אחת המנות האהובות עלי היא פנקייק תירס ללא גלוטן ממולא גבינות. הוא קצת מתוק, קצת מלוח ולא תפסיקו להכין אותו
את הקאצ׳פה, או בשמו הישראלי: פנקייק תירס ללא גלוטן, הכרתי במסעדת ״ארפ׳ס״ אשר ברח׳ הרצל 77 בת״א. כבר מהביס הראשון – ידעתי שזו אהבה.
מה שאני אוהב במתכון הזה הוא שילוב מנצח: הוא גם מתוק וגם מלוח, הוא קל מאד להכנה וסופר טעים. הוא סוגר פינה לארוחת בוקר או ערב ואפילו צהריים קלילים ואם תכינו אותו פעם אחת, אתם תגלו שהוא יכנס לכם לרפרטואר הקבוע של המנות שאתם מכינים בבית.
שנתחיל להכין פנקייק תירס ללא גלוטן?

המצרכים עבור 4 פנקייק תירס ללא גלוטן:


למעבד מזון, הכניסו את גרעיני התירס, הביצה, הקמח, הגבינה (או השמנת החמוצה), הסוכר והמלח והפעילו פולסים קצרים עד שתתקבל מצד אחד בלילה גרגירית (כזו שרואים בה מעט מאד גרעיני תירס אבל עדיין, שהמרכיבים יתאחדו בה לגמרי). משך הפעלת מעבד מזון בשלב כזה היא קצרה, באמצעה, הוסיפו את החמאה. כאמור השתדלו שלא ליצור עיסה נוזלית מדי אך מעורבבת היטב.
חממו היטב מחבת טפלון.
כשהמחבת חמה, צקו מקצת מן הבלילה (כרבע מהכמות שהכנתם) למחבת ועזרו לעיסה להתפרס לכדי עיגול יפה על פני המחבת לגודל שתרצו.
כעבור כ-3-4 דקות, כשהצד התחתון של הפנקייק תירס מוכן (עדיין לא להפוך), הניחו על פני חצי משטח הפנים העליון של הפנקייק רבע מכמות הגבינות שהכנתם מבעוד מועד (או כמה גבינות שאתם אוהבים).
כעת, בעזרת מרית, קפלו את הקצ׳אפה לשניים (את החצי שעליו אין גבינות, קפלו על החצי שעליו מונחות הגבינות).
המשיכו לטגן במשך עוד 3-4 דקות מכל הצדדים עד שהפנקייק עשוי היטב.
הגישו חם. המרקם הפנימי אמור להיות רך ומלא גבינות נמתחות ורכות, והטעם מתוק מלוח וטעיםםםםםם.
בתיאבון,
דביר
הכנתם פנקייק תירס ללא גלוטן? צילמתם? שתפו שאראה! צלמו, תעלו לאינסטגרם / לפייסבוק שלכם ותייגו אותי שאראה ואוכל לשתף בעצמי.
* המתכון בשיתוף טעם הטבע.




לפוסט הזה יש 6 תגובות
תודה על המתכונים המדהימים שלך.אתה מוסיף שמחות קטנות בתקופה לא קלה.מאחלת שנה פשוטה,שהמסכות ירדו ויעלו החיוכים.
תודה רבה יפית. תגובות כאלה ממלאות אותי בחזרה לעוד עשיה בתקופה לא פשוטה. שוב תודה!
שנה טובה, נראה טעים האם אפשר להוסיף את הערכים התזונתיים וופירוט הקלוריות. תודה
היי סווטלנה.
אני לחלוטין מבין את הרצון והצורך בנתונים אלה אך מאחר ואני לא מתמצא בתחום – אני לא מרגיש בנח לבדוק ולציין מספרים שאני לא יכול לעמוד מאחוריהם באופן אחראי לטובת גולשים שהנושא כן חשוב להם וכאמור אני מכבד זאת מאד
דביר
שלום דביר,
האם ניתן להכין את הבלילה הזאת כפשטידה בתנור?
תודה
נחמה
היי נחמה, על פניו נשמע ששום דבר רע לא יקרה אם תעשי את זה אבל זה לא מתכון שמותאם מבחינת כמויות לפשטידה ולכן אני ממליץ שאם רוצים להכין פשטידת תירס – לחפש מתכון שמיועד לפשטידת תירס וגבינות.
בעתיד אפרסם אחד כאן אצלי