פנקייק ללא גלוטן - מתכון מושלם של דביר בר

פנקייק ללא גלוטן

יש לכם 10 דקות? כי זה בערך כל מה שתצטרכו כדי להכין פנקייק ללא גלוטן לעצמכם או עם הילדים

גם כילד וגם כיום בהורה, אחד הדברים שנתפסים כטעימים במיוחד עבור הילדים זה פנקייק ללא גלוטן.

משהו במאפה הפלאפי, הטעים ומפוצץ סירופ המייפל הופך את המאכל הזה לאחד הכייפים לילדים והקלים להכנה לגדולים, במיוחד שאת הבלילה לוקח להכין בדיוק שתי דקות.

הם טעימים לארוחת שבת בבוקר, שישי בערב, כשבאים חברים או סתם כשרוצים לפנק.

אז שנתחיל במתכון?

פנקייק ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים להכנת 4-6 יח׳ של פנקייק ללא גלוטן בקוטר 10 ס״מ:

140 גרם (כוס) קמח רב תכליתי ללא גלוטן

180 גרם (שלושת רבעי כוס) חלב / אפשר להמיר בחלב סויה או חלב שקדים ואפילו במים

ביצה אחת

20 גרם (2 כפות) סוכר או אבקת סוכר

כף תמצית וניל

כף שמן או חמאה מומסת

10 גרם (שקית) אבקת אפיה

קמצוץ מלח (לא חובה)

לטיגון הפנקייק:

50 גר׳ (3 כפות) חמאה לשימון המחבת (אפשר להשתמש גם בתחליפי חמאה)

להגשה:

סירופ מייפל אמיתי

אפשרויות נוספות: אבקת סוכר, פירות יער או סירופ שוקולד או כל תוספת אחרת שאוהבים

פטל ויוגורט. פנקייק ללא גלוטן
פטל ויוגורט. פנקייק ללא גלוטן

אופן ההכנה:

בקערה, ערבבו יחד את כל מרכיבי בלילת הפנקייק ובעזרת מטרפה ידנית, ערבבו היטב עד לקבלת בלילה אחידה, ללא גושיה וסמיכה.

ישנה חשיבות להיותה של הבלילה סמיכה שאם תהיה דלילה מדי – הפנקייק יהיה קצת ״מפונצ׳ר״ ולא יהיה בעל נפח וידמה יותר לקרפ מאשר לפנקייק.

הניחו את בלילת הפנקייק ״לנוח״ במשך כ-10 דקות במהלכן תבחינו במעט בועות שיצוצו מעל גבי הבלילה. 

שלב הטיגון:

שמנו בעזרת מעט חמאה מחבת טפלון / נון סטיק.

בעזרת מטרפה, עשו לבלילה ערבוב קצרצר ואחרון לפני שימוש (אם היא סמיכה מדי ניתן להוסיף 2 כפות מים ולערבב שוב בעזרת המטרפה).

בעזרת מצקת, צקו מחצית מתכולת כף מצקת מהבלילה במרכזה של המחבת. גודל קוטר הפנקייק אמור להיות כ-10 ס״מ והבלילה אמורה להיות אחידה ולהתמצק בחלקה התחתון די מהר (כחצי דקה).

ועכשיו, מחכים. עד מתי? בערך כדקה עד לקבלת בועות קטנות בחלק העליון של הפנקייק.

במקביל, שימו לב שתחתית הפנקייק – מקבל צבע חום זהוב יפה. ברגע שמתקבלות 3-4 בועות קטנות ושבתחתית הפנקייק אתם רואים צבע חום זהוב – הפכו את הפנקייק בעזרת מרית שטוחה.

טגנו גם מהצד השני במשך כדקה עד שתי דקות, תלוי בעוצמת הלהבה שלכם (צריכה להיות להבה בינונית לא חזקה מדי).

כיצד תדעו אם הפנקייק מוכן מבפנים? בעזרת המרית – לחצו קלות על הפנקייק וראו שלא נוזלת מתוכו בלילה שאינה מוכנה.

במידה והפנקייק יבש וזהוב מכל צדדיו – הוא כנראה מוכן.

הוציאו את הפנקייק מהמחבת בעזרת מרית סיליקון הניחו אותו על צלחת בצד וקדימה – להכנת שאר הפנקייקים לפי הסדר: חמאה, בלילה, בועות, צד שני וחוזר חלילה עד שתקבלו מגדל פנקייקים.

טיפ חשוב: להבה גדולה מדי, תגרום לחמאה להשרף ולפנקייק לצאת בצבע חום כהה מדי על גבול השחור כתוצאה משריפת החמאה.

ככל שתתאמנו, תוכלו להבין מהי עוצמת הלהבה הנכונה למחבת שלכם ולבלילה שלכם. על אותו משקל – להבה נמוכה מדי – עלולה לגרום לבלילה להיות מוכנה רק כעבור זמן ארוך מדי והפנקייק יכול לצאת יבש מדי. 

להגשה: הגישו את מגדל הפנקייקים שהנחתם זה על זה על צלחת לצד סירופ מייפל אמיתי, או סירופ שוקולד או יוגורט עם פרי או פירות טריים חתוכים.

הגישו חמים.

בתיאבון

דביר

אם הכנתם פנקייק מהמתכון הזה אשמח אם תצלמו, ותעלו לרשת החברתית האהובה עליכם ותייגו אותי שאראה ואוכל לפרגן לכם בחזרה. 

בתיאבון

דביר

חיתוך של פנקייק ללא גלוטן מהצד. צילום: דביר בר
וככה זה נראה מהצד. פנקייק ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 11 תגובות

  1. נעמי בן יצחק

    בחירה של שם מעולה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      המון תודה נעמי

  2. מירה

    אי אפשר להבתפק בפחות חמאה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      100 גרם לכמות כזו של פנקייקים לא נחשבת הרבה ובמקומות שמגישים פנקייקים, סתם לידע כללי, משתמשים ביותר.
      המחאה פה היא למטרת שימון המחבת בלבד. האם ניתן להשתמש במקום זה בשמן? בוודאי. האם יהיה לזה את אותו הטעם? לטעמי לא.
      חמאה בשימון פנקייק מעניקה לפנקייק גם טעם נוסף וגם קצת קירמול חיצוני במגע שבין הבלילה למחבת ולא הייתי מוותר עליה, אבל כאמור זה אפשרי לשמן עם
      שמן קוקוס או שמן רגיל (לא זית, זה לא יעשה טוב למנה)

  3. מרגלית

    יוגורט של 100 מל או 200?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      מרגלית שלום. יוגורט בגביע של 200 גרם

  4. עינב סגל

    הכנו עם קמח אורז מלא ויצא מעולה!!! ממש תודה על המתכון!
    האם יש לך רעיון לתחליף לביצה (אני נוהגת לקנות ביצי חופש אורגניות ובימים אלה גם ביצים רגילות לא ניתן להשיג..)

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. איזה כיף לקרוא! אני לא בקיא בתחליפי ביצים אבל בכל מקרה הביצים שבו היום למרכולים אז מאמין שהנושא נפתר (:

  5. אפרת דולן

    יופי של מתכון!
    הפחתתי קצת בסוכר ובמקום לטגן בחמאה, המסתי 25 גרם חמאה והוספתי לרטובים ואז לא היה צורך בהרבה חמאה בטיגון (חלקם טוגנו ללא חמאה כלל). הפנקייקס יצאו טעימים, שמנמנים ואווריריים.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיףףףף

  6. רחלי קאלי

    צריך לשנות במתכון שכוס זה 240 מ"ל ולא 140…

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן