לבית הספר / לגן או סתם לעל האש. כך תכינו את המאפה הכי ישראלי שיש: פיתה ללא גלוטן
לצפיה במתכון מצולם להכנת פיתה ללא גלוטן לחצו כאן.
רגע לפני המתכון עבור פיתה ללא גלוטן: לאנשים שלא מתורגלים באפיה, זה נראה לפעמים כאילו מאפים כמו פיתה ללא גלוטן או חלה ללא גלוטן, מסובכים מאד להכנה. ובכן, התשובה היא לא. אחרי הפעם הראשונה שתכינו פיתה ללא גלוטן, אין דרך חזרה ואתם תמצאו את עצמכם מכינים אותן פעם אחר פעם מרוב שהן טעימות, קלות להכנה וכמובן, ניתן למלא אותן בכל טוב.
שלוש הערות חשובות לפני שמתחילים: את הפיתות האלה אפיתי בתנור ביתי רגיל ולכן זמני האפיה מתייחסים לתנורים ולא לאמצעי אפיה אחרים. ישנם לעיתים הבדלים קלים בין תנור לאופה פיתות / לטאבון מבחינת עוצמות החום וזמני האפיה.
ההערה השניה: בהחלט ניתן להכין את הפיתות על מחבת או במכשירים ייעודיים להכנת פיתות כמו אופה פיתות או סיר חשמלי וכו׳ אולם מאחר וישנם דגמים רבים ועוצמות חום שונות, ההמלצה שלי היא או לבדוק עם מישהו שהכין פיתות במכשיר שרכשתם כמה זמן בממוצע יש לאפות במכשיר שרכשתם או הכי פשוט: לבצע ניסוי עם פיתה ראשונה ולראות כמה זמן לוקח למכשיר שלכם להכין את הפיתה.
ההערה השלישית והחשובה ביותר: פיזור החום בתנור אינו תמיד זהה ובמקביל, לא כל בצק הפיתות שתכינו זהים במידת העובי ובצורתן ולכן יתכנו מצבים שבהם רק פיתה אחת תתנפח ותקבל ״כיס״ בזמן האפיה בעוד שחברותיה לא יקבלו כיס. זה בסדר גמור. אם תחכו עד שכל הפיתות יתפחו ויקבלו כיס, אתם עלולים לשרוף את הפיתות שיאפו יותר מדי ויהיו קשות לאכילה. נקודת המוצא שלי היא שכל הפיתות שלכם יקבלו מידת חום שווה ולכן אם אחת מהן התנפחה וקיבלה כיס, זה אומר שגם השאר נאפו מספיק וכדי ליצור את הכיס, תצטרכו פשוט לבצע אותו אחרי שהפיתות יצטננו מעט בעזרת סכין.
אפשר גם להוציא את הפיתה שקיבלה כיס מהתנור ולתת לשאר הפיתות עוד חצי דקה בתנור אך שוב, להקפיד ולא לאפות אותן יתר על המידה, אין מבאס מפיתה קשה.
אז שנתחיל במתכון?

המצרכים עבור 12 פיתות ללא גלוטן (תלוי כמובן בגודל שתחליטו להכין):
500 גרם קמח מולינו ללא גלוטן (אריזה ירוקה) – Molino (אפשר גם עם זה הכחול המבוסס עמילן חיטה ללא גלוטן)
50 גרם קמח ללא גלוטן לקימוח משטח העבודה ברידוד הפיתות.
400 מ״ל מים פושרים.
כף שמרים יבשים (או 3 כפות שמרים טריים).
כפית וחצי מלח שולחן.
3 כפות שמן זית (אפשר גם שמן צמחי אחר).
כף סוכר (אפשר גם סילאן אם כי יש לקחת בחשבון שהדבר ישפיע על הצבע הסופי)
לצפיה במתכון מצולם להכנת פיתה ללא גלוטן לחצו כאן.

הוראות ההכנה:
לצפיה במתכון מצולם להכנת פיתה ללא גלוטן לחצו כאן.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה, הניחו את המים והשמרים והפעילו את המיקסר על מהירות נמוכה במטרה שהשמרים יטמעו במים ויתמוססו לתוכם,
משך פעולה זו כדקה ובסופה אתם רוצים לוודא כי לא נותרו שמרים על דפנות המיקסר. המים יקבלו את צבע השמרים.
לשאלתכם האם אפשר להכין את הבצק גם בקערה? בהחלט ובלבד שיש לכם כישורי לישה טובים ולישה של רבע שעה אינטנסיבית לא מעייפת אתכם.
למים עם השמרים המומסים הוסיפו את הקמח הרב תכליתי ולאחריו, הוסיפו את הסוכר.
הפעילו את המיקסר הפעם על מהירות בינונית למשך דקה עד שכל הקמח והסוכר יתערבבו עם המים והשמרים.
כעבור דקה, הוסיפו את המלח ואת השמן והפעילו את המיקסר לעוד כדקה כך שכל המרכיבים יתערבבו היטב.
חשוב: כעבור דקה, הפסיקו את פעולת המיקסר, הרימו את וו הגיטרה ובעזרת מרית סיליקון, תרימו את הבצק הדבוק לתחתית קערת המיקרסר ושחררו את זה התקוע בין חלקי וו הגיטרה וודאו כי השמן מגיע לכל חלקי הבצק ונסו לאחד אותו כמיטב יכולתכם.
בשלב הזה הפעילו שוב את המיקסר על מהירות בינונית למשך 5 דקות נוספות עד שהבצק יהפוך לאחיד.
הבצק יהיה רך די דביק. אל תפחדו ואל תרתעו מכך, בצק ללא גלוטן יהיה הרבה פעמים דביק בשלב הזה של הכנת מאפים.
כעבור 5 דקות של לישת הבצק במיקסר, הוציאו את הבצק האחיד לקערה, כסו אותה במגבת לחה והניחו את הקערה במקום נעים להתפחה בת 50 דקות.
כעשרים דקות לפני סיום ההתפחה, הפעילו את התנור לחום של 250 מעלות (החום המירבי בתנור ביתי ממוצע) והניחו בתחתיתו קערה חסינה לחום מלאה במים פושרים. קערה המים תשאר בתנור במשך זמן האפיה ותעניק לחות נוספת בזמן אפיית פיתה ללא גלוטן.
כשהבצק סיים את ההתפחה והגדיל ב50 אחוזים את נפחו, קמחו משטח עבודה וקרצו מהבצק 12 כדורים (משקלם הממוצע יהיה 80-90 גרם שדומה בקוטרו לכדור גולף).
על משטח מקומח היטב, רדדו בעזרת מערוך כל כדור בצק לכדי צורת פיתה עגולה (שימו לב היטב לפני פעולה זו לטיפים הבאים)
שלושה טיפים חשובים: אל תרדדו יותר מדי את הבצק אלא תשאירו לו עובי של כחצי ס״מ לפחות, על מנת שהפיתה תהיה בשרנית יותר במידה ואתם אוהבים אותה כך.
טיפ נוסף: אין לכם מערוך? אפשר לקמח את הבצק בידיים וגם לרדד את הבצק בידיים לכדי צורת של פיתה, זה מאד קל ולא צריך לחשוש. וטיפ שלישי ואחרון: חשוב להקפיד ששולי בצק הפיתה יהיו מעט יותר עבים במעט ממרכז הבצק, זה החלק שאותו למעשה תחתכו עם סכין על מנת ליצור את כיס הפיתה וחשוב שהקצה לא יהיה דק מדי, דבר שיקשה על יצירת הכיס בהמשך.


את הבצק המרודד לכדי פיתה, הניחו על נייר אפיה שמונח על מגש אפיה. במגש ממוצע, תצליחו להניח עד 4 פיתות בכל פעם. אל דאגה, אפיית פיתה ללא גלוטן היא דבר מהיר מאד. מוכנים?
את מגש הפיתות הראשון הכניסו לתנור ותספרו על השעון בדיוק 10 דקות עד שתראו שהפיתה עולה ונוצרת בתוכה כיס אוויר. זה בדיוק הרגע להוציא אותן מהתנור בעזרת מרית אל תוך מגבת לחה שם תשמרו את כל הפיתות עד שיצטננו.
כשתוציאו את מגש הפיתות הראשון, תוכלו להכניס את מגש הפיתות השני לתנור ל-10 דקות גם כן וכך גם עם המגש השלישי. בסוף התהליך יהיו לכם 12 פיתות ללא גלוטן טריות, טעימות ומושלמות.
כשהפיתה הצטננה מעט, ובעזרת סכין, צרו פתח בקצה אחד של הפיתה, פתחו אותו בעדינות ומלאו את הפיתה בכל מה שחשקה נפשכם.
ניתן לשמור את הפיתות בשקית אטומה ליממה מחוץ למקרר או להקפיא אותן לאחר צינון מלא בכלי אטום או שקית אטומה. לשימוש חוזר: חצי דקה או דקה במיקרו יעשו לה פלאים (תלוי בעוצמת המיקרו).
בתיאבון!
- המתכון בשיתוף קמח הארץ יבואנית קמחי Molino מולינו ללא גלוטן
הכנתם פיתה ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!
לצפיה במתכון מצולם להכנת פיתה ללא גלוטן לחצו כאן.


לפוסט הזה יש 80 תגובות
יופי של מתכונים!
גן עדן אמיתי לכל נמנעי הגלוטן באשר הם
תודה רבה <3
הי דביר, אפשר להכין על סייג? לא חייבת שיהיה כיס. או שיש לך מתכון מומלץ אחר? תודה
אפשרי כן
האם חייב סילאן? מה לנמנעים מסוכר?
היי זמר. סילאן איכותי אינו מכיל סוכר, הוא מופק מתמרים ואין בו תוספת סוכר לבן.
המתיקות בצורת סוכר או סילאן או דבש הם חיוניים לבצקים המכילים שמרים מאחר והם אלו שמגע שלהם עם השמרים גורמים לעבודת השמרים והתפיחה
עשיתי עם קמח שר יצא מהמם!!! תודה רבה!!!
איזה כיףףף
תנסי לשים רסק תפוחים במקום סילאן. אני עושה את זה בהרבה מתכונים. כדי שלא תהיה עליית סוכר. ואין טעם של תפוח.
יצא לי מהמםםםם תודההההה!!!!!
איזה כיף! אשמח לתמונות
אפשר להכין עם קמח מולינו כחול?
היי נועה, בהחלט
יש תחליף לשמרים ?
היי. לצערי לא שאני מכיר
היי דביר, אתמול הכנתי את הפיתות (פעם ראשונה שאני מכינה פיתות). והן יצאו מ ו ש ל מ ו ת. השתמשתי בקמח קפוטו, ובדיעבד הייתי צריכה להכפיל כמויות (אפשר?) כי הן חוסלו!
תודה, תודה!
אוהבת את המתכונים שלך ובעיקר את ההסברים היסודיים והנהירים.
שוב תודה רבה 💛
היי אבישג. תודה רבה רבה. איזה כיף לקרוא
על כמה מעלות להפעיל את התנור באפיית הפיתות? תודה
היי דיקלה. הפרט הזה מופיע מתחת לחלק של הוראות ההכנה. 250 מעלות. מציע לקרוא היטב את הפסקה הזו כי היא מכילה עצות וטיפים נוספים
הי, עשיתי את הפיתות בדיוק כמו במתכון אבל הם יוצאות לי קצת דביקיות בפנים וכשאני פותח אותם קשה לפתוח ולפעמים נקרע, יש איזה שהוא פיתרון?
היי. עם איזה קמח את/ה מכינים את הפיתות? מציע לקרוא שוב את ההוראות. אין סיבה שכך יקרה
עם קמח מולינו וקמח תמי ביחד
דבר ראשון: אני מציע להצמד בכל מתכון עם קמח רב תכליתי אחד בלבד. ערבוב בין קמחים לא מועיל לשום דבר. אני מציע לעבור שוב על הוראות ההכנה ולהצמד אליהם
אין סיבה שהמתכון לא יצליח. הוא נוסה בהצלחה על ידי גולשים רבים ואני משוכנע שקריאה נוספת של כל המתכון ושלביו ועבודה לפיהם – תביא לתוצאה המיוחלת
עשיתי את הבצק עם קמח כרגיל, והתערובת יצאה ממש נוזלית! וזה למרות שעברתי שלב אחרי שלב אחרי ההסבר המפורט והמעניין שלך.. מה יכול להיות?
היי שירה. עשית עם הקמח ללחם של כרגיל או עם הרב תכליתי שלהם? יכול להיות הבדל משמעותי ביניהם. בכל מקרה, אני חושב שגם עם בריאלי, מולינו כחול וירוק, דגש רב תכליתי וגרין של שופרסל תקבלי תוצאה טובה
הי, דביר.
הכנתי אתמול את הפיתו עם קמח מולינו הכחול. יצא מדהים!!!
הבת שלי הצליאקית יכלה להנות מפיתה פלאפל כמו כולם.
הפיתות יצאו עם כיס יפה שאפשר למלאות בו.
ההכנה קלה והתוצאה טעימה במיוחד.
תודה על המתכונים המעולים שלך!
איזה כיף לקרוא!! תודה רבה
הכנתי את הפיתות וחלקן יצאו קצת קשות ולא התנפחו מהי הסיבה????
היי חיים. לא כל פיתה אמורה להתנפח. אם הן יצאו קשות אז או שהשתמשת בקמח לא מתאים או שהשארת אותם יותר מדי זמן בתנור (אולי מתוך תקווה שיתנפחו)
מספיק שפיתה אחת מתנפחת כדי להבין שהכל קרה כמו שצריך לקרות וחלק מהכיסים יצטרכו להפתח בעזרת סכין בקלות
היי אשמח לדעת לאיזה מצב לכוון את התנור ? שני פסים / עם טורבו או בלי?
והאם ניתן לקמח פשוט את המשטח בעוד קמח מולינו?
היי בר. אפשר לקמח בעוד קמח מולינו. לגבי האפיה, 2 פסים ועל העוצמה המירבית של התנור
האם מומלץ לחמם אבן פיצה בתנור למשך כעשרים דקות עד חצי שעה ב-250 מעלות לפני הכנסת הפיתות ואז להניח את הפיתות לאפייה עליה (בתיווך קמח תירס למניעת הידבקות)?
היי גל. לרוב לא נהוג להכין פיתות לא אבן פיצה
Hii, thank you for the recipe! I want to try it but where I live we don´t have silan, what should I use instead? maybe an egg?
Thank you!!
היי אביגיל. את הסילאן אפשר להמיר פשוט בסוכר
בהצלחה
דביר
הפיתות יצאו נהדרות! כ"כ כיף! כבר 3 שנים לא אכלתי פיתה… (לא אהבתי את הקנויות). הן תפסו נפח כך שהן גם יפהפיות וגם טעימות!
תודה על ההסברים המפורטים והמתכונים הנהדרים! ותודה על שלימדת אותי לא לפחד משמרים…
איזה כיף לקרוא!!! תודה ששיתפת, אשמח לתמונות
דביר
שלום דביר אני גרה בנויורק באיזה קמח שקיים פה אתה ממליץ להישתמש ,
היי לאה, אפשר לנסות עם קמחים רב תכליתיים ללא גלוטן (all purpose) ולבדוק מה מתאים ועובד. אפשר לנסות גם את קמח קאפוטו בגרסה ללא גלוטן שנמכר באמזון
דביר
היי דביר.האם אפשרי לדעתך להכין את הפיתות על סאג' בחוץ…?
היי תמר. לא ניסיתי אבל יתכן שכן
היי,
האם אפשר להשתמש במשפר אפייה? הבנתי שמומלץ לאפייה עם שמרים (חדשה בעולם ללג 😊)
תודה
לא, אסור
היי דביר,
אם אני רוצה להקפיא את הפיתות, צריך לפתוח אותן לפני?
תודה!
רצוי
הכנתי ממולינו ירוק והבצק יצא מאוד יבש הייתי צריכה להוסיף כחצי כוס מים להגיע למרקם רך ודביק
העיקר שהצליח
הכנו מקמח כרגיל ללחם ויצא מושלם הכל חוסל עד הפירור האחרון
איזה כיף!!
תודה על המתכונים והספר. האם הפיתות יעבדו גם עם תערובת B של schar?
היי. תודה רבה! לא ניסיתי….
תודה רבה על המתכון יצא מעולה!!!
איזה כיף!
היי דביר, יצא ממש טעים וטוב!!!!
תודה רבההה!
יש לי תנור של אלקטרולוקס ויש בו אפשרות ל275 מעלות
אפשר או שחייב 250?
היי נעמה. לא ניסיתי משהו אחר ולכן לא ממליץ על משהו שלא נוסה על ידי. מציע להצמד למתכון
היי,
הבצק לא תפח מה הסיבה
אי תפיחה של בצק יכולה לקרות מהמון סיבות, החל משמרים שלא בתוקף, מגע ישיר שלהם עם המלח, התפחת יתר או סתם קמח לא מתאים
עשיתי בדיוק כמו במתכון ויצא מעולה!!! לא היה צריך להתפיח אחרי הרידוד כמו שחשבתי… (רק הוספתי 25 מ"ל מים)
איזה כיףףף
תודה רבה על המתכונים, נהנינו מאד מהחלות! אפשר להכין לפי המתכון הזה פיתות לטאבון מעל מדורה? בלי כיס.. מקמח קאפוטו. תודה שוב!
היי. תודה! לא ניסיתי
האם ניתן להתשמש בכל קמל ללא גלוטן המיועד ללחם?
היי. לא מאחר וקמחים שונים עשויים מחומרים שונים ולא כולם יודעים לספוח נוזלים בצורה זהה
הכנתי פעם ראשונה בחיים שלי פיתות ויצאו מושלמות ממש! הכנתי ממולינו ירוק. אחלה מתכון
איזה כיף! פעם הבאה אשמח לתמונה
היי דביר האם אפשר להשתמש בקמח תמי רב תכליתי?
היי דורית. לא ניסיתי
ווואוו פשוט ווואוו הסבר כל כך מפורט ומדויק, הצלחה מסחררת מהפעם הראשונה!
עשית ילד קטן ומתוק מאד מאד מאושר
איזה כיף!!!
תודה רבה על המתכונים המדהימים!!
הכנתי את הפיתות, ויצאו ממש רכות וטעימות!
תודה רבה!!! איזה כיף!!!
אחלה מתכון! מפורט ופשוט. אי אפשר לטעות.
ואני לא בשלנית דגולה.
רק שאלה. איך לשמור על הפיתות טריות?
היי. תודה. הכי טוב בשקית סגורה היטב במקפיא
בחיי לא הכנתי פיתות והמתכון נראה פשוט, מדהים וברור ביותר!
במידה ואני רוצה להקפיא את הבצק לאחר רידוד והכנה של צורת הפיתה ככה שאצטרך רק להפשיר ולהכניס לתנור, זה אפשרי? יש הוראות מיוחדות?
היי. תודה. אין דרך להקפיא את הבצק לאחר רידוד ולהצליח לייצר פיתות לאחר מכן. רק לאפות, לצנן ולהקפיא
היי דביר. תנור מחומם לטורבו או מצב רגיל? והתנור שלי מגיע ל275 מעלות- האם לכוון לכאן? תודה רבה
היי. במידה ולא רשום במתכון טורבו – אז חום עליון תחתון. 250 מעלות
היי האם ניתן להכין את הבצק לילה לפני ולשמור במקרר?
היי. לא ממליץ. תתכן התפחת יתר
הכנתי ויצא פגזזזזזזז