אם גם אתם חשבתם שזה מסובך להכין פאי פקאן - תחשבו שוב. שמח לארח בבלוג את אסי רוזיצנר למתכון טעים שכל מי שיטעם - יתאהב בו (ובכם) בשניה
לפני כשנה, ביוני 2018, פתחתי את הבלוג שלי, זה שאתם גולשים בו עכשיו ושכולו ללא גלוטן. לקראת עלייתו לאוויר, בחרתי כמה וכמה מתכונים, בהם לחמניות הגבינה, הקובה סלק, הטורטיות ועוד, ועשיתי אצלי בבית הקודם, מה שמכונה ״יום צילום״, אליו גם הזמנתי שפים וחברים לטובת קידום הבלוג. אז גם הזמנתי גולשים שונים בקבוצת הפייסבוק ״צליאק – Celiac״ שחושבים שיש להם מה לתרום לבלוג, לפנות אלי מתוך מטרה ורצון להוסיף תוכן שווה לאתר. בין הרבים שפנו, היתה אסי רוזיצנר. לא הכרתי את אסי לפני, לא ממש ידעתי שהיא ילדה זמן ממש קצר לפני יום הצילום את בנם הבכור שלה ושל בעלה ולמעשה לא הכרנו כלל. עם הזמן, זה השתנה.
אסי, סיפרה לי בהתכתבות קצרה בינינו, שהיא צליאקית ונטורופטית ותשמח לכתוב עבור הבלוג שלי וכך נולדו להם שני טורים מרתקים. האחד נקרא ״טעויות נפוצות שצליאקים עושים״, והשני נקרא "5 דברים שלא ידעתם שמכילים גלוטן״.
מאז, אסי ואני שמרנו על קשרי ידידות וירטואלים ולאחרונה היא הזמינה אותי שוב, הפעם להפגש ולבשל יחד עבור שני הבלוגים שלנו. וכך, מצאתי עצמי נוסע לנווה מבטח, לבית הקסום והפסטורלי של אסי ומשפחתה ושם, אחרי ארוחת בוקר סופר מפנקת שאסי הכינה לנו, עם לחם טחינה הורס, שקשוקה מהממת ועוד מגוון גבינות ומטבלים, דיברנו לא מעט (על מי אני עובד? דיברנו המון) ואסי לימדה אותי להכין שני מתכונים טעימים וקלים ואני שמח להעביר אליכם את המתכון של אסי לפאי פקאן טעים בטירוף ללא גלוטן. היה יום מושלם, כייפי וטעים ממש, תודה אסי.
אז שנתחיל במתכון?
המצרכים עבור פאי פקאן בתבנית 26 ס״מ מרובעת או עגולה או ל-2 תבניות ארוכות צרות ונמוכות.
המרכיבים לבצק :
ביצה אחת (מידה M).
רבע כוס סירופ מייפל 100% טהור (ניתן להמיר בדבש רק אם אין ברירה).
2 כפות שמן קוקוס.
קורט מלח.
חצי כוס קמח טפיוקה.
2 וחצי כוסות קמח שקדים
למילוי:
2 ביצים.
כוס פקאנים קלופים.
חצי כוס סירופ מייפל 100% טהור
2 כפות סוכר (אופציונלי לא חובה הפאי יוצא מתוק וטעים גם בלי הסוכר).
3 כפות קרם קוקוס.
לציפוי:
ניתן להכין את הפאי ללא הציפוי אך מומלץ להוסיף הכל, הציפוי מעניק לפאי מרקם ולחות נוספים.
חצי כוס חצאי פקאנים שלמים לקישוט ועיטור הפאי.
כף קרם קוקוס.
2 כפות סירופ מייפל.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות על פעולת טורבו.
בשלב הראשון, נכין את הבצק. בקערה, נטרוף היטב את הביצה יחד עם סירופ המייפל, המלח ושמן הקוקוס כחצי דקה.
לאחר שנוצרה בלילה אחידה, נוסיף לתערובת את קמח הטפיוקה וקמח השקדים ונערבב בעזרת מזלג עד שנקבל פירורי בצק. בשלב זה, נשטוף היטב את הידיים ונכניס אותן לקערה ובעזרתן נלוש את התערובת עד שנקבל גוש בצק גמיש רך וכיפי. (במידה והבצק דביק מדי, הוסיפו שתי כפות קמח שקדים והמרקם שלו ישתנה ויהיה פירורי יותר).
בעזרת מעט שמן קוקוס, נשמן תבנית פאי מלבנית או עגולה בגודל 26 ס"מ. נרדד את בצק השקדים הפריך שקיבלנו בין שני ניירות אפיה בעזרת מערוך לעובי של חצי סנטימטר, נסיר את שכבת נייר אפיה העליונה ונהפוך את נייר האפיה התחתון עם הבצק אל מעל תבנית הפאי ונסדר את הבצק בתבנית, נחתוך את השאריות ונסדר את החורים שנוצרו בעזרת הבצק העודף שנותר לנו. אל דאגה אם הבצק נקרע מעט. לכך בדיוק נועדו שיעורי מלאכת היד בבית הספר.
עבור יצירת המלית, נכניס לבלנדר /מג׳ימיקס את כל מרכיבי המלית: שתי ביצים, סירופ מייפל, פקאנים, סוכר (אופציונלי לחובבי המתוק מאד) וקרם קוקוס ונטחן את הכל לבלילה עם פירורי פקאן בתוכה.
בתיאבון!
הכנתם את פאי הפקאן ללא הגלוטן? צלמו ושלחו לי לוואטסאפ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!
יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה
מסעדות ללא גלוטן בפריז
טסים לפריז? הכתבה הזו היא בדיוק עבורכם. קבלו רשימה ובה 29 מסעדות ללא גלוטן בפריז, ממלכת הפטיסרי והבלונז׳רי אבל ממש לא רק
עוגיות שיבולת שועל ללא גלוטן
קבלו מתכון קל, טעים ובריא של עוגיות שיבולת שועל ללא גלוטן שהן כמו ארוחה, כיפיות ונימוחות בפה. מכינים פעם בשבוע ונהנים כל יום מעוגיה נהדרת שגם כיף להכין עם ילדים
בורקס דפי אורז
בורקס דפי אורז הוא לא רק ללא גלוטן, אלא גם ללא כמויות השמן. כך תכינו אותו בקלות בבית
לפוסט הזה יש 16 תגובות
היי אפשר להחליף את הקמח טפיוקה בקמח אחר? תודה:)
היי מיקה. אסי מוסרת שאפשר להמיר את קמח הטפיוקה בעוד קמח שקדים/ קורנפלור.
היי! אפשר להחליף את השמן קוקוס בחמאה? (ואם כן באיזו כמות)
תודה 🙂
היי ליהי. אסי מוסרת שבהחלט כן, באותה הכמות
הכנתי ויצא וואו! מעולה ועדין. תודה !!!
איזה כיף לקרוא!!! תודה ושנה טובה
היי דביר, מתכון מדהים, נתקעתי בבית רק עם חלב קוקוס טבעי של aroy-d אפשרי להשתמש בו במתכון במקום קרם קוקוס? אולי להחליף את הכמות?
היי שני. אני לא מכיר את המוצר אבל אמור להיות בסדר…
במה אפשר להחליף את שמן הקוקוס וקרם הקוקוס?
אפשר בשמן זית / חמאה
האם ניתן להמיר את המייפל בסילאן טבעי? או ששילוב הטעמים ממש לא ילך טוב?
היי תחיה, בגדול זה אפשרי פשוט צריך לאהוב את טעם הסילאן
היי האם ניתן להחליף את הביצה במשהו אחר? צריכה לטבען את המתכון (שנראה מדהים)
תודה!
היי. אפשר לנסות להמיר בכף רסק תפוחים
היי
כשאומרים כוס/רבע כוס/ חצי כוס
לאיזה גודל של כוס מתייחסים? מה המשקל של כל דבר?
יש מושג שנקרא כוס מידה ויש כוס מידה אוניברסלית שניתן למצוא בגרושים בכל חנות כלים / מקס וכאלה. יש גם טבלאות המרות מידה באינטרנט (כולל כאן באתר) שאפשר לראות כמה שוקלת כל כוס מידה
כוס מידה לקמח – 140 גרם
כוס מידה לנוזלים – 240 גרם וכו׳