונים עד לקבלת בצק שיהיה לך נח לעבודה
היי דביר, תודה על המתכון.
אפשר להקפיא את הקובות? אם כן- לפני או אחרי טיגון?
היי. אפשר להקפיא את הקובות לפני הטיגון. הפשרה וטיגון
דביר שמתי בדיוק מה שכתבת ויצא ממש נוזלי. שקלתי את המוצרים כמובן. השתמשתי במקום שיבולת שועל בקמח טפיוקה וקמח תירס לבן כמו שכתבת בתגובות.
מה לעשות אחרת?
היי אורטל, רק טפיוקה וקמח תירס לא יחזיקו את המסה ובהעדר עוד משהו שייתן נפח לבצק, זה ייצא נוזלי
היי דביר במה אפשר להחליף את קמח העדשים?
היי. לא ניסיתי עם קמח אחר