עולם שלם ללא גלוטן - דביר בר

עוגת שוקולד ללא גלוטן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

10 דקות של עבודה וגם לכם תהיה עוגת עוגת שוקולד ללא גלוטן שמתאימה לימי הולדת

בשנים האחרונות אפשר למצוא עוגת שוקולד ללא גלוטן גם בסופרים (בעיקר בפסח) וכל מיני בחושות מוכנות שנמכרות ברשתות, סטייל עוגת הבית. שלא תבינו, הן אחלה והכל אבל לצליאקים היותר בוגרים שבינינו, הזוכרים תקופות שבהן לא היה ניתן לקנות קינוחים ללא גלוטן, הפנטזיה על עוגת שוקולד שמתאימה לימי הולדת – תמיד הייתה חזקה מהכל ואני שמח שנפלה בחלקי ההזדמנות לחלוק איתכם את המתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן שהיא לא רק הכי טעימה בעיני, אלא גם ממש פשוטה להכנה (10 דקות על השעון לפני הכנסה לתנור).

אציין כי העוגה הזו היא עוגת שוקולד עשירה במרקמה (מעט יותר דחוסה מעוגות היומולדת הקלאסיות שבינינו, מבוססות על טון שמן) אז בעת החיתוך, חתכו אותה לפרוסות לא עבות במיוחד.

ועוד רגע לפני שנתחיל, רק אומר שניתן להגיש את העוגה כפי שהיא ללא ציפוי שוקולד או תוספת של קצפת אבל היי, אם כבר משקיעים בעוגת שוקולד ליומולדת למישהו שאוהבים, עשו את הצעד הנוסף ותכינו גם ציפוי שוקולד ותוספת מדליקה. ההצעה שלי: הניחו כ-20 יחידות בייגלה ללא גלוטן על ציפוי השוקולד. הבייגלה המלוח יעניק לעוגה נגיעה של מליחות וגם קראנצ׳יות ושלא לדבר שזה מצטלם נהדר לאינסטגרם (:

אז שנתחיל? 

עוגת שוקולד ללא גלוטן
עוגת שוקולד ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים עבור עוגת שוקולד ללא גלוטן בגודל תבנית קפיצית 24 ס״מ:

כוס וחצי (210 גר׳) קמח רב תכליתי ללא גלוטן.

חצי שקית אבקת אפיה.

כפית תמצית וניל.

כוס סוכר לבן או אבקת סוכר (לקבלת עוגה במתיקות מעודנת). ניתן להוסיף עוד חצי כוס לחובבי העוגות המתוקות או בשמם השני – ילדים.

3 ביצים.

שלושת רבעי שמן קנולה לעוגה (אפשר גם שמן קוקוס למי שמעדיף טעם קוקוסי בעוגה) ועוד כף לשימון התבנית.

כוס מים חמים.

חצי כוס חלב (120 מ״ל).

1 כפית שטוחה של סודה לשתיה.

כוס אחת של אבקת שוקולית (לעוגת ילדים) או קקאו (לגדולים יותר).

שליש מיכל (כ-80 מ״ל) שמנת מתוקה (את השאר תשמרו לשלב הבא).

אופציונליחצי כוס קוקוס טחון למי מכם שאוהב מרקם מעט יותר דחוס של עוגה.

לקישוט:

100 גר׳ שוקולד מריר עלית ללא גלוטן (חבילה אחת).

חופן בייגלה אסם ללא גלוטן.

25 גר׳ חמאה.

שליש מיכל שמנת מתוקה.

עוגת שוקולד ליומולדת ללא גלוטן. wheatout.co.il
עוגת שוקולד ללא גלוטן. צילום: דביר בר

בשלב ההכנה הראשון, נחמם תנור ל-175 מעלות ונניח את הרשת כך שתבנית העוגה תמוקם באמצע התנור בזמן האפיה.

בקערת המיקסר, עם המקציף (אפשר גם במקציף ידני ואפילו בסתם קערה עם מטרפה ועבודת ידיים) נערבב במשך 2 דקות על מהירות בינונית את הביצים יחד עם הסוכר עד קבלת מרקם אחיד ומעט בועתי. ודאו באמצעות מרית מסיליקון כי כל הסוכר בתחתית המיקסר נטמע בביצים. 

לאחר 2 דקות, נוסיף לקערת המיקסר בזה אחר זה את המרכיבים הבאים, כאשר תספרו בלב 10 שניות אחרי הוספת כל אחד מהם: קמח רב תכליתי, שוקולית (או קקאו), מלח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, שמנת מתוקה, חלב, מים, שמן.

במקביל, נשמן תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ במעט שמן וניצור עם נייר האפיה שאותו נגזור לרצועות עבות שרוחבן כגבוה התבנית שלנו, מעין ״חומה״ ונרפד את החלק הפנימי של התבנית.

נעביר את בלילת העוגה שבשלב הזה אמורה להיות נוזלית וכהה, אל התבנית המשומנת והמרופדת מצדדיה. את התבנית ובה מסת העוגה נעביר לתנור למשך כ-30 דק׳ על חום 170 מעלות.

כעבור 30 דקות, דקרו את העוגה לאורכה באמצעות קיסם וודאו שהעוגה לא רטובה מבפנים מצד אחד אבל שהקים כן יוצא מעט פירורי) במידה והקיסם יוצא רטוב – המשיכו את אפיית העוגה בתנור באותם התנאים לעוד מספר דקות בודדות בלבד.

הקפידו לא לאפות את העוגה יותר מדי על מנת שזו לא תתייבש. אתם רוצים לקבל מרחם לח לעוגה.

הוציאו את העוגה להצטנן מחוץ לתנור בטמפרטורת החדר למשך עשר דקות לפחות. עם קיסם או שיפוד, עשו בעדינות מעט חורים בחלק העליון של העוגה כך שהרוטב שנכין מיד, יוכל לחדור לעוגה ולהרטיב אותה.

להכנת רוטב השוקולד:

בסיר קטן נניח את קוביות השוקולד, החמאה ושליש מיכל השמנת המתוקה ונחמם אותו בפעולה המכונה בן מארי (פעולה במסגרתה מחממים בעדינות מרכיבים בסיר בזמן שהסיר עצמו לא בא במגע עם להבת אש אלא מוחזק מעל לסיר נוסף ובו מים רותחים על האש ולמעשה הסיר העליון שבו המוצרים שלנו, מתבשלים מהאדים הרותחים העולים מהסיר התחתון).

כעבור 4 דקות של ערבוב המרכיבים יתאחדו לכדי רוטב שוקולד חמים וטעים. הוציאו בעדינות בעזרת כפפה חוסמת את רשת התנור מהתנור והניחו אותה מעל לכיור. שחררו מהתבנית הקפיצית את חלקה הצידי כך שהעוגה תשאר רק על בסיס התבנית ללא מעטפת צדדית. הניחו את תבנית העוגה החמה על הרשת שמעל לכיור. שפכו את רוטב השוקולד בעדינות על מרכז העוגה אל עבר צדדיה כך שכל חלקי העוגה יקבלו שכבה של רוטב שוקולד וחלקו גם יחלחל לתוך הנקבים שעשינו מקודם בעוגה (השאריות ינזלו לכיור, אתם מוזמנים להניח שם קערה שתספוג את השאריות לשימוש עתידי אבל בזהירות – הרשת חמה אני מזכיר).

כעת, כשהעוגה צופתה שוקולד, העבירו אותה לקירור בן שעה במקרר. ממש לפני הגשתה, נעצו במעטה השוקולד שהתקרש, בייגלה, בכל אופן שתבחרו (אם תשימו את הבייגלה לפני הקירור, הוא יספוג לחות במקרר ויהיה פחות פריך בעת ההגשה).

זהו. אם עשיתם הכל כמו שצריך, תקבלו עוגת שוקולד ליומולדת ללא גלוטן ממש טעימה. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים בכפתורי השיתוף בראש עמוד זה.

אם הכנתם את עוגת השוקולד המושלמת הזו, אשמח אם תצלמו, ותעלו לרשת החברתית האהובה עליכם ותייגו אותי שאראה ואוכל לפרגן לכם בחזרה.

בתיאבון

דביר

עיסת עוגת שוקולד ללא גלוטן. צילום: דביר בר
שלבי הכנת עוגת שוקולד ליומולדת ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגת שוקולד ללא גלוטן. צילום: דביר בר
פרוסת עוגת שוקולד ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגת שוקולד ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

לפוסט הזה יש 17 תגובות

  1. ניפלא
    דרך ההכנה מאוד ברור כך שבטוח חייב להצליח
    תודה
    אשמח לקבל עוד מידע ומירשמים

  2. שאלה- האם העוגה נוסתה גם עם תחליף סוכר? אם כן, איך יצא?
    האם כמות הקקאו כתחליף זהה לכמות השוקולית במרשם? בדרך כלל ממליצים להחליף שוקולית בחצי כמות קקאו וחצי כמות סוכר.
    עד כה התאכזבתי ממתכוני עוגות שוקולד ללא גלוטן ואני מאאאד רוצה להצליח.
    אגב, המתכון שלך לבצק פריך (בקיש הבטטה) נפלא. משתמשת בו גם לקישים מלוחים וגם לעוגות מתוקות. כמו פאי תפוחי עץ, ממש מעולה!!!

    1. דביר בר

      היי הדס, מתנצל על העיכוב המאוחר.
      כיף לי לקרוא שהמתכון לבצק הפריך עובד לך ואת נהנית ממנו.
      העוגה לא נוסתה עם תחליף סוכר או עם שינויים בכמות הקקאו והסוכר.
      אם כבר ניסית את המתכון לעוגה הזו וצילמת, ממש אשמח לתמונות (:
      0545964737
      תודה ושבת שלום
      דביר

  3. יופי של אתר. אשמח להתעדכן בחידושים ומתכונים.

    1. דביר בר

      המון תודה איריס

  4. אני מכינה את העוגה ערב קודם לחגיגת יום ההולדת. האם לשמור את העוגה במקרר עד להגשתה או בטמפרטורת החדר?
    תודה מראש , אורית

    1. דביר בר

      היי אורית
      הייתי מכין את העוגה בנפרד, שומר אתה במקרר ומוציא אותה בבוקר האירוע ואז גם מכין את רוטב השוקולד כי אחרת, הבייגלה יספוג נוזלים במקרר ויאבד מהקריספיות שלו

  5. היי הכמות מתאימה ל2 אינגליש קייק? רוצה להכין עוגת רכבת 🙂

    1. דביר בר

      היי. כן!

  6. אני רוצה להכין עוגת "100" מהמתכון הזה, אנגליש אחד ושתי תבניות מלבניות, להכפיל או לשלש את הכמות?

    1. דביר בר

      היי נדין. לדעתי להכפיל יספיק

  7. היי,
    האם ניתן להשתמש בקמח תופח של gluten free במקום?

    1. דביר בר

      היי יאנה. לא התנסיתי בקמח הזה במתכון הזה ולכן לא יכול להמליץ או שלא. קמחים ללא גלוטן מורכבים מקמחים שונים ומתנהגים שונה במתכונים שונים. לא ניתן להבטיח שתתקבל תוצאה זהה

  8. שלום
    לגבי השמן "שלושת רבעי שמן קנולה לעוגה " הכוונה לשלושת רבעי כוס שמן?

    1. שאלה גם לגבי המלח. כמה?

      1. דביר בר

        קמצוץ

    2. דביר בר

      אכן כן.

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן