פנקייק ללא גלוטן - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

פנקייק ללא גלוטן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

יש לכם 10 דקות? כי זה בערך כל מה שתצטרכו כדי להכין פנקייק ללא גלוטן לעצמכם או עם הילדים

אחד הדברים שהכי היו חסרים לי בילדותי כצליאקי היו כל אותם פינוקים בייתיים שהיה קשה לייצר בתקופה שבה גם לא היתה מודעות, גם לא היו מתכונים טובים וגם כל נושא קמחים ללא גלוטן וקמחי מקור – כלל לא היו נפוצים. 

מרגע שכל נושא קמחי המקור הפך להיות יותר ויותר נגיש, כך מצאתי את עצמי מכין לעצמי את כל אותם פינוקים שנמנעו ממני בתור ילד והיום כל כך נגישים גם עבור ילדים והורים שהם לא בהכרח בשלנים טובים. במתכון הזה כל מה שצריך זה ללכת לפי המתכון ותקבלו פנקייקים רכים, נעימים, טעימים, שתמצאו את עצמכם חוזרים להכין אותם פעם אחר פעם מרוב שהם פשוט קלים להכנה.

אז שנתחיל?

 

פנקייק ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים להכנת 8 יח׳ של פנקייק ללא גלוטן:

חצי כוס קמח אורז

חצי כוס קמח טפיוקה

כף תמצית וניל

גביע אחד של אקטיביה של דנונה (יוגורט קרמי)

חצי כפית שטוחה סודה לשתיה.

2 כפיות אבקת אפיה.

רבע כפית שטוחה של מלח

4 כפות סוכר חום / לבן

חצי כוס חלב / אפשר להמיר בחלב סויה או חלב שקדים

ביצה אחת

100 גר׳ חמאה (לשימון המחבת בשלבים, אפשר גם מחצית הכמות אך לא מומלץ להחליף בשמן. החמאה מעניקה לפנקייק מימד נוסף של טעמים).

המצרכים לטופינג של הפנקייק:

גביע אחד של אקטיביה של דנונה (יוגורט קרמי)

חופן פירות יער טריים או קפואים (ניתן למצוא בכל רשתות השיווק)

3 כפות סוכר.

את הכנת הפנקייק ללא הגלוטן נתחיל בערבוב כל החומרים היבשים בעקרה (קמח האורז, קמח הטפיוקה, המלח, אבקת האפיה והסודה לשתיה). נערבב עד קבלת תערובת אחידה.

בקערה נפרדת, נערבב את החומרים הרטובים והלחים כמו הביצה, תמצית הוניל, מיכל הדנונה, הסוכר החום והחלב). עם מטרפה, נערבב את כל אלו לכדי קבלת בלילה אחידה ונוודא כי הסוכר נטמע בה ככל שניתן ואין גושים.

בשלב זה, נערבב בין היבשים לרטובים ועם המטרפה נערבב היטב לקבלת עיסה אחידה בעלת מרקם ״דייסתי״. את הקערה ובה בלילת הפנקייק המאוחדת, נכסה בניילון נצמד ונניח במקרר לכחצי שעה או יותר, במהלכה הסודה לשתיה ואבקת האפיה יצרו מעט בועות במרקם העיסתי של הבלילה.

בזמן שבלילת הפנקייק נחה לה במקרר, נכין את הטופינג לפנקייק והאמינו לי, מיד לאחר האפשרות של לשפוך סירופ מייפל על הפנקייק, מדובר בטופינג הכי קל להכנה שגם יוצא מושלם לצילומי אינסטגרם במקום שוב מייפל משעמם (ויסלחו לי חובבי המייפל).

בקערה, נערבב יחדיו תכולה של מיכל שלם של דנונה אקטיביה (יוגורט קרמי) וחמש עד שבע יחידות של פטל קפוא או טרי (אפשר גם כל פרי יער אחר או מיקס של כמה סוגים). נוסיף 3 כפות סוכר (אפשר גם לוותר על הסוכר לאלו שאוהבים את הטופינג נאמן לטעמו של היוגרוט החמצמץ בשילוב פירות היער) ונערבב היטב. ו…זהו. אמרתי לכם שזה ממש קל. בשלב הזה תקבלו יוגורט טעים בעל מרקם קרמי בטעם פטל. נניח את רוטב היוגורט שלנו במקרר לנוח בכיסוי ניילון נצמד.

המצרכים לפנקייק ללא גלוטן. צילום: דביר בר
המצרכים לפנקייק ללא גלוטן. צילום: דביר בר
פטל ויוגורט. פנקייק ללא גלוטן
פטל ויוגורט. פנקייק ללא גלוטן

כעת, הגענו לשלב טיגון הפנקייקים וזאת אחרי שהבלילה שלנו נחה במשך כרבע שעה או יותר (הבלילה יכולה לנוח גם שעות רבות). ניקח מחבת לפנקייק (ממש לא חייבים, אפשר גם בכל מחבת טפלון קטנה נון סטיק אחרת) ונניח אותה על להבה בינונית עם חצי כפית חמאה (שכל המחבת תקבל נגיעה על חמאה).

עם מטרפה, נעשה לבלילה ערבוב קצרצר אחרון לפני שימוש ובעזרת מצקת, נשים מחצית מתחולת כף המצקת מהבלילה במרכזה של המחבת. גודל קוטר הפנקייק אמור להיות כ-10 ס״מ והבלילה אמורה להיות אחידה ולהתמצק בחלקה התחתון די מהר (כחצי דקה).

ועכשיו, מחכים. עד מתי? בערך כחצי דקה עד לקבלת בועות קטנות בחלק העליון של הפנקייק שבמחבת שלנו ובמקביל, נראה שתחתית הפנקייק – מקבל צבע חום זהוב יפה. ברגע שמתקבלות 3-4 בועות קטנות – ובעזרת מרית שטוחה, נהפוך בזהירות אך במהירות את הפנקייק לטיגון צידו השני (עניין של דקה).

איך נדע אם הפנקייק מוכן מבפנים? עם המרית – לחצו קלות על הפנקייק וראו שלא נוזלת מתוכו בלילה שאינה מוכנה. אם הפנקייק יבש וזהוב מכל צדדיו – הוא מוכן, הניחו אותו על צלחת בצד וקדימה – להכנת שאר הפנקייקים לפי הסדר: חמאה, בלילה, בועות, צד שני וחוזר חלילה.

טיפ חשוב: להבה גדולה מדי, תגרום לחמאה להשרף ולפנקייק לצאת בצבע חום כהה מדי על גבול השחור כתוצאה משריפת החמאה ועם הזמן, אתם פשוט תלמדו מהי עוצמת הלהבה הנכונה למחבת שלכם ולבלילה שלכם. על אותו משקל – להבה נמוכה מדי – עלולה לגרום לבלילה להיות מוכנה רק כעבור זמן ארוך מדי והפנקייק יכול לצאת יבש מדי. פנקייק זה הרבה ניסוי וטעיה ויש סיכוי גדול שהפנקייק הראשון – לא יצליח. תלמדו על התנהגות הפנקייק על המחבת שלכם ומהר מאד תתפסו את העניין ויצאו לכם פנקייקים הורסים וטעימים.

להגשה: הגישו את מגדל הפנקייקים שהנחתם זה על זה על צלחת ולצידם את רוטב יוגורט הפטל שהכנתם מראש. אפשר לתת לאורחים לשים כמה מהרוטב שהם רוצים או להגיש את המנה כמו שבתמונה שמצורפת כאן כאשר היוגורט פטל ולצידו כמה יחידות פטל (טרי או קפוא מופשר) על הצלחת. אין אורח שלא יצלם את המנה שלכם. 

אם הכנתם את הפנקייק ללא גלוטן המושלם הזה, אשמח אם תצלמו, ותעלו לרשת החברתית האהובה עליכם ותייגו אותי שאראה ואוכל לפרגן לכם בחזרה. 

בתיאבון

דביר

  • המתכון בשיתוף שטראוס.
חיתוך של פנקייק ללא גלוטן מהצד. צילום: דביר בר
וככה זה נראה מהצד. פנקייק ללא גלוטן. צילום: דביר בר
פנקייק ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מארז מתוק של dessertboxes
המלצות בישראל

מוצרים חדשים ללא גלוטן – נובמבר 2018

הפיצה שחיכיתם לה מגיעה לישראל ישר אליכם הביתה, המוצרים הפופולרים מארה״ב מגיעים לישראל, ממרח נוגט טעים במיוחד וסיידר אלכוהולי בטעמים. קבלו את חדשות והמלצות נובמבר

קרא עוד »

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

דביר מבשל

בורקס דפי אורז

בורקס דפי אורז הוא לא רק ללא גלוטן, אלא גם ללא כמויות השמן. כך תכינו אותו בקלות בבית

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. בחירה של שם מעולה

    1. דביר בר

      המון תודה נעמי

  2. אי אפשר להבתפק בפחות חמאה?

    1. דביר בר

      100 גרם לכמות כזו של פנקייקים לא נחשבת הרבה ובמקומות שמגישים פנקייקים, סתם לידע כללי, משתמשים ביותר.
      המחאה פה היא למטרת שימון המחבת בלבד. האם ניתן להשתמש במקום זה בשמן? בוודאי. האם יהיה לזה את אותו הטעם? לטעמי לא.
      חמאה בשימון פנקייק מעניקה לפנקייק גם טעם נוסף וגם קצת קירמול חיצוני במגע שבין הבלילה למחבת ולא הייתי מוותר עליה, אבל כאמור זה אפשרי לשמן עם
      שמן קוקוס או שמן רגיל (לא זית, זה לא יעשה טוב למנה)

  3. יוגורט של 100 מל או 200?

    1. דביר בר

      מרגלית שלום. יוגורט בגביע של 200 גרם

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן