שוקי עוף ביין דבש, צ׳ילי וסילאן - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

שוקי עוף ביין דבש, צ׳ילי וסילאן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מנת שוקי העוף הזו היא לא רק טעימה בטירוף אלא גם קלה ומהירה להכנה. בדיוק עבור מי שרוצים להגיש מנה חגיגית מבלי להסתבך יותר מדי. כך תכינו

אם לחלק את ארוחות החג לשניים, באופן מאד גס, אז יש את אלו שארוחת החג שלהם נמשכת שעות והאוכל נחלק למנות פתיח ראשונות, מרקים, סלטים, עיקריות, קינוחים ושבין לבין מדברים, חוגגים את מנהגי החג ולא קמים מהשולחן עד שהאבזם בחגורה כבר מתחיל ללחוץ. לרוב, מאחורי הארוחות האלה מסתתרים ימים שלמים של הכנות, החל מהקניות ועד לשלבי ההכנה מרובי הימים ומרובי המשתתפים

אצלנו במשפחה, אנחנו מהסוג השני. אמנם את הקניות וההכנות ההורים שלי תמיד היו עושים ימים מראש אבל אופי המנות הוא כזה שאפשר גם להכין באותו היום (גג ערב לפני) כמו כבד קצוץ, מרק עוף, בשר (לרוב בתנור) וכך גם משך הארוחה שיכול לנוע בין חצי שעה לשעה ואת יתרת הערב, אנחנו אוהבים להעביר בסלון או בחצר בית הורי, עם כוס תה, קפה, פירות טריים ועוגה טובה (ללא גלוטן כמובן). 

המתכון למנה הבאה הוא שילוב של כמה השראות: העוף מבית הוריי, שתמיד הכיל פרי כלשהו, לרוב שזיפים (מקופסת שימורים) העוף של חברי השף ישראל אהרוני שהוא גם חסיד גדול של פירות מבושלים וכמה אילתורים שלי למיקסום טעמים במנה הזו.

כם במתכון הזה, כמו בשני המתכונים האחרונים שפרסמתי (הכרישה הממולאת וקיפודי האורז) עשיתי שימוש בתבלינים של ׳תבליני מימון׳, היחידים בישראל עם סימון ״ללא גלוטן״, שהוא סימון חשוב וקריטי לצליאקים כמוני. את מדריך התבלינים ללא גלוטן שכתבתי, תוכלו לקרוא כאן.

אז שנתחיל במתכון?

שוקי עוף ביין דבש, צ׳ילי וסילאן. צילום: דביר בר
שוקי עוף ביין דבש, צ׳ילי וסילאן. צילום: דביר בר

המצרכים עבור 15 שוקי עוף:

2 קילו שוקי עוף (בקשו מהקצב שלכם ללא העור וללא הרגל, גם אסתטית וגם יתפוס פחות מקום בסיר).

שורש סלרי אחד, קלוף, שטוף וקצוץ לקוביות קטנות.

שורש פטרוזיליה אחד, קלוף, שטוף וקצוץ לקוביות קטנוץ.

2 שיני שום חתוכות לפרוסות.

בצל גדול חתוך לרצועות.

כרישה (פראסה) שלמה חתוכה לטבעות בנות 1 ס״מ (ללא העלים והשורש).

2 אגסים שטופים, מגולענים וחתוכים לרבעים עם קליפתם.

כפית שטוחה פלפל שחור טחון דק של תבליני מימון ללא גלוטן.

כפית מלח ים ללא גלוטן של תבליני מימון.

כפית רוזמרין יבש של תבליני מימון ללא גלוטן.

4 כפות סילאן ללא גלוטן.

חצי כפית ראס אל חנות ללא גלוטן של תבליני מימון.

2 מקלות קינמון של תבליני מימון.

חצי בקבוק יין אדום (כזה שגם הייתם שמחים לשתות).

חצי כוס דבש טהור טבעי.

2 יחידות צ׳ילי מתוק יבש של תבחני מימון.

2 פלפלים אדומים ארוכים עם החרצנים (מהזן המתוק והלא מאד חריף).

4 כפות שמן צמחי.

 

המצרכים לעוף בדבש יין סילאן וצ׳ילי. צילום: דביר בר
המצרכים לעוף בדבש יין סילאן וצ׳ילי. צילום: דביר בר

הוראות ההכנה:

אל תמצמצו כי כל תהליך ההכנה עצמה אורך לא יותר מעשר דקות (לפני שלב הבישול) אז שימו לב:

בסיר שטוח ורחב (סוטאז׳), חממו את השמן הצמחי על להבה גבוהה. ברגע שהשמן חמים, טגנו את רצועות הבצל והכרישה כשתי דקות. מיד לאחר מכן, הוסיפו את התבלינים על מנת שאלו ״יפתחו״ והטעמים ייצאו מהם באופן מיטבי ויחד איתם הוסיפו את קוביות שורש הפרוטזיליה והסלרי. 

הוסיפו את שוקי העוף על מנת לתת להם צריבה קלה בלבד (ראו תמונה) של כדקה מכל צד (הפכו בעזרת מלקחיים והשתדלו שלא ״ידבקו״ לסיר. לעוף טרי יש נטיה שכזו. כל השלב הזה, אמור לקחת כדקה. 

מיד לאחר צליית העוף, הוסיפו את השום, הדבש, היין, הפלפל, הצ׳ילי היבש המתוק, הסילאן והאגסים. הקפידו בעת הוספת היין כי הוא אינו עולה על גובה מחצית מגובה שוקי העוף שבמחבת. אלו אמורים לבצבץ בצורה בולטת.

כעת, הביאו את הסיר לרתיחה ועד אז, הוסיפו את כפית הרוזמרין בפיזור אחיד מעל שוקי העוף.

כשהיין מגיע לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו כרבע שעה על להבה נמוכה מאד עם מכסה סגור. בתום רבע השעה, סובבו בעדינות את שוקי העוף כך שהצד התחתון שלהם שכבר קיבל צבע אדום חזק מהיין, יהיה עכשיו עליון והמשיכו לבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור לעוד רבע שעה.

בתום רבע השעה השניה (סה״כ חצי שעה של בישול במכסה סגור), פתחו את המכסה ובשלו כ-5 דקות נוספות ללא מכסה. הגבירו בשלב זה את הלהבה לבינונית על מנת שחלק מהנוזלים יתאדו אך עדיין ישאר מספיק נוזל שישמ אתכם כרוטב בשלב הגשת המנה.

הצעת הגשה: בשלו ככוס וחצי של אורז לבן בסמטי עם כפית כורכום טחון וכפית מלח ים בשלוש כוסות של מים חמים כ-13 דקות (מכסה סגור, אש נמוכה), עם תום בישול האורז, השאירו את המכסה סגור כעשר דקות נוספות.

הניחו את האורז המבושל בצלחת הגשה גדולה וסדרו על האורז את שוקי העוף, האגסים והפלפלים. צקו רוטב מעל לכל המנה, ניתן לפזר שבבי שקדים מולבנים קלויים מעל למנה. הגישו חם.

בתיאבון!

דביר

הכנתם את מנת שוקי העוף? צלמו ותייגו אותי כדי שאוכל לראות, להגיב ולפרגן לכם בחזרה.

שלבי ההכנה לשוקי עוף בסילאן דבש ויין. צילום: דביר בר
שלבי ההכנה לשוקי עוף בסילאן דבש ויין. צילום: דביר בר
שוקי עוף לראש השנה. צילום: דביר בר
שוקי עוף לראש השנה. צילום: דביר בר
חשוב להשתמש בתבלינים ללא גלוטן. עוף לחג. צילום: דביר בר
חשוב להשתמש בתבלינים ללא גלוטן. עוף לחג. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

דביר מבשל

בורקס דפי אורז

בורקס דפי אורז הוא לא רק ללא גלוטן, אלא גם ללא כמויות השמן. כך תכינו אותו בקלות בבית

קרא עוד »

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן