עוגת שוקולד ללא גלוטן היא חלומו של כל צליאקי. כך תכינו. מתוך ׳עולם שלם ללא גלוטן׳

עוגת שוקולד ללא גלוטן

איפה העוגה? ממש כאן! קבלו מתכון מנצח עבור עוגת שוקולד ללא גלוטן שכל ילד (וגם מבוגר) יאהב, שקל להכין ולא ישאר ממנה אף פירור

רגע לפני שנצלול למתכון עבור עוגת שוקולד ללא גלוטן, אתחיל בוידוי: בתור מי שיש לו צליאק כבר 46 שנה!! אתם ודאי יכולים לשער שבתור ילד, לא היו ברשתות השיווק עוגות ללא גלוטן, לא היו קונדיטוריות שמוכרות עוגות כאלה, לא היו אופים בייתיים שמכינים ומוכרים ואפילו לא היו קמחים רב תכליתיים ללא גלוטן כמו שאנחנו מכירים היום. מה היה? שלא תדעו!

בדיוק בגלל זה, קינוחים כמו עוגות ללא גלוטן, ודאי עוגת שוקולד או עוגיות שוקולד פאדג׳, היו ברוב המקרים חלום מתוק (ורחוק) ולא פעם, בתור ילד שלא הבין את המשמעות של ההקפדה על דיאטה ללא גלוטן, אמי גילתה ש״גנבתי״ עוגת שוקולד באירועים כאלה ואחרים פשוט כי הייתי ילד שאמרו לו שאסור לו לאכול ורצה כמובן לטעום את כל מה שכולם אוכלים בכל מסיבת יום הולדת.

אז לא עוד. בזכות קמחים רב תכליתיים נהדרים שיש היום, אף ילד צליאקי לא צריך להרגיש מקופח כי אפשר, ובקלות רבה, להכין בבית (או לשלוח את המתכון הזה למישהו אחר שמארגן את המסיבה ורוצה לדאוג לעוגה שכולם יוכלו לאכול ממנה) עוגת שוקולד ללא גלוטן, שתהיה טעימה, מתוקה, שוקולדית, עסיסית ושאף אחד לא ירגיש שהיא ללא גלוטן.

שנתחיל במתכון?

המצרכים עבור עוגת יום הולדת בתבנית רינג בקוטר 22 או 24 או 26 (הגובה ישתנה בהתאם לתבנית).

140 גרם קמח ללא גלוטן Mix c של Schar.

כוס סוכר (200 גרם בכוס מידה) מתוק לכם מדי? אפשר להוריד לשלושת רבעי סוכר (150 גרם)

כוס שמן – 240 גרם/מ״ל (אפשר גם שמן קוקוס) או 150 גרם חמאה).

4 ביצים  (240 גרם/מ״ל).

קורט מלח (לא חובה).

חצי כוס קמח שקדים / שקדים טחונים.

2 כפות אבקת קקאו איכותית (20 גרם).

200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות.

120 מ״ל / גרם שהם חצי כוס מים פושרים / חלב פושר 

שליש כפית שטוחה סודה לשתיה (3 גרם)

שקית אבקת אפיה ללא גלוטן.

עבור ציפוי העוגה וקישוטה:

120 גרם שוקולד מריר ללא גלוטן.

125 מ״ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)

סוכריות צבעוניות ללא גלוטן (ניתן לרכוש בחנויות המתמחות במוצרים ללא גלוטן)

עוגת שוקולד ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגת שוקולד ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגת שוקולד ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגת שוקולד ללא גלוטן. צילום: דביר בר

הוראות הכנה:

מה שאני אוהב בעוגה הזו, הוא את משך ההכנה המאד קצר שלה:

הפעילו תנור לחום 175 מעלות (לא טורבו, אלא פעולת חום עליון ותחתון רגילים. הניחו רשת בחלקו התחתון של התנור.

שמנו קלות את תבנית האפיה. ניתן גם להצמיד נייר אפיה לשולי התבנית למי שמעדיפ/ה. לשאלתכם הבאה:, כן, אפשר לאפות את העוגה גם בתבנית אלומיניום חד פעמית (כמובן שיש לשמן אותה מעט) והכמות גם מתאימה להכנת 2 עוגות בתבניות אינגלישקייק חד/רב פעמיות.

בשלב הבא, המיסו במיקרו את השוקולד שחתוך לקוביות, פעולה שאמורה להמשך בין דקה לשתיים, תלוי בעוצמת מכשיר המיקרוגל שלכם. לאחר המסת השוקולד, ערבבו אותו עם כף או מרית מסיליקון והניחו לו להצטנן בטמפרטורת החדר.

בקערה רחבה, ערבבו את כל הנוזלים (המים או החלב), השמן, הביצים יחד עם הסוכר היטב עד להטמעת כל החומרים יחדיו. 

כשהשוקולד המומס כבר אינו חם, הוסיפו את נוזל השוקולד אל תוך קערת הנוזלים וערבבו היטב באמצעות מטרפה.

אל הקערה, הוסיפו את אבקת הקקאו, הסודה לשתיה, אבקת האפיה, קורט המלח, הקמח הרב תכליתי ללא גלוטן, אבקת השקדים.

ערבבו היטב במשך כדקה וחצי עד להטמעה מלאה של כל החומרים וודאו כי בשולי הקערה ובתחתיתה לא מתחבאים גושי קמח שעלולים להופיע בהמשך. ניתן גם לנפות את הקמח לפני הוספתו אך מנסיוני, אין בכך כל חובה.

העבירו את הבלילה שערבבתם היטב לרינג ששימנתם מבעוד מועד או לתבנית אחרת שהכנתם.

הניחו את תבנית האפיה על הרשת שמונחת בתנור. משך האפיה: כ-30 דקות

חשוב מאד: איך יודעים שהעוגה מוכנה? מילת המפתח היא ׳פירורים׳. הצטיידו בקיסם וכעבור 30 דקות אפיה, נעצו קיסם בעוגה, אתם תרצו לראות מעט פירורים על הקיסם כשהוא יוצא מהעוגה כדי לדעת שזה בדיוק הזמן להוציא את העוגה מהתנור. כלומר: אם הקיסם רטוב – העוגה לא מוכנה, אם הקיסם יבש לחלוטין – עברתם את הזמן ודחוף תוציאו את העוגה מהתנור. הקיסם יצא ועליו מעט פירורים? מעולה, זה המצב הרצוי.

במידה והעוגה עדיין רטובה לפי מה שמראה הקיסם, המשיכו לאפות את העוגה 5 דקות נוספות וחיזרו על פעולת הקיסם עד קבלת התוצאה הרצויה.

עוד מעט היא תלבש קישוטים. צילום: דביר בר
עוד מעט היא תלבש קישוטים. צילום: דביר בר
עוגת יום הולדת ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגת יום הולדת ללא גלוטן. צילום: דביר בר

כשהקיסם מבשר על בוא הפירורים, הוציאו את העוגה מהתנור והניחו אותה לצינון מלא בטמפרטורת החדר על הכיריים או על משטח עמיד לחום. אין לצנן עוגת שוקולד במקרר בשום פנים ואופן.

כעבור רבע שעה עד חצי שעה, נכין את גנאש השוקולד לקישוט:

בכלי המותאם לחימום במיקרוגל, הניחו את כמות השוקולד המצוינת ברכיבי המתכון הזה עבור ציפוי השוקולד, יחד עם השמנת המתוקה. ערבבו מעט והמיסו במיקרוגל כדקה עד דקה וחצי. ערבבו היטב.

בעזרת קיסם, עשו כמה חורים (כ-10) בעוגת השוקולד שבינתיים הצטננה על השיש. שפכו את שנאש השוקולד החם והנוזלי על עוגת השוקולד. המתינו כדקה ואז הניחו לגנאש השוקולד להתמצק מעט (אפשר מחוץ למקרר ואפשר לזרז את הפעולה ב-10 דקות של קירור במקרר).

שימו לב: אם תחליטו לפזר סוכריות קישוט למאכל על הציפוי או נניח בייגלה ללא גלוטן, הקפידו לפזר את הקישוטים רק סמוך להגשה שאחרת הקישוטים הללו יספגו לחות בזמן הקירור במקרר ויהיו רטובים ולא טעימים למאכל.

לשאלתכם הבאה: כן, אפשר לשלב בעוגה אגוזי מלך קצוצים למי שאוהב.

בתיאבון.

דביר

הכנתם עוגת שוקולד ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

  • המתכון בשיתוף ׳ליב׳ יבואנית מוצרי Schar לישראל
טעימה ומתוקה. עוגת שוקולד. צילום: דביר בר
טעימה ומתוקה. עוגת שוקולד. צילום: דביר בר
איפה איפה איפה העוגה. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 36 תגובות

  1. רקפת

    תודה רבה על המתכון 🙂
    במידה ואין לי קמח של חברת Schar האם ניתן להשתמש בקמח אחר כמו כרגיל?
    בנוסף אם אני רוצה להכין עוגת יום הולדת גבוהה יחסית האם אתה ממליץ להכין כמות כפולה?
    או שבתבנית בקוטר 20-22 זה יצא מספיק גבוה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי רפקת. לא ניסיתי עם קמח אחר. קמח כרגיל מתנהג אחרת מהקמח הזה. לגבי העוגה הגבוהה. העוגה יוצאת בגובה סטנדרטי, לתבנית בקוטר 20-22 היא תצא בגובה מצוין

  2. דליה

    נראה מדהים! האם אפשר להשתמש במולינו?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. כן, עם הירוק

  3. ליאת

    הי האם אפשר להשתמש בקמח קפוטו?
    וגם, כמה זה 140 גר'?

    1. ילי

      אני השתמשתי עם קמח כרגיל ויצא מצויין.

      1. Avatar photo
        דביר בר

        איזה כיף לקרוא

  4. עלמה

    היי אפשר להשתמש בעוד קמח רגיל במקום הקמח שקדים?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. בעקרון כן אבל המרקם יהיה מעט פחות אוורירי מהאפשרות עם קמח השקדים

  5. ירדן

    היי
    חיפשתי את הקמח של שר במלא מקומות וכנראה שחסר כרגע :/ . האם ניתן להשתמש במולינו האדום?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ירדן. לא. מולינו אדום איננו קמח אלא תערובת מוכנה לעוגת בחורה שהמרכיב העיקרי בה הוא סוכר. הוא לא מחליף בשום צורה קמח במתכונים

  6. סופי

    היי דביר!
    אם הייתי רוצה לעשות בצורת קאפקייק, בשביל הבת שלי לגן..
    כמה יחידות וכמה למזוג מהבלילה? תודההה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי סופי. לא מדדתי כמה זה בכוסות מאפינס אבל מניח שזה לפחות 16 אם לא יותר. מציע למלא בכוסות מאפינס חד פעמיות משומנות
      אבל למלא רק שני שליש גובה ולהניח על מגש אפיה

  7. מרינה

    היי, יצא מעולה. אם אני אשים קצת קצפת לקישוט זה יהיה בסדר או שהקצפת לא מתאימה כאן?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי מרינה. על פניו אין סיבה שלא ובלבד שהקצפת תונח על העוגה בסמוך להגשה עצמה

  8. רותי

    הי נראה מעולה.
    אני רוצה להכין עוגה קטנה יותר (חצי כמות) האם אפשרי?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי רותי
      בעקרון זה אפשרי אבל נשאלת השאלה: למה? מדובר בעוגה שמתחסלת די מהר (:
      דביר

  9. רות

    האם המרקם אמור לצאת סמיך או נוזלי?
    לא השתמשתי במיקסר אלא במקצף ידני

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איפשהו באמצע

  10. מאיה

    היי (:
    האם בתבנית 26 העוגה תצא נמוכה מאוד?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. תבנית 26 תצא אחלה עוגה

  11. נטע

    היי דביר, האם ניתן לטבען את העוגה איכשהו לטובת ילד אלרגי לביצים? תודה 🙂

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי נטע. לא ניסיתי בעצמי אבל מחברים טבעונים הבנתי שהם ממירים ביצה לכף רסק תפוחים

  12. מעיין

    הי דביר, האם אפשר להשתמש בריוויון במקום חלב/ מים?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי, מניח שכן

  13. תמר

    היי, אפשר מולינו וורוד?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      כן

  14. נועה

    היי דביר, אני צריכה עוגה גדולה יותר, לגן, זה בסדר להכפיל כמויות? צריך להכפיל הכל?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. אפשר להכפיל כמויות וכן, הכל

  15. אורלי

    הציפוי שוקולד של העוגה יוצא קשיח? רוצה לצפות את כל העוגה (גם הדפנות) בסוכריות לקישוט האם הציפוי הזה מתאים?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      הציפוי מתקשה ככל שממתינים לאחר מזיגתו

  16. טל

    היי אפשר להשתמש בקמח תופח תמי?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      במתכון זה אין צורך בקמח תופח

  17. תמר

    זו העוגה הכי טעימה שיצא לי להכין! אני מכינה אותה כמה כמה פעמים ותמיד היא נגמרת

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף לקרוא!! תודה רבה!!

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן